Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Co právě čtete?

Co právě čtete?

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Příspěvek 02.12.2011 18:55:54
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak já sem si stáhnul dlouho očekávaný 4. Díl Odkazu dračích jezdců - Inheritance v angličtině, ale zatím jsem se k tomu nedokopal a nevím jestli si mám počkat na češtinu, nebo si to přečíst v angličtině...:)

Příspěvek 03.12.2011 15:47:16
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Evil píše:
Dočítal som Star Wars The Old Republic - Revan po 8 rokoch konečne objasnené čo sa stalo s Revanom po KOTORe.

A kde si to prosím tě sehnal? On vyšel nějaký komiks nebo ebook? Taky by mě zajímalo, co se s ním stalo, kde se to dá sehnat?
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 03.12.2011 20:43:17
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

http://www.amazon.com/Star-Wars-Old-Republic-Revan/dp/0345511344/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1322941385&sr=1-1
Obrázek

Příspěvek 08.2.2012 19:50:43
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Nathaniel Fick - Těsně vedle (One Bullet Away)
Kdo zná Generation Kill, tak ten hlavní zkušeňák z Afghánu napsal knížku ... tuhle knížku.
Začíná s výcvikem, kterej ale není tak úplně ve Full Metal Jacket stylu, neb. je to výcvik na důstojníka USMC, nejen na řadovýho pěšáka. Pokračuje nasazením v Afghánistánu a Iráku.
Silně doporučuju - pro army fandy povinost :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 14.2.2012 11:18:42
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak po dlouhých měsících, kdy jsem neměla ma čtení čas, jsem se pustila do Amerických bohů od Neila Gaimana, i když to nebyla jednou z knih, na které jsem si několik měsíců brousila zuby (ty jsou v knihovně všechny popůjčované). Jsem teprv na začátku a zatim to vypadá více než dobře, ale co čekat od Gaimana :D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 06.3.2012 20:12:53
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Paralelně čtu "Okamžiky rozhodnutí" od G.W. Bushe a "Moje Cesta" od Tonyho Blaira.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 06.3.2012 21:02:18
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tyhle dva imho ocení až historie...

Jinak jsem se teď konečně pustil a úspěšně dokončil knihy o špiónech a zpravodajských službách, s originálními názvy Historie tajných služeb a Elitní špióni. První můžu jenom doporučit. Psal jí nějakej poradce francouzského ministerstva obrany, a člověk se dozví hodně informací. Od faraonskejch vyzvědačů po dnešní supermoderní udělátka. Zahrnuto je sem třeba i skautské hnutí. A hlavně se na historii začnete dívat v trochu jinejch souvislostech.
Ta druhá je až moc... jednoduchá. Navíc autor-našinec častokrát špatně přeložil názvy a termíny, takže bez znalostí z prvně jmenované knihy bych v tom měl docela guláš. Ale na dokreslení jednotlivejch aktérů docela užitečné.
Zuřivě sháním další tématické :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 19.3.2012 10:49:00
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Kromě výše zmíněných politických nemoárů se snažím proniknout do tajů komiksového světa, pročítám si Kick-ass a s bližící se premiérou Amazing Spiderman i historii pavoučího muže. Příznám se, že mě docela překvapilo, jak klíčovou postavou nejen Spidermana, ale i celého komiksové historie je Gwen Stacy. Zminuji se o tom proto, že ze všech stran jsme krmeni "one and only" Mary Jane a přitom to není úplně pravda.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 19.3.2012 20:29:41
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

I když ty komiksy mají některé twisty zajímavé, je to strašně nastavovaná kaše. Což se ovšem dá pochopit, když některé vycházejí padesát let. Taková Jean Grey z X-men (byla i ve filmech) protočila všechny Marvel výtvory tam a zpátky, jestli se nepletu, tak se utkala i s Thorem (asi aby to bylo fér, bůh vs bůh)... I když je fakt, že ty úvodní story a promyšlené historie postav jsou fajn :)

Příspěvek 20.3.2012 20:44:47
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je to trochu šílené, místy překomplikované. Občas mám problém se v těch jednotlivých alternativních verzích vyznat. Ještě, že tady máme Wikipedii, tam je to únosným způsobem shrnuto.
Sherlock Holmes

Příspěvek 27.3.2012 16:42:03
taurian13 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No minule som si len tak obzeral výklad kníhkupectva a do očí mi padla kniha od Dmitriho Glukhovskeho: Metro 2033. Keďže post-apokalyptické sci-fi mám rád rozhodol som sa ju kúpiť.
Teraz som dočítal 6 kapitolu a môžem poveda, že to nie je to čo som čakal. Zatiaľ neviem posúdiť či je to dobré alebo zlé, keďže zo sci-fi sa to postupne cez "psychologický" žáner prelieva do fantasy. Tak uvidíme...

Ale ako som už povedal som len na 6. kapitole, takže nakoniec mi tieto nezrovnalosti (možno) búdu dávať zmysel :D

Příspěvek 05.4.2012 17:49:12
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Konečně se mi dostal do rukou "Černobílý svět" od Kathryn Stockettové. Předloha pro nejlepší film minulého roku - The Help.
Sherlock Holmes

Příspěvek 28.4.2012 12:40:16
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Sen Ockerwee - G.R.R. Martin. Takhle se píše o upírech :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 05.5.2012 19:59:17
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Taky jsem se teď pustila do Martina, ale zase do jeho povídek Písně mrtvých, které mi tady už nějaký pátek leží. Přečetla jsem zatím dvě a jen mi to potvrzuje, že Martin umí.

A tento týden jsem po několika měsících dočetla Gaimanovy Americké bohy. Ne, že by to byla špatná knížka, ale nějak jsem se u ní zasekla a ke všemu jsem musela přečíst další dvě knížky, na které jsem měla dohromady dva týdny nebo tak nějak.

První byla Hvězdy, můj osud od Alfreda Bestera. Bester taky umí, jen teda na začátku mi byla hlavní "hrdina" krajně nesympatický. A konec to mělo skvělý, jsem ho přečetla na jeden zátah a nebylo to jen tím, že jsem seděla v čekárně u oční a musela ten den knížku vrátit :-D

Druhou knížkou byly Hunger games: Aréna smrti od Suzanne Collins. Ze začátku mi trvalo si zvyknout na formu, jakou je celá kniha napsaná. Ich-forma v přítomném čase způsobila, že hlavní hrdinka na mě působila jako Mary Sue (všechno ví, všechno zná/uloví atd.). Ze začátku jsem se také nemohla zbavit dojmu, že tuto knihu psal puberťák. Nevím kolik je autorce let, ale jestli se tím chtěla ještě přiblížit věkové skupině, které je kniha určena, povedlo se jí to. A já si na konec na to i zvykla.
Dále mi prišlo strašně křečovité vylíčení zdejšího totalitního režimu a nějak jsem to autorce nemohla uvěřit. Přišlo mi to spíš jako nepodařená parodie na totalitu. A vzdor hlavní hrdinky vlastně taky. Čestnou vyjímkou byla až scéna s bobulemi.
Na závěr musím říct, že se mi knížka i přes to líbila a přečtu si i pokračování, protože mě zajímá jak to dopadne mezi Katniss a Peetou! :-D
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 06.5.2012 13:42:26
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Přežívá nejsmutnější od Margaret Atwood, a prokládám to Vránou. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

PředchozíDalší

Zpět na Literatura