Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Dr. Who Torchwood

Torchwood

seriál o poutníkovi časem, který zachraňuje vesmír a s pomocí kolegyně ze Země i naši planetu ...

Příspěvek 17.7.2011 14:09:49
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ono se leccos dá odtušit z toho složení postav. V S3 sice byli zlí emzáci, ale hlavními vykonavateli zla byli přece lidi neschopní odporu a odevzdaní spíše zabíjení Torchwoodu než emzáků. Proto tam byli politici a ta zlá paní s komandem. V S4 máme Danese, který pravděpodobně bude spíše evil Paul Atreides než že by celou situaci zorchestroval (i když mohl,
Toto je spoiler!!!:
nicméně spíše bych očekával, že nějaký kult kolem něho vznikne spontálně
) a pak je tu jenom tajemná PR zrzka, která kontaktuje kde koho včetně kladných postav ("If the devil would be walking on this earth, he truly would be working for PR"). Zrzka je zatím ambiguous, nicméně asi bych ji řadil spíše jako záporáka.

Osobně bych tam emzáky viděl nejraději v opozici proti Miracle Day. Můj tip tedy je, že
Toto je spoiler!!!:
miracle udělala vláda/CIA/"Majestic12-like skupina" a naopak nějací emzáci se snaží pomoct, viz. Torchwood virus v prvním díle, který mi příjde spíše jako nakopnutí od někoho zvnějšku než nakopnutí nějakýma lidskýma klaďasama. Napovídá tomu i trailer na další díl, podle kterýho byla vláda na Miracle připravená
.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 22.7.2011 16:56:37
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Nevíte náhodou, kdy má bejt třetí díl čtvrý řady? Nemůžu ho nikde najít.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 22.7.2011 18:48:05
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dneska večer......
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 23.7.2011 21:44:31
skemi Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak po treti epizode mam tuhle teorii
Toto je spoiler!!!:
dle me jsou v tom zapleteni ti ufouni kteri jsou ted v dw pokud jsem si to dobre prelozil tak tam rikaj neco v tom smyslu ze uz tu jsou desítky let a to mi sedi prave na ne
Neutikej, zemřeš unavený.!

Příspěvek 23.7.2011 22:53:54
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ti tady jsou od... "We rulled this world since flame and wheel."
Stejní emzáci ve dvou seriálech ani náhodou :)

Příspěvek 13.8.2011 11:28:05
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

OK, it's official. Torchwood považuju za nejlepší v současné době běžící scifi seriál. V jsem znechuceně proklikal, Fringe se topí v technoblábolech, snad jen Dr. Who nemůžu furt posoudit. Mezitím Torchwood zůstal svůj lamovitý navzdory přestupu do mezinárodní ligy, a dovede prezentovat příběh tak, aby odrážel skutečná (a navíc aktuální) společenská témata tak, jako to umí jen hardcore scifi.

Příspěvek 19.8.2011 13:06:12
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Dneska jsem nakoukal pětku a šestku. Mělo to grády, to teda.
Akorát Jack mi přijde dost špatně psanej. Takhle starej a protřelej operativec Time Agency že by vymyslel jenom přijití za Danesem se žádostí o pomoc? Musím říct, že poprvé od S3 mi přišlo na škodu, že se TW takhle separuje od Whoniversa. Takovejch možností, a právě by to ani nemuselo bejt pohádkový ála Doktor. Další time agents, UNIT... Zjišťujeme, že nic není jak se zdá, a ani po šesti dílech z deseti v podstatě nevíme nic. Obávám se nějaký berličky na konci.
Ale natočený to je parádně, a při výbuchu na konci šestky jse úplně slyšel kickassácký Captain Jack's theme! :)
Jo, pro mě to je taky letošní top.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 21.8.2011 12:37:52
CaroliNess Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sedmá epizoda je úžasná :D . Při té scéně z řeznictví mě úplně mrazilo...
Po tom konci mě ještě více zajímá jak tuhle serii ukončí :?

