03x03- Zem - Prvá časť
M- Tak, páni a dáma, položte kamene terminál.
V momente sa štvorica členov posádky ocitla v Pentagone v miestnosti z kameňmi.
O‘N- Kto ste?
Y- Plukovník Young.
G- Seržant Greer.
W- Camille Wraiová.
R- Nicholas Rush.
O’N- Vítajte na Zemi. Po troch rokoch sa tu toho veľa zmenilo. Poďte za mnou.
Všetci šiesti vyšli z miestnosti a prešli do dverí oproti.
G- Plukovník, čo sa zmenilo?
Y- To by ste sa divil seržant. Všetko sa dozviete na briefingu.
O’N- Prosím, sadnite si. Takže vec sa má tak, že Luciánska aliancia na nás chystá útok. Nevieme kedy, nevieme kde, vieme len, že to bude čoskoro. Pred rokom na Zem poslali šesť nákladných lodí s naquadriovými bombami. Päť sme ich objavili. Jedna bola v Paríži na tom ich monumente alebo oblúku či jak, druhá blízko Cheyeskej hory, tretia v New Yorku, štvrtá v Tokiu a piata blízko pri zóne 51, no tá šiesta tu stále niekde je. Momentálne nevieme kde sa nachádza, ale čoskoro to snáď zistíme.
Chvíľu nikto nič nehovoril, všetci sa snažili vstrebať to množstvo informácií. Ticho nakoniec prerušil Rush.
R- Moment, ako ste našli tie lode?
O’N- Niektorí naši ľudia sa úspešne infiltrovali do jednotlivých klanov Luciánskej aliancie a niektoré z týchto klanov pripravovali bomby. No tá šiesta nám stále uniká. Ale, je tu ešte jedna hrozba. Máme overené informácie, že Luciánska aliancia plánuje otvorený útok na Zem. Pripravili niekoľko Al-Keshov v ktorých budú vojaci, ktorí budú mať na starosti pozemný útok. Ďalej pripravili tri Ha-Taky, ktoré budú útočiť z vesmíru. Preto máme na orbite vždy aspoň jednu tristopäťku pripravenú brániť našu Zem. Keďže antická obrana bola po útoku Wraithov pred piatimi rokmi zničená, tak je naša Zem zraniteľná.
Y- Prepáčte, ale čo si od toho útoku sľubujú? – Spýtal sa zmätene plukovník Young.
O’N- Domnievame sa, že chcú ukoristiť jednu našu rozostavanú tristopäťku.
R- Moment, hovoríte tristopäťku? Nová loď? – Zadivene sa dožadoval odpovede Rush.
O’N- Všetky informácie vám budú poskytnuté neskôr, ale moc sa netešte. Nie je nič moc. A kto sa to vlastne pýtal?
R- Ja som doktor Rush.
O’N- Aha, vyzeráte ako plukovník Telford.
R- Ja viem. Som v jeho tele.
O’N- Vážne? – Ironicky a trochu posmešne odvetil O’Neill.
R- Ehm.
O’N- No, nič. Ide o to, že by sa nám zišla pomoc vášho priateľa, noo, veď viete, toho... – Generál sa snažil si spomenúť si na meno jediného Luciána žijúceho na Destiny.
Y- Myslíte Varra? – Pomohol mu Young.
O’N- Presne ten.
G- Viete generál,...
O’N- Hmm??
G- Seržant Greer, no, mňa len znepokojuje pomyslenie na to, aká panika by zavládla ak by sa tu naraz objavil Ha-Tak.
O’N- To napadlo aj nás. Tiež nás to znepokojuje. Program hviezdnej brány bol úspešne utajovaný osemnásť rokov a teraz nás prezradia nejakí béčkoví lotri. Našťastie máme plán. Carterová práve robí na nejakom novom naquadriovom generátore, ktorý by vraj mal stačiť na zmiznutie celej Zeme.
C- Zmiznutie? – Spýtala sa Camille s neskrývaným záujmom.
R- Predpokladám, že hovoríte o fázovom posuve. – Vysvetlil Rush
O’N- Niečo také. Dôležité ale je, že to určite nestihne. Preto sme zavolali Odyseu na pomoc. Dúfame, že s dvoma loďami sa nám podarí odraziť útok tých Luciánov bez toho, aby nám ukradli loď, alebo aby ukázali svoje ctené zadky našim občanom a novinárom.
R- Úžasný plán.
O’N- Máte niečo lepšie doktor prechytralý?
R- Zavoláme Odyseu, zoberieme si jej ZPM a fázovo posunieme Zem.
O’N- Super plán. Ale má to malý háčik. Kým sa Odysea vráti, tak už zrejme budú tu.
R- A kedy očakávate ten útok?
O’N- Možno prídu o minútu a možno zajtra.
R- Takže si budeme musieť vystačiť s tým čo máme?
O’N- Pravdepodobne áno. Ale vy sa do toho pliesť nebudete.
G- Prepáčte, generál, aký že je to vlastne rok?
O’N- Dvetisíc štrnásť.
G- Aha, tak na to si tak skoro nezvyknem.
O’N- Nebojte sa seržant, ja som si už zvykol. Určite to zvládnete tiež.
C- Určite áno. – Trochu satiricky poznamenala Camille.
O’N- Ešte nejaké ďalšie otázky? Fajn mládež, rozchod. Ehm, Rush, Carterová vás chce v jej labáku.
R- Idem tam. – Potešil sa Rush.
O’N- To teda idete. Ikaros, môžete. - Plukovník prehovoril do vysielačky a doktor Rush sa ocitol na mostíku Ikara, prvého krížnika svojho druhu.
