Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate Vendetta III Epilog.

Stargate Vendetta III Epilog.

Prostě a jednoduše.

Líbí
72
90%
Nelíbí
2
3%
Ještě nevím
6
8%

Celkem hlasů : 80

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Patas25 píše:
Tak celkově jste možná něco zaznamenali, ale teďka se na skype založila skupina: Jakop, Dragon, Storm, Daedalos a já a tak se navzájem nutíme a hecujeme do psaní, hned je to o něco záživnější.

Jinak Rigixi: Díky za nabídku, ale přes vzdálenou plochu.. to by byla vražda. Nyní je už kdyspozic Autodesk Inventor se studentskou verzí, tak si to stáhni a zkus si v tom sám pohrát.

Postneš mi sem tu loďku v projketu abych s ní mohl pracovat ? Popř. popiš jak tam dodat ty zbraně a pod. Díky.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

deadalos: Na pěchotní boj také dojde, ale jinak nemají jenom F-302 ale i F-401, tu opět připomenu v dalších dílech, ale ve zkratce se jedná o takový bombardér. Byla o ní řeč v SGA-Nový řád

rigix: Jo, to se domluvíme přes PM. Právě jsem přeinstalovával PC, tak ten soubor musím pohled.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Patas25: JJ, přesně tak a je to díl: 9-Díl: Obrana
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A neví se kdy bude další díl? Moc jsi mě napnul tím posledním. :)
Má povídka: BSG: Bohemiorum

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tenhle týden vyšel assassin creed 3 takže dokud to nedohraje tak bych nlový díl nečekal :-D

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

rigix:
Toto je spoiler!!!:
jen mezi námi, po korekci má už 2 díly v pokračování :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Odpovědět s citací

Tak zdá se,že rigix mě má už dobře prokouklého, ale jak psal Jakop, mám ještě nějaké v zásobě a budu dodržovat onen týdenní odstup mezi díly. A to znamená co?

Díl 3x06 Shledání

Mitchell seděl ve svém stroji a rozhlížel se po krajině. Prolétával nad zničenými městy, ale i nad zelenými poli a malými vesničkami.

„Město mrtvých,“ řekl pilot v jeho letce.
„Už je to jenom ruina,“ dořekl Mitchell.
„Uděláme ještě jednou přelet a pak se vrátíme na loď,“ řekl Mitchell a ostře stočil svůj stroj doleva.

Letěli nízko nad zemí a pomalou rychlostí, aby je všichni obyvatelé spatřili, aby rozpoznali, že už jsou svobodní. A že to vycházelo. Lidé vybíhali na kopce, na louky a na paseky a zuřivě mávali americkou vlajkou. Ostatní letky po celé Zemi na tom byly podobně. Jejich přítomnost se projevila podobně jako v USA, až na nějaké kritické Země, kde stříleli radostně do vzduchu.

Sanctuary, Současnost

Pospíšil seděl ve svém křesle a pozoroval různé záběry z F-302.

„Připravte transporty, pošlete zásoby a medikamenty do každé vesnice a vesničky. Do větších vesnic transportujte pěchotu a stavební stroje. Jsme už sice doma, ale naše práce ještě nekončí,“ řekl plukovník.
„Budeme obnovovat města?“ zeptal se Rush, který se právě ukázal na můstku.
„Zajistíme, základní ubytování a infrastrukturu. Ale do konce týdne chci začít se stavbou obranné sítě,“ odpověděl mu Pospíšil.
„Takže už nic pro mě. Jakmile se brána aktivuje, chci přesun do Hydry,“ oznámil Rush.
„Vám ta vaše kocábka holt chybí,“ odvětil Jan.
„Ano, dostali jste nás z ní. Chtěli jste pomoct, já pomohl, teď bych se rád vrátil ke skutečné práci,“ řekl Rush.
„O tom rozhodne generál, ale pevně věřím, že vás tam pošle. Vy a Rodney, to je příliš i na Sanctuary,“ řekl Pospíšil.

