Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Další seriály Anime

Anime

Příspěvek 10.10.2008 00:10:36
reanimator Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

já osobně sleduju s anglickýma titulkama... občas se najdou i nadabovaný anime, ale to mi nějak nesedí, hlavně je jich minimum...
nedá se tady ale přidat poznámka o příšerných překladech, ne že bych uměl japonsky, ale ta angličtina bývá příšerná:-D

Příspěvek 05.2.2010 17:11:11
chimera_ally Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Všem milovníkům space-opery doporučuji stařičké Legend of the Galactic Heroes (Ginga Eiyuu Densetsu) ... sice má 110 dílů, ale to je pořád nic proti SG, zdejší musí být na dlouhé seriály zvyklí...

Jedná se o čistokrevnou space-operu ze staré školy, proti sobě stojí Galaktické impérium a Aliance svobodných planet, najdete tu spoustu bitev, politických intrik a dějových zvratů... Pár dílů trvá, než se celá mašinérie rozjede, ale opravdu to stojí za to.
Vzhledem k tomu, že série je cca 20 let stará, nečekejte high-tech animaci, právě tento fakt mnoho mladých anime fanoušků odrazuje.

Momentálně existují 2 verze fansubu, kvalitní anglický překlad staré Laser Disc verze (Central-Anime), a VELMI nekvalitní překlad DVD verze spáchaný Číňany (Nemesis) ... opravdu doporučuji oželet lepší kvalitu, melou tam strašné kraviny. Série nebyla nikdy licensovaná v Americe, oficiální překlad není.
EDIT: Tak Central-Anime začalo vydávat nově i DVD verze, ale ještě si nějakou dobu počkáme...
České titulky existují jen na 2 díly

Pro zájemce
oficiální trailer (japonsky)
EDIT2:fan trailer(anglicky)

Toto je spoiler!!!:
(pošlete PM, pokud chcete rychlý direct download zdroj pro sosnutí)

Další doporučení anime: série Code Geass

Tentokrát něco novějšího ... V alternativní realitě se hlavní světovou velmocí stalo Britské Impérium(sídlící v Americe :lol: ), které mimojiné dobylo i Japonsko.
Právě zde se nalézá jeden z členů královské rodiny, Lelouch Lamperouge, na jehož matku byl v minulosti spáchán atentát a všichni jej považují za mrtvého.
Lelouch se připlete do přestřelky mezi Britskými vojáky a teroristy a díky tajemné čarodějce s iniciály C.C. získá nadpřirozenou schopnost "Geass", s níž může ovládnout mysl protivníka (IMHO představte si to jako takovou účinnější hypnózu). S pomocí Geassu se rozhodne dobýt Británii a odhalit pravdu o smrti své matky.

Počet dílů: celkem 2 série po 25 dílech
Titulky: anglické, české(kompletní)

Narozdíl od LOGHu výše se nejedná o čistokrevné sci-fi, ale je to - pro japonské scifi typická - míchanice sci-fi, fantasy, komedie a mecha. Příběh je napínavý a poustavý, plný zvratů a intrik, ne nadarmo se ve své době jedno o jedno z nejúspěšnějších anime roku.
V druhé řadě už to místy, zvlástě ke konci, skřípe a scénaristi využívají klasickou techniku - když nemáš stratéga, vymysli superzbraň - takže se tu strany předhání ve výrobě "hypermegacool" mechů ...
Celkově jim lze však tento malý prohřešek odpustit, protože se jedná o vskutku velmi kvalitní sérii.

oficiální trailer(anglicky)
EDIT fan trailer (anglicky)

Psát víc příspěvků pod sebou se tu nesmí. Geser
Chimera Ally: Ok, sorry.

Příspěvek 03.8.2011 20:46:13
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Začal jsem sledovat Avatar: The Last Airbender a zatím se mi to docela líbí, hodně lidí (CSFD) to vynáší do nebes, jako jedno z nejlepších anime ... tak uvidíme.
Nechce mi někdo doporučit, alespoň ty nejvýznamnější milníky žánru, abych si rozšířil obzory ?
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 03.8.2011 20:58:49
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

nejdřív musím říct ač jsem hodnocení na CSFD nečetl, tak s nima souhlasím... je to skvělý seriál, ale Avatar: The Last Airbender není anime. Aby mohl být označován za anime tak by musel být z Japonska, ale The Last Airbender je z USA :wink:
btw. pracuje se na pokračování (The Last Airbender: Legend of Korra), které by se mělo odehrávat nějakých 80 let po konci seriálu.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 05.8.2011 12:54:30
PrometheusX Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Těch anime co stojí za skouknutí je až moc. Od zde již jmenovaného Fullmetala, Code Geassu, One piece nebo klidně po naivnější Dragon Drive.
Moji další favoriti jsou mecha scifárny NGE a Bokurano, kteří jdou ruku v ruce společnou depresivní atmosférou.

Příspěvek 20.4.2012 18:58:10
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Staronová zpráva. Nový Avatar The.Legend.of.Korra je konečně venku :bravo: :bravo: .
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 05.5.2012 23:42:23
BB20 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Žena
Odpovědět s citací

Toto téma je trochu už pohřbené, ale přesto...
Z těch, co tady byly zmíněny, tak jsem zkoukla Fullmetal Alchemist, každému doporučuju, opravdu překrásný anime.
Full Metal Panic jsem zkoukla 1. sérii, ale ty další mě nebavily.
Pak samozřejmě tu klasiku jako Naruto, aspoň částečně zkouklý.
Blood+ každému doporučuju, je to opravdu překrásný anime, ale zkoukněte to radši s titulkama, cz dabing je otřesný.
InuYasha - překrásný trochu romantický seriál, kde nechybí dějové zvraty, souboje a další serepetičky, které tomu seriálu dodávají šťávu. Jen kdyby tu druhou sérii tak nenasáčkovali.
Všem vřele doporučuju seriál Fairy Tail, kde se opravdu šíleně nasmějete, já se u toho řehtám furt. Patří mezi relativně vzato nové seriály, ale někde jsem četla, že je to 4. nejlepší anime a během pár dílů se z toho seriálu pro mě stala srdcová záležitost.
To by asi bylo všechno, anime samozřejmě znám mnohem víc, ale to by bylo opravdu na dlouho.

Příspěvek 06.5.2012 11:04:39
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Legend of Korra si v ničem nezadá s hranou televizní produkcí. Viděl jsem 4 díly a netrpělivě vyhlížím každou neděli ráno novou episodu. Na uloz.to stále není dnešní nový díl, sakra :) a to je poledne :?
Sherlock Holmes

Předchozí

Zpět na Další seriály