Sh- Vítajte na palube Ikara doktor Rush, som generál Sheppard. Teraz vás transportujeme do Carterovej laboratória.
R- Aha, takže Carterová už nepracuje v SGC?
Sh- Vlastne je teraz v zóne 51.
R – Počkajte nie ste vy, ten o ktorom mi rozprával Dr. McKa...
Ešte skôr ako mohol Rush dopovedať, dal generál Sheppard príkaz na zahájenie transportu.
Sh -Dovidenia.
Rusha osvietilo modré svetlo a ocitol sa v miestnosti, plne zapratanej všakovakými plánmi, súčiastkami, drôtmi, kde v strede sedela nad nejakou škatuľou Carterová.
Ca- Ah, tak už ste tu. Čo hovoríte na nový krížnik?
R- Zatiaľ o ňom viem len to, že má pekné predné sklo.
Ca- No, tak v tom prípade vás asi bude zaujímať, že je to len okresaná verzia BC-304. Je tam jeden veľký hangár, na ktorom sú postavené laboratóriá. Ale je to naozaj úžasná loď. Je veľmi malá, ale goauldský Ha-Tak zničí na jeden poriadny výstrel.
R- Aká je veľká?
Ca- Asi osmina z tristoštvorky. To preto, aby sa šetrili zdroje. Teraz vyrobíme jednu loď za štyri mesiace a niekedy to trvalo aj dva roky. A podarilo sa nám vylepšiť štíty a azgardské zbrane. Momentálne ich napájame azgardskými iontovými generátormi, ale už čoskoro ich nahradí toto.
R- To je ten naquadriový generátor?
Ca- Presne tak.
R- No, ale vyzerá trochu inak, ako normálne naquadahové generátory. Čo tam robí tá tretia časť? – Rush predstieral záujem, ale v skutočnosti si už prezeral plány BC-305-ky.
Ca- Naquadriový generátor sa na rozdiel od toho naquadahového skladá až z troch komôr. Tým sa nám podarilo prekonať nestabilitu Naquadrie. Ide o to... Vy ma nepočúvate!!!
R- Vlastne nie. Skôr ma zaujímajú tie štíty.
No omnoho zaujímavejšie to bolo na palube Ikara. S Rushom tam bol transportovaný aj plukovník Young a seržant Greer. Skôr ako sa Young s Greerom stihli spamätať, pobočníčka generála Shepparda hlásila.
X- Generál, z hyperpriestoru práve vystúpili dva Ha-Taky.
Sh- Štíty a Strieľajte! Musíte ich zničiť, než sa dostanú na Zem.
X- Áno pane. Na povrchu sa objavilo päť, nie, počkať! Trinásť Al-Keshov a vybiehajú z nich vojaci.
Sh- Kontaktujte SGC! Toto je otvorený útok na Zem!
X- Pane, z hyperpriestoru vystúpili ďalšie tri materské lode a mieria ku zóne 51. Pravdepodobne chcú ukoristiť náš krížnik.
Sh- Zničte ich.
X- Jednu loď sme zničili. Ostávajú už len štyri. Nesnažia sa s nami bojovať. Zrejme len plnia misiu. Jedna loď práve pristáva na Cheyenskej hore.
G- Generál, transportujte ma do SGC. Chcel by som pomôcť pri obrane.
Sh- Spravte to. – Povolil Sheppard a ďalej vydával rozkazy.
Greer s Youngom sa v momente stratili z mostíka. Avšak to nebolo jediné, čo senzory zaznamenali.
X- Pane, zaznamenali sme obrovský výbuch v New Yorku.
Sh- Sakra! To je tá šiesta loď. Snažte sa zničiť tie Ha-taky, ktoré mieria do zóny 51.
X- Vlastne už pristávajú.... Práve nám ukradli loď. – hovorila prekvapene pobočníčka.
Sh- Ako je to možné? – pomaly strácal nervy z toho ako tu nič nevychádza.
X- Zaznamenala som energetický odtlačok,, aký vzniká pri použití azgardského transportného zariadenia. Zrejme museli pristáť, aby prekonali naše rušičky.
Sh- Tak kde je teraz tá loď?
X- Pravdepodobne v ich hangáre. Práve sme dostali druhý Ha-Tak.
Sh- Áno, videl som. Bol to ten, s našou tristopäťkou?
X- To bohužiaľ neviem. Tretia loď práve zmizla.
Sh- To snáď nie je možné! Sundajte zvyšok.
X- Vzhľadom k tomu, že tá loď pristála na Cheyenskej hore by som to neodporúčala. Výbuch by pravdepodobne zničil celú základňu.
Sheppard vyzeral naozaj zle, uvedomoval si, že úplne stratil kontrolu nad obranou Zeme, ale aj tak zapol vysielačku.
Sh- Generál O’Neill, počujete ma?
O’N- Ja viem, na streche mám špinu, nemohli by ste to vyčistiť?
Samozrejme, že O’Neill myslel na ten Ha-Tak
Sh- Obávam sa, že to nepôjde. Výbuch by zničil celú základňu. Mimochodom, ukradli nám loď.
O’N- Tak to ste posral. – Povedal O’Neill nahnevane.
Sh- Ja viem, ale nemohol som nič robiť. Bolo ich priveľa. A navyše ju ukradli pomocou azgardského transportu. – Vysvetľoval Sheppard.
O’N- A viete o tom že vybuchla polka New Yorku?
Sh- Bohužiaľ, áno. Niečo také sa nedá prehliadnuť.
O’N- Tak fajn. Postavíme nejaké tímy a ubránime sa.
Sh- Držím vám palce. Ja zatiaľ odstránim zvyšky Luciánskej armády.