Rush se jen zbrkle otočil a odkráčel pryč.

„Na Destiny měl moc a byl tam nenahraditelný, tady už jen tak neuteče a nebude si dělat, co ho napadne,“ podotkl Elli.
„Jestli chceš, taky se můžeš vrátit, ale můžeš tady zůstat, rád tě tu uvítám,“ řekl Pospíšil a vstal.

„Půjdu do přípravné místnosti, přidám se k týmu, který bude vysazen u seržanta Haileyové. Mitchell se určitě rád přidá,“ řekl Jan a odešel z místnosti.

Destiny, o několik let dříve

Antická průzkumná loď už opět setrvávala v FTL. Celá její posádka byla uložena ke spánku ve stázových komorách až na pětici vyvolených. Většinu svého času procházeli poškozené oblasti lodi a sbírali potřebné komponenty. Práce postupovala pomalu, protože i s plány a schématy bylo těžké se v tom vyznat. Pár hodin pracovního dne, které nepadly na práci, nebo spánek, strávili prakticky v jídelně, nebo ve vyhlídkové místnosti.

„Dobrou chuť,“
„Díky, voní to dobře. Vy jste kouzelnice, že proměníte zásoby v tak dobré jídlo,“ řekl Elli.
„Nemusíš mi vykat. Říkej mi Sam,“ řekla Carterová, která byla vyměněná s TJ.
„Dobrá, Sam. Ale přeci jste plukovník a původní člen SG-1. A pokud jsem slyšel, tak jste hodně přispěla na zprovoznění samotné brány,“ opáčil Elli.
„To je sice pravda. Ale kdybych to neudělala já, tak někdo jiný určitě. Ale ty taky nejsi bezvýznamný. Ty propočty pro devátý symbol byly přímo dokonalé. Měl jsi vidět McKaye, jak jednou pod mým velením objevil tu adresu a pak celé tři týdny pracoval jenom na tom. Ze začátku arogantní, že to vyřeší jenom on, ale pak jsme měli naléhavou situaci a už se po tom na devátý symbol nevrátil, ani se o tom nezmiňoval,“ vzpomínala Sam.
„Když tu byl, aby mi přednesl své výpočty, tak se o svém prvním pokusu vůbec nezmínil,“ dodal s úsměvem Elli a pustil se na další sousto.

Po rychlém obědě se dvojice pustila do práce a pracovali na výměně další části supravodiče. Později se k nim připojil zbytek odpočaté pětice a společným úsilím nahradili další čtyři části. Práce to nebyla zas tak fyzicky náročná, ale spíše náročná na čas a přesnost. Po poslední části Carterová uvolnila tělo TJ, která po rychlé svačince šla do hydroponiky postarat se o čerstvě rašící rostlinky, tak jako každý den.

(Poznámka autora: Tento příběh destiny, se odehrával před začátkem první povídky. Tudíž Země se v té době se ještě nepotkala s Furlingama.)

Současnost, povrch Země

Pospíšil vystoupil jeden schůdek a stiskl kliku na dveřích. S hlasitým zavrzáním vstoupil do skromné kuchyňky. Nebyl tam ale sám. Venku zanechal desátníka, který byl jeho osobním doprovodem a nyní se ocitl ve společnosti pětice lidí v otrhaném oblečení.
Jedna z pětice byla seržant Haileyová, která ihned při jeho příchodu zasalutovala.

„Pohov,“ řekl plukovník po tom, co jí pozdrav oplatil.
„Vítejte na Zemi, plukovníku,“ řekl další přítomný a nabídl mu svou ruku.
„Jsem rád opět doma. Opouštěl jsem planetu, sotva jsem dokončil školu, a ani jsem nedoufal, že ta modrá koule bude ještě pohromadě,“ řekl plukovník.

V následujících pěti minutách se všichni navzájem představili a Jan si vyslechl jejich díky za návrat. Když tento krátký moment skončil, seděli všichni u stolu se šálkem čaje a začala taková klidná konverzace.

