Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Battlestar Galactica a Caprica Battlestar Galactica

Battlestar Galactica

Cyloni byli vytvořeni člověkem, stroje které měli pomoci lidem se vzbouřili...

Libi se vam BSG?

Super.
239
72%
Ano libi.
72
22%
Ne nelibi
11
3%
Je to humus.
10
3%

Celkem hlasů : 332

Příspěvek 18.5.2012 21:36:25
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Adresuju. Hmm, koukám že jsem byl tajemnej jak hrad v Karpatech, takže trapně víc polopaticky znova: V relativně nedávné době vyšly dvě (?) závěrečné práce, týkající se BSG. Z nichž jednu napsal tady Ray. http://theses.cz/id/3jyxfu/
Doporučuju přečíst, zajímavá záležitost.

No, jenom jsem si tak povzdechnul, nemyslel jsem to osobně, srsly (ikdyž teda, pravda, jak to odlišit, když tvoříš půlku). Ale když jsme už teda začali...

Heh, no vztahuješ to na mě sice hezky (studuju právo), ale to přirovnání ti hapruje v základu, a to tak, že dělání filmů není podmíněný znalostmi z oboru. Můžu natočit film/seriál bez povědomí o RDM, JMS, Bergmannovi, naturalistické 'nové' vlně, whatever. Ale zkus si bez nich vyargumentovat případ, udělat software... Asi rozumíš.

Jinak ten obor mi v rámci dělání audiovizuálních děl hodně připomíná vztah politika-politologie. Užitečnost to má v rámci profese hádám nezpochybnitelnou, ale je to jenom doprovodná záležitost. Stavět to na úroveň většiny ostatních oborů, nebo nedejbože těm s nějakou profesní samosprávou mi přijde hnusný. Kdyby se za to uděloval nějakej vlastní titul, podobně jako MUDR/MVDR, tak budiž. Do tý doby se obávám si o tomhle nebudu myslet nic pěknýho. Závěrečná práce spočívající v subjektivní analýze televizního seriálu je prostě auch.

Btw jestli tohle téma máš zájem řešit dál, nadávat mi do ignorantů, vyvést mě z omylu..., tak někde v kecárně flákni odpověď. Rád se třeba něco dozvim. Věcně.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 18.5.2012 23:38:51
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Geser: po tom, co jsem viděl diplomky o Lineage 2 a WoW na Masárně, mě tohle ale vůbec nevyvede z míry :)
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 19.5.2012 01:15:52
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser: Hodil jsem si něco do Náhodných myšlenek. Můžeš na to sofistikovaně reagovat, ale popravdě nemám náladu se hádat o nesmrtelnosti chrousta.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 20.5.2012 06:35:21
DaxtonCZ Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pěknej seriál už mi zbývá jen 7 epizod a mám ho celý dokoukaný
Obrázek

Obrázek
Obrázek
Obrázek

Předchozí