(SGC – zbrojnica)
Y- Generál, chcem viesť obranný tím.
O’N- Máte to mať. Vieme koľko ich tam asi je a čo chcú?
Y- No, zrejme sa chcú dostať ku bráne a poslať tu viac vojakov.
O’N- Je to možné, každopádne im nesmiete dovoliť vniknúť sem.
Y- Rozkaz generál.
Plukovník Young si ešte zobral zopár granátov a vybehol zo zbrojnice.
O pol hodiny neskôr
Všetky obranné tímy čakali na svojich pozíciách po zuby ozbrojení, avšak ešte ani raz nevystrelili.
Y- Generál O’Neill, prešlo už pol hodiny a zatiaľ sme neregistrovali žiaden pohyb. Máme to tam ísť preveriť?
O’N- Do toho plukovník, ale buďte opatrný.
Y- Spoľahnite sa. Pane, už viete čo poviete ľuďom?
O’N- Ja im nepoviem nič. Našťastie to musí spraviť prezident. Wraiová mu pomáha s rečou. Som zvedavý, čo povie. Ja by som bol v koncoch.
Y – To aj ja pane – pousmial sa a vypol vysielačku
(asi o 10. Min)
Y- Fajn, tak, už sme skoro tam. Pred vstupom do Ha-Taku sú stráže. Ale nebudú problém. Sú len dvaja.
O’N- Dajte si pozor, mohla by to byť pasca.
Y- Ok, tak ja sa vám znovu ozvem, až niečo zistíme. – vypne vysielačku – Seržant, berte si toho vpravo, ja si beriem toho druhého. Takže tri, dva, jeden, teraz.
Young s Greerom vybehli spoza zákrytu a dvoma dobre mierenými výstrelmi zložili strážcov
G- To bolo nejak moc ľahké. Pôjdem prvý.
Y- Dobre seržant, choďte. Ja pôjdem hneď za vami. – Potom sa plukovník Young otočil k ostatným vojakom a povedal – Tím 2 a vy dvaja tu ostane a kryte nás. Keď sa vám ozvem, tak pôjdete za nami. Rozumiete?
X- Áno pane!
Young a Greer vošli do Ha-Taku. Míňali jedny zatvorené dvere za druhými a vždy do nich nakukli či tam nie sú stráže, avšak keď prešli už asi 13 dverí začalo ich trochu znepokojovať zdanie, že na lodi nikto nie je.
Y- Je to naozaj nejak moc ľahké. Ideme na peltak, pokúsim sa s loďou odštartovať.
G- Vy sa vyznáte v goaul’dských lodiach pane?
Y- Pred tým než ma poverili ochranou ľudí na Ikare som bol členom a neskôr aj veliteľom sg-16. Niekoľko krát sme sa dostali na palubu materskej lode...
G- Pozor! – Greer ledva strhol plukovníka Younga na zem a tak ho zachránil pred istou smrťou. Z vedľajšej chodby totiž na nich vystrelil vojak Luciánskej aliancie a ten si ihneď privolal posily.Young sa ho snažil ešte zastreliť, ale Lucián sa skryl na dobrom mieste, a tak to bolo takmer nemožné, keď to videl Greer chcel vstať a ísť bližšie k nemu ale Young ho zadržal, lebo videl, že posily sa už blížia. Nestihol ani upozorniť Greera na príchod nepriateľov, keď spustili paľbu.
Y- Dobre chlapci, je čas. Poďte rýchlo. Odhalili nás máme tu taký menší problém. – Volal na pomoc zvyšok tímu.
G- Kým prídu, tak z nám budú placky.
Y- Budeme musieť zahájiť strategický ústup. Poďte seržant, ideme!
G- A kde? – Trochu sa pousmial nad výrazom strategický ústup. Vhodnejšie by bolo povedať, Zdrháme seržant!
Y- Táto cesta tuším vedie ku kruhom. – Ukázal cestu, ktorá bola vedľa nich, táto cesta sa však bola na druhej strane chodby a oddeľovala ich od nej „iba“ smršť guliek
G- Ale tam predsa budú stráže.
Y- Iná cesta nie je. Budeme sa musieť transportovať do inej časti lode.
Vojak- Plukovník, počujeme streľbu, za minútu sme pri vás.
Y- Dobre, spoliehame sa na vás buďte opatrní. Tak, seržant, ešte minútu.
G- To zvládneme.
Y- Dúfam že áno. Kryte ma, idem na druhú stranu.
G- Idem na to. - Potom seržant vybehol spoza steny a začal strieľať. Guľky vojakov Luciánskej aliancie ho tesne míňali, ale on na to nedbal a strieľal ďalej.
Y- Seržant, stiahnite sa späť. Pozor! Idú aj z druhej strany, sme obkľúčení.
G- Snáď to naši stihnú.
Y- Už sú tu. . S viditeľnou radosťou v hlase zvolal Young.
Vojaci SGC zneškodnili protivníkov na jednej strane, a tak sa plukovník Young a seržant Greer mali kde stiahnuť.
Y- Práve včas. Ešte ich je zopár tam za rohom. My pôjdeme z druhej strany a prekvapíme ich odzadu. Poďte seržant, ideme.
Obidvaja sa rozbehli voľnou uličkou a zabočili doľava.
(o chvíľu)
G- Vidíte ich?
Y- Tam sú. Teraz opatrne. Musíme ich prekvapiť. Je ich dosť veľa. Berte si tých napravo a ja si beriem zvyšok.
G- Ok, ideme na to.
