Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Světová politika let budoucích

Světová politika let budoucích

diskutujte o všem a o ničem

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Vím, že doublepostuju, ale tak pal to čert...
Už jste viděli, jak se nám internet krásně ježí?
http://www.buzzfeed.com/jpmoore/the-int ... a-protests

ve spojitosti s tématem, nějaké odhady jestli podobná verze někdy v budoucnu projde?

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ono je to hodně spekulativní. Může projít, nemusí projít, kdyby prošel, může to mít velmi negativní následky, ale taky na nějakou kontrolu může každý srát.

Napadlo mě, že bychom mohli zkusit takovou tu "hru", co jsem nadhodil - jeden přispěvovatel nadhodí svou vizi roku 1 a "hodí míč" jinému přispěvovateli, který napíše vizi navazující roku. Můžeme se o tom pobavit a udělat nějaké úpravy, než dojdeme finální verzi. Uvidíme, co z toho vzejde, což?
Za pár dnů asi založím svoje forum o alternativní historii v té "Sphereverse" a rád bych tady zkusil, jestli tu alternativní realitu lze takhle konstruovat.

Hodím sem první post jakmile mi storm hodí "pointu" svého universa, tj. jakmile sem nějak popíše, k čemu vlastně chce směřovat a co je to "patent pending" nové zřízení. Jde o to, že kdybychom měli budoucí historii simulovat nějak zevrubně, ničemu se IMO nedobereme. Takhle ale můžeme udělat takový popis, který bude k situaci roku XY přímo směřovat, popřípadě s ním kontrastovat.
Pokud totiž storm chce mít enviromentalistickou story, je asi žádané, aby se budoucí změny zabývaly haváriemi průmyslu, ne abychom řešili revoluci v latinské Americe. A naopak - budeme-li řešit story o komunistické revoluci v USA, může nám být u zadele, že někde v Evropě práskl Temelín... story musí být koherentní i když jde o "world-building".
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

tak to teda zkusíme.
cíl: nový systém by se dal označit za něco mezi královstvím (tituly), demokracií a "kastovním" systémem. To vše s moderním twistem. Víceméně potřebuji v průběhu let složit demokracii v Evropě (úplatky, špatné zákony, "špinaví" politici...)
Rok 1
Kanada začíná těžit ropu (jak již bylo zmíněno) a Američané mají nové nejlepší kamarády. Zatímco bohatí blízkovýchodní arabáči asimilují velice svůdný život západních kultur, chudí se topí ve větších a větších sračkách. Extrémistický islám utvrzuje svou pozici, blízký východ a Afrika se bouří. KLDR pokračuje v testování jaderných zbraní a Čína přerůstá v největší ekonomiku světa.
V Emirátech se povedl, přesně podle plánu, přechod z ropy na turistický ruch a už jen "dorážejí" svá ložiska. Poptávka po ropě stále stoupá, vrtů však ubývá. Automobilové koncerny pracují na přechodu na vodík/baterie. Staví se nový "Orient express" (Peking- Londýn).

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Hele, to jsou změny tak na deset až dvacet let... třeba jen než se připraví projekt arktického vrtání tak to bude tak na pět let a dalších pět let počítej stavbu do nějaké schopnosti načepovat víc než barel denně. Aby to mělo nějaký geopolitický impakt, tak se to NEDÁ realizovat za rok.
Zítra napíšu, jak jsem to myslel. Mám rozepsaný děj pro příštích 8 let, který obsahuje tvoje situace, ale je rozepsaný a často stylem příčina-následek. Jediná autorská licence, kterou si v tom dovoluju, je útok na Irán.

Co se týče budoucího zřízení, doporučuju si přečíst nějaké předchozí návrhy. Pěkně to sumíruje publikace Soumrak utopií, kterou si můžeš koupit, ale před čtyřmi pěti lety ji nějak vydaly i blisty - http://blisty.cz/art/35544.html je link na první díl, díly jsou čtyři, jistě si je sám najdeš. Kastovní systém samozřejmě není žádná novinka, otázka je, jak by na něho reagovala populace v době absolutní svobody slova (která díky internetu opravdu existuje - hele, když teď napíšu "Hitler je židák" tak se mi nic nestane) a tedy i zvýšeného povědomí o étosu self-made-manství. Společnost by musela být opravdu neskutečně v prdeli, aby jsme se vrátili do osvícené autokracie.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Momentálně si doplňuji politické futuristy ze STRATFORu. Začít se může tady http://www.youtube.com/watch?v=6_eqWOYo ... re=related (vynikající věc pro politology nebo fanoušky Civilization!) a pokračovat lze přes http://www.youtube.com/watch?feature=en ... IwZsbBXpNQ, kde už je to hodně globální, a je to promo pro Friedmanovu knihu (stažitelnou online zadara, googlujte) "Next 100 Years".

Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak co se politiky týče tak je to banda zlodějů. Nikomu se nedá věřit a teď vyrazili Pospíšila. Kdyby tak Nečase z Kalouskem vyrazili dveře ale to může být bůhví kdy :(
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Když se podíváš na zadání topicu, tak zjistíš, že tohle sem vážně nepasuje :D

Sokar Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Aha tak to mě mrzí to se omlouvám :D Když čtu politika tak do toho zahrnují všechno :D :D
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Héj, chlapi, Storme, Ultra, Ralene etc., nudím se před státnicema, pojďme řešit nějakou politiku nebo fungování interciálnlích tlumičů nebo NĚCO...

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ray: tady chcípnul pes, tady už asi moc diskusí nerozproudíš, navíc já nemám čas píšu diplomku.
Obrázek

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

To je jasný. Budu si muset založit vlastní sci-fi forum, with blackjack and hookers...
Obrázek

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Yeaah :)

No není to úplně politika, ale řešily se tu i navy věci ... na zahnání nudy musim doporučit gamesu Naval War: Arctic Circle, moc pěkně udělaná strategie z moderní WW3, která řeší námořní stránku věci (expedice do skandinávie, na Island, izolace GUIK, konvoje...), libově tam fungujou senzory, raketový útoky a všechny tyhle cool serepetičky :-)
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Četl jsem, ale mám dojem, že to řeší potenciální budoucí válku s dnešní technologií, ne? Ocenil bych více řešení UAVs a podobných autentických futuristických serepetiček...

Každopádně, někdy v půlce září pošlu pozvánky na supertajné forum, kde - budete-li mít čas a chuť - bych rád zneužíval vaší expertízy a flejmu pro mé budoucí autorské projekty. Plánoval jsem něco takového už loni (viz. "Realistický kosmický bitevník"), ale čekám s tím až jak 3. nebo 4. září definitivně vyletím ze studia.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

UAV různejch druhů a určení jsou zastoupeny i když v míře relativně malý, jináč tam jsou věci sice už existující, ale pořád ještě vesměs perspektivní (běžně se tam vyskytuje Gripen NG, P-8, Sukhoj T-50, skoro celý NATO už používá F-35 a ESSM...).
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jasný, já chápu, že to "po Jane'sovsku" řeší aktuální techniku, nicméně říkám, že bych chtěl konečně strategii, kde by byly různé budoucí vzducholoďové UAV carriery a podobně. Je srandovní si dneska pustit takové dekádu staré Generalsy, kde lítá Commanche a jezděj typy festovních ultra tanků a podobně (pominu-li samozřejmě, že Generals si nedělá ambice na skutečnou strategii).

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo