Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Hry Stargate hry The First! - StarGate Edition

The First! - StarGate Edition

Příspěvek 06.7.2012 18:21:02
Samarus Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nejnovější verze: 1.1
http://uloz.to/xvuhdaP/the-first-stargate-edition-1-1-exe

Sledujte Edity na konci tohoto příspěvku pro nejaktuálnější informace!

Nazdárek lidi (tedy nejenom lidi XD),
když už si všichni dělají své SG hry, tak jsem se taky rozhodl začít :)
Začnu s jednoduchými hry a postupně se dostanu na složitější (budu se muset ještě hodně co učit). Jednu už mám skoro hodovou :) Půjde o takovou "klikačku". Cílem bude "znič" co nejvíce nepřátelských lodí a netrefit se do spojeneckých :) Pokud by se někdo chtěl připojit, tak určo pište. Mám v plánu do několika dnů dát první verzi a pak pracovat na updatech a společně s tím mám v plánu i takovou SG skákačku...

Toť asi vše :)

Edit://
První verze hry :) Zatím nic moc a bude to chtít ještě dost vylepšit. Co se týče grafiky, tak to je momentálně téměř vše, co dokážu :( Takže tady bych potřeboval trochu pomoct.

Cíl hry: Zničte nepřátelské lodě nebo chyťte bránu. Pozor! Nestřílejte na lodě třídy Daidalos.

Ovládání: Myší.

Plánované updaty:
-Zlepšení grafiky
-Nové menu
-Vytvoření nápovědy

Odkaz na stažení:
http://uloz.to/xrzvv9M/the-first-stargate-edition-1-0-exe

Nápady pište do SZ. To samé ti, co by se chtěli přidat :)

Edit://
Ooo :D Neuběhly ani tři hodiny, co jsem sem dal tentu verzi hry a už mám novej update. Ten tentokrát vylepšuje grafiku hry :) (verze 1.1.)

Odkaz:
http://uloz.to/xvuhdaP/the-first-stargate-edition-1-1-exe

Edit:// (9.7.2012)
Připravuji update, který by měl být k dispozici cca do konce týdne. Tento update zásadně změní celou hru. Už to nebude jen jedna mise, která vlastně nejde vyhrát, ale ve hře bude mnoho misí s různými cíli.
Zde seznam plánovaných změn
-Nové mise
-Nové menu
-Nová grafika
-Nové lodě
-Možnost ukládání a načítání hry
-Další změny
Také souběžně s těmito upgardy pracuji na nové hře se StarGate tématikou. Půjde o 2D hru, kde budete hrát za jednu postavu a budete plnit různé úkoly apod. Hra ponese název (pravděpodobně) The Third! - StarGate Last Hope (určitě jste si všimly, že chybí hra s názvem The Second - s touto hrou jsem také začal, ale kuli práci na 1st a 3rd jsem tento projekt odložil na neurčito).
Poslední co asi ještě dodám je to, že samozřejmě pořád sháním dobrovolníky a pomocníky (pište do SZ) :)

Edit:// (10.7.2012)
Bohužel Vám musím oznámit, že datum očekávaného update (1st-sge) 2.0 se odkládá. Jedu zítra pryč a nemohu sebou vzít notebook.
A ještě jedna veselejší zpráva: Od hry 3rd-SGLH (možná už i od 1st-SGE a 2nd) bude hry provázet příběh.

Edit:// (22.7.2012)
Ou, no tak myslel jsem, že touhle dobou už budu mít update 2.0 pro 1st už hotovej a nahranej volně ke stažení. Bohužel jsem se, ale vrátil teprve včera, takže 2.0 můžete očekávat minimálně v pátek.
Další celkem důležitou zprávou je, že do Destiny Team (nic lepšího mě nenapadlo a chtěl jsem, abychom se nějak "jmenovali") jsem přijal pajase99, který mi bude pomáhat s grafikou :) Tímto ho u nás (mě XD) oficiálně vítám :bye: A těším se na další spolupráci a doufám, že ikdyž je první, který se k nám přidal, tak není poslední :) :bravo:

Edit:// (25.7.2012
Tak pro nedočkavce jsem napíši aktuální postup.
The First - StarGate Edition (2.0.) = 45% - Bohužel teď přichází ta těžší část. Mam z 95% hotový systém ukládání a načítání her (včetně autosave), z 90% menu (po funkční stránce), 0% menu (po grafické části), 0% mise (vše je zatím pouze "na papíře" - momentálně řeším problém s postupem do dalších lvlů), 0-75% po grafické stránce celé hry.
The Second = 2% - můžu chodit do stran XD
The Third - Last Hope = 5% - Můžu chodit do všech stran a dokážu postoupit do dalšího lvlu. Pracuji na zbraních, nepřátelské UI a příběhu. Grafika taky nic zatím :/

Edit:// 28.7.2012
Chcete nějaký screeny z nového update? Napište si do komentů. :)

Edit:// 6.10.2012
StarGate: Battle of spaceship - 1st (1.5) = 90% - Už jen grafika.
2nd = konec, asi
StarGate: Last Hope = 10% Chybí grafika a zbraně. Asi nejdřív udělám nějakou beta verzi.
Naposledy upravil Samarus dne 06.10.2012 09:45:47, celkově upraveno 4

-Jack O Neill- Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

celkem dobrá hra, nachvíli mě zabavila :-)
Pokračování STARGATE zde:

STARGATE FUTURE - SGF

Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU, hoď si tohle do podpisu.

Samarus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Děkuji. Zatím je to takové jen na chvíli. Po update, který už připravuji to bude mnohem lepší. Budou tam lvly, ukládání, různý mody a i takový "příběh" :)

Edit:// Teď už na to alespoň nejsem sám :yahoo:

Samarus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sorry za příspěvky za sebou...
Nelze dát dohromady.

Ok, tak zase mizím no :( 2.0. Nebude dřív než tak 15.8.2012... Pajas mi mezitím alespoň připraví další grafiku... Po dokončení práce na update pro 1st, tak začnu intenzivně pracovat na 3rd.

robin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Můžu se zeptat jak jsi na tom????
Obrázek

Samarus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejprve asi udělám update 1.5. - ten bude zahrnovat ukládání a lepší grafiku. Na mise si ještě asi budete muset počkat.

Jinak omlouvám se za delší neaktivitu, ale brzdí mě ostatní projekty a nedostatek lidí...

Příspěvek 04.10.2012 10:21:34
Rigel Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

To jsi udělal sám, nebo je to upravený tutoriál? Ne že bych tě chtěl odrazovat od tvé tvorby, ale udělal bych to trošku víc "smysluplné"... Přeci jenom - klikání tě možná zabaví, ale jen na chvíli, pak už je to zase nuda... Každopádně - jak už jsem psal, plně tě podporuju v tvorbě, jen bych nevěnoval úsilí do klikačky, ale snaž se naučit víc a vcyytvořit plnohodnotnou hru...
Rigel
Nic není pravda, vše je dovoleno.

Příspěvek 06.10.2012 09:41:33
Samarus Airman
Airman

Odpovědět s citací

Některé věci jsou převzaty z tutoriálu. Vím, že to zatím není nic moc. Mám ještě jednu hru, která je na mnohem větší úrovni. Dtále však dost nízko. Momentálně tvořím v gml, ale učím se v C, takže to pak taky bude trochu pokrok. A tato hra ještě dostane pár vylepšení kvůli zvýšení hratelnosti. Bohužel ve všem mě brzdí to, že neumím s grafikou....

Příspěvek 11.10.2012 14:19:20
Rigel Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Taky jsem si přál tvořit hry, tak jsem je tvořil přes gm - zjistil jsem, že gm není příliš dobrý, protože v budoucnu budu chtít studovat multimediální programování, a kdybych vytáhl takovou hru, asi by mě hned vyrazili. Já programoval v Pythonu, ale ten zdaleka nestačí, tak jsem si nechal na vánoce koupit knihu Java 6 - v tom tedy potom budu programovat. Ale abych ještě o trochu víc pronikl do tvorby her, tak se teď věnuju programování modifikací, konkrétně do Gratuitous Space Battles - je to celkem jednoduché a navíc se přiučím něco o tvorbě her (co potřebuju, jak to funguje,...) - btw. já taky neumim grafiku, takže jsem udělal to, že jsem použil modely z google sketchupu - doporučuju ;) s tím se pak už dá dost, udělat, např. sprite poškození je pak s gympem naprostá hračka (a musim uznat, že u grafiky jsem strávil několik hodin a bavilo mě to stejně jako samotné programování :D)
Nic není pravda, vše je dovoleno.

Zpět na Stargate hry