Young a Greer vyšli spoza rohu za vojakmi Lucianskej aliancie a začali strieľať, čím dali signál vojakom spredu. A tak sa Luciáni dostali do krížovej paľby, z ktorej nemohol nikto uniknúť živý. Keď sa to skončilo, všetci sa rýchlym krokom vydali do peltaku.
Y- Teraz doprava a sme tam. Páni, nikto tu nie je. To je mi veľmi podozrivé. Choďte sa pozrieť do tých dverí či tam niekto náhodou nie je, - povedal vojakom – Greer, vy ostaňte tu. Ovládanie funguje. Skúsim spustiť podsvetelný pohon a odštartovať... Ale nie!
G- Čo sa stalo?
Y- Tým, že som spustil podsvetelný pohon som tiež odštartoval odpočítavanie. Za päť minút loď vybuchne.
No vtom sa objavil ďalší vojak Luciánskej aliancie a strelil plukovníka Younga do ramena.
G- Plukovník pozor! – Zvrieskol Greer, ale už bolo neskoro. Vojak plukovníka Younga škaredo postrelil.
Y- Sakra! Priamo do ramena!
Greer zamieril na vojaka a dvoma výstrelmi ho zneškodnil.
G- Plukovník, povedzte mi, čo mám robiť.
Y- Všetko je už zapnuté. Proste s tým odleťte čo najďalej. Ovládanie je úplne jednoduché. Reaguje na vaše myšlienky.
G- Rozumiem, idem na to. Generál O’Neill, plukovník Young je zranený. Povedzte prosím generálovi Sheppardovi, aby transportoval všetkých na lodi okrem mňa. Za štyri minúty tento Ha-Tak vybuchne, pokúsim sa s ním odletieť čo najďalej.
O’N- Odkedy vy rozdávate rozkazy seržant?
G- Prepáčte generál. Ale je to dôležité.
O’N- Fajn, už by mali byť všetci preč.
G- Ďakujem pane. Držte mi palce, pravdepodobne to neprežijem.
O’N- Všetko bude dobré seržant.
G- Kiež by to bolo také ľahké. Ale tá rachotina nechce naštartovať! Bolo by dobré, ak by ste mi tu niekoho poslali.
O’N- Pokúsim sa. Seržant, posielame vám Carterovú. Zaplo sa nejaké rušenie, takže ide kruhmi. Už by pri vás mala byť.
G- Rozumiem generál, áno, už ju vidím. – S nádejou hlase povedal Greer.
C- Tak, čo sa stalo?
G- Nejde naštartovať, nechápem tomu.
C- Ukážte mi to, páni, fakt to nejde. Idem sa pozrieť do strojovne. Možno pohon zámerne poškodili.
G- Nechcem na vás tlačiť plukovník, ale máte asi tak tri a pol minúty!
C- Ja viem. Zostaňte tu. Ak to opravím, tak ste na to sám.
G- Fajn, ale rýchlo. – Poháňal Carterovú.
Carterová zase vbehla do miestnosti s kruhmi a preniesla sa do strojovne.
C- Ok, už som tam. Otváram kryt a vysúvam kryštály. Jeden je vypálený a druhý je preč. Do podsvetelného pohonu vôbec neprúdi energia. Seržant, potrebujem vašu pomoc.
G- A s čím? – Prekvapene sa spýtal Greer.
C- Chyťte sa tej gule. Reaguje na myšlienky. Myslite na plány lode.
G- Mám, niečo sa objavilo na prednom okne.
C- Výborne, potrebujem, aby ste myslel na obvody.
G- Vidím ich.
C- Vidíte podsvetelný pohon?
G- Áno.
C- Fajn, generátory sú v strede lode. Potrebujem, aby ste z nich presmerovali všetku energiu do motorov. Ak to nepôjde primárnymi obvodmi, skúste sekundárne.
G- A prečo to nespravíte vy?
C- Ja mám robotu tu, v strojovni. Je tu jeden vypálený kryštál, musím ho vymeniť. A jeden tu dokonca chýba.
G- A opravíte to?
C- Dúfam že áno. Ale bez energie to bude na nič. – Potom Carterová vypla vysielanie a sama pre seba si začala mrmlať: Dobre, takže tu máme náhradný kryštál. Ták, takže ten chýbajúci som nahradila. Ešte ten vypálený. Sakra! Ten nenahradím. Budem musieť vymyslieť niečo iné. Fajn, tu je obvod v kryštály spálený. Ak by som to spravila, tak by to mohlo fungovať. Nie, ešte niečo. Hmm... Tu to očistím a, áno, tu je to. Preto to nefunguje. Fajn, takže už len zasunúť a je to. Áno! Funguje to! – Radostne vykríkla a ponáhľala sa ku kruhom.
C- Seržant, ja som hotová. Je to len na vás. Máte presne štyridsaťpäť sekúnd na nakopnutie motorov. Veľa šťastia. Ja idem preč.
G- Som rád, že mi dôverujete.
C- Naozaj vám verím, ale momentálne vám už nepomôžem.
G- Mám to! Letíme! Fajn, Ikaros počuješ ma?
Sh- Áno seržant, čo sa stalo?
G- Už letím. Môžete ma odtiaľto tak za pätnásť sekúnd transportovať?
Sh- To bohužiaľ nepôjde. Okolo Ha-Taku je nejaké rušiace pole. Budete musieť použiť kruhy.
G- Už tam bežím. – vbehol do miestnosti z kruhmi, ku ovládaciemu panelu- A čo mám stlačiť?
Sh- Hore, hore, dole, všetky vpravo. Máte tri sekundy.
M- Tak, páni a dáma, položte kamene terminál.
V momente sa štvorica členov posádky ocitla v Pentagone v miestnosti z kameňmi.