„Plukovníku, je tu jedna otázka, na kterou se bojím zeptat. Víme, že lidí na planetě razantně ubylo. Víte celkový počet lidí, co tady zbyl po bombardování a odvodech?“ zeptal se jeden muž.
„Bohužel víme. Naše senzory zaznamenaly pouze sto milionů známek života po celé planetě,“ řekl smutnou zprávu.

Jeho odpověď vyvolala nevelké zděšení, protože to osazenstvo u stolu čekalo.

„A co myslel těmi odvody?“ zeptal se Pospíšil, protože ho to zaujalo.
„ Po té, co zničili všechna města, začali oni stavět základny a jejich lodě začali unášet uprchlíky,“ odpověděl člen odboje.
„Jejich křižníky lítaly jen pár stovek metrů nad zemí a unášeli lidí pomocí transportéru, jaké mají Wraithové v galaxii Pegas,“ vysvětlila Haileyová.
„Časem nastane situace, kdy budeme ty unesené lidi hledat. Ale nemáme žádnou informační síť po galaxii, žádné spojence. Musíme začít tady a první krok je obnovit alespoň z části Zemi,“ řekl Pospíšil.
„To bude hodně práce, obnovit infrastrukturu a hlavně zabezpečení,“ řekla Haileyová.
„Infrastrukturu jo, ale s obranou máme náskok, přibližně za 48 hodin sem, dorazí posily,“ řekl Pospíšil a postavil se.
„Děkuji za dobrý čaj. Vaši pohostinnost milerád oplatím na Sanctuary. Můžete pro mě shromáždit všechny vedoucí členy odboje, aby podaly celkové hlášení, a aby nás zasvětili,“ řekl Pospíšil a do řeči mu skočil jeden z mužů.
„Když jsme u toho zasvěcování, zajímalo by nás, jaký je váš příběh.“
„Ve zkrácené verzi. Atlantis byla odmrštěna do vzdálené galaxie. Letěla několik měsíců a celá posádka byla v jakési stázy. Když jsme dorazili, chvíli jsme museli v pekle přežívat, ale naštěstí jsme se jen tak nedali. Přes jisté potíže s domorodci jsme se brzo dostali a nalezli jsme nový způsob získání energie. Nakonec jsme sestrojili ten bitevník a vydali se na dlouholetou cestu zpátky k Zemi. Těch několik let, co jsme byli na cestě, využil generál O´Neill a jeho žena Carterová k sestrojení techniky a zařízení, které měli usnadnit kolonizaci nové planety. To že jsme narazili na Zemi, nás velmi potěšilo a bez váhání jsme určili onu planetu,“ vychrlil Pospíšil shrnutí jejich příběhu a sledoval s úsměvem překvapené výrazy pěti osob.
„Nyní když dovolíte se vrátím na loď a začnu plánovat onu infrastrukturu,“ řekl Jan.
„A proč si myslíte, že jste kvalifikovaný k takovým rozhodnutím?“ zeptala se Haileyová.
„Mám nejvyšší hodnost a hrál jsem SimCity,“ usmál se plukovník a pak dodal, „jedná se zatím o návrhy, které stejnak musí schválit generál,“ a s tím odešel.

Vím, že se dneska jedná spíše o takový kecací díl, a proto možná očekávejte další díl někdy během týdne.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jsem rád, že jsi sem dal díl..i když krátký, ale zase perfektní! :) Rozhodně pokračuj dále..jsem zvědavý na tu infrastrukturu. :)

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

A ja som zistil, že si to musím prečítať od začiatku. :lol:
Dobrá časť a nevadí, že "kecacia", ale trošku krátka. :(
:wink:
Tak :thumleft: , :yahoo: na :arrow:
a :bye: :)

rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pěkný díl.
Jinak jsem už assassina dohral, přijde mi hned po jedničce nejhorší. Podle mě je hodně vykradenej a čeká se na DLC. Celkově mi ten svět přijde prázdný, ale zas to neni vůbec stereotypní... nvm ale docela mě to bavilo, nicméně předchozí dva díly byly lepší.