Příspěvek 21.8.2011 18:13:17
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Mě se to taky moc líbilo, a už se nemůžu dočkat dalších dílů. Btw. všimli jste si jak se Jack začíná čím dál tím víc podobat Doktorovy? Nejen svým osudem, ale i chováním. Nejdřív v 5. nebo 6. díle (už si nejsem jistý) John Smith, pak teďka "companinon" a RUN, plus ještě taková ta doktorovská osamělost a "prokletí" věčnýho života.

A všim si taky někdo že tu ženskou na konci co chtěla zajmou Jacka hrála ta samá herečka co představovala Kiru Nerys v ST:DS9?
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 11.9.2011 17:11:37
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Spoiler alert, psáno po finále řady

Je to smutné, ale v závěru Torchwood vyšumněl. Pachtění se v osmém a devátém díle, kdy měl příběh ultimátně gradovat, by se ještě dalo přežít jako narativní záměr - sociální kritika ze strany RTD byla čitelnější než tenhle text. A je fakt, že Torchwoodu docela vyšly vstříc dějiny a současný návrat (?) krize, stejně jako výročí 9/11. Konspirační teorie stranou, to datum a následná éra jestřábí politiky prostě vyvolávají lecjaké vzpomínky. Torchwood: Miracle Day je vynikající příklad prolínání scifi s realitou a za to mu patří dík; nemnoho seriálů se pustilo na tenký led kritizování soudobého světa.

Avšak co už Miracle Day nelze odpustit je teroristicky špatná práce s vyprávěním, resp. s nedokončenými ději. Nemám na mysli hnípání se v tom, jak funguje Blessing nebo proč je negr najednou nesmrtelný, ačkoliv nestál u TARDIS. Mám na mysli jednodílné odbočky, které nikam nevedou. Soulless partičku. Esteřinu segru a její děti. Famózní herce ve vedlejších rolích, kteří příjdou, "umřou" a už o nich nikdy neslyšíme. Neochotu alespoň v jedné větě říct, proč se Miracle Day tak markantně separuje od Doctor Who - a tedy například říct, že UNIT je taky kompromitován agenty Tří rodin. Tohle je příklad scénáristické lenosti par excellence.

Připočteme-li mnohdy problematické realizování scénáristické vize, jako například ohyzdné CGI ztvárnění Blessing nebo šíleně špatně sestříhanou a zkomponovanou "finální bitvu", jíž by šlo vyřešit prostým odtáhnutím obou hrdinů z místnosti (a i tomu by šlo zabránit, jen by to chtělo tři čtyři řádky vysvětlení navíc), není se čemu divit, že ratingy šly ke dnu.

Přesto Miracle Day považuju za v současnosti jeden z nejlepších, ne-li nejlepší scifi seriál. Avšak spíše než fenomenální kvality seriálu na tom má podíl fakt, že toho v současné televizi z ranku vědecké fantastiky moc neběží.

7/10 za odvahu pokusit se reflektovat soudobou společnost

Příspěvek 13.9.2011 17:12:10
CaroliNess Airman
Airman

Odpovědět s citací

PO dokoukání celé série

Mám z toho rozdílné pocity. Moc se mi líbil pohled do Jackovy minulosti, prolínání s realitou (česká padesáti koruna :D) a , že Rhys už není takový dement jako v předchozích sériích. Pár věcí ale na téhle sérii strašně nesnáším - tolik vedlejších postav které se zdají strašně důležité a pak zmizí ( nebo spíše vybouchnou) :shock: , ten konec vypadal spíš jako pilot k další sérii...

A nesmrtelnost Rexe... doufám že je jen dočasná..tak nesympatický mi dlouho nikdo nebyl.. :lol:

Příspěvek 14.9.2011 10:07:34
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Rex je supr a dovoluje postavám navzájem se špičkovat, viz. Wales vs. USA, viz. dětinskost vs. profesionalita.

Předchozí

Zpět na Dr. Who