O‘N- Kto ste?
Y- Plukovník Young.
G- Seržant Greer.
W- Camille Wraiová.
R- Nicholas Rush.
O’N- Vítajte na Zemi. Po troch rokoch sa tu toho veľa zmenilo. Poďte za mnou.
Všetci šiesti vyšli z miestnosti a prešli do dverí oproti.
G- Plukovník, čo sa zmenilo?
Y- To by ste sa divil seržant. Všetko sa dozviete na briefingu.
O’N- Prosím, sadnite si. Takže vec sa má tak, že Luciánska aliancia na nás chystá útok. Nevieme kedy, nevieme kde, vieme len, že to bude čoskoro. Pred rokom na Zem poslali šesť nákladných lodí s naquadriovými bombami. Päť sme ich objavili. Jedna bola v Paríži na tom ich monumente alebo oblúku či jak, druhá blízko Cheyeskej hory, tretia v New Yorku, štvrtá v Tokiu a piata blízko pri zóne 51, no tá šiesta tu stále niekde je. Momentálne nevieme kde sa nachádza, ale čoskoro to snáď zistíme.
Chvíľu nikto nič nehovoril, všetci sa snažili vstrebať to množstvo informácií. Ticho nakoniec prerušil Rush.
R- Moment, ako ste našli tie lode?
O’N- Niektorí naši ľudia sa úspešne infiltrovali do jednotlivých klanov Luciánskej aliancie a niektoré z týchto klanov pripravovali bomby. No tá šiesta nám stále uniká. Ale, je tu ešte jedna hrozba. Máme overené informácie, že Luciánska aliancia plánuje otvorený útok na Zem. Pripravili niekoľko Al-Keshov v ktorých budú vojaci, ktorí budú mať na starosti pozemný útok. Ďalej pripravili tri Ha-Taky, ktoré budú útočiť z vesmíru. Preto máme na orbite vždy aspoň jednu tristopäťku pripravenú brániť našu Zem. Keďže antická obrana bola po útoku Wraithov pred piatimi rokmi zničená, tak je naša Zem zraniteľná.
Y- Prepáčte, ale čo si od toho útoku sľubujú? – Spýtal sa zmätene plukovník Young.
O’N- Domnievame sa, že chcú ukoristiť jednu našu rozostavanú tristopäťku.
R- Moment, hovoríte tristopäťku? Nová loď? – Zadivene sa dožadoval odpovede Rush.
O’N- Všetky informácie vám budú poskytnuté neskôr, ale moc sa netešte. Nie je nič moc. A kto sa to vlastne pýtal?
R- Ja som doktor Rush.
O’N- Aha, vyzeráte ako plukovník Telford.
R- Ja viem. Som v jeho tele.
O’N- Vážne? – Ironicky a trochu posmešne odvetil O’Neill.
R- Ehm.
O’N- No, nič. Ide o to, že by sa nám zišla pomoc vášho priateľa, noo, veď viete, toho... – Generál sa snažil si spomenúť si na meno jediného Luciána žijúceho na Destiny.
Y- Myslíte Varra? – Pomohol mu Young.
O’N- Presne ten.
G- Viete generál,...
O’N- Hmm??
G- Seržant Greer, no, mňa len znepokojuje pomyslenie na to, aká panika by zavládla ak by sa tu naraz objavil Ha-Tak.
O’N- To napadlo aj nás. Tiež nás to znepokojuje. Program hviezdnej brány bol úspešne utajovaný osemnásť rokov a teraz nás prezradia nejakí béčkoví lotri. Našťastie máme plán. Carterová práve robí na nejakom novom naquadriovom generátore, ktorý by vraj mal stačiť na zmiznutie celej Zeme.
C- Zmiznutie? – Spýtala sa Camille s neskrývaným záujmom.
R- Predpokladám, že hovoríte o fázovom posuve. – Vysvetlil Rush
O’N- Niečo také. Dôležité ale je, že to určite nestihne. Preto sme zavolali Odyseu na pomoc. Dúfame, že s dvoma loďami sa nám podarí odraziť útok tých Luciánov bez toho, aby nám ukradli loď, alebo aby ukázali svoje ctené zadky našim občanom a novinárom.
R- Úžasný plán.
O’N- Máte niečo lepšie doktor prechytralý?
R- Zavoláme Odyseu, zoberieme si jej ZPM a fázovo posunieme Zem.
O’N- Super plán. Ale má to malý háčik. Kým sa Odysea vráti, tak už zrejme budú tu.
R- A kedy očakávate ten útok?
O’N- Možno prídu o minútu a možno zajtra.
R- Takže si budeme musieť vystačiť s tým čo máme?
O’N- Pravdepodobne áno. Ale vy sa do toho pliesť nebudete.
G- Prepáčte, generál, aký že je to vlastne rok?
O’N- Dvetisíc štrnásť.
G- Aha, tak na to si tak skoro nezvyknem.
O’N- Nebojte sa seržant, ja som si už zvykol. Určite to zvládnete tiež.
C- Určite áno. – Trochu satiricky poznamenala Camille.
O’N- Ešte nejaké ďalšie otázky? Fajn mládež, rozchod. Ehm, Rush, Carterová vás chce v jej labáku.
R- Idem tam. – Potešil sa Rush.
O’N- To teda idete. Ikaros, môžete. - Plukovník prehovoril do vysielačky a doktor Rush sa ocitol na mostíku Ikara, prvého krížnika svojho druhu.
Sh- Vítajte na palube Ikara doktor Rush, som generál Sheppard. Teraz vás transportujeme do Carterovej laboratória.
R- Aha, takže Carterová už nepracuje v SGC?
