Stargate Deathmatch
Díl 1:Staří známí za dveřmi
Hyperprostor – Atlantis
Atlantis je v polovině cesty.Ale dálkové senzory objeví někoho,o kom už jsme dlouho neslyšeli.
Woolsey: (k technikovi)Za jak dlouho budeme na Lantee?Potřebuji podat hlášení IOA a požádat aby poslali Daedalus.Bude se hodit.
Technik:Při této rychlosti dorazíme za 15 minut.
Woolsey: (k technikovi)A jak je vůbec možné,že naše dálkové senzory nezaznamenaly wraithy ještě předtím než vystoupili z hyperprostoru?
Rodney:Na to mám odpověď.
Vynořil se právě Rodney z poza rohu.
Rodney:Podle výpověďi Anastaishy zajali wraithi jednu z jejich loďí.Naštěstí se posádce těsně před obsazením loďe podařilo spustit autodestrukci,ale wraithi se dostali k informaci jak skrýt hyperprostorové okno před našimi senzory.
Woolsey:Nevěděl jsem že jsou Antikové schopni skrýt hyperprostorové okno před senzory.
Rodney:Nejspíše to vyvinuli nedávno.Podobného efektu lze dosáhnout tím že poletíte kolem hvězdy nebo černé díry.
Woolsey:Zajistěte aby se už toto neopakovalo.
Rodney:Jasně už na tom pr…
Zbytek věty už nedořekl protože se rozezněl alarm.Do místnosti vběhl zbytek teamu společně s Anastaishou.Dálkové senzory zachytili neznámou loď,která se také přibližuje k Lanteu.Bude tam za 5 hodin.
Woolsey:Wraithi?Jak Lanteu našli?
Anastaisha: (k technikovi)Z dovolením,pusťte mě k tomu.
Po minutě…
Anastaisha:Není wraitská,to není možné,jak by zjistili polohu?
Woolsey: (netrpělivě)Tak řeknete už co to je za loď?
Anastaisha:Podle databáze a energetických singatur to je Noxská mateřská loď.
Woolsey:Noxská?Něco mi to říká.
Sheppard:Jo,taky jsem četl že se s nimi SG-1 setkala před pár lety.Podle SG-1 to byla vyspělá rasa.Ale byla naprosto pasivní.
Anastaisha:Patřili do Aliance čtyř.Spolu s Asgardy,Furlingy a Antiky.Po odchodu z Mléčné Dráhy jsme o nich neslyšeli.Poslední zprávy byly že jsou v občanské válce.Ale to bylo před 10 tisíci let,to už nikdo nezjistí.Nevím jak znají naši polohu.
Woolsey:Můžeme se s nimi spojit?
Anastaisha:Na to že letí vysokou rychlostí jsou prozatím příliš daleko.Musíme čekat.
Woolsey:Už jsme na Lantee?
Technik:Ano pane.Sheppard právě s městem přistává.
Což šlo samozřejmě cítit kvůli otřesům.
Lantea – Řídící místnost na Atlantis(po přistání)
Woolsey: (k technikovi u brány)Zadejte Zemi,potřebuji podat hlášení.
Pohled na bránu.Po zadání adresy brána „cinkne“ a vytvoří se působivý vír způsobený právě vytvořenou červí dírou.
Technik: Můžete mluvit.Audio a video.
Na obrazovce se zobrazila tvář generála Landryho.
Landry: (káravě)Atlantis,hlášení tu mělo být už před hodinou.
Woolsey:Omlouvám se.Měli jsme spoustu práce a k tomu oběvili přeživší Antičku ale víc v hlášení.(k technikovi)Pošlete ho.
Nikdo nechápal jak se podařilo Woolseymu tak rychle sepsat hlášení.Proto už mu déle přezdívali „wizard“.
Woolsey:Další spojení zíta v 20:00.A ještě pošlete Daedalus na Atlantis.Blíží se sem loď Noxů.Pro všechny případy.
Landry:Dobrá Daedalus by měl být u vás za 10 hodin.
Woolsey: (namítá)Až za 10 hodin?
Landry:I s novým ZPM to potrvá 10 hodin.Je mi líto,s tím si budete muset poradit sami.Landry končí.
Woolsey:Za jak dlouho se můžeme spojit s tou loďí?
Anastaisha:Až vystoupí z hyperprostoru.
Woolsey:Musíme být připraveni.Jak je na tom vaše loď?Hodila by se při případné obraně.
Anastaisha:Štíty jsou na polovině,vyrobili jsme zatím 200 dronů ale hyperpohon nefunguje.Naši technici na tom pracují ale nemáme žádné náhradní díly.
Woolsey:Vyrobili?Tady na Atlantis není žádná výrobna dronů.
Anastaisha:Na naši loďi ano.A na Atlantis také.Pojďte se mnou,ukáži vám to.
Anastaisha,Woolsey a celý Sheppardův team šel do neprozkoumané západní části města.
Atlantis_Výrobna dronů
Naskytl se nám pohled na kruhovou místnost Antického designu a s očividně vyplým zařízením uprostřed.Zařízení mělo podobný podstavec jako Atlantský hologram.Ale bylo tam více tlačítek společně s dvěma antickými monitory.
Anastaisha:Zde na tomto podstavci se reguluje výroba dronů.Výroba z normálních surovin by byla velmi dlouhá.Proto tento stroj umí vyrobit prakticky všechno.
Rodney McKay:Antický zhmotňovač?A proč tato místnost nebyla v databázi.
Anastaisha:Na to je jednoduché vysvětlení.Po té co jsme sem přiletěli z Terry jsme usoudili že jsme v bezpečí,proto nebylo zapotřebí místnost využívat a zapsat do databáze.Při obléhání Atlantis Wraithy jsme neměli čas zapsat ji do databáze.
Rodney:A jak jste vyráběli ZPM?
Anastaisha:Ty jsme vyráběli na různých planetách.Ale většinu z nich zničili wraithi.
Anastaisha:Dokážeme vyrobit 300 dronů než přiletí Noxové.
Sheppard:Bude to stačit?
Anastaisha:Data ze senzorů ukázala 1 km dlouhou a 450 m širokou loď.
Sheppard:To je dost velká.Ale bude to stačit?Ano nebo ne?
Anastaisha:Na úplné zničení lodě ne.Drony projdou veškerým materiálem ale Noxský nebyl nikdy vyzkoušen.Nebyl důvod.
Teyla:Doufejme že i tentokrát nebude žádný důvod.
Woolsey:Bezpečnost především.Nikdy nemůžeme vědět co se stane.
Woolsey:To se uvidí za 3 hodiny.
Anastaisha:Nevěřím že by vám něco Noxové udělali…
Po třech hodinách byla Atlantis připravena.I její obyvatelé.
Orbita Lantey
Z hyperprostoru vyskočila obrovská loď a ihned začala nabíjet zbraně…
To be continued…
Trošku delší jak první díl

A jinak se mě to zdá strašně chaotické. Připadám si jako bychom strašně skákali dopředu...