Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Stargate Universe -"03x06"- samo1995

Páči sa vám to?

Áno
9
60%
Nie
2
13%
Ujde
4
27%

Celkem hlasů : 15

samo1995 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

[img][./images/thumbs/stargateuniverselogo1_1317130394.png]http://img3.imageshack.us/img3/7388/stargateuniverselogo1.png[/img]

V tejto téme bude pokračovanie SGU. Budem to písať na "Malojzov" spôsob, ale trochu otvorenejšie s väčšou náveznosťou dielov a bez tých nezrovnalostí. Postupne budem vysvetľovať pôvod destiny, FTL pohon a iné záhadné veci, ktoré sa v SGU nerozoberali. Verím že sa vám moje poviedky budú páčiť.

Prvý diel pridám približne o týždeň a potom tu pribudne každý poltýždeň nový diel. Seriál sa bude skladať zo sérií, v jednej sérii bude 40 5-stranových poviedok a bude v nich obsiahnutých asi 20 minút. Po každom diely (2 poviedky) bude približný obsah ďalšej poviedky na navnadenie :)

OBSAH:

Epizódy

03x01 prebudenie
1 viewtopic.php?p=325812#p325812
2 viewtopic.php?p=325859#p325859

03x02 modrý pomaranč
1 viewtopic.php?p=325922#p325922
2 viewtopic.php?p=325956#p325956

03x03 Zem
1 viewtopic.php?p=326001#p326001
2 viewtopic.php?p=326034#p326034

03x04 génius vo výslužbe 1
1 viewtopic.php?p=326087#p326087
2 viewtopic.php?p=326126#p326126

03x05 génius vo výslužbe 2
1 viewtopic.php?p=326152#p326152
2 viewtopic.php?p=326256#p326256

03x06 Rush na ôsmu
1 viewtopic.php?p=326531#p326531
2

03x07 Nový svet

03x08 Avidemux

03x09 Zničené putá

03x10 Eli

FILM??????????

bonusy

TABES viewtopic.php?p=326055#p326055

Kino 001 - Výlev viewtopic.php?p=326275#p326275

Kino 002 Vtip

Kino 003 Každodené problémy

Kino 004 Už zase?

Kino 005 Stále mimo

Kino 006 Divné zvuky

03x01 Prebudenie

Členovia posádky vyjdú zo stázových komôr a začne sa ich každodenný boj o prežitie. Musia dobiť loď, zohnať nejaké jedlo a vodu, opraviť kupolu a založiť tam novú hydroponiku... Koľko toho stihnú? A podarilo sa Eli-ovi opraviť stázovú komoru? Aký nepriateľ ich v novej galaxii čaká? Drony sú už našťastie za nimi ale je možné, že v tejto galaxii je ďalší a oveľa mocnejší nepriateľ. A prečo sakra nefunguje spojenie so Zemou...

Vysvetlivky:

W- Camille Wraiová
C- Chloe Armstrong
R- Nicholas Rush
Y- Plk. Everett Young
S- Poručík Scott
G- Seržant Ronald Greer
TJ- Tamara Jahanson (T.J.)
B- Mr. Brody
V- Dr. Volker
J- Johnsnová
M- Doktor Morisson
G- Ginn
V- Varro
Naposledy upravil samo1995 dne 30.10.2011 20:27:46, celkově upraveno 12
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tu je prvá časť prvého dielu

03X01

Prebudenie: 1. časť

Na okraji galaxie Nible je sústava planét s červeným trpaslíkom v strede. Planéty sú tri. Nemajú meno, žiaden strategický význam, suroviny a neodohrala sa tu žiadna veľká bitka. Sústava ja stará asi dve miliardy rokov. Je to pokojná časť vesmíru, kde vám nehrozí žiadne nebezpečenstvo. No a práve tu sa otvorilo fázové okno a z FTL vystúpila Destiny. Antická loď, ktorá bola pred miliónmi rokov vyslaná do vesmíru aby pátrala po kúskoch tajomnej inteligencii, ktorá existovala ešte pred možnosťou existencie čohokoľvek. Destiny bola donedávna mŕtva. Ale pred piatimi rokmi prišli na jej palubu ľudia absolútne nepripravení na splnenie tejto misie. Ale sú tu a to znamená, že musia prežiť. Život na Destiny sa opäť prebúdza.
Y- Páni, tak to je naozaj zaujímavé. Príde mi to ako pred pár sekundami, keď ma Eli zmrazoval.
R- Dúfam, že sme sa zobudili podľa plánu. Kde je Eli? Plukovník Young! Kde ste?
Y- Tu som, čo sa deje?
R- Eli to nezvládol. Jeho komora je prázdna. Idem na mostík. Musím zistiť, koľko máme energie.
Y- Čože? Ako to myslíte že to nezvládol? On bol predsa ten najschopnejší. Rush!

W- Plukovník, nie je to vaša chyba, rozhodol sa sám.
Y- To je síce pravda Camille, ale ja som veliteľ tejto lode...
W- A práve preto ste mal byť zmrazený vy. Potrebujeme niekoho, kto by nás viedol. Neobviňujte sa z toho. Je mi toho chlapca ľúto, ale to že zomrel nie je vaša chyba. Nie je to ničia chyba. Momentálne vás potrebujeme, tak sa snažte byť silný. Prebrať to môžeme neskôr.
C- Kde je Eli? Kde je Eli?
W- Chloe, neprežil to.
C- Čože? Nie, nie, nie. To nemôže byť pravda! Pustite ma tam Camille!
W- Chloe, je mi to ľúto.
Y- Poručík Scott, zvolajte všetkých do miestnosti s bránou. A ak uvidíte Brodyho tak mu odkážte že má ísť na mostík pomôcť Rushovi.
S- Áno pane.
R- Plukovník, tu je Rush, ste tam?
Y- Áno Rush, čo sa deje?
R- Mám dve správy. Tá dobrá je, že máme dosť energie na zapnutie štítov a dobitie lode. Tá druhá je ale horšia. Nemáme energiu na zapnutie podpory života. Momentálne dýchame zásoby a keď vstúpime do hviezdy čo bude asi za pol hodiny, tak sa všetci zadusíme.
Y- Čo s tým chcete robiť?
R- Zatiaľ neviem. Potrebujem tu Brodyho a spol. Musíme vymyslieť plán a to rýchlo.
Y- Rozumiem. Ohláste sa, keď na niečo prídete.

Potom sa plukovník Young zadíval na neopravenú komoru. Rozmýšľal nad Elim, nad jeho vyhasnutým životom, nad jeho geniálnym mozgom. Spomenul si na jeho posledné slová: „Ničím som si nebol istejší.“ Vyzeral sebavedome. Zrejme si myslel, že mu tie dva týždne budú stačiť. Ale mýlil sa. Teraz jeho mŕtvola leží niekde na lodi. Už je z neho zrejme len kostra. Nič viac. Zopár kostí, možno nejaký odkaz nahraný na Kino, slová na rozlúčku, slová útechy. Možno tam bude aj výčitka. Predsa len, bol najmladší na lodi. Najmladší, a pritom najchytrejší. Nezaslúžil si taký osud. Zomrel sám v tmavej miestnosti obklopený chladnými stenami lode starej niekoľko miliónov rokov. Pritom on tu ani nemal byť. Nikto tu nemal byť. Ale sú tu. A pravdepodobne sú aj všetci ostatní odsúdení na takúto smrť. Smrť bez svojich drahých po svojom boku, smrť ďaleko od domova, tak ďaleko, že si to ani nie je možné predstaviť. No Eli to mal ešte o čosi ťažšie. Musel spáchať samovraždu. A to proti svojej vôli. To dokáže naozaj len málokto.
S- Plukovník, tu je Scott, počujete ma?
Y- Áno, počujem vás poručík. Čo sa deje?
S- Všetci ľudia sú v miestnosti s bránou. Brodyho a doktora Volkera som ale nenašiel.
Y- To je v poriadku poručík, asi odišli na mostík skôr, než ste ich našiel.
S- Je to možné. Pridáte sa k nám?
Y- Iste, už som na ceste.

B- Rush, aký je stav?
R- Loď vystúpila na okraji galaxie. To čo tu vidíte je červený trpaslík. Sú tu ďalšie tri planéty, v dosahu je jedna brána. Momentálne sme na kolíznom kurze s hviezdou. Budeme v nej za dvadsaťsedem minút. Máme energiu na zapnutie štítu, ale nie pre podporu života. Nejaké nápady páni?
B- Nemôžeme zapnúť podporu života? Ale to znamená, že sa pri vstupe do hviezdy zadusíme.
R- Výborný postreh. Ja si myslím, že jediné možné riešenie je prepočítať koľko energie potrebujeme na štíty a či sa niečo zvýši aj na podporu života.
B- Zberače energie sa vysúvajú tridsať sekúnd, toľko energie snáď máme. Nemusíme obnoviť vzduch v celej lodi, stačí v miestnosti s bránou.
R- To ma nenapadlo, máte pravdu. Na to energiu máme.
B- Myslíte to vážne?
R- Čo ako?
B- Vy ste naozaj chcel spustiť podporu života v celej lodi? Kde je ten fenomenálny doktor Rush ktorý mesiac ovládal loď a nepovedal nám to?
R- To stačí pán Brody. Práve som sa zobudil z trojročného spánku.
B- No veď aj ja. A navyše, bolo to akoby prešla sekunda. Proste sa zatvorila a otvorila komora. Ja len že, ako ste to mohol prehliadnuť? Nie je to zrejmé?
R- Sakra!
B- Čo sakra? Už vám to nešlape tak ako predtým čo?
R- Mlčte už, máme spoločnosť!

