Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SGU - Záchrana Destiny - Delegace(21. 3.)

SGU - Záchrana Destiny - Delegace(21. 3.)

hoja94 Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Zdravím, rozhodl jsem se napsat povídku/spin-off a bude to na Záchranu Destiny. Nejsem moc dobrý písař, tak to prosím omluvte. Zatím pro vás tu mám takový prolog.
V hodně vzdálené minulosti byla vypuštěna loď, která se jmenovala Destiny a byla vyslána, aby zjistila možnou existenci inteligence na počátku vesmíru.
V roce 2009 Luciánská aliance zaútočila na základnu Icarus. Všech 100 přeživších uteklo na Antickou loď, která nesla jméno Destiny.
V roce 2010 do SGC nastoupil nový člen s vědeckým mozkem, jmenoval se Honza Holeček a velmi rychle si vybudoval reputaci skoro celé základny, jen pro to, že mu to vše kvetlo pod rukama a choval se k lidem slušně a byl nejmladší na základně, taky, že mu bylo teprve 13 let, na základně dělal, spíše vypomáhal jako taková pomocná ruka, protože mu rodiče zemřeli při nehodě a samotný z toho vyvázl jen tak tak.
V první polovině roku 2011 všichni přeživší na Destiny se uložili do stáze, aby překonali FTL skok do další galaxie, jenž cesta trvá 4 roky.
Téhož roku se Atlantida vyslala do Galaxie Pegasus z obav ze strany Wraithů.
V roce 2012 našel Dr. McKay plány na postavení wormhole drive a též i na ZPM a vylepšení hypermotorů.
Téhož roku proběhli vylepšení všech lodí typu BC-304.
Na konci roku byl odzkoušen wormhole drive na Daedalovi, jenž prošel jako první vylepšením. Testovací cesta byla k Atlantidě a test proběhl úspěšně. Spotřeba energie byla, dle předpokladů nižší než u Atlantidy, ale spotřebovalo se 3% ZPM, to bylo dle odhadů Dr. McKaye míň, než předpokládal při této cestě.
V polovině roku 2013 se začala stavět nový a jediný typ lodě třídy Victory se jménem O'neill na počest Generála Jacka O'neilla a měla mít už od začátku v sobě mít zabudovaný wormhole drive a patřit mezi nejrychlejší a nejlepší lodě v již známém vesmíru, plus používala subprostorovou komunikaci jen na krátkou vzdálenost, a na delší vzdálenost už na principu Antických komunikačních kamenů.
V roce 2014 Na Teal'covi se podepsal věk a odešel na Dakaru, aby tam dožil svůj věk.
Téhož roku Luciánská aliance zaútočila na Zemi, při tom útoku zemřelo mnoho lidí včetně Generálmajora Jacka O'neilla, Dr. Jackson byl převelen na Altantidu ještě před útokem.
Vala Mal Doran se přidala k Luciánské alianci, aby tam dělala špeha.
Téhož roku byl generálmajor Hank Landry převelen do Pentagonu a místo něj byl přiřazen nový velitel, spíše velitelka a tím je nově povýšená Brigádní generál Samantha Carterová a Honza se přes svůj nízký věk dostal vysoké postavení na základně, takže v případě odvolání nebo zranění velitele základy se stal velitel základy on sám, ale našli se i ti, kteří s tím nesouhlasili, ale byli přehlušeni těmi, kteří věřili a důvěřovali Honzovi.
V roce 2015 vyskočila Destiny na okraji solárního systému v galaxii, aby doplnila energii, ale byla tam loď neznámé konstrukce.

Edit.: Budu vydávat každou středu
Naposledy upravil hoja94 dne 21.3.2012 17:58:52, celkově upraveno 2

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak já budu asi první ;-)

Začátky nejsou nikdy lehké a většinou se hned z prvního dílu nestane bestseller, ale jak jsi psal výše, chtělo by to trošku zlepšit. Kolikrát ty věty nedávaly smysl. Chyběla v nich nebo zase přebývala slova. Celý tento prolog by se spíše hodilo zapsat v odrážkách, protože to nebyl zrovna souvislý text. Námět zatím vypadá zajímavě. Pokud věnuješ více času skladbám vět a vše dobře promyslíš, tak by ses mohl zlepšit. Pokud jsem to dobře pochopil, tak hlavním hrdinou bude mladičký "Honza Holeček" (tipnul bych si tvoje jméno? :D), kterému je teprve 13 let. V tomto věku by základnu rozhodně vést nemohl. Sice je to tvoje povídka a průběh děje nechávám zcela ve tvých rukou, ale to by rozhodně nešlo. Dal bych za to ruku do ohně, že IOA má na vybírání velitelů do SGC haldy kritérií, z nichž rozhodně jedno bude aspoň plnoletost :P

hoja94 Airman
Airman

Odpovědět s citací

SPeeDy díky za první komentář. Toto je moje vůbec první povídka vůbec, kterou píšu. Hlavní hrdina se jmenuje Honza Holeček a je mu 18 let, já s ním mám společného tolik, že se jmenuji Honza, ale příjmení je příjmení mého učitele ve škole. Později se zjistí, že má aktivnější ATA gen než Sheppard a jeho mozek by mohl konkurovat mozku McKaye. IOA teoreticky mohla vybrat někoho jiného, ale Woolsey je přesvědčil, že není lepší než on. Též se zjistí, že patří k rase Antiků. Také se zjistí jeho pravý věk. Děj budu improvizovat tak, že první 4 díly mám na více jak 2 stránky ve wordu, jinak už na 1 a kousek.

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. Tak já budu zřejmě druhý. :D

Jako první ti poradím, abys nevyzrazoval hnedka všechny informace. Hezky všechny svoje nápady, které k povídce máš, se snaž zakomponovat právě do ní.

hoja94 píše:
Později se zjistí, že má aktivnější ATA gen než Sheppard a jeho mozek by mohl konkurovat mozku McKaye. IOA teoreticky mohla vybrat někoho jiného, ale Woolsey je přesvědčil, že není lepší než on. Též se zjistí, že patří k rase Antiků. Také se zjistí jeho pravý věk.

Tímhle jsi nás připravil o "moment překvapení". :D Takže kdyžtak dávej jen nějaké zašifrované spojlery a uvidíš, že všechny napneš jak struny. :D :)

Dále k samotnému prologu:

hoja94 píše:
Nejsem moc dobrý písař, tak to prosím omluvte.

Neboj se určitě se zlepším, jen to chce čas a psát a psát a psát. :wink:

Stejně jako SPeeDy si myslím, že by se to celé hodilo hodit do odrážek. Celé by to vypadalo lípe a lépe by se i četlo. :)

Nápad jako takový je rozhodně zajímavý. Jednak, že jsi si vybral jako námět SGU, které se tady na fóru vyskytlo myslím jen dvakrát. (myslím jako příme navázání na seriál) Jsem zvědavý, jak to rozvineš dál a čím vším nás překvapíš. :)

To by bylo tak zhruba vše, takže ti nakonec přeji hodně zdaru. :)

hoja94 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zlepším se, už mám sepsaných nějakých 50 stránek, z toho 14 na 100% připravený na vydání. Dílů bude asi 30, což jsem asi nějak přehnal. Ohledně spoilerů to je tak, že je budu spíše nedávat, než dávat. Spin je skoro celý sepsaný zbývá asi sepsat 2 díly a u dalších asi 10 dílů názvy a hotovo. Při tom píšu ještě pokračování této povídky.

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Počkat takže loď třídy victory se jmenuje Oneill takže je to loď třídy Oneill.

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já pro změnu přitakám Mr.Mister, a to v tom, že vyzradit tohle hned na začátku je fakt trošku škoda. Ne trošku, hodně. Mohl jsi nás několikrát doslova šokovat a takhle z toho nic nebude :D Radši to smaž, ať o překvapení nepřijdou další budoucí čtenáři.

Děj budu improvizovat tak, že první 4 díly mám na více jak 2 stránky ve wordu, jinak už na 1 a kousek.