Sh- Vlastne je teraz v zóne 51.
R – Počkajte nie ste vy, ten o ktorom mi rozprával Dr. McKa...
Ešte skôr ako mohol Rush dopovedať, dal generál Sheppard príkaz na zahájenie transportu.
Sh -Dovidenia.
Rusha osvietilo modré svetlo a ocitol sa v miestnosti, plne zapratanej všakovakými plánmi, súčiastkami, drôtmi, kde v strede sedela nad nejakou škatuľou Carterová.
Ca- Ah, tak už ste tu. Čo hovoríte na nový krížnik?
R- Zatiaľ o ňom viem len to, že má pekné predné sklo.
Ca- No, tak v tom prípade vás asi bude zaujímať, že je to len okresaná verzia BC-304. Je tam jeden veľký hangár, na ktorom sú postavené laboratóriá. Ale je to naozaj úžasná loď. Je veľmi malá, ale goauldský Ha-Tak zničí na jeden poriadny výstrel.
R- Aká je veľká?
Ca- Asi osmina z tristoštvorky. To preto, aby sa šetrili zdroje. Teraz vyrobíme jednu loď za štyri mesiace a niekedy to trvalo aj dva roky. A podarilo sa nám vylepšiť štíty a azgardské zbrane. Momentálne ich napájame azgardskými iontovými generátormi, ale už čoskoro ich nahradí toto.
R- To je ten naquadriový generátor?
Ca- Presne tak.
R- No, ale vyzerá trochu inak, ako normálne naquadahové generátory. Čo tam robí tá tretia časť? – Rush predstieral záujem, ale v skutočnosti si už prezeral plány BC-305-ky.
Ca- Naquadriový generátor sa na rozdiel od toho naquadahového skladá až z troch komôr. Tým sa nám podarilo prekonať nestabilitu Naquadrie. Ide o to... Vy ma nepočúvate!!!
R- Vlastne nie. Skôr ma zaujímajú tie štíty.
No omnoho zaujímavejšie to bolo na palube Ikara. S Rushom tam bol transportovaný aj plukovník Young a seržant Greer. Skôr ako sa Young s Greerom stihli spamätať, pobočníčka generála Shepparda hlásila.
X- Generál, z hyperpriestoru práve vystúpili dva Ha-Taky.
Sh- Štíty a Strieľajte! Musíte ich zničiť, než sa dostanú na Zem.
X- Áno pane. Na povrchu sa objavilo päť, nie, počkať! Trinásť Al-Keshov a vybiehajú z nich vojaci.
Sh- Kontaktujte SGC! Toto je otvorený útok na Zem!
X- Pane, z hyperpriestoru vystúpili ďalšie tri materské lode a mieria ku zóne 51. Pravdepodobne chcú ukoristiť náš krížnik.
Sh- Zničte ich.
X- Jednu loď sme zničili. Ostávajú už len štyri. Nesnažia sa s nami bojovať. Zrejme len plnia misiu. Jedna loď práve pristáva na Cheyenskej hore.
G- Generál, transportujte ma do SGC. Chcel by som pomôcť pri obrane.
Sh- Spravte to. – Povolil Sheppard a ďalej vydával rozkazy.
Greer s Youngom sa v momente stratili z mostíka. Avšak to nebolo jediné, čo senzory zaznamenali.
X- Pane, zaznamenali sme obrovský výbuch v New Yorku.
Sh- Sakra! To je tá šiesta loď. Snažte sa zničiť tie Ha-taky, ktoré mieria do zóny 51.
X- Vlastne už pristávajú.... Práve nám ukradli loď. – hovorila prekvapene pobočníčka.
Sh- Ako je to možné? – pomaly strácal nervy z toho ako tu nič nevychádza.
X- Zaznamenala som energetický odtlačok,, aký vzniká pri použití azgardského transportného zariadenia. Zrejme museli pristáť, aby prekonali naše rušičky.
Sh- Tak kde je teraz tá loď?
X- Pravdepodobne v ich hangáre. Práve sme dostali druhý Ha-Tak.
Sh- Áno, videl som. Bol to ten, s našou tristopäťkou?
X- To bohužiaľ neviem. Tretia loď práve zmizla.
Sh- To snáď nie je možné! Sundajte zvyšok.
X- Vzhľadom k tomu, že tá loď pristála na Cheyenskej hore by som to neodporúčala. Výbuch by pravdepodobne zničil celú základňu.
Sheppard vyzeral naozaj zle, uvedomoval si, že úplne stratil kontrolu nad obranou Zeme, ale aj tak zapol vysielačku.
Sh- Generál O’Neill, počujete ma?
O’N- Ja viem, na streche mám špinu, nemohli by ste to vyčistiť?
Samozrejme, že O’Neill myslel na ten Ha-Tak
Sh- Obávam sa, že to nepôjde. Výbuch by zničil celú základňu. Mimochodom, ukradli nám loď.
O’N- Tak to ste posral. – Povedal O’Neill nahnevane.
Sh- Ja viem, ale nemohol som nič robiť. Bolo ich priveľa. A navyše ju ukradli pomocou azgardského transportu. – Vysvetľoval Sheppard.
O’N- A viete o tom že vybuchla polka New Yorku?
Sh- Bohužiaľ, áno. Niečo také sa nedá prehliadnuť.
O’N- Tak fajn. Postavíme nejaké tímy a ubránime sa.
Sh- Držím vám palce. Ja zatiaľ odstránim zvyšky Luciánskej armády.
(SGC – zbrojnica)
Y- Generál, chcem viesť obranný tím.
O’N- Máte to mať. Vieme koľko ich tam asi je a čo chcú?