Odpovědět s citací

O tom by se dalo kecat hodně, tak to nebudeme řešit tady..

Odpovědět s citací

Tak taky jsem dohrál to AC a ten konec byl fakt takový odbytý. Stejně jak ME3.

Jinak chcete díl o víkendu, nebo vás mám nasrat a dát ho sem hned..

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dej ho sem hned :evil: Prosíím :lol:
!!DEMACIA!!

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jasně, všechny naser a dej ho sem hned :)
Warning: My post´s can kill you!

Wydra Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Taky ho chci už dnes..nudím se. :D

Odpovědět s citací

No tak teda jo...

Díl 3x07 Hlášení

Sanctuary na chvíli opustila svoji pozici na orbitální dráze a zamířila do nitra Sluneční soustavy.

„Brána je sto kilometrů před námi, aktivuji průzor,“ řekla Cara.

Přední sklo podlehlo energetické vlně a plně se aktivovalo. Ihned byly označeny vesmírné objekty a byla zaměřena brána.

Pospíšil se postavil a stoupl si těsně za Caru a opřel se o její panel.

„Blízké přiblížení, připravit spojovací manévr,“ řekl a Cara automaticky provedla daný pokyn. Po chvíli začala odpočítávat.
„Pět tisíc metrů,… čtyři tisíce metrů,….“
„Jen klid, nikdo nikam nespěchá, času máme dost,“ uklidnil ji Pospíšil, i když v jejím případě nemusel. Její chladná logika a pevná soustředěnost jí pomohla navést Sanctuary jen pár metrů pod spodní okraj brány.

„Jsme namístě, vypouštím vodiče,“ řekla Cara a chvíli zápasila se svou konzolou, než jí bezpečnostní pojistky dovolili daný krok. Pospíšil přešel k průzoru a otevřel si na něm malé okno, se záběrem na příď lodi. Onu část lodi viděl přímo z můstku a pak díky záběrům z kamery z dalšího úhlu.

„Fáze jedna,“ oznámila Cara a na přídi se roztočila pětice obřích kol podobná ventilaci a z jejich středu se pomalu začala vysouvat pětice supravodičů. Jejich konce byly dálkově ovládané a tak je určení členové posádky mohli manuálně navádět.
„Fáze dvě,“ pronesla Cara a na každém vodiči se odpálilo po sedmi hácích s naváděcími lany. Každé lano se zachytilo v určených oblastech na řídící část superbrány.
„Fáze tři, předávám navádění technikům, řekla Cara a provedla.

Mezitím někde na přídi lodi v řídícím středisku u oněch vodičů byla již pětice lidí usazena u speciálních konzol. Každý měl k dispozici naváděcí monitor a poté asi deset záběrů z různých kamer umístěných na lodi a i na samotné bráně. Každý „pilot“ měl v ruce knipl, pomocí něhož ovládal synchronně navijáky.
Po pěti minutách hrobového ticha v oné řídící místnosti se i poslední vodič usadil na své místo a zajistil. V tomto případě bylo ovládání převedeno zpět na můstek, kde už Rodney začal s převodem energie a nabíjením samotné brány.

„Převod energie stabilní,“ ozval se ve vysílačce Rush.
„Je to tak, brána se nabíjí, ale to už jde vidět také z venku,“ řekl Rodney a ukázal skrz průzor, kde byla brána. I když k nim byla natočená z boku, šlo vidět první energetické vazby, které přeskakovaly z jednoho článku na druhý.

Pospíšil odstoupil od průzoru a došel do středu můstku, a podíval se na Carininu obrazovku.

„To vytěžuje naše rozvody více, než štít pod palbou,“ řekl.
„Taky musíme navázat kontakt přes půl vesmíru. Tak daleko neměl červí díru ještě nikdo otevřenou,“ řekl Rodney.
„Jak je na tom reaktor?“ zeptal se velitel.
„Vytížení v zeleném poli, brána je skoro nabitá,“ řekl Rodney.
„Dobrá, pošlete Elliho, ať použije antické kameny a oznámí náš postup, a že jsme připraveni na jejich příchod,“ řekl Pospíšil a sedl si do křesla.
„Po dokončení přenosu nás odpojte a zpátky na oběžnou dráhu,“ rozkázal Pospíšil.

