Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky StarGate:Exodus: 45. Díl - Pomoc shůry

StarGate:Exodus: 45. Díl - Pomoc shůry

Jednoduché :) Má cenu pokračovat?

Ano
34
100%
Ne
0
Žádná hlasování

Celkem hlasů : 34

atlantis235 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ale zase Sodanské maskování nepřenese úplně do jiné dimenze. Furt mohli nějak pohybovat a ovlivňovat věci v "normální dimenzi". Kdežto Merlinův přístroj vás přenesl a nemohli jste na nic sáhnout a nic ovlivnit.
Celé to s jinýma realitama, cestování časem a dimenze je nějaké zapeklité, a proto se tomu chce radši vyhnout. (málokdo to chápe, jestli vůbec někdo) :D

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

na cestování časem a k daným paradoxům jsou dvě možnosti... dvě, kterým věřím :D

první vytváří paradox...
vrátím se zpět a zastřelím sebe... jak se vrátím abych se mohl zastřelit, když jsem už mrtvej?

kdežto druhá teorie do cestování časem zahrnuje, používání paralelních realit a je řekněme dosti pravděpodobná...

pokud se vrátím v čase, tak v tom okamžiku jsem vytvořil paralelní realitu, a tím že jsem zastřelil sám sebe, se "nic" nestane, protože jsem se zastřelil v paralelní realitě.
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak ta druhá je pro lidský mozek aspoň pochopitelná :-D, ale ze SG víme, že když něco v minulosti udělali/změnili, tak to změnilo budoucnost, takže to "nic" asi platit nebude ovšem pokud rozumím aspoň té špičce ledovce ;-)

Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ta druhá varianta je vysvětlená i v SG: pravdivý pohled (nějak tak) , vysvětlovala to Cartrová. Ale stejně je lepší do takovejch věcí málo nebo vůbec nezasahovat. Dá se v tom lehce ztratit. :idea:

EDIT:// paradoxy cestování na wiki

A taky tam byl pěkný seznam z SG:
Hvězdná brána:
- [02x21] Rok 1969 (1999)
- [04x06] Časová smyčka (2000)
- [08x20] Moebius II (2005)

Hvězdná brána: Návrat
Hvězdná brána: Atlantida
- [01x15] Before I Sleep(2005)
- [04x20] The Last Man (Part 1)(2008)

Stargate Universe
- [01x08] Time(2009)
- [02x12] Twin Twin Destinies(2011)
Naposledy upravil atlantis235 dne 17.1.2012 20:48:06, celkově upraveno 5

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
ale ze SG víme, že když něco v minulosti udělali/změnili, tak to změnilo budoucnost, takže to "nic" asi platit nebude ovšem pokud rozumím aspoň té špičce ledovce ;-)

jo...
já teď půjdu do minulosti a zabráním smrti Hitlera a vůbec celé "jeho" říši... a pak půjdu do budoucnosti, jenže já nepůjdu do budoucnosti ve své realitě, ale v realitě kde jsem...

v momentě kdy vlezu do stroje času a zapnu ho, tak jsem nenávratně vstoupil do alternativní reality (tedy pokud nemám kvantové zrcadlo a podobně...)

edit:

v tom tvém seznamu chybí rok 2010 (?) nevím název teď střílím od boku... Asheni jsou na zemi jako spojenci a SG1 posílá zpět časem lístek s varováním
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tím seznamem jsi mně připomněl jednu věc a to je seznam dílů, kde zemžel Daniel Jackson ;-) Pokud se někdo nudí, tak ho může zkompletovat :-D

Airman
Airman

Odpovědět s citací

Našel jsem to ve videu ->
a tady v angličtině ->

A až budu mít více času, pokusím se to sepsat česky. :D

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jo nevstoupil bys do jiné reálity ale uplně bys tuto změnil například SG moebeus nebo tak nějak a šli do minulosti něco tam změnili a stejně ZPM měli ,stargate continuun bál změnil to co se stalo a reakce byla vté relálitě ve které byl původně tak mi vysvětli jak si to myslel.