P- To je hrozné že Eli umrel. Ako sa to mohlo stať?
C- Vraj bola jeho komora pokazená.
P- Áno, ale prečo on? Prečo nie niekto iný? Veď bol najdôležitejší z nás. Ako to mohol plukovník Young dopustiť?
C- To neviem, ale vraj...
Y- Ľudia, upokojte sa. Podľa mojich informácií sme vystúpili na okraji novej galaxie. Zatiaľ neviem, ako dlho nám to trvalo. Spojenie so Zemou nefunguje. Zostáva nám len dúfať, že sme tu v plánovanom čase a že sa nič nepokazilo. Ako už iste všetci viete, jedna stázová komora bola poškodená natoľko, že sa nám ju v rýchlosti nepodarilo opraviť. Eli povedal, že to zvládne. Ale nezvládol. Je mi to nesmierne ľúto, kiežby sa to nestalo, ale Eli je mŕtvy. Zatiaľ nevieme kde je, ale keď ho nájdeme, zostrojíme mu krásny pohreb...
R- Plukovník Young, máme problém. Potrebujem vás na mostíku.
Y- Stalo sa niečo Rush?
R- Bohužiaľ áno. Prosím, poďte sem.
Y- Už som na ceste.

Y- Tak čo sa deje?
R- Na senzoroch máme kontakt.
Y- Je to loď?
R- Áno, je to loď. A čoskoro zistíme aká.
Y- Ale čo tu sakra robí loď? Nie je toto náhodou okraj galaxie?
B- Možno nás tu čakajú.
Y- Čo tým myslíte pán Brody?
B- Sú to drony.
Y- Drony? Myslel som si že sme ich nechali v predchádzajúcej galaxii. Nemôžu nás predsa stopovať či nie?
B- Existuje niekoľko možností. Mohli prekuknúť náš plán a vypočítať, kde sa objavíme. Veď obsadili všetky planéty, pri ktorých sme sa chceli zastaviť takže teoreticky mohli vypočítať, kde vystúpime v tejto galaxii. Druhá možnosť je, že sú rovnako rozšírení aj v tejto galaxii, čo by ale znamenalo náš koniec.
Y- Fajn. A nemôžeme proste natankovať niekde inde?
R- Nemáme energiu ani na zapnutie hriankovača, nie to ešte na ďalší skok do FTL. Ledva sa nám podarilo nájsť energiu na zapnutie podpory života v miestnosti s bránou.
Y- A čo zbrane, štíty?
R- Nie. Proste sa musíme zmieriť so smrťou.
B- To by mohlo fungovať. Bránu vytočíme. Ale v dosahu je len jedna planéta takže potom uviazneme tam.
Y- Už sme predsa raz založili kolóniu. Prečo by sa nám to nemalo podariť znovu?
R- Inú možnosť už asi nemáme. Informujte ostatných, opúšťame Destiny. Ja tu ešte chvíľu zostanem.
Y- Ale na čo?
R- Niekto predsa musí presmerovať energiu do brány plukovník. Som hneď za vami.

Y- Situácia sa zmenila. Nepriateľ, pred ktorým sme utiekli z predchádzajúcej galaxie si tu na nás bohužiaľ počkal, a my sa nemáme ako ubrániť. Sa sedem minút budeme na dostrel. Dávam vám päť minút. Potom odídeme bránou. Tak pohyb pohyb, nemáme moc času!
S- Plukovník, ako nás tu drony našli?
Y- To neviem poručík. Poďte mi pomôcť so zbraňami.
S- Greer! Poďte so mnou. Ideme po muníciu.
G- Pane čo sa deje?
Y- Počul ste seržant. Prečo si myslíte že viem niečo viac? Ideme na tú planétu, nemáme na výber. Tak pohyb pohyb, beriem si C4 a zásobníky! Neberte všetky pušky, nemáme toľko nábojov. Šesť bude stačiť. Tak ideme!
S- Plukovník, ak dovolíte, tak si ešte zabehnem do svojej kajuty.
Y- Iste poručík, bežte.

Y- Začnite s vytáčaním. Rush, mali by ste ísť ku nám.
R- Zastavte to plukovník, možno máme nádej.
Y- O čom to hovoríte?
R- Z hyperpriestoru práve vystúpilo pol tucta lodí. Drony letia k nim.
Y- Prečo ste mi to nepovedal skôr?
R- Neviete čo znamená slovíčko práve?
Y- Je nejaká šanca že by lode porazili drony?
R- To neviem, ale minimálne nám to dalo trochu viac času.
Y- Ok stopnite to! Z hyperpriestoru vystúpilo šesť lodí a momentálne s nimi drony bojujú. Je šanca, že sa dostaneme ku hviezde a dobijeme sa. Sme späť pri pláne A.
S- Plukovník, tu Scott. Našiel som Eliho.
Y- Čože? Kde?
S- V raketopláne.
Y- Povedal ste, že idete do svojej kajuty. Toto si vyriešime poručík. Nie je to prvý krát.
R- Plukovník, lode práve eliminovali drony skočili späť do hyperpriestoru.
Y- Všetky?
R- Áno, všetky.
Y- To nechápem. Len tak sa tu objavia, zachránia nás a odídu preč?
R- Je to tak. Zostaňte prosím všetci v miestnosti s bránou, za tri minúty zapínam podporu života.
Y- Výborne. Konečne nejaká dobrá správa.

S- Plukovník Young, Chcel by som vám vysvetliť, prečo som vám klamal.
Y- Teraz na to nie je čas poručík, vyriešime to na príhodnejšom mieste.
S- A prečo ešte nevytáčame?
Y- Zmena plánu, ideme do hviezdy.
S- Chloe, Chloe, tu si. Našiel som Eliho.
C- Čože? A kde?
S- V raketopláne. Sedel tam v riadiacom kresle, na Zemi okolo neho boli drôty, asi sa zabil elektrickým prúdom.
C- Bože, to je hrozné.
S- Áno to je.
C- Ja len že, niekoho ako on som ešte nikdy nestretla. Viem že bol geniálny a neskutočne chytrý, ale bol to úžasný kamarát. Vtedy keď ma postrelili a on ma niesol cez celú loď som si uvedomila, že to bol ten najlepší priateľ, akého som mala. Stále nemôžem uveriť, že už nežije. Možno sa nahral do lode, alebo do komunikačných kameňov. Ešte sa nevzdávam nádeje.
S- Veď ani ja. Ak je to tak, tak nám určite nechal nejakú nahrávku, alebo aspoň list.
C- Vážení, práve som sa dozvedel, že Rush práve zapol podporu života na celej lodi. Vyšlo to!

V miestnosti s bránou sa ozval potlesk. Všetci boli radi, že sa im podarilo zachrániť loď a s ňou aj nádej na návrat domov. Plukovník Young, Doktor Rush, Scott, Greer, Camille, Chloe, Brody, Volker, Parková, TJ a ostatní. Vždy to bolo o tom, vrátiť sa domov.

Toto je spoiler!!!:
V druhej časti sa vysvetlí pôvod tajomných lodí a Eli bude mať pohreb + dojemná nahrávka

Odporúčam si pred čítaním pozrieť 5 minút z SGU pre lepšiu predstavu :D Pokračovanie hodím zajtra. Som chorý a mám kopu času.

Ak máte nejaké pripomienky, kritiku, prípadne nejakú pochvalu, tak píšte. Budem vďačný za každý príspevok.
Naposledy upravil samo1995 dne 28.9.2011 14:11:14, celkově upraveno 2
Jaffský vtip
Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu.
[b]

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Povídky v jakékoliv formě patří do citace, už jen protože je to přehlednější a lépe se to čte...

Zatím jsem ti to upravil a změnil jsem ti tu jednu citaci na spoiler... příště si tu citaci pohlídej sám. A jestli jsi tak ještě neučinil, tak si přečti pravidla této sekce a fóra.
Dragon
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak, tu máte pokračovanie prvého dielu. Na podnet Tauriana13 som sa rozhodol napísať, kto čo hovorí, aby v tom nebol zmätok. Vysvetlivky sú v prvom poste.

Prebudenie: časť 2

R- Plukovník Young počujete ma?
Y- Áno Rush, o čo ide?
R- Sme vonku z hviezdy. Odporúčam preveriť bránu, ktorá je v dosahu.
Y- To nechajte na mňa.
R- Jasné. Povedzte Brodymu a Volkerovi, že by sa mi zišli na mostíku,
Y- Posielam ich k vám.

S- Plukovník, mali by sme ísť do raketoplánu po Eliho.
Y- Nie poručík. Zatiaľ tam nikto nepôjde. Najprv tam pošleme niekoho, kto to tam prehľadá. Mohol by tam byť odkaz, alebo niečo iné. Nikdy neviete.
S- Áno pane.
Y- Dobre ľudia, utíšte sa.. Dobrá správa je, že máme nabitú loď. Tých zlých správ je bohužiaľ viac. Zdá sa, že v tejto galaxii sú drony. Dnes nás zachránili nejakí mimozemšťania, ale nabudúce sa to nemusí stať. Nevieme čo sú zač. Možno budú chcieť získať Destiny, tak ako to chceli spraviť aj Emzáci. Druhá zlá správa je, že Eli neprežil. Jeho mŕtvolu sme našli v raketopláne. Chcel by som vás poprosiť, aby ste tam nechodili. Môže tam byť niečo dôležité. Tretia zlá správa je, že máme jedlo asi tak na týždeň. Preto sme sa rozhodli zaviesť prísne prídely, dokým nenájdeme nejaké jedlo. Vodu máme asi na dva mesiace. Tej budeme mať dostatok. Teraz sa rozíďte do svojich kajút. Vojenský personál zatiaľ zostane v miestnosti s bránou. Rozchod.

