Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Nový sci-fi seriál Continuum

Nový sci-fi seriál Continuum

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak já Continuum neviděl, ale jestli budoucí revolucionáři rigidně rozlišují na dobro a zlo, tak to považuju za velmi smutné.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Kdežto skupinka lidí, kteří si od začátku notují v násilí jsou automaticky ti špatní a musí být zastaveni (zabiti většinou) za každou cenu.

Jak by mohl bejt vrah a zabiják něco jinýho než záporňák? Účel rozhodně nesvětí prostředky a je smutný, že to vidíš jinak.
Proto mi z toho vychází, že nám předkládání klaďasové bojují za dnešní ideje, které jsou imho špatné a nám předkládání záporáci naopak bojují za dobrý věci a lepší svět.

Proč podle tebe to, za co bojují klaďasové, musí bejt to správný?

Ray: ačkoliv je v tom seriálu řada klišé tak ne, jsou tam různý postavy s různým přístupem, navíc konec první série postaví zaškatulkování některých postav trochu na hlavu.
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ralen: Já to nemyslel na seriál, já to myslel na Wanteda...
Jinak to, o čem se bavíte, mi příjde jako totální příklad antihrdinů a plastické konstrukce postav a doufal jsem, že to Continuum nějak akurátně zpracuje. Čili asi v tom smyslu, když zůstanu u televize, že Walter v Breaking Bad sice vaří drogy, ale zároveň má i jasně vystavěný a sympatický důvod, proč tak činí. Nebo že Dexter sice čistí město od zločinců, ale zároveň je sakra pořád masový vrah (co se občas i přehmátne). Od seriálu, který řeší revoluci proti status quo (=Continuum), bych ani nečekal, že tam budou revolucionáři nebo korporáti vykresleni černobíle jako jeden vždy hodný a druhý vždy zlý. Ale tak možná právě v postmodernismu a jeho "dobro/zlo je otázkou perspektivy" Wanted možná vidí taky "mediální propagandu", nevím.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kdyby si na konci posledního dílu William B. Davis zapálil cigaretu, uvažoval bych, že přidám pátou hvězdičku :)
Hodnocení: 8/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Předchozí

Zpět na Další seriály