Ronnie124 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělá povídka, jen tak dál... Mám pocit že se brzo zařadíš k místní povídkářské elitě.

Hlavně se mi líbí, že se nebojíš zabíjet oblíbené postavy. (I když to dělá čím dál tím víc autorů)

Admini, Moderátoři, a ostatní velitelstvo: dejte uživately deadalos BAn alespon na chvíly když ne perma, tohle je moc i na moji osobu... děkuji
Warning: My post´s can kill you!

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Stačilo by naučit se psát aspoň trošku pravopis, ale bojím se, že to už není možné :-D

Jinak děkuji všem za ohlasy na díl :)
Naposledy upravil SPeeDy dne 18.1.2012 17:47:12, celkově upraveno 1

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

deadalos píše:
[...]tak mi vysvětli jak si to myslel.

Mno k dalšímu vysvětlování použiji toto narychlo spíchnuté graf. znázornění.
Obrázek

řekněme že máš super život, rodinu, práci a vůbec vše co si můžeš přát, jenže tvá přítelkyně/žena bude mít milence a totálně ti zničí život. ty jako génius sestrojíš stroj času s tím že dotyčného zabiješ.
Na obrázku je zelenou znázorněna tvá realit, tvůj čas... od narození až po zapnutí stroje času.
Ta linka v ní (původně červená) znamená tvojí cestu zpět časem.

V okamžiku kdy dorazíš do minulosti, tak jí začneš ovlivňovat... dýcháš => v ovzduší ubude kyslík, potkáváš různé lidi a ti tě vidí.... jedna´se o zdánlivě drobné změny, ale ty změny tam jsou (modrá linka), a tudíž se pomalu ale jistě vzdaluješ od své reality, ale zatím kdyby ses vrátil, tak se nic nemusí změnit.
jenže pak (hnědá linka) provedeš svůj zločin a na zemi se válí člověk s podříznutým krkem, což je už velká změna a ne jen v tvém životě - jsou tu jeho známí známí známých, policie co bude mít případ.... tudíž se v krátkém časovém úseku o dost vzdálíš od své reality a zajisté by ses vzdaloval dál a dál, jenže ty okamžitě utíkáš ke svému stroji času a mizíš v budoucnosti (červená linka - pod tou zelenou), tedy v tvé přítomnosti, ale svojí cestou zpět jsi změnil realitu a to nenávratně.

když to budu aplikovat na vraždu sama sebe...

budu cestovat zpět časem a v okamžiku kdy budu v minulosti, tak už se mírně vzdaluji od své reality, a když nějakým nedopatřením zabráním své další existenci (zabiju člověka co mi má zachránit život, nebo jinak), tak se pro mě jako osobu nic nemění. Já se zabil v Alternativní realitě, sice je to realita kde pravděpodobně strávím zbytek života...

Ronnie124 píše:
Admini, Moderátoři, a ostatní velitelstvo: dejte uživately deadalos BAn alespon na chvíly když ne perma, tohle je moc i na moji osobu... děkuji

Mno, když to vezmu kolem a kolem ,tak tohle je na jeho poměry dost dobrej příspěvek a důvod k žádnému postihu (jen z tohoto příspěvku) nenalézám, ale jelikož mi deadalos pije krev už hodně dlouho.... no řekněme, že jestli se razantně nezmění, tak tu asi dlouho nebude

a na závěr se Autorovi omlouvám za offtoick, pokud bude chtít, tak stačí napsat a já to smažu .)... takže SPeeDy klidně napiš ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jenom otázka co by se stou s mojí původní realitou? Podle mě by zanikla nebo eště jedna možnost,že by tě vyhlásili jako nezvěstnýho a úplně bys zmizel.

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

opravdu to sem nepatří, ale tedy na závěr...

Co by se stalo s tou tvojí původní? Nic, existovala by dál, jen bez tebe.
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No jinak díky za to vysvětlení. Kolikrát mně to hrozně vrtalo hlavou :-D

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky