Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Technologie Zadáni všech bran najednou

Zadáni všech bran najednou

Detailní rozbory nejrůznějších technologií s jakými jsme se kdy setkali.

ondrab Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Angličtina mi moc nejde, ale něco jsem si vyhledal.
Nejsem si tím jistý (tohle je pokročilá fyzika), ale částice/vlny mají nížší "frekvenci" (frekvence není správné slovo, ale nic lepšího mě nenepadlo) než samotné vlny.

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wikipedie je vícejazyčná, takže není nic snazšího než se podívat do tohle levýho sloupce a kliknout na češtinu, ačkoliv je pravda, že ten český článek je o hodně stručnější. :(
Je sice pravda, že vlny o vysoké frekvenci mají tendenci projevovat se spíš jaké částice, ale to je problematika, která se týká spíš rozdílu foton/elektron. Takovej elektron se ve většině normálních situací chová jako částice a teprve až si s ním začnou fyzikové hrát, začne se chovat jako vlnění (viz např. elektronovej mikroskop), naproti tomu foton (tedy elektromagnetický záření o které tu šlo) tíhne spíš k těm vlnám, ale zase nemyslim si, že by tu byl v tomhle ohledu nějaký rozdíl mezi chováním radiových vln a třeba gama záření (tj. různými typy elektromagnetickýho záření lišícího se svou frekvencí).
Obrázek

ondrab Airman
Airman

Odpovědět s citací

:shock: Je vidět že se v tom vyznáš dost dobře. Já už se začínám ztrácet. :oops:
To že je wikipedie cizojazyčná vím, ale jak si řekla, v češtině to mají hodně stručně.
A nikdy bych nevěřil, jak se může změnit téma topicu, což je částečně moje vina. :offtopic:

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

OK, tak tedy zpět k tématu. :) ...ehm ...o čem že to bylo? :) Jo jasně:
Pokud je brána inteligentní, nebo má v sobě nějakou bezpečnostní pojistku, tak je nejspíš pošle na jednu konkrétní planetu, pokud ne, tak to asi nepřežijou. Ke kopírování by podle mě dojít nemohlo, musí platit zákon zachování energie, čili na to, aby někde mohl vejít jeden O'Neal a někde jinde aby mohli vystoupit dva, by brána musela sehnat velký množství energie navíc.
Obrázek

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

No Antikové snad byli dost inteligentní, aby tam něco takového dali. Ale pravděpodobnější scénař se mi zdá spíš ten, že na každé planetě vyletí několik atomů. Jako když jedeš po silnici, která se začně rozdvojovat a ty nezahneš ani doprava, ani doleva a vjedeš do to toho místa kde se to rozdvojuje. Na nějaký klonování taky nevěřim.
1) Kůli zachování zákona energie.
2) Je to jen transportní zařízení. Ne na výrobu materiálů.
3) S ohromnou armádou SG-1 by to byla docela nuda. Důvody snad ani nemusím zmiňovat.
Ta vlna radiace vyslaná z dakary spíš jen vyslala na každou planetu trochu ze své celkové energie.
Jen je trochu nelogické, jako obvykle, že když se šíří pomaleji než c tak se dokázala rozšířit pocelé galaxii. Nebo snad měli takové štěstí, že se replici nacházeli jen tam kde byli SG a navíc jen v těch soustavách? Ani nikdo nebyl v HP. Je divný, že to jejich senzory nezachytili, když se ta vlna šířila tak pomalu. Jejich techy byly na stejné úrovni jako u Asgardů, tak proč je nezachytili. Sorry za :offtopic: .

Coyote Airman
Airman

Odpovědět s citací

Myslím, že při vstupu by se objekt ocitl:
1) buď náhodném místě
2) nebo na určitém místě

klonování nebo rozdělení částí nepřichází v úvahu.

Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

A nebo ještě 3), "někde uplně jinde". Je dobře, že jsme si tak zůžili možnosti... :D

Replíci zrovna pod velením Carterové útočili v celogalaktické válce proti všem (a vyhrávali), když je Dakarský gumovač vygumoval. Civilizace se většinou drží v blízkosti bran (navíc nejdůležitější bitva se děla přímo u Dakary, takže být Carterovu tak tam pošlu největší množství svých jednotek).

Ale ano, je statisticky nepravděpodobné, že by je to zvládlo vygumovat všechny. Jsou vyspělé rasy, které jsou "mimo síť", jak se říká.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Předchozí

Zpět na Technologie