Y- Dobre, v dosahu je jedna brána. Seržant Greer, vytvorte si tím a choďte to tam preveriť. Poručík, vy poďte so mnou.
G- Áno pane.
Y- Poručík, čo to malo znamenať? Povedal ste, že si idete po niečo do kajuty. Prečo ste šiel do raketoplánu? Chcem počuť veľmi dobré vysvetlenie.
S- Neviem pane. Výťah ma preniesol pred raketoplán. Neviem si to vysvetliť. Určite viem, že som stlačil správne tlačidlá. Tak som to išiel preveriť. Napadlo ma, že by to mohol nastaviť Eli. A naraz som stál pred jeho mŕtvolou. Na hlave mal nejakú helmu. Na ňu boli napojené drôty. Na zemi bobo ďalších asi štyridsať drôtov. Ten chlapec sa asi zabil elektrinou. Chvíľu som tam stál a pozeral som sa naňho, a potom som si uvedomil, že by som to mal ohlásiť.
Y- Takže hovoríte, že keď ste mi hovoril že idete do svojej kajuty, tak ste tam aj naozaj chcel ísť?
S- Isteže, nemal som dôvod klamať vám.
Y- Dobre poručík, verím vám. Moja reakcia bola zrejme prehnaná. Bolo a aj je toho na mňa priveľa.

G- Plukovník, tu je seržant Greer, sme pripravení vyraziť.
Y- Výborne seržant, nájdite nám nejaké jedlo.
G- Rozkaz plukovník.

G- Tak dobre decká, dnes vám výnimočne velím ja. Aké je to na druhej strane?
C- No, tak naozaj nezaujímavé. Vidím stromy. Je deň, dýchateľná atmosféra, teplota asi pätnásť stupňov Celzia.
G- Tak ideme na to.

(na druhej strane)

G- Hmm, celkom príjemná planéta.
C- Vlastne je to mesiac.
G- Pre mňa je to planéta ty múdra hlava. Rozhliadnime sa tu trochu.
C- Ronald! Kino niečo našlo!
G- A čo také?
C- Je to jazero, mohla by tam byť pitná voda. A pri jazere rastú nejaké rastliny s plodmi. Vyzerajú jedlo, myslím.
G- Dobre Chloe, veď nás.
C- Toto väčšinou robil Eli.
G- Ale Eli tu bohužiaľ nie je. Vraj sa zabil elektrickým prúdom. To ja by som sa radšej zastrelil.
C- Ronald prestaň!
G- Asi máš pravdu. Sústreďme sa na planétu,
C- Je to mesiac!
G- Planéta!

Po piatich minútach prišli k jazeru. Bolo malé, ale voda v ňom bola priezračná. Bolo vidieť až na dno. Skoro akoby tam žiadna voda nebola. Okolo neho boli obrovské stromy s dlhými konármi. Nedá sa povedať, či mali listy alebo ihličie. Bolo to niečo medzi. Vo vode boli jasne vidieť ryby veľmi zaujímavých tvarov. Niektoré dokonca svetielkovali. V okolí jazera rástli rastliny z ktorých viseli dužinaté plody modrej farby. Na zemi rástli miesto trávy modré kvety, na niektorých miestach pošliapané pravdepodobne miestnou zverou.
C- Páni, toto je naozaj krásne.
G- Okraj galaxie.
TJ- Hej seržant! Ochutnajte toto!
G- Zbláznila ste sa TJ? Môže to byť jedovaté.
TJ- To nie, jedli to aj nejaké zvieratá. Chutí to ako pomaranč.
G- Čože? Milujem pomaranče. Dajte mi jeden.
C- Nemyslím si že je to múdre. Najprv by sme to mali otestovať.
TJ- Neboj sa Chloe, daj si tiež.
C- Nemám rada pomaranče.
G- Páni, naozaj to chutí ako pomaranč. Niekto by mal ísť zavolať, že sme našli jedlo. A mohli by sme sa pokúsiť chytiť nejaké ryby. V tom jazere ich je neskutočne veľa.
TJ- Ja pôjdem.
C- Dobre TJ, choď. My sa tu zatiaľ trochu rozhliadneme.

C- Tak Ronald, čo hovoríš na to že Eli neopravil tú komoru?
G- Je to strašné. Naozaj som to nečakal. Bol si tým tak istý.
C- Áno. Bol to môj najlepší kamarát. Ešte som nestretla niekoho tak zaujímavého, ako bol on.
G- A čo Scott?
C- No, jeho síce naozaj ľúbim, ale to je niečo iné. Eli bol naozaj úžasný priateľ. Keď ma postrelili, tak ma niesol cez celú loď a neopustil ma ani keď to vyzeralo naozaj zle.
G- To spravil?
C- Áno. Predstav si to.
G- Ale mne sa zdá, že medzi tebou a poručíkom Scottom to už nie je také, aké to bolo pred rokom.
C- No, je pravda že mne sa trochu odcudzili keď som sa menila na emzáčku, ale na druhej strane je naozaj pozorný.
G- Ja som myslel skôr na to, že už nie ste toľko spolu. Nezhovárate sa a tak...
C- Ronald, ty ma sleduješ?
G- Nie. Sám sa mi zveril ešte pred tým, ako sme sa dali zmraziť.
C- Myslíš to vážne?
G- Prečo by som klamal? Povedal mi, že ti to nemám hovoriť, ale mne to nedalo.
C- Ale ja ho ľúbim. Naozaj ho ľúbim. Asi je pravda že nie sme spolu tak často ako vtedy, ale teraz keď mám tie matematické superschopnosti, mám oveľa menej času.
G- To som mu povedal aj ja. Možno na tebe priveľmi lipne. Každopádne sa s ním trochu porozprávaj. Ale tento rozhovor si necháme pre seba ok?
C- Spoľahni sa.
G- Už ide TJ.

TJ- Tak, zavolala som na Destiny. Pošlú viac ľudí. Zdržíme sa tu.
G- A kedy prídu?
TJ- No, musia sa pripraviť, zobrať Eliove Kino vznášadlo a tak.
G- Tak, my sme tu nič viac nenašli.
TJ- Predpokladám že ste ani nehľadali. Ja som si cestou ku bráne všimla, že na tých stromoch tiež niečo rastie. A rada by som preverila aj tie kvety. Môžu mať nejaké liečivé účinky.
G- Tak do toho.
TJ- Ako do toho? Niekto bude musieť vyliezť na ten strom.
G- A kto?
TJ- Ty si tu šéf.
G- Ok, tak ja teda idem.
TJ- Dávaj si pozor.
G- Tri krát som preliezol Kordillery. Nejaký strom mi nerobí problém.
TJ- Keď myslíš.

TJ- Už idú! No konečne. To vám trvalo.
W- Bez obáv. Skáčeme až za päť hodín. Tak, čo tu máme?
TJ- Modré pomaranče, niečo na stromoch a v jazere sú ryby. A ešte som tu videla nejaké živočíchy, ale len raz.
W- Modré pomaranče?
TJ- Áno, ochutnaj.
W- Páni, naozaj ako pomaranče. A kde je Greer?
TJ- Na tamtom strome. Greer! Našiel si už niečo?
G- Nie, nedočiahnem na to. Pokúsim sa ich pár striasť.
TJ- Dobrá práca. Idem ich otestovať. Zatiaľ sa pokúste chytiť tie ryby.
S- Ryby? To tu ešte nebolo. Rybacinu som nemal, odkedy sme prišli.
TJ- Pochybujem, že budú chutiť ako pozemské ryby.
S- No len aby.

C- Scott! Poď prosím ku mne.
S- Áno Chloe? Čo je?
C- Uvedomila som si, že spolu trávime nejako málo času.
S- Ale nié.
C- Nechaj ma dohovoriť. Trávime spolu málo času. Je to tak. A preto y som bola rada, ak by sme mali spoločnú kajutu. Čo ty na to?
S- Fíha, to som teda nečakal. Čo bude potom, svadba?
C- Čo?
S- Ehm, prepáč, nemyslel som to tak. Mne to príde ako celkom dobrý nápad.
C- No super. Som rada.
S- Len to si chcela?
C- Áno. Teraz by si mohol uloviť nejakú rybu. Pre mňa.
S- Milujem ťa!

(na lodi)

Y- TJ, čo tu robíš?
TJ- Idem otestovať toto ovocie alebo čo to je.
Y- Dúfam, že budeš mať dobré správy.
TJ- To dúfam aj ja.
R- Plukovník Young, tu je Rush. Počujete ma?
Y- Áno Rush, čo sa deje?
R- S hyperpriestoru práve vystúpila tá záhadná mimozemská loď.
Y- Čože? Drony?
R- Trochu viac záhadná. Sú to tí mimozemšťania, čo nás zachránili.
Y- Už idem k vám.
R- Plukovník, práve nám poslali správu. Píšu: „ahoj“.
Y- Ako viete že to nie je: „vzdajte sa“?
R- Pretože nám napísali po anglicky.
Y- Po anglicky? Aká je pravdepodobnosť že by vyvinuli rovnakú teč akú máme aj my?
R- Nulová plukovník.
Y- Odpisujem im rovnako. Tiež: „ahoj“.