-Tak řekl bych, že díl na jednu a půl stránky je dost krátký. Nevím, v jakém stylu to budeš psát. Jestli se v jednom díle stane dost na to, abychom se v ději posunuli, tak nemám námitek, ale pokud já něco píšu, tak na první straně pomalu ani nenačnu pokračoání děje z minulého dílu ;-)

hoja94 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Důvod, proč píšu tak krátký je proto, že se to bude odehrávat asi v x dnech (týdnech) a né v několika měsících, jinak bych to bylo asi na 5 až 10 dílů. Navíc se každý díl mění místo, kde se to odehrává. Kdybych to psal dlouhý, tak bych to měl těžší jak na opravu, tak pro některý by se to nechtělo číst dlouhý text o 10 stranách. Loď je USS-O'neill, třída Victory.

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo ale třída lodí má číselné označení a pak když vemu bitevní loď Iowa jednu znich tak řeknu třída Iowa ale tento název je po první z těchto lodí jménem Iowa neznam číselné označení této třídy.Mimochodem Victoria je bristská bitevní loď z druhé světové mimochodem Iowa je nejmodernější loď druhé světové války amíků dnešní lodě až tak neznam.

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

no zaběhnuté "pravidlo" je takovéto:
První loď svým názvem pojmenuje třídu, jenže jsou kličky jak z toho ven (měl jsem stejný problém u třídy Victory, kde byla první loď jménem Phoenix (nějak tak, už si to nepamatuji - musím si oživit vlastní povídku .().

Můžeš využít toho, že autorovo slovo je svaté. co řekne autor je pravda, stejně tak i to co napíše, takže pokud máš pravopisnou chybu v názvu a řekneš že je to účelné, tak to nadále není chyba - můžeš aplikovat i sem.

Dále můžeš tvrdit, že první loď bude dokončena až za nějaký čas... prostě se víc začalo dělat na té druhé (třeba tech, problémy v doku, či podobně)

Nebo rovnou první loď můžeš zničit ještě v počátku stavby - vymysli si nějakou nehodu, co nenávratně poškodila onu první loď (sabotáž, ničivý požár doku, exploze, konstrukční vada - zborcení trupu, ....)

Těch "kliček" bude víc, ale tyhle jsou asi nejlepší a popravdě jediné co mě teď napadají...

jinak povídku, respektive to co jsi zatím vydal si přečtu později ;).

Zatím přeji hodně úspěchů v dalším psaní :)

EDIT:

ještě mě tak napadlo, že bys mohl použít byrokracii... prostě z nějakého důvodu (to je jen na tobě) by se loď musela přejmenovat, ale třída by zůstala :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo to de.

Met.CZ Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Na já budu pátý a taky něco přidám :)
Opravdu neřikej hned na začátku všechny informace jinak ti tu povídku nikdo nebude číst protože bude vědět jak dopadne tak opravdu nerozváděj moc informace a dej vědět jenom to nejnutnější.
PS:S pravopisem se budeš muset hodně snažit nebo si najít korektora :wink:
Fantazie je důležitější než vědění.
- Albert Einstein

Stargate: Zrcadlový zlom

http://sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=9255

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Musím souhlasit moc ty informace rozvádíš čim míň to budeš dělat tim věčí překvápko když jednou bude tvoji povídku číst tak si řekne to sem čekal a když nerozvedeš tolik ty informace tak si řekne že je to překvapení.

krulik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Později se zjistí, že má aktivnější ATA gen než Sheppard a jeho mozek by mohl konkurovat mozku McKaye. IOA teoreticky mohla vybrat někoho jiného, ale Woolsey je přesvědčil, že není lepší než on. Též se zjistí, že patří k rase Antiků. Také se zjistí jeho pravý věk.

- Zajímavé. Před pár týdny jsem začal psát na pc skoro to stejné... Mělo to být jako kdyby o mně, ale postava byla starší. Postava měla zjistit, že její otec byl Janus :shock:
Život máš jen jednou...
Povídky

Krulikovy povídky

Krulik.tode.cz

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Co jsem si přečetl ten úvod, tak to chce opravdu zlepšit, nechat si čas, pořádně to promyslet, popřípadě si i načmárat časouvou osu kde si vyznačíš důležité věci. Jinak si myslím že už bylo všechno napsáno a je zbytečné to tu znovu přepisovat.

krulik: nenech se odradit tím že už tu něco podobného je. Mohlo by být zajímavě sledovat a srovnávat jak se dvě podobné povídky vyvíjí.
Warning: My post´s can kill you!

Další

Zpět na Mrtvé povídky