Jak Pospíšil seděl ve svém křesle, vytáhl si z přihrádky tablet a připojil se do lodní databáze. Právě nyní ho zajímala jediná věc.

Seržant Jennifer Haileyová- Dlouhodobé hlášení- zkrácená verze

Rok 2015
Koncem tohoto roku, vrcholila válka s Furlingami. Do této doby jsem sloužila jako technický důstojník na lodi U.S.S. Zeus. Byla jsem přeložena do výzkumného střediska v Severní Dakotě, kde jsem vedla vědecký tým, který zkoumal technologie mimozemských ras. Zároveň s tímto postem jsem obdržela hodnost seržant.

Rok 2016 8. února
To byl den, kdy Furlingská flotila vtrhla do Sluneční soustavy a zneškodnila vesmírnou obrannou linii. Ten den stála celá posádka základny a laboratoře ve velícím centru a poslouchaly trochu opožděný záznam z bitvy. V jednu chvíli ustala všechna komunikace a v rádiu se ozval šum. Pár vteřin na to zhasla všechna světla a veškerá elektronika.
Já se jako první rozhodla vyjít po schodech ven před budovu. Při otevření ocelových dveří nás oslnilo pronikavé a jasné světlo.

Nevím přesně kdy a jak, ale probudila jsem se venku asi dvě stě metrů od budovy, ze které zbyly jenom ohořelé trosky. Dodnes si vzpomínám pouze na jasné světlo a poté mám okno. Po probuzení jsem prohledala trosky a sesbírala nějaké zásoby. Při tom jsem bohužel nenalezla nikoho živého. Žádné pojízdné vozidla v okolí nebylo a tak jsem se vydala pěšky a směrem k SGC.

Rok 2018
Trvalo téměř půl třetího roku, než jsem se dostala na dohled. Vzít si auto bylo nebezpečné, poté co Furlingové zničili většinu velkoměst, tak téměř neustále létali na obloze stíhače a křižníky. Veškerá auta, nebo dokonce letadla byla bez milosti ničena. Jejich letouny útočili dokonce na větší skupiny lidí. Proto byl pohyb a můj postup značně omezen. Když jsem se dostala na dohled, uviděla jsem, že je to přímo jejich hlavní středisko. Vedle základny přistávaly křižníky a neustále přivážely materiál a součásti do té jejich základny. Zůstala jsem na dohled celé dva dny a snažila se zjistit cokoliv, co by
mohlo pomoci. Druhý den mě chytla Furlingská hlídka. Byli těžce vyzbrojeni a moje příruční zbraně proti jejich brnění nic nezmohly. Měla jsem větší štěstí s armádním nožem, který si našel skulinu skrz brnění a přeťal jakousi krční tepnu. Ale bylo to zcela zbytečné. Zraněný člen hlídky to stejně přežil a já si odměnou vysloužila zlomeninu ruky. Hlídka mě odtáhla přes jejich rozestavěnou stanici do jedné z lodí, kde mě několik dní drželi ve vězení.
Už jsem sloužila na několika lodí a poznala jsem start a let na orbitu. Krátce na to si pro mě přišla stráž a násilím mě odvlekla někam pryč. Došlo mi, že jsem opustila onen křižník a byla jsem převedena na nějakou jinou loď, kde mě zavřeli do vězení, k dalším dvaceti lidem. Všichni byli jakoby omámeni, či zdrogováni. Chvíli jsem kontrolovala životní funkce a snažila se najít někoho při vědomí. Ale po pár minutách jsem sama pocítila malátnost a všechno začalo být rozmazané.