Y- Fajn, už som tu.
R- Znovu nám napísali.
Y- Čo píšu?
R- „Nebojte sa nás. Voláme sa Algerania. Sme mierumilovná rasa. To my sme vás zachránili pred mechanickým nepriateľom. To my sme oživili vašich ľudí a poslali sme ich k vám. Preto vieme vašu reč. Budeme sa snažiť zaistiť vám bezpečný prechod našou galaxiou.“
Y- Páni, takže toto sú ti mimozemšťania čo postavili celý hviezdny systém?
R- Mám sa ich na to spýtať?
Y- Skúste to.
R- Fajn, posielam. Došla nám správa: „Nie, my sme len našli vašich ľudí . Mysleli sme si, že by ste sa chceli rozlúčiť, tak sme ich ku vám poslali.“
Y- Spýtajte sa ich, prečo im nepomohli prežiť.
R- Plukovník, nemali by sme ich skôr požiadať o jedlo a vodu?
Y- Na všetko raz dôjde Rush.
R- Tak teda posielam vašu otázku.
Y- Dobre.
R- Už prišla odpoveď: „My nemáme vo zvyku zasahovať do života iných tvorov. Ich oživenie už nič nemohlo zmeniť. Presvedčili ste sa sami. Taktiež sme našli vášho ďalšieho človeka, Ginn. Chcete sa s ňou rozlúčiť?“
Y- Páni, tak to som nečakal.
R- Plukovník, ak nám pošlú, Ginn, tak do nej môžeme nahrať jej vedomie a tým ju získať späť.
Y- Šlo by to?
R- Nie so si istý. Každopádne ju chceme späť nie?
Y- To určite. A ešte ma napadá, keď nezasahujú do života iných, prečo nám potom pomáhajú?
R- Netuším. Spýtam sa ich.
Y- Ako vlastne vyzerajú ich lode?
R- Vyzerajú ako veľké trojuholníky. Zatiaľ sú za nami, ale čoskoro nás predstihnú. Potom si ich budete môcť obzrieť.
Y- Veľké trojuholníky?
R- Tak nejak. Prišla nám ďalšia správa: „Ginn je pri vašej bráne. Pomáhame vám preto, lebo proti mechanickému nepriateľovi bojujeme. V tejto galaxii je asi tritisíc jeho lodí, ale darí sa nám ho zatláčať. V týchto časoch víťazíme. Náš záujem vám pomáhať je čisto praktický. Snažíme sa ho eliminovať a ak pri tom môžeme nepriamo zachrániť dobré srdcia, tak neváhame.“
Y- Doktor Volker, tu je plukovník Young. V miestnosti s bránou je Ginn. Vidíte ju?
V- Áno plukovník, vidím ju. Ako je to možné?
Y- To je na dlho. Idem k vám. Zatiaľ ju prosím zdržte.
V- Ani netreba plukovník. Je v bezvedomí.
Y- Rozumiem.

(medzitým na planéte)

G- TJ! Tak čo? Bude niečo z tých plodov na stromoch?
TJ- Bohužiaľ sú jedovaté. Čo ryby?
G- Podarilo sa nám ich uloviť asi tridsať. Na večeru máme mäso.
TJ- To je dobre. A čo tie zvery čo som videla?
G- Nič. Neukázali sa. Ale tie modré pomaranče sa budú dať aj zasadiť. Našli sme semiačka. Sú na spodnej strane listov, podobne ako papraď.
TJ- To som rada. Mali by sme to začať voziť na Destiny. O tri hodiny odchádzame.
G- Hej TJ! Nezabúdaj, že ja tu tomu velím.
TJ- Ale ja mám vyššiu hodnosť seržant.
G- To máš pravdu, ale... To je jedno. Fajn ľudia, pohnite si! O tri hodiny skáčeme do FTL! Už len tri hodiny.
TJ- Tak ma napadá, mala by som ísť overiť aj tie „pomaranče“.
G- A ja som sa tak tešil, že nám pomôžeš.
TJ- Bohužiaľ seržant, mám inú prácu.
G- Fajn, tak choďte poručík.
TJ- Volaj ma TJ.
G- A ty mňa Greer.
TJ- Nechám si to prejsť hlavou.
G- Len aby ti neprešlo hlavou, no vlastne nič. Dúfam že nezistíš, že sú jedovaté.
TJ- To nie. Videla som, ako ich jedia nejaké zvieratá. Určite budú jedlé.
G- Na to sa spolieham TJ, tak už choď.
TJ- Rozkaz pane.
G- Hahahaa.

(na Destiny)

TJ- Preboha! Ginn! Čo to má znamenať?
V- Ja neviem TJ. Ale plukovník Young o tom zrejme vie. Práve je na ceste.
Y- Volker, kde je. Aha, oh ahoj TJ. Nesieš niečo na preskúmanie?
TJ- Áno plukovník. Čo to má znamenať?
Y- Poslali nám ju tí mimozemšťania, čo nás zachránili.
TJ- Čože? A ako...
Y- To je dlhé rozprávanie. Poviem to oficiálne celej posádke, až sa všetci vrátia z planéty. Zatiaľ si rob svoju prácu.
TJ- Iste, už idem.
Y- Rush, počuješ ma?
R- Áno plukovník, mimozemšťania práve odleteli. Jedlo ani vodu nám neposkytnú. Asi viete prečo.
Y- Nejak si to domyslím. Potrebujem vás v miestnosti s bránou. Pošlite prosím niekoho preskúmať raketoplán.
R- Už idem. Pred pol hodinou som tam poslal Brodyho. Myslí si, že Eli sa zabil elektrickým prúdom. V raketopláne bolo kino. Je na ňom Eli. Lúči sa s nami.
Y- Dobre. Čakám vás tu. Pohnite si.
R- Som skoro pri transportéri.

(na planéte)

G- TJ tak čo, sú tie „pomaranče“ jedlé alebo si nás všetkých povraždila?
TJ- Sú v poriadku Ronald. Ako pokračujete so zberom?
G- No, nič viac tu už nie je. Len modré pomaranče a ryby. Máme ich tu už cez dvesto. Budeme mať celkom slušné zásoby.
TJ- To ma teší. Inak, keď som prišla na Destiny, tak tam na zemi ležala Ginn. Volker na ňu čumel ako vyjavený. Pravdepodobne len plukovník Young vedel čo sa stalo. Hovoril že ju poslali tí mimozemšťania, ktorí nedávno zničili drony.
G- Tak ale teraz je už toho na mňa naozaj priveľa. Najprv zistím, že zomrel Eli a hneď na to sa dozviem že sú tu drony a že máme opustiť loď. O päť minút nás zachránia nejakí mimozemšťania, po dvoch rokoch som zjedol pomaranč a nakoniec sa dozviem, že Ginn je späť. Nechcem vedieť ako sa bude tváriť keď zistí, že Eli je mŕtvy.
TJ- Tak to ani ja. Je to strašne smutné. Kiežby som to bola ja a nie on.
G- Tak nehovor. Musíme sa proste zmieriť s osudom. Nič sa nedá robiť. Život ide ďalej. Aj mne je ho hrozne ľúto, ale bohužiaľ.
TJ- No, my s tým už asi nič nespravíme.

(o dve hodiny neskôr, stále na planéte)

Y- Vážení. Dnes je smútočný deň. Zomrel nám jeden člen posádky. Pred tromi rokmi, keď sme sa dali zmraziť aby sme preskočili nebezpečnú galaxiu, sme na palube nechali jedného z nás. Ako iste všetci viete, jedna stázová komora nefungovala. Eli sa ponúkol, že ju opraví. My ostatní sme mu verili, a tak sme ho nechali na palube Destiny. Eli Wallace bol skromný, tichý mladý muž. Všetci ste ho určite poznali. Bol geniálny, niekoľko krát nás zachránil od istej smrti. No seba zachrániť nedokázal. Pre nás všetkých bol ako svetielko nádeje. No nádej nezomrela s ním. Žije ďalej v nás. V nás všetkých Eli zanechal niečo zo seba. Niečo zo svojej skromnosti, obetavosti, či kus z jeho dobrého srdca. Opustil tento svet, no neopustil nás. Stále je tu s nami. Kedykoľvek pôjdem prázdnou chodbou Destiny, spomeniem si na teba, Eli Wallace.
C- Ja to už nevydržím.
S- Čo je Chloe?
C- Ach Scott, keď zomrel on, akú nádej máme my? Najradšej by som šla za ním hneď teraz. Na čo čakať?
S- Nehovor tak Chloe. Eli bol dobrý chlapec. Nedovolí, aby sme tu uviazli na veky.
C- A čo spraví? Zázračne nám otvorí bránu?
S- Tak som to nemyslel. Vieš, ja som ho mal naozaj rád. A verím, že ho ešte raz uvidíme. Všetci sa raz uvidíme v nebi.
C- Kiež by som mala istotu.
S- Chloe, som si istý, že sa tam raz stretneme. Ver mi. Už na to nemysli.
C- Čo to hovoríš, Nemám na to myslieť? To si robíš srandu? Na nikom mi nikdy nezáležalo viacej. Najprv mi tu umrel otec, a potom Eli. Kto bude ďalší? Ty? Ronald? TJ?
S- Chloe, nikto nezomrie. To ti sľubujem.
C- Dobre, už som kľudná. Prepáč. Ešte stále tomu nemôžem uveriť. Je to strašné. Nikdy sa z toho nespamätám.

E- Chloe, nesmúť za mnou. Zomriem, ale ty budeš žiť. Na tejto lodi a vlastne aj v celom mojom živote si mi ty bola najbližšie. Bola si pre mňa ako sestra. Vtedy keď si sa menila, som ani na okamih neprestával dúfať, že sa nám raz podarí vyliečiť ťa. Nikdy som neprestal dúfať. Už keď som ťa prvý krát videl na palube Hammonda som vedel, že raz prežijeme niečo neobyčajné. A mal som pravdu. Prežili sme to najneobyčajnejšie dobrodružstvo. O ničom takom sa mi nikdy ani nesnívalo. Som rád, že som ťa mohol spoznať a teraz, keď už viem že ťa nikdy neuvidím, a rozmýšľam nad tým čo ti mám povedať cítim, že ty mi tam hore budeš chýbať najviac. Ale raz sa tam stretneme. A na ten deň a už teraz veľmi teším. Tak, už neviem čo viac mám povedať. Zbohom Chloe.

No, tak dúfam že sa vám tento diel páčil (ak to vôbec niekto číta). Ďalší pol-diel môžete očakávať o tri dni.

Toto je spoiler!!!:
03x02 modrý pomaranč

V druhom diely sa na Destiny budú diať čudné veci. V opustených chodbách bude počuť údery kladiva, potom sa začnú niektorí členovia posádky chovať čudne a vyústi to v ozbrojenom konflikte medzi dvoma hlavnými postavami. Tento diel sa bude odohrávať tesne po skoku do FTL, teda bude priamo nadväzovať ne predchádzajúci diel.

Destiny na okraji novej galaxie Obrázek
Jaffský vtip
[b]

kenny63 Airman
Airman

Odpovědět s citací

:bravo: už máš zpoždění.......pořád čekám a nic......není co číst :sorry:
Naposledy upravil kenny63 dne 30.9.2011 21:33:06, celkově upraveno 1

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jeeje. Tak ono to niekto číta. No, možno si to nepochopil. Každé 3 dni pol dielu. Je to kvôli napetiu :D Prvý diel sa skončil a prvú časť druhého dielu pridám zajtra. Potom o tri dni druhý diel dokončím a myslím, že sa môžete tešiť na tretí diel, ktorý práve prejednávame s kamošom. Bude po špica.

Takže tak.
Jaffský vtip
[b]

kenny63 Airman
Airman

Odpovědět s citací

:bravo: samozřejmě že to někdo čítá :D a nejsem sám kdo čeká, takže se budeme těšit a díky je to supéér. :ok:

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jeehe :D Tak to som rád. No, ja sa budem držať plánu. A čo sa týka popísania atmosféry, tak na to som najal Tauriana13. Trochu mi to pomáha prepísať, takže ďalší diel bude o moc lepší :) No, som rád že to čítate aj keď je to po slovensky a chcem povedať, že robíte dobre že čítate, lebo ak sa to podarí tak to bude parádny dej. Len asi budem musieť trochu zapracovať na popise situácie. :write:
Jaffský vtip
[b]

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ok, takže konečne sme dali dokopy ďalšiu časť. Dúfam, že sa bude páčiť :)

03x02 Modrý pomaranč

E- „Tak, a je to tu. Prešli dva týždne a ja som neopravil komoru. Mám ešte dva dni než si vydýcham zásoby a potom sa udusím. Problém nebol vo mne, ale v tej komore. Je príliš poškodená. Na jej zapnutia potrebujem viac supravodivého materiálu. Vlastne, je funkčná. Mohol by som sa zmraziť, ale vypočítal som, že by sme vyskočili asi dvetisíc svetelných rokov pred galaxiou. Problém je v energii. Žrala by príliš veľa a ja si nemôžem dovoliť zničiť vaše životy kvôli tomu svojmu. Vlastne je to irónia. Ak by sme skočili do FTL hneď po nabití sa v modrom super obrovi a nepokúšali sa získať to paládium na opravu komôr, tak by bolo energie dosť. Našiel som totiž tu na lodi materiál ktorým by sa komora mohla opraviť, ale spotrebovávala by oveľa viac energie. Ale doleteli by sme. No nič, zakecal som sa. Takže, opravil som niektoré čiastočne poškodené časti lode. Vytiahol som z databázy kombinácie pre transportéry, takže môžete ľahšie preskúmavať loď. Sú nahraté na toto Kino, hneď po nahrávke. Keď mi po týždni bolo jasné že už komoru neopravím, tak som sa začal zaoberať inými možnosťami. Napríklad, vliezť ku niekomu z vás do komory. Problém je v tom, že by sa komora nezavrela. Jedna komora, jeden človek. Pokúšal som sa vypnúť poistky, ale nejde to. Chcel som zistiť, prečo to Antici zabezpečili tak dôkladne. Odpoveď som zistil asi po dvoch dňoch pátrania. Komora s človekom, ktorý je v nej udržiava neustálu výmenu tekutín. Tieto tekutiny slúžia na to, aby sa telo dokázalo po náhlom rozmrazení okamžite zregenerovať. Ak by boli v jednej komore dvaja ľudia, komora by nebola schopná dodať obom ľuďom dostatok tekutín. To by viedlo v najlepšom prípade k trvalému ochrnutiu a v najhoršom prípade k smrti oboch ľudí.“
Bolo vidno, že Eli sa nachvíľu ponoril do svojich myšlienok ale vzápätí pokračoval:
„Komoru som nedokázal opraviť, preto som sa začal snažiť o nahratie svojho vedomia do lode. Popravde, táto myšlienka sa mi dosť páčila. Mohol by som sa znovu stretnúť s Ginn a bol by som vám omnoho viac nápomocný, ako keby som mal telo. Najprv som začal s prepočítavaním energie. Výsledok ma naozaj potešil. Všetko nasvedčovalo tomu, že energie bude dostatok. No nevzal som ale do úvahy jednu dôležitú vec. A to, že By som bol ďalší aktívny program. A aj pri minimálnej činnosti by sme nakoniec vystúpili z FTL o dobrých päťsto svetelných rokov skôr. To ma napadlo až vtedy, keď som už mal hotový program, ktorý by sám aktivoval kreslo a nahral ma do systémov lode. Jediným riešením by bolo, dať ma do karantény. Začal som vytvárať nový program, ktorý by tak spravil. Dokončil som ho pred troma hodinami.“
Eli si pretrel čelo od potu a dodal:„Destiny ho ale neprijala. Za takú krátku dobu nie som schopný presvedčiť Destiny, aby ho prijala. Je totiž naprogramovaná tak, žiaden primárny ani sekundárny program nedal odstrániť automaticky. Destiny sa takto pravdepodobne bráni proti potenciálnym nepriateľom, ktorý by chceli vypnúť jej štíty, zbrane, FTL, alebo niečo iné jednoduchým nahratím programu. Je to veľmi dômyselné. Tí Antici zrejme mysleli a všetko.“
V očiach sa mu vystriedala najprv hnev s tej niekedy až prehnanej geniality Antikov ale potom tam bol strach, vedel, že nemá veľa času a tak rýchlo pokračoval:
„No, vyzerá to tak, že už nemám šancu zachrániť sa tak, aby som tým nepoškodil vás. Preto sa s vami touto nahrávkou lúčim. Chcel by som vám poďakovať za spoločne strávené chvíle. Boli to tie najúžasnejšie okamihy môjho života. Ste tí najlepší priatelia, akých som kedy mal. Zvlášť niektorí z vás, s ktorými som sa naozaj zblížil. Plukovník Young, Rush, Chloe, Scott, Greer, TJ, Brody, Volker, Camille, Parková, Gin a v poslednej dobe aj Varro. Boli ste pre mňa naozaj ako rodina. Samozrejme to neznamená, že vás ostatných tiež nemám rád. Ale ak by som vás všetkých mal vymenovať, tak by som tu bol až do zajtra. No, dobre, tak veľa vás síce nie je,“ pousmial sa„ale aj tak. Kiež by som vás všetkých mohol ešte raz vidieť. Teda, môžem, ale myslím živých. Nie zamrazených. Ok, tak teda, pre každého z vás som nehral krátku súkromnú správu. A pre moju matku tiež. Dúfam, že po mojej smrti sa na ňu nevykašlú. Prosím, povedzte jej nejak jemne, že som to neprežil. Povedzte jej, že raz sa znova stretneme.“ Po týchto slovách sa Eliovi tlačili slzy do očí, ale jeho plač už nevideli, keďže vypol nahrávanie poslednej závete...

Y- To je všetko?
B- Nie plukovník, ešte je to odkaz pre vás. Eli chcel, aby tieto odkazy nevidel nikto, komu nie sú určené, takže stačí stlačiť toto. Tým sa to spusti. Keď sa nahrávka skončí, tak sa to samo vypne.
Y- Ok, ďakujem.
B- Tak, ja už asi pôjdem.
Po odchode Brodyho sa plukovník Young usadil na stoličku a chystal sa stlačiť tlačidlo, ktoré mu bolo ukázané ale zrazu sa z vysielačky ozval Rush:
R- Plukovník Young, tu je Rush. Príďte prosím do miestnosti s kreslom.
Y- Rush, nemôže to počkať?
R- Nie plukovník, to teda nie.
Y- A o čo ide?
R- To je na dlho, ale je to dôležité. Prosím, poďte sem.
Y- Ide o Ginn?
R- Áno plukovník, ide o Ginn.
Y- Rush, práve sa chystám, vypočuť sa Eliovú nahrávku. Nemôže to počkať tých päť minút?
R- Nie plukovník. Je to naozaj vážna vec. Ginn zmizla.
Y- Čože? Dobre, idem tam.

Plukovník Young sa teda rýchlim krokom pustil za Rushom. Keď bol asi na pol ceste, začul, ako niekto búcha niečím kovovým do steny, zastal, započúval a povedal:
Y- Ginn, si to ty? Ginn!
No nikto neodpovedal, a tak sa rozhodol, že to pre istotu preskúma. Prešiel cez celú chodbu. Potom zahol vpravo, no nič. A tak išiel ďalej. Človek čo robil ten zvuk sa určite hýbal. Čoskoro plukovník Young nevedel, kde sa práve nachádza avšak nakoniec stretol Jamesovú.

Y- Jamesová! Vyľakala ste ma. Tiež ste počula ten zvuk?
J- O čom to hovoríte plukovník? – pozrela naňho trochu nechápavo
Y- No, ako keby niekto búchal o stenu. Môže to byť Ginn. Rush mi hlásil, že vraj utiekla.
J- Pane, so všetkou úctou, ste v nepreskúmanej časti lode. Ja a seržant Greer to tu momentálne prehľadávame. Pokiaľ ide o mňa, nič som nepočula. Je tu ticho ako v hrobe.
Y- Hmm, to je divné. Mne sa zdalo, že niečo počujem. – pozrel trochu zmetene na Jamesovú
J- Ja som nepočula nič. Pane, zrejme ste unavený. Mal by ste si ísť ľahnúť.
Y- Spal som tri roky Jamesová.
J- Ale, veď to nebol naozajstný spánok. Mne to Parková vysvetľovala. V skutočnosti je to niečo ako stroj času. Len miesto cestovania v čase vás to takmer zastaví. Takže v skutočnosti ste spal možno dve sekundy. A aj to nebol spánok.
Y- Jamesová, nerobte si o mňa starosti. Som v poriadku. – nahodil späť svoj obvyklý výraz, lebo si uvedomil, že takto sa nikam nepohne
J- No keď myslíte pane, ale vyzeráte naozaj zle.
Y- Ďakujem. A teraz, ak dovolíte pôjdem. Volal ma Rush. Ou, a ešte, neviete náhodou, kadiaľ sa mám dostať späť?
J- Zahnite vľavo, potom vpravo a zase vpravo a nájdete výťah.
Y- Ďakujem.
Keď plukovník Young odchádzal, Jamesová iba prevrátila oči a pokračovala v prehľadávaní, čo iné mohla urobiť, veď to bol jej veliaci dôstojník.

Plukovník Young mal podobné myšlienky, nemohol to pred Jamesovou rozoberať, aj tak si už pripadal ako blázon. Ponorený v svojich myšlienkach a asi o 15. minút dostal k Rushovi:
Y- Tak Rush, som tu.
R- No to ste si dal na čas plukovník. Mal by ste vyhlásiť pátranie. Pracoval som na tom, ako dostať Ginnino vedomie z karantény, keď som ju zrazu videl odchádzať. Zmizla za rohom a už som ju nevidel. Nedokážem si to vysvetliť.
Y- Rush! O čom to hovoríte? Ginn je predsa stále v kresle.–povedal prekvapene Young a pozrel na Rusha
R- Č-čož-že? No, s-sakra! Ako je to-tomožné? Ja, ja tomu nechápem. Ešte keď ste prichádzal, tak tu nebola.– hovoril trochu koktajúco, a veľmi prekvapene
Y- Rush, je zrejmé, čo sa tu deje. Začínate z toho pomaly, ale isto blbnúť. Choďte sa vyspať. Ak to nepomôže a vy budete mať stále halucinácie, tak choďte za TJ.
R- Ale plukovník, ja sa cítim skvelo! Vlastne to nemôže byť lepšie.
Y- To je rozkaz Rush, nemienim o tom diskutovať.
R- A kam teraz idete?
Y- Ak dovolíte, idem si konečne vypočuť tú Eliovú nahrávku.
R- Vy ste to ešte nespravil? Pre boha a čo ste potom robil celý ten čas?
Y- Niečo mi do toho vošlo.
R- Aha, no jasné.
Y- Dajte si pauzu Rush.
R- Jasné plukovník, len toto dorobím. – povedal, no bolo vidno, že ho táto situácia trochu rozhodila

Young odišiel z miestnosti z kreslom, aby si konečne pozrel Eliovu nahrávku, ale v tom:
G- Plukovník, tu je Greer. Počujete ma?
Y- Áno seržant, hovorte.
G- Máme tu malý problém s Jamesovou.
Y- Aký problém?
G- Neviem síce presne čo sa stalo, ak hovorila, že videla Eliho.
Y- Čože Eliho? Už tam bežím seržant.
G- Pane, neviete kde sme.
Y- Ale viem seržant, nemajte obavy.
Greer stál nad Jamesovou, ktorá sedela na stoličke, keď dobehol Young:
Y- Tak, čo sa stalo?
J- Pane, videla som Eliho.
Y- Ste si istá? - trochu neveriacky povedal Young
J- Úplne. Keď ste odišiel, tak som sa pustila do prehľadávania lode. Otvorila som jeden antický transportný kontajner a v ňom bol Eli. Vrhol sa na mňa, zhodil ma na zem a začal na biť do tváre. Volala som o pomoc. Keď prišiel seržant Greer, tak už bol preč.
Y- Poručík. Očividne ste vyčerpaná. Choďte si ľahnúť. Aj ja to mám v pláne, len čo si vypočujem Eliho nahrávku.
J- Ale ja sa cítim dobre. Nemyslím....
Y- To je rozraz poručík. Choďte do svojej kajuty a poriadne si pospite. A to sa týka aj vás seržant.
J- Iste pane, len čo dokončím prieskum.
Y- Nie, teraz hneď. A to platí pre všetkých na tejto lodi. Každý si pôjde povinne ľahnúť.

Avšak Greer už asi minútu niečo počúval a po Youngových slovách sa ozval:
G- Pane, počujete to?
Y- Nie seržant, čo mám počuť?
G- Počujem kroky. Niečo sa k nám blíži.
J- Je to Eli?
G- Nie, je ich viac. Sakra! Sú to tí modrí Emzáci! – Zamieril svojou zbraňou na prázdnu chodbu pred nimi – Máte ešte niekto zbraň?
Y- Seržant, ja nič nepočujem. Len, - zmetene sa už obzeral aj Young- počujete to? Zasa tie údery kladiva!
G- Nie, nie, nie, sú to tí emzáci ja ich vidím.
Y- Seržant, žiadni emzáci tú nie sú.
J- Eli! Prečo to robíš?! - začala kričať z plných pľúc
Y- Poručík! Upokojte sa. Nikto tu nie je. – najprv ukázal rukou na Jamesovú a potom na Greera - Seržant, ukľudnite sa. Očividne máme všetci traja halucinácie. Poďme k výťahu.
G- Nie cez nich sa nedostaneme! – kričal, a už, už chcel vystreliť, keď sa do toho obul Young a prešiel sa po prázdnej chodbe so slovami:
Y- Seržant, opakujem, máte len halucinácie. Nikto tam nie je. Pozrite sa.
G- Plukovník nie!
Y- Vidíte? Ak by tu boli, strelili by do mňa.
J- Pomôžte mi niekto! – prosila na zemi ležiaca a plačúca
Y- Upokojte sa Jamesová, všetci sa upokojme.
G- Vy ste jeden z nich! – zrazu zareagoval Greer a namieril rovno na Younga.
Y- Čože? O čom to hovoríte?
G- Preto do vás nestrieľajú. Ste jeden z nich.
Y- Seržant! Sú to len výplody vašej mysle! Očividne sa niečo deje, ale určite to nie sú emzáci. Potrebujeme sa dostať do obývanej časti lode, tak láskavo poďte so mnou.
G- Nie! Ja vám neverím.
Y- Seržant, pozrite sa na seba. Trasiete sa ako osika. To nie je ten Greer, na ktorého si pamätám
G- Tak dobre, sakra, verím vám. Vidíte, čo sa zo mňa stalo? Nemôžem to zastaviť. Už to nie som ja. – povedal a odhodil zbraň pred seba na zem
Y- Pravdepodobne to bude psychologický problém. O tom sa porozprávajte s Camille.
G- A neviete náhodou čo môže byť príčinou tých halucinácií?
Y- No, pochybujem, že to bude nedostatkom spánku. Asi sme niečo zjedli.
G- Dúfam, že to neboli tie modré pomaranče. Zjedol som ich asi dvadsať.
Y- Dvadsať? – pousmial sa Young
G- Mám rád pomaranče.- povedal s polo úsmevom - Plukovník, mňa tie halucinácie desia. Priamo vedľa vás stojí jeden emzák a mieri na vás.
Y- Verte mi, že by som si niečo také všimol.
G- Asi áno. Tak poďme. Jamesová, si v poriadku?
J- Áno, odišiel preč. A čo ty?
G- Sú preč. Poďme.
Greer pomohol Jamesovej vstať a pomaly sa vydali na cestu späť. Young sa ešte obzrel vzal zbraň, išiel za nimi a zapol vysielačku:
Y- Kde je TJ?
C- V ošetrovni. Plukovník, niečo sa deje. Všetci máme halucinácie.
Y- Áno, viem o tom Chloe.
C- Neviete, čo by to mohlo spôsobiť?
Y- Bohužiaľ, neviem. Asi nejaké jedlo.
C- Ja to divné, pretože ja nič neobvyklé nevidím. Som v poriadku.
Y- Jedla si všetko tak ako ostatní?
C- Nie, neznášam pomaranče, takže som ich nejedla.
Y- Tak to si spravila dobre. Idem za TJ. Možno niečo zistila.
Všetci traja prišli k výťahu a nechali sa transportovať čo najbližšie k ošetrovni, kde TJ práve niečo ťukala do Antických diagnostických prístrojov:
Y- TJ? Čo robíš?
TJ- Práve som dokončila testy tých pomarančov. Najprv som nič nenašla a tak som spravila ešte jeden test, trochu zložitejší a ukázalo sa, že obsahujú veľké množstvo halucinogénnych látok, čo má samozrejme za následok tie halucinácie. Ja osobne som ich ešte nemala, ale čoskoro ich mať budem.
Y- Takže musíme proste počkať.
TJ- No, aj to je riešenie, ale je tu ešte jedna vec. Tie „pomaranče“ sú návykové. Ľudia, ktorí ich zjedli viac, budú mať abstinenčné príznaky ktoré len umocnia halucinácie. Mali by ste zvolať všetkých ľudí a povedať im to. V ich vlastnom záujme sa budú musieť dať niektorí pripútať na lôžko. Ak by sme ich totiž nechali pobehovať po lodi, mohlo by sa kľukne stať že byprišli k ujme na zdraví.

Tak toto boli posledné slová, ktoré túžil Young a ostatní počuť, najprv sa pozrel na Greera a potom začal, pomocou vysielačky, zvolávať ľudí...

TO BE CONTINUED

Pokračovanie o tri dni. A ak sa vám to páči/nepáči tak píšte alebo hlasujte... Proste dajte vedieť :D
Jaffský vtip
[b]

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

samo1995 píše:
Jeeje. Tak ono to niekto číta.

ne každý čtenář píše příspěvky :) Pokud chce zhruba znát návštěvnost tvé povídky, tak sleduj mimo příspěvků i to kolikrát byla tvá povídka otevřena... dá ti to velmi hrubý přehled :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to hej :D Ale zas koľko ľudí len proste klikne, aby mu to tam vkuse nesvietilo. Ale šak veď to sa len potrebuje rozbehnúť. Za také dva mesiace to bude čítať vaic ľudí. (dúfam)
Jaffský vtip
[b]

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

tak to by se ten člověk uklikal, obzvláště když je tu tlačítko co vše označí jako přečtené... nehledě nato že hodně lidí čte bez přihlášení a přihlásí se až když chtějí reagovat :) ale to číslo musíš brát velmi zhruba, někdo povídku otevře i víckrát a přečte si třeba jen pár vět ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

A tu máte dokončenie druhého dielu.

03x02 prebudenie - druhá časť
Y- Dobre. Chcem vedieť, kto chýba.
S- Pane, sme tu skoro všetci. Nie sú tu traja ľudia. Doktor Rush, seržant Greer a doktor Morisson.
Y- Greer? Jasne som nariadil že seržant Greer za žiadnych okolností nesmie opúšťať ošetrovňu.
TJ- Vlastne sa tam ani nedostavil. V tom zmätku som si to zrejme neuvedomila.
Y- Dobre, skúsime ich zavolať vysielačkou. Rush, tu Young. Ozvi sa!
S- To som už skúšal pane. Ani jeden mi neodpovedal.
Y- Skúšajte to ďalej poručík. Fajn, budeme ich musieť nájsť a doniesť sem.
C- Mohli by sme použiť Kino.
Y- To je dobrý nápad. Tiež Spravíme tímy po troch. Všetci ľudia ktorí zjedli najviac dva pomaranče nech prídu ku mne. Jeden dva tri..... Sedem. Fajn, to znamená, že spravíme dva tímy. Poručík Scott, vy pôjdete s pánom Brodym. Ja pôjdem s Varrom a s Volkerom. Ak kino niečo nájde, tak to okamžite hláste. Vy ostatní budete tu. Nikto sa odtiaľ nepohne a výnimkou TJ. Nechcem hľadať ešte niekoho ďalšieho. Ak bude mať niekto halucinácie, tak to okamžite zahlásite TJ. Keď sa vrátime, tak to spoločne prečkáme. Nič viac robiť nemôžeme.
S- Pane, čo máme robiť ak niekoho nájdeme?
Y- To je mi jedno. Proste ho nejako zneškodnite a doneste na ošetrovňu.
S- Fajn, tak ja sa pokúsim. A načo mi bude Brody?
Y- Ak by niekde trebalo otvoriť dvere alebo vyriešiť nejaký technický problém...
S- Aha, dobre.
Y- Takže poručík, choďte týmto smerom a ja týmto, ach skoro som zabudol, tu máte zbraň, ale používajte ju len v krajných prípadoch.
S – Rozumiem a vy??
Y – My máme zbrojnicu po ceste, - otočil sa a zakričal na prieskumné tímy – tak ideme ich nájsť, pohyb!!

Tímy sa vybrali určenými smermi. Tým plukovníka Younga sa ešte zastavil v zbrojnici, kde si Young zobral zbraň a potom sa už obidva tímy naplno pustili do hľadania zmiznutých osôb.

(O pár minút)
Vysielačka sa zapla asi uprostred chodby v strednej časti lode:

W- Plukovník Young, našli sme Rusha. Je v miestnosti s kreslom.
Y- Rozumiem. Ideme tam.

Young nemusel nič hovoriť a jeho tým sa rýchlim krokom začal premiestňovať k miestnosti s kreslom, avšak, keďže boli v časti lode, ktorá trpela „zničenou rozvodnou sieťou“ nemohli využiť výťah a tak museli isť po vlastných.
Už len dvoje dverí delili miestnosť s kreslom od týmu plukovníka Younga keď Young zastal:

Y- Tak a teraz buďte potichu. Počujete to?
V- Čo plukovník?
Y- Zasa ten rachot. Vy to nepočujete? Akoby to šlo z konca tej tam chodby čo je vpravo.
V- Nič také nepočujem plukovník, asi to budú len halucinácie.
Y- Sakra, už som si myslel že som za vodou. – iba potriasol hlavou a začal vydávať ďalšie rozkazy - Tak a teraz potichu. Mohlo by byť nebezpečná. Varro, ty choď z druhej strany, aby nemohol utiecť.
V- Idem tam.
Y- Vy ostaňte tu, keby sme tam nabehli ako komando mohol by sa vystrašiť a ktovie čo by urobil. Pôjdem tam zatiaľ iba ja a keby sa to vyvíjalo zle, dám vám znamenie a spacifikujeme ho. Rozumiete??
V – Áno.

Po týchto slovách Young vstal, oprášil sa, aj keď nebolo od čoho a vošiel do miestnosti s kreslom.

R- Plukovník, to ste vy? Som rád že ste tu, práve som vám chcel volať. Som pripravený preniesť Ginnino vedomie do tela. Prečo na mňa mierite?
Y- Rush, čo tu sakra robíš. Nepočul si? Všetci majú byť v miestnosti s bránou.
R- Ale prečo? Stalo sa niečo?
Y- No to je neuveriteľné. Sakra Rush! Čo ste tu celý ten čas robil?
R- Obchádzal som nejaké poistky, aby som mohol Nahrať Ginnino vedomie do jej tela.
Y- Ginn tu nie je. Je s ostatnými v miestnosti s bránou.
R- Ale nie, veď sedí pria..., kde sakra zmizla?
Y- Preniesli sme ju pred pol hodinou. Vy ste povedal, že tu ešte chvíľu zostanete a potom prídete za nami.
R- Ó nie, také niečo by som si pamätal.
Y- No, očividne tie „pomaranče“ nespôsobujú len halucinácie, ale aj stratu pamäte.
R- O čom to hovoríte?
Y- Teraz na to nemáme čas. Varro ťa odprevadí do miestnosti s bránou.
Young rukou naznačil, aby jeho tím vošiel. Varrovi odovzdal Rusha, ktorý si to hneď zamieril k bráne a s ostatnými, pokračoval v pátraní.

(Asi pred 2 minútami)

Scott s jeho tímom práve prečesávali okolie vyhliadky, keď sa mu ozvala vysielačka:
W- Poručík Scott, doktor Morisson je v rozvodnej miestnosti. Pozor, má zbraň.
S- Rozumiem, idem po neho.
Ľudia počuli ste to, ideme do rozvodnej miestnosti, pohyb, pohyb, pohyb!
Tím poručíka Scotta vybehol z vyhliadky a zamieril rovno do stredu lode – rozvodnej miestnosti.
Ku Scottovi sa asi po 5. sek pridal Brody:
B- Ako ho chytíme?
S- Dúfam, že nebudeme musieť.
B- Ako to myslíte?
S- No, ja si myslím, že nebude utekať. Moc toho nezjedol...
B- To áno, ale doktor Morisson hrozne rád panikári. Nebude to také ľahké.
S- Ale bude, nebojte sa.
Asi po 2. min. behu sa tím dostal k rozvodnej miestnosti:
S- A teraz ticho, sme pri rozvodni.
B- Takže, čo teraz?
Poručík Scott sa nezdržiaval odpoveďou a pomaly vošiel do miestnosti
S- Doktor Morisson? Ste to vy?
M- Kto tam je? - povedal, celý ustráchaný a poutieral pot z čela tričkom, ktoré ním bolo beztak nasiate
S- To som ja Scott!
M- Zase vy? Tento krát mi už neujdeš Rush! – týmito slovami sa premenil z ustráchaného chlapíka na agresívneho zabijaka.
S- Doktor Morisson, to som ja Scott. Prosím, odložte tú zbraň. Ešte sa vám náhodou niečo stane.
M- To by sa ti hodilo čo? Ale tento krát som prichystaný.
Doktor Morisson dva krát vystrelil. Scott bol síce trénovaný vojak, ale toto nečakal, keby ho nestiahol Brody za zákryt bol by pravdepodobne postrelený, lebo guľky boli veľmi dobre mierené.
Vzápätí ako Scott dopadol, vytiahol z puzdra zbraň a pritlačil sa k úkrytu.
S- Sakra Morisson! Čo to robíte? Mal ste pravdu Brody, bude robiť problémy.
Zrazu sa ozvali ďalšie asi 3 výstrely.
S- Tak, dobre Morisson, nedal ste mi na výber.
Poručík Scott vyskočil spoza rohu a zamieril tam, kde bol Morisson.
S- Kde sakra je?
Zrazu sa ozval ďalší výstrel. Guľka poručíka minula len tak tak. Poručík vystrelil tiež ale netrafil.
M- Nikdy ma nedostaneš Rush! To sa ti nepodarí.
S- Morisson! Ja nie som Rush! Máte halucinácie. To je všetko.
Vtom sa ozvali ďalšie dva výstrely a potom len cvakanie.
S- Aha takže už nemáte náboje čo?
M- Ale to ťa nezachráni Rush.
S- Morisson počkaj!
B- Zamkol som dvere pred ním, už nám neunikne. – povedal, sklonený nad ovládacím panelom.
S- Výborne Brody, ostaňte tu musím ho trochu ukľudniť. – vbehol do chodby a asi po 10 sek. z nej vytiahol omráčeného Morrisa.
S- Camille, máme ho. Vedieme ho k vám.Vlastne vlečieme.

(Chodba 4, 3 podlažie Destiny)

W- Plukovník Young, poručík Scott práve našiel doktora Morissona. Takže zostáva už len seržant Greer. Držím palce.
Y- Rozumiem Camille. A čo u vás? Nejaké problémy?
W- Zatiaľ všetko v poriadku. Niektorí ľudia počujú divné zvuky, ale nič extra. V ošetrovni je to ale o trochu horšie. TJ na to nestačila a tak si na pomoc zavolala Chloe a Varra.
Y- V poriadku, tak ja idem po seržanta.
W- Buďte opatrný plukovník.
Y- O mňa sa neboj.

Za ten čas, čo plukovník Young hľadal Greera po celej lodi, Greer dostal na veľmi zaujímavé miesto.
G- Kde to som?
XXX- Ronald, pred pár mesiacmi, po tom čo si daroval obličku si sa dostal do veľmi zvláštneho stavu. To ti naháňa strach?
G- Á-áno. Ale kto si? A kde to som?
XXX- Neboj sa Ronald, si dobrý človek. Za svoj život si určite nezaslúžiš trest. Všetko čo potrebuješ vedieť je, že po smrti prídeš sem medzi nás. Už sa ničoho neboj. Ži svoj život naplno.

Y – O mňa sa neboj.
V – A kde teraz? – opýtal sa keďže sa dostali na križovatku
Y- Tú v ľavo skontroloval Scott. Takže my pôjdeme rovno.
V – Nie, pred nami je nezabezpečená sekcia, uniká tam atmosféra, musíme ísť, doľava.
Y – tak OK, doľava – stlačil tlačidlo na otvorenie dverí, keď zrazu zbadal, že na zemi ležal Greer a hádzal zo sebou ostošesť
Y- TJ! Našiel som Greera! Je na tom naozaj zle. Leží tu na zemi. Asi má nejaký záchvat. Nesiem ho k tebe. – Young a Volker chytili Greera každý z jednej strany a čo najvyššou rýchlosťou si to namieril k transportéru
TJ- Rozumiem plukovník. Mám vám ísť naproti?
Y- Netreba TJ, už sme skoro pri tebe.

O minútu neskôr ošetrovňa:
Greera položili na najbližšie voľné lôžko a hneď pri ňom bola TJ, ktorá mu skontrolovala zreničky.

Y- Čo sa s ním deje?
TJ- Zjednodušene povedané, má absťák. Stratil vedomie. Momentálne nemôžem robiť absolútne nič. Maximálne by som mu mohla pichnúť nejaké sedatíva, ale nie je pri vedomí, takže je to zbytočné.
Y- Fajn TJ, ako dlho to môže trvať?
TJ- Popravde neviem. Možno hodinu, možno dve, možno desať, naozaj neviem.
Y- Je silný. Zvládne to.

Young sa chystal ešte niečo TJ povedať, ale:

V- Plukovník Young, práve sa nám podarilo nadviazať spojenie so Zemou.
Y- Už idem k vám doktor Volker..... Kedy sa vám to podarilo?
V- Pred chvíľou. Hneď ako sme nadviazali spojenie som vás zavolal.
Y- Dobre, ustúpte. Idem podať hlásenie.

Young si do ruky zobral kameň a položil ho na modro podsvietené sklo.
.
.
.
.
(O niekoľko hodín neskôr- ošetrovňa)

P- Ahoj Ronald.
G- Ahoj Lisa.
P- Tak čo? Ako ti je?
G- Už je to lepšie. Teraz mám práve jednu z tých svetlejších chvíľok.
P- Ja viem, som tu celý čas.
G- Ako to môžeš vedieť? Veď si slepá.
P- No, proste to cítim.
G- Vieš, som rád, že si tu. Keď budem v pohode, tak by sme sa mohli ísť niekam, neviem, prejsť?
P- To by sa mi celkom páčilo.
G- No super, aspoň niečo my dnes vyšlo.
Parková sa zasmiala a povedala:
P- Veď aj mne. Len som si myslela, že teraz keď som slepá, sa mi budeš tak trochu vyhýbať.
G- Tak to by som nikdy nespravil. Vieš, nejde o to, či vidíš alebo nie, či máš dve, alebo tri ruky, alebo niečo iné. Ja ťa proste, no.
P- Čo si chcel povedať? Dopovedz to.
G- Ľúbim ťa.
P- Tak, ehm... To som fakt nečakala. Vážne, si super chlap.
G- Ale?
P- Ale nič. Myslím že by to klapalo.
G- Heh, tak za skúšku nič nedáš.
P- To stále hovorieval môj otec. Tak, už aby si bol na nohách.
G- No, to áno. Ale tak skoro to asi nebude.
Obaja sa zasmiali a pokračovali v konverzácii.

(Kajuta Chloe a Scotta)

C- Tak, a je to.
S- Hej, všetky veci odo mňa sme doniesli k tebe.
C- Na toto som sa tešila už hodne dlho.
S- Len nechápem, prečo som sa mal sťahovať ja.
C- Ale miláčik, nekaz to. Je to úžasné.
S- To máš pravdu. Taká romantika. Len, čo na to povedia ostatní?
C- Tím to môže byť jedno. Je to naše rozhodnutie.
S- No veď hej, ale Greer sa na mňa bude ešte dlho škľabiť.
C- No, tak to je tvoj problém.
S- Tak, a čo budeme robiť teraz?
C- Čo myslíš?– zasmiala sa
S- No veď za to.
Scott potom zvalil Chloe na posteľ a... - ďalej už si to domyslite

(Youngová kajuta)

Young sedí vo svojej kajute v kresle popíja Brodyho whisky (zvyšky spred zmrazenia) a rozmýšľa nad udalosťami posledných hodín, na to ako našiel Greera, na cestu na Zem... Ako tak rozmýšľa, oči mu poletujú po izbe kde natrafí na notebook. Dúškom whisky si dodá odvahu, vstane, prisadne si k nemu a trochu nesmelo zapne Eliho správu.

E- Plukovník Young. Po celý čas čo som bol na lodi som vás obdivoval. Bol ste a verím že aj budete veľmi dobrý veliteľ. Obdivoval som najmä vašu rozhodnosť. Vždy ste sa dokázal správne a v správny čas rozhodnúť a bol ste oporou celej posádke. Chcel by som sa ešte vyjadriť k tomu, že ste ma nechal tu a vy ste šiel do komory. Možno si to neuvedomujete, ale iná možnosť proste nebola. Ľudia vás potrebujú viac ako mňa. Tým že by ste ostal vy, by ste nedocielil nič. Neviem, čo by sme si bez vás počali. Som vám naozaj vďačný za to, žeste ma tu nechal. Ak by ste zostal vy, do smrti by som si to vyčítal.

Toto je spoiler!!!:
03x03 Zem
Tretí diel sa bude odohrávať pár hodín po skončení toho druhého. Plukovník Young, seržant Greer, Camille Wraiová a Doktor Rush pôjdu na Zem. Generál O'Neill ich informuje o pripravovanom útoku na Zem. O pár minút skutočne Luciánska aliancia zaútočí na Zem a všetci štyria budú pomáhať pri odratení útoku.
Jaffský vtip
[b]

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ahoj. Zatím pěkné, nemám co bych vytkl. Jsem zvědavý, co z toho nakonec bude.
Takže hodně zdaru při dalším psaní. :)

Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to sa teš na tretí diel :D
Jaffský vtip
[b]

Další

Zpět na Mrtvé povídky