Y- No, zrejme sa chcú dostať ku bráne a poslať tu viac vojakov.
O’N- Je to možné, každopádne im nesmiete dovoliť vniknúť sem.
Y- Rozkaz generál.
Plukovník Young si ešte zobral zopár granátov a vybehol zo zbrojnice.
O pol hodiny neskôr
Všetky obranné tímy čakali na svojich pozíciách po zuby ozbrojení, avšak ešte ani raz nevystrelili.
Y- Generál O’Neill, prešlo už pol hodiny a zatiaľ sme neregistrovali žiaden pohyb. Máme to tam ísť preveriť?
O’N- Do toho plukovník, ale buďte opatrný.
Y- Spoľahnite sa. Pane, už viete čo poviete ľuďom?
O’N- Ja im nepoviem nič. Našťastie to musí spraviť prezident. Wraiová mu pomáha s rečou. Som zvedavý, čo povie. Ja by som bol v koncoch.
Y – To aj ja pane – pousmial sa a vypol vysielačku
(asi o 10. Min)
Y- Fajn, tak, už sme skoro tam. Pred vstupom do Ha-Taku sú stráže. Ale nebudú problém. Sú len dvaja.
O’N- Dajte si pozor, mohla by to byť pasca.
Y- Ok, tak ja sa vám znovu ozvem, až niečo zistíme. – vypne vysielačku – Seržant, berte si toho vpravo, ja si beriem toho druhého. Takže tri, dva, jeden, teraz.
Young s Greerom vybehli spoza zákrytu a dvoma dobre mierenými výstrelmi zložili strážcov
G- To bolo nejak moc ľahké. Pôjdem prvý.
Y- Dobre seržant, choďte. Ja pôjdem hneď za vami. – Potom sa plukovník Young otočil k ostatným vojakom a povedal – Tím 2 a vy dvaja tu ostane a kryte nás. Keď sa vám ozvem, tak pôjdete za nami. Rozumiete?
X- Áno pane!
Young a Greer vošli do Ha-Taku. Míňali jedny zatvorené dvere za druhými a vždy do nich nakukli či tam nie sú stráže, avšak keď prešli už asi 13 dverí začalo ich trochu znepokojovať zdanie, že na lodi nikto nie je.
Y- Je to naozaj nejak moc ľahké. Ideme na peltak, pokúsim sa s loďou odštartovať.
G- Vy sa vyznáte v goaul’dských lodiach pane?
Y- Pred tým než ma poverili ochranou ľudí na Ikare som bol členom a neskôr aj veliteľom sg-16. Niekoľko krát sme sa dostali na palubu materskej lode...
G- Pozor! – Greer ledva strhol plukovníka Younga na zem a tak ho zachránil pred istou smrťou. Z vedľajšej chodby totiž na nich vystrelil vojak Luciánskej aliancie a ten si ihneď privolal posily.Young sa ho snažil ešte zastreliť, ale Lucián sa skryl na dobrom mieste, a tak to bolo takmer nemožné, keď to videl Greer chcel vstať a ísť bližšie k nemu ale Young ho zadržal, lebo videl, že posily sa už blížia. Nestihol ani upozorniť Greera na príchod nepriateľov, keď spustili paľbu.
Y- Dobre chlapci, je čas. Poďte rýchlo. Odhalili nás máme tu taký menší problém. – Volal na pomoc zvyšok tímu.
G- Kým prídu, tak z nám budú placky.
Y- Budeme musieť zahájiť strategický ústup. Poďte seržant, ideme!
G- A kde? – Trochu sa pousmial nad výrazom strategický ústup. Vhodnejšie by bolo povedať, Zdrháme seržant!
Y- Táto cesta tuším vedie ku kruhom. – Ukázal cestu, ktorá bola vedľa nich, táto cesta sa však bola na druhej strane chodby a oddeľovala ich od nej „iba“ smršť guliek
G- Ale tam predsa budú stráže.
Y- Iná cesta nie je. Budeme sa musieť transportovať do inej časti lode.
Vojak- Plukovník, počujeme streľbu, za minútu sme pri vás.
Y- Dobre, spoliehame sa na vás buďte opatrní. Tak, seržant, ešte minútu.
G- To zvládneme.
Y- Dúfam že áno. Kryte ma, idem na druhú stranu.
G- Idem na to. - Potom seržant vybehol spoza steny a začal strieľať. Guľky vojakov Luciánskej aliancie ho tesne míňali, ale on na to nedbal a strieľal ďalej.
Y- Seržant, stiahnite sa späť. Pozor! Idú aj z druhej strany, sme obkľúčení.
G- Snáď to naši stihnú.
Y- Už sú tu. . S viditeľnou radosťou v hlase zvolal Young.
Vojaci SGC zneškodnili protivníkov na jednej strane, a tak sa plukovník Young a seržant Greer mali kde stiahnuť.
Y- Práve včas. Ešte ich je zopár tam za rohom. My pôjdeme z druhej strany a prekvapíme ich odzadu. Poďte seržant, ideme.
Obidvaja sa rozbehli voľnou uličkou a zabočili doľava.
(o chvíľu)
G- Vidíte ich?
Y- Tam sú. Teraz opatrne. Musíme ich prekvapiť. Je ich dosť veľa. Berte si tých napravo a ja si beriem zvyšok.
G- Ok, ideme na to.
Young a Greer vyšli spoza rohu za vojakmi Lucianskej aliancie a začali strieľať, čím dali signál vojakom spredu. A tak sa Luciáni dostali do krížovej paľby, z ktorej nemohol nikto uniknúť živý. Keď sa to skončilo, všetci sa rýchlym krokom vydali do peltaku.