Rok 2019

Na začátku tohoto roku mě a dalších sedm žen vysadily asi dvacet kilometrů od základny. O tom, co se dělo na jejich lodí, nemáme vůbec tušení, všichni mají okno. Šli jsme týden než, jsme našli rozbité městečko, které mělo ještě nějaké ty zásoby. Celý měsíc jsme přežívali v tamní knihovně, a koncem toho měsíce nás našla jedna průzkumná hlídka odboje. Po krátké rozvaze nás přesvědčili, že lepší bude jít s nimi. Nějakou dobu jsem jim nevěřila, přeci jenom mohlo jít o nějaké násilníky, kteří jen čekali, až se zmocní sedmi žen. Ale rozhodně to nebyla chyba, jak také nám začali věřit, ukázali mi trosky F-302. Tam jsem se seznámila s jedním elektrotechnikem, který je otec mé dcerky. Bohužel udělal tu chybu, že šel prozkoumat trosky Furlingské stíhačky. Ten den jsme ztratili hodně dobrých lidí, to že se ten letoun podařilo sestřelit, jim dodalo odvahy, aby to prozkoumali.

Zbývajících pět let se nestalo nic moc zvláštního, měli jsme stabilní spojení pevnou linkou s dalšími třemi centrálami odboje a zorganizovali asi desítku útoků na zásobovací jednotky a dokonce jeden koordinovaný útok třech poboček odboje na jeden křižník. O jednotlivých akcích jsou záznamy v hlavním archivu odboje.

Pospíšil dočetl tuto zkrácenou verzi a dozvěděl se příběh seržanta Haileyové. Ale bohužel se vůbec nedozvěděl, co přesně se stalo během toho záblesku a co následovalo přesně po něm. Jeho jedinou nadějí na odpovědi bylo najít nějakého dosti rozumného člověka, co měl to štěstí a zůstal při vědomí.

O pár hodin později, Sanctuary

Pospíšil byl ve své kajutě, aby na chvíli relaxoval. Ležel na zádech a pozoroval strop pokoje a pravou rukou hladil Caru, která mu dřímala na hrudi. Po chvíli takového klidného ležení, kdy znovu sbíral svoje síly, se podíval na hodinky a následně opatrně vstal. Šel rovnou do soukromé koupelny, kde ihned zapadl do sprchového koutu a dopřál si dlouhou sprchu. Když vyšel ven, tak dalších deset minut věnoval holení a ústní hygieně. Nakonec vyšel z koupelny a zamířil ke skříni, kde si vytáhl novou čistou uniformu.

O deset minut později

Pospíšil vyšel ze své kajuty, nechajíc Caru klidně spát v posteli a zamířil do jídelny. Loď byla plná transportérů, které usnadnily pohyb a hlavně čas. Pospíšil využil jeden transportér, který byl nedaleko a nechal se přenést přímo do jídelny, která byla umístěná přímo na vyhlídkové palubě na přídi.
Kuchyň a jídelní stoly se nacházeli v dolních patrech vyhlídkové místnosti, kdežto ty horní patra byly určeny pro diplomatické návštěvy a nacházeli se v nich jakési místnosti pro oslavy. Celá tato vyhlídková místnost byla konstrukčně dosti podobná, jako můstek, akorát byla ve větším provedení a měla více pater.
Pospíšil přistoupil a nabral si kuře s rýží a sedl k jednomu ze stolů tak, aby měl výhled na modrou planetu.

„Máš tu místo?“ zeptal se Mitchell.
„Samozřejmě,“ odpověděl a přisunul si tác k sobě, aby udělal místo.
„Není to trochu těžké jídlo, jako snídaně?“ zeptal se ho Cameron.
„No jak mě Cara vyřídila, tak mám chuť si zajít pro kousek toho masa,“ odvětil s úsměvem a dal se do jídla.
„No je fakt, že snídaně je hlavní jídlo dne,“ řekl Mitchell a taky se pustil do svých palačinek.

Dvojice ještě chvíli snídala s vyhlídkou na Zem a diskutovala na nejžhavější téma. Nakonec jak jejich jídlo zmizelo z talířů se dvojice vydala nejrychlejší cestou na můstek.

