Tak rozhodli jste se nakonec pro Úterý tak tady je první díl v tomto termínu
za korekci děkuji BB20
2. Nečekaná zpráva
Carterová jela svým autem z SGC rovnou domů do Colorado Springs. Cesta jí trvala asi hodinu a třicet minut. Když konečně dorazila domů, svlékla ze sebe kabát a zavolala:
Carterová: "Zlato, jsem doma."
O'Neill: "Konečně, co ti tak trvalo, už jsem uvařil večeři."
Carterová: "Páni, jsi poklad."
Samantha se s Jackem po jeho odchodu z armády neuvěřitelně sblížila, až se nakonec po půl roce vzali. Po večeři si chvíli povídali a potom odešli do ložnice, kde se začali věnovat přirozeným lidským pudům.
Druhý den ráno
Jack a Samantha leželi společně na posteli a povídali si.
O'Neill: "Bylo to skvělý, lásko."
Carterová: "Ještě že jsi odešel z armády."
O'Neill: "Říkám si, jak jsme vůbec mohli vydržet celý ty roky jeden bez druhýho?"
Carterová: "Já nevím, ale díky tobě se konečně necítím prázdná."
Samantha objala Jacka, ale v tom náhle začal Samanthě zvonit telefon.
Carterová: "To je SGC."
O'Neill: "Co sakra chtěj v takovuhle nelidskou hodinu?"
Carterová: "Já nevím."
S tím zvedla telefon
Carterová: "Tady Carterová."
Landry: "Tady Landry okamžitě se hlaste na velitelství!"
Carterová: "Ano, pane."
Landry: "Jo a Jacka vemte sebou,"
O'Neill: "Tak co?"
Carterová: "Jedeme do SGC."
O'Neill: "Jedeme?"
Carterová: "Jo, Landry říkal, ať tě vezmu sebou."
O'Neill: "Dobře uvidíme co si pro nás Hank připravil."
Samantha s Jackem se oblékli, nasnídali a vyrazili do SGC.
Zasedací místnost, o hodinu a půl později
V zasedačce už seděli Daniel s Teal'cem a povídali si.
Jackson: "Teal'cu, co myslíš, že nám chce generál říct?"
Teal'c: "Nevím, Danieli Jacksone, ale myslím si, že je zbytečné se pouštět do nějákých spekulací."
Jackson: "Ale no tak, Teal'cu."
V tom dorazili O'Neill a Carterová.
O'Neill: "Nevíte co nám Hank chce?"
Jackson: "On zavolal i tebe?"
O'Neill: "Jo, říkal Sam, že mě tu chce."
Jackson: "Jacku už jsi jenom civilista."
O'Neill: "Pokud vím, tak ty taky."
Jackson: "To sem teď netahej."
O'Neill: "Pořád jsem konzultant programu."
Jackson: "Promiň, na to jsem zapomněl."
Když Jackson domluvil tak do zasedačky konečně dorazil i Mitchell.
Jackson: "No konečně co ti tak dlouho trvalo?"
Mitchell: "Musel jsem se ještě najíst."
Jackson: "To i Sam a Jack."
Mitchell: "Dobrá, najedl jsem se trochu víc."
Jackson: "Kolik je víc?"
Mitchell: "Víš co, nech to plavat."
Jackson už se nadechoval, že by odpověděl, když v tom z kanceláře vyšel generál.
Landry: "Jsem rád že jste všichni dorazili."
Jackson: "Tak pane o co jde, že jste nás tu svolal všechny tak rychle?"
Landry: "IOA chce odtajnit bránu."
Mitchel: "Cože?!"
Landry: "Jelikož se vám nepodařilo získat ZPM, potřebujeme zapojit do programu mnohem víc prostředků, abychom přežili."
Jackson: "Jsou si tím jistí?"
Carterová: "Na celém světě okamžitě propukne panika."
Landry: "To dobře vědí, proto upozorní vlády celého světa, aby se připravily na nepokoje a poskytne jím naše Zat'nik'tely a Intaary."
O'Neill: "To je pěkný Hanku, ale proč jsem tu já?"
Landry: "Ty předneseš proslov u toho odtajnění."
Jackson: "Tak to nám pomáhej bůh."
Daniel hned po tom co domluvil tak se začal neskutečně smát.
Landry: "Jacksone, moc bych se být váma nesmál, jdete tam totiž taky."
Danielovi náhle úsměv z tváře zmizel a smát se pro změnu začal zase Jack
O'Neill: "Tak vidíš, nakonec jsi v tom se mnou."
Jackson: "No když už to musí být."
O 2. týdny později, Washington DC. 13:00
Celé dva týdny se politici dohadovali, jak ten proslov bude vypadat, jaké stanice ho budou vysílat a nakonec se rozhodlo, že přenos bude probíhat ve všech televizích, ať už soukromých nebo státních po celém světě, mělo se vysílat z Bílého domu, Kremlu a Bruselu.
Washington
Technik: "Pane, můžeme začít."
Hayes:"Dobře, spusťte to."
Hayes: "Mí drazí Američané a občané ostatních států. Musím vám oznámit, že Americké letectvo a Ruská námořní pěchota cestuje už skoro deset let na jiné planety pomocí zařízení zvaného Hvězdná Brána."
V tom výrazy reportérů v sále ztuhly, několik se jich začalo dokonce smát, protože to považovali za dobrý vtip, ale výrazy ostatních naznačovaly opak, takže smích za chvíli utichl a prezident pokračoval.
Hayes: "V tuto chvíli pronaší předseda Evropské komise a prezident Ruské federace podobný projev jako já teď vám. Můžu vám v klidu říci, že vesmír je nepřátelský a chladný."
Moskva
Michailov: "Pravě v tuto chvíli se na nás řítí nepřítel, jakého si neumíte představit, tento nepřítel sám sebe nazývá Ori.
Brusel
Fontelles: "Tento nepřítel je tak silný, že v zájmu zachovaní lidského rodu jsme se vám rozhodli vše odtajnit."
Washington
Hayes: "Pravdou je, že pokud nebudeme stát při sobě, Ori nás dříve nebo později vyhladí. Zároveň jsme ale také získali spojence, přátelé a vyspělou technologi. Nyní vám představím ty nejpovolanější, aby vám odpovídali na otázky, zde sedí vpravo bývalý generál Jack O'Neill, vedle něj doktor Daniel Jackson a úplně vlevo plukovník Samantha Carterová-O'Neillová. Vím, že jsme vás vyděsili, tímto vás žádám, abyste zůstali ve svých domovech a nevycházeli do ulic, upozorňuji vás, že armáda je připravena provést v případě nutnosti i zásah proti civilistům. A pro ty co pořád váhají, jestli je to pravda, tu mám důkaz."
Když prezident domluvil, tak se nad Bílým domem ozval zvuk tření a za chvíli se už na Bílým domem stabilně vznašel Daedalos. Jen co se Daedalos ustálil, všichni se podívali oknem ven a viděli spodek majestátního pozemského křižníku.
Hayes: "Toto je Daedalos, naše první obranná linie."
Brusel
To samé se dělo v nad budovou Evropského parlamentu, kde se po chvíli nehybně vznášela ještě ne zcela dokončená Odyssea.
Fontelles: "Představuji vám Odysseu, náš bitevní křižník."
Moskva
Ani Moskva nezůstala pozadu a nad Rudým náměstí se objevila další BC-304
Washington
Po několika hodinách pokládní otázek naší trojci se to prezident konečně rozhodl "utnout".
Hayes:"Bohužel už musíme ukončit vysílaní. Děkuji vám všem za pozornost a dobrou noc."
Pokračování příště