Y- Teraz doprava a sme tam. Páni, nikto tu nie je. To je mi veľmi podozrivé. Choďte sa pozrieť do tých dverí či tam niekto náhodou nie je, - povedal vojakom – Greer, vy ostaňte tu. Ovládanie funguje. Skúsim spustiť podsvetelný pohon a odštartovať... Ale nie!
G- Čo sa stalo?
Y- Tým, že som spustil podsvetelný pohon som tiež odštartoval odpočítavanie. Za päť minút loď vybuchne.
No vtom sa objavil ďalší vojak Luciánskej aliancie a strelil plukovníka Younga do ramena.
G- Plukovník pozor! – Zvrieskol Greer, ale už bolo neskoro. Vojak plukovníka Younga škaredo postrelil.
Y- Sakra! Priamo do ramena!
Greer zamieril na vojaka a dvoma výstrelmi ho zneškodnil.
G- Plukovník, povedzte mi, čo mám robiť.
Y- Všetko je už zapnuté. Proste s tým odleťte čo najďalej. Ovládanie je úplne jednoduché. Reaguje na vaše myšlienky.
G- Rozumiem, idem na to. Generál O’Neill, plukovník Young je zranený. Povedzte prosím generálovi Sheppardovi, aby transportoval všetkých na lodi okrem mňa. Za štyri minúty tento Ha-Tak vybuchne, pokúsim sa s ním odletieť čo najďalej.
O’N- Odkedy vy rozdávate rozkazy seržant?
G- Prepáčte generál. Ale je to dôležité.
O’N- Fajn, už by mali byť všetci preč.
G- Ďakujem pane. Držte mi palce, pravdepodobne to neprežijem.
O’N- Všetko bude dobré seržant.
G- Kiež by to bolo také ľahké. Ale tá rachotina nechce naštartovať! Bolo by dobré, ak by ste mi tu niekoho poslali.
O’N- Pokúsim sa. Seržant, posielame vám Carterovú. Zaplo sa nejaké rušenie, takže ide kruhmi. Už by pri vás mala byť.
G- Rozumiem generál, áno, už ju vidím. – S nádejou hlase povedal Greer.
C- Tak, čo sa stalo?
G- Nejde naštartovať, nechápem tomu.
C- Ukážte mi to, páni, fakt to nejde. Idem sa pozrieť do strojovne. Možno pohon zámerne poškodili.
G- Nechcem na vás tlačiť plukovník, ale máte asi tak tri a pol minúty!
C- Ja viem. Zostaňte tu. Ak to opravím, tak ste na to sám.
G- Fajn, ale rýchlo. – Poháňal Carterovú.
Carterová zase vbehla do miestnosti s kruhmi a preniesla sa do strojovne.
C- Ok, už som tam. Otváram kryt a vysúvam kryštály. Jeden je vypálený a druhý je preč. Do podsvetelného pohonu vôbec neprúdi energia. Seržant, potrebujem vašu pomoc.
G- A s čím? – Prekvapene sa spýtal Greer.
C- Chyťte sa tej gule. Reaguje na myšlienky. Myslite na plány lode.
G- Mám, niečo sa objavilo na prednom okne.
C- Výborne, potrebujem, aby ste myslel na obvody.
G- Vidím ich.
C- Vidíte podsvetelný pohon?
G- Áno.
C- Fajn, generátory sú v strede lode. Potrebujem, aby ste z nich presmerovali všetku energiu do motorov. Ak to nepôjde primárnymi obvodmi, skúste sekundárne.
G- A prečo to nespravíte vy?
C- Ja mám robotu tu, v strojovni. Je tu jeden vypálený kryštál, musím ho vymeniť. A jeden tu dokonca chýba.
G- A opravíte to?
C- Dúfam že áno. Ale bez energie to bude na nič. – Potom Carterová vypla vysielanie a sama pre seba si začala mrmlať: Dobre, takže tu máme náhradný kryštál. Ták, takže ten chýbajúci som nahradila. Ešte ten vypálený. Sakra! Ten nenahradím. Budem musieť vymyslieť niečo iné. Fajn, tu je obvod v kryštály spálený. Ak by som to spravila, tak by to mohlo fungovať. Nie, ešte niečo. Hmm... Tu to očistím a, áno, tu je to. Preto to nefunguje. Fajn, takže už len zasunúť a je to. Áno! Funguje to! – Radostne vykríkla a ponáhľala sa ku kruhom.
C- Seržant, ja som hotová. Je to len na vás. Máte presne štyridsaťpäť sekúnd na nakopnutie motorov. Veľa šťastia. Ja idem preč.
G- Som rád, že mi dôverujete.
C- Naozaj vám verím, ale momentálne vám už nepomôžem.
G- Mám to! Letíme! Fajn, Ikaros počuješ ma?
Sh- Áno seržant, čo sa stalo?
G- Už letím. Môžete ma odtiaľto tak za pätnásť sekúnd transportovať?
Sh- To bohužiaľ nepôjde. Okolo Ha-Taku je nejaké rušiace pole. Budete musieť použiť kruhy.
G- Už tam bežím. – vbehol do miestnosti z kruhmi, ku ovládaciemu panelu- A čo mám stlačiť?
Sh- Hore, hore, dole, všetky vpravo. Máte tri sekundy.
TO BE CONTINUED.
Pokračovanie bude v pondelok. Schválne napíšte, ako si myslíte že to bude pokračovať.

Mimochodom, pripravujem aj nejaké kino eppizódy ako bonus takže tu bude niečo nové pomaly každý deň
A tie kino epizódy... posnažím sa abboli vtipné