„Velitel na palubě,“ řekl jeden z důstojníků a zasalutoval.
„Pohov,“ řekl Pospíšil a přistoupil ke svému křeslu. Mitchell přišel ke stěně a usedl k jedné z konzol u stěny.

Ve dvou řídících křeslech nyní pro změnu neseděla sesterská dvojce Cara a Carina, ale dvojice důstojníků, která nyní měla službu.

„Předpokládám, že jste měl klidnou směnu,“ řekl Pospíšil.
„Ano, pane. Akorát jeden z týmů musel být transportován na ošetřovnu se skupinou uprchlíků. Jejich pozice byla v poslední době často napadána vlky. Podle vojáků jsou až příliš agresivní a troufnou si i na větší skupiny,“ podal hlášení major.
„Dobrá, jakmile přijdou sestry McKayovi, máte padla,“ řekl jim a pár vteřin na to kolem něj prošla ona dvojice v přiléhavé bílé uniformě.

„Klidnou směnu,“ popřála dvojice a klidila se z můstku. Sesterská dvojice zatím usedla na svá místa a plně převzala kontrolu nad vesmírným korábem.

První část směny klidně vypadala. Posádka podstoupila jedno cvičení s přetížením reaktoru a vyzkoušela si simulaci jeho ručního odhození a přepnutí na nouzové energetické zásoby.

O dvě hodiny později

Po můstku se ozvala dvě krátká pípnutí. Pospíšil, který teďka řešil něco s Mitchellem se otočil a podíval se na sesterskou dvojici.

„Brána se aktivuje,“ řekla Carina a Pospíšil ihned odvětil.
„Nastavte kurz a hlídejte stav brány. Chci veškeré údaje, kdyby se něco posralo,“ řekl a zamířil na svůj velitelský trůn.

Sotva se bitevník natočil správným směrem a rozžhavil svoje motory, bylo vidět na obrazovkách, že bránou projela energetická vlna. Poté veškerá energetická aktivita na povrchu ustala.

„Nějaká další aktivita?“ zeptal se Pospíšil.
„Ne, zatím nic, vzhledem k té dálce potrvá ještě pár vteřin, než se brány spárují,“ řekl Rodney, který se najednou ukázal v horní části můstku.
„Taky mě to napadlo, zvlášť když jste mě o tom vy a Rush podrobně hodinu informovali,“ s ironií v hlase odpověděl Pospíšil.

Pár vteřin na to se znovu ozval Rodney.

„Je to tady. Příchozí červí díra,“ řekl.

Bránou, která předtím oním lokalizačním signálem vybila svou kapacitu téměř na minimum, projela další vlna energie, akorát nyní mezi jednotlivými články zůstaly viditelné impulsy. Jakmile energie dokončila oběh po celé bráně, tak se vytvořil vír nestabilních energetických částic a jakmile zmizel, zůstal po něm pouze horizont událostí.
Sanctuary doletěla k bráně a stála přímo čelem k horizontu.

„Tady plukovník Pospíšil, velitel lodi Sanctuary, slyšíte mě?“ promluvil skrz vysílačku Jan a po jeho řeči nastalo několika vteřinové ticho.
„Plukovníku, tady generál O´Neill. Je znovu příjemné slyšet váš hlas,“ ozvalo se v lodních reproduktorech a na můstku i po celé lodi zazněl oslavný jásot.

Jinak mám tady takovej dotaz. Je zde nějaký jedinec, co si myslí, že má dobré znalosti středoškolské matiky?

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Bránu máme aktivovanú a Jacka na dráte :) , o predcházajúcej činnosti Furlingov nevieme nič podrobnejšie, tak nám neostáva nič, len čakať s akými novinkami na nás vyrukuješ. :lol: A ešte sme sa dozvedeli, že Pospíšil by si mal obnoviť kondičku. :rflmao:
Dobré čítanie :wink: a určite čakám pokračovanie. :yes:
:write: :arrow: :yahoo: :arrow: :study:
8) :bye:

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hezký díl, není co vytknout možná pár nesedících koncovek, ale to je detail... Takže kdy bude pokračování...

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Pěkné, pokračuješ v nastoleném tempu, sice jsem si všimnul páru chybiček, ale nic hrozného. :wink:

V další očekávám přílet posil. Zajímá mě, jestli to budou lodě třídy NK-201 nebo na nás vyrukuješ se zcela novou třídou lodí. Ještě mě napadly lodě třídy Daedalos a Zeus, ale tady nevím nevím, přeci jenom tyto lodě nebyly proti Furlingům moc účinné. :)

Doufám, že se podíváme ještě do starého dobrého SGC, teď mám na mysli místnost z bránou řídící místnost atd.

Další věc, která mi smrdí, je to období, kdy byla Haileyová uvěžněna Furlingy. Určitě s ní a těmi dalšími sedmi ženami museli něco udělat, v rychlosti mě napadá, že je mohli obrátit proti Zemi nebo z nich vymámit informace. Raději se přikláním k první variantě. Určitě to máš ale promyšlené. :)

Dále jsem se chtěl zeptat, jestli se ještě setkáme s Destiny. Psal jsi tam o ní něco ve smyslu, že Rush se na ni vrátí, až bude moct. Docela rád bych ji viděl v boji nebo ji strčíš do muzea? (to by muselo být velké muzeum :D )

I přesto, že píše skvěle, jsem si všimnul, že často používáš slova řekl, zeptal. Zkus to více obměňovat. Existuje fůra podobných výrazů a navíc mnohdy za přímou řeč nemuíš psát vůbec nic, to hlavně, když se baví dvě osoby. :)

Jak už jsem ale psal, skvělá práce a stejně jako ostatní se těším na další díl. :)

Odpovědět s citací

To se neboj, nastolené tempo budu dodržovat. Jinak další díl bych viděl začátkem týdne, jen ho musím doťukat. V hlavě už ho mám.
A co se týče chybek. Zkusím se trochu poučit a s přímou řečí se poučím.

Jinak chcu vás upozornit, že do příběhu začlením nějaké nové postavy. Tvořené podle jistých osob na fóru.
(Jan Pospíšil je podle Jakopa, více tam zapojím Rigixe, a můžete se těšit na Dragona, Storma a Daedalos304..) Jediný Jakop zná jejich osud, a ještě teď se směju tomu, co jsme vymysleli xD

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Patas25:
Toto je spoiler!!!:
Já se taky směji, hlavně u jedné osoby. Jen doufám, že nebude moc po svých rodičích, které pro ni máš vymyšlené nebo ano? Na tuhle otázku ještě nemám jasnou odpověď, protože kombinace jejich genů může být hodně špatná nebo perfektní. :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Odpovědět s citací

Mr. Mister: mám takový dodatek co se týče přímo k tobě. Docela jsem si všiml, že ty nejčastěji upozorňuješ na gramatické chyby a nepřesnosti. Mám takový dotaz, byl by jsi ochotný občas kontrolovat povídky po té gramatické stránce? Jakop který mi dělá korekci je nenahraditelný a prakticky je spoluautor, protože do děju zasahuje více, než si sám myslí. Ale po té gramatické stránce mu podle vás i tak něco uteče...

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No bohůžel sem se dostal k přečtení až teď a byl to hezkkej díl ale furt nechápu proč by dali pospíšilovi velení když tam mamj mnohem zkušenějšímho důstojníka se stejnou hodností -Mitchella

Odpovědět s citací

Tak hlavní plus by se dalo říct, že Pospíšil pomáhal se stavbou a zná dokolane onu loď. A přeci jenom je na palubě Arcturus a tak by velitel měl být aspoň trochu technicky zaměřený a navíc pro Mitchella mám pak jiné využití.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ale tady de oto že Mitchell ví jak má velet,dnes armáda se zaměřje u dvou lidí se stejnou hodností na vzkušenosti a vtom by vyhrál Mitchell

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky