Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Filmy Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Jaký film jste naposledy viděli? (doporučte)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tím celým světem jsem myslel od šmoulů přes koníky a ptáky až po kvítka... Tu grafiku a provedení onoho světa/zvířat atd. imho ještě nějakou chvíli nikdo nepřekoná...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

NikoXI Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Není to sice film, ale vřele doporučuji - Terminator the sarah connor chronicles -
Hraje tam Summer Glau :D

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Sucker Punch (2011)
... Cool ... názorná a ilustrativní ukázka vítězství formy nad obsahem. Jediné klady, které film nabízí, jsou solidní akce, nadstandartní vizuál a pěkný pohled na něžné pohlaví. S věcmi jako scénář, herecké výkony nebo režie si nelámejte hlavu, nejedná se totiž o film roku nebo potencionálního oscarového nominanta, jenom o další bezduchou, nikoliv však tuctovou, americkou záležitost bez špetky invence, která je ovšem děsně ... cool ...

Hodnocení: 8/10

Battle: Los Angeles (2011)
V podstatě zde platí to stejné, jako u předešlého filmu. Další klasická verze "Dne nezávislosti", tedy akčního, letního blockbusteru s jediným cílem: příjmy >
náklady. Jediný rozdíl je v tom, že na Aarona Eckaharta, i když se jedná o bezesporu kvalitního herce, se nekouká tak pěkně, jako na sexy ženské komando.

Hodnocení: 7/10

Správci osudu (2011)
Osud vs svobodná vůle. Jakou šanci má láska, které nepřál osud ? Existují věco mezi nebem a zemí. Jistě. Ale jenom hlupáci, blázni a slaboši svádějí své životní neúspěchy na osud, smůlu nebo tisíc jiných slov, která jsou často používána jako alibismus, jehož jediným cílem je tlumit a zlehčovat vlastní neuspěchy. If you want something. Take it. Hlavní hrdina to pochopil ... V hlavních rolích výborný Matt Damon a film od filmu lepší Emily Blunt.

500 dní Summer (2009)
Speciálně pro Raye. Očividně se neshodneme v názoru na kvalitní romantickou komedii/drama. O třídu horší než Zápisník jedné lásky. Viděno na 3-krát, pokaždé jsem usnul. Rád bych napsal více, ale film jsem viděl před měsícem, a už si z něho nepamatuji zhola nic.

Hodnocení: 5/10

Neznámý (2011)
Liam Neeson si zopakoval podobně laděnou roli, jako v jednom z nejlepších akčních filmů posledních let - 96 hodin. Tentokrát v pozici najemného zabijáka, který ztratil pamět a jeho bývalí partáci mu jdou po krku. Ženský doplněk tentokrát obstarala Diana Kruger. Pokud dostanete během sledování pocit, že už to tu jednou bylo, tak vězte, že Jason umí svou amnézii prodat o něco lépe ...

Hodnocení: 7/10

Všemocný (2011)
O tom, že je Bradley Cooper charakterní herec s širokým rejstříkem, vím už od dob Aliasu, ale až tady naplno ukazuje svůj potenciál. Hlavnímu hrdinovi, zkrachovalému spisovateli, jehož kariéra stagnuje, se dostane do rukou záhadná pilulka, která jejímu uživateli umožňuje 100 % využití kapacity mozku. Přirozeně existují neblahé vedlejší učinky ... Bradley tady společně s hereckým velikánem Robertem de Nirem rozjíždí jednu velkou show, podpořenou výborným scénařem.
"Vím, že nejsi hloupý, Eddie. Nedělej ovšem klasickou chybu chytrých lidí, kteří se domnívají, že nikdo není chytřejší."

"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

UPIRIK2 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak to bude X-Men:First Class opravdu kvalitní film, docela mě potěšilo že tam byli i mutanti z komiksu, jako je třeba Havok, Banshee, Ema Frost, Azazel,Riptide, Darwin,Angel Salvadore a Sebastian Shaw. Ve filmu se ale objevili i už známé postavy jako třeba Charles Xavier,Magneto, Hank McCoy a Mystique.
Je to opravdu úžasná podívaná, všem doporučuji.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Monsters
Asi jako Stalker, akorát mnohem líp udělaný a zdaleka ne taková nuda i když rádoby-dojemnejma žvástama to natahovali...
Low-cost, ale atmosféru to má celkem dobrou.
8/10

http://www.csfd.cz/film/275265-monsters/
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Daša Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Zkuste si nenechat ujít film OREL DEVÁTÉ LEGIE.
Některé věci bych napsala méně prvoplánově, ale jinak je to úžasný film, který nezarmoutí...
Daša

Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

X-Men: First Class (2011)
Nejlepší díl X-Menovské série a zároveň jeden z nominantů na nejlepší comiksový film všech dob. Budoucí žánrová klasika sice neobohacuje žánr ničím novým nebo objevným a z velké části těží z odkazu předcházející dílů, přesto díky vytříbenému režiserskému stylu Matthewa Vaughna, servíruje příběh první generace X-Menů v novém, svěžím a nablýskánějším hávu.

Dechberoucí akční sekvence i jednotlivé dialogy udržují hladinu adrenalinu dostatečně vysoko a nedovolí Vám vydechnout a když se k tomu přidá tížívá a houstnoucí atmosféra studené války (do příběhu vhodně implementované proslovy JFK), intelektuální střet dvou filosofických protikladů sledující stejný cíl, leč lišící se ve zvolených prostředcích, plejáda staronových hvězd na obou stranách barikády (paralyzující diamant v podaní Emmy Frost) a jedno nezapomenutelné cameo mrzouta s ostrými drábky, je nad slunce jasné, že na obrazovce sledujete nevšední záležitost.

Hodnocení: 9/10
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Musím říct, že po Wolverinovi se mi další X-Menovský film líbil. Dobře to navazovalo na ty starší...

Ironclad
Imho povedená 2 hodinová (místy trochu nudnější kecání) řezačka o dobývání hradu ze středověku... Snad poprvé jsem viděl ve filmu, že templář používá dvouručák zhruba tak, jak se opravdu používal a že se s ním dají dělat taky "parádní" kousky...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mno jo, noví X-men...
Klidně si mě mučte, ale Fassbender a McAvoy u mě minimálně vyrovnali dvojku McKellen a Stewart. Soundtrack výraznej, narážky pro geeky ("mejch vlasů se nikdo nedotkne!")... Konec filmu považuju za úžasnej v tom, že člověk Lensherra chápe, proč dělá to co dělá, a je naštvanej na situaci, že nastala.

Očividně to jde i se žlutym spandexem. 10/10 :)

Zato nedávno rewatchnutý Wolverine byla bída. Celý film je jedno velké Jackmanovo ego, dělající z něj co nejvíc trpícího chudáčka, kterej se ale nevzdává, protože je totiž taaak drsnej. Děj už je jenom nelogická slátanina a nemá cenu se snažit cokoliv chápat. Nemluvě o zpětným zprasení X-men 1-3, když Summers s Loganem kohoutili o Jean Grey. Prostě si tu i tohle musel 'posunout' ve svůj prospěch. 3/10, A z toho je jeden bod za dechberoucí sekvenci napříč časem a jeden bod za Lieva Schreibera, kterej se špičákama, drápama a kotletama běhající po čtyřech vypadá neuvěřitelně děsivě.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Klenotka Uživatelský avatar
Administrátorka
Administrátorka

Odpovědět s citací

Souhlasím s tím Wolverinem. Má dobrý soundtrack a třeba úvodní titulky jsou skvělé. Ale poslat do FOXu výbušný dopis za to, jak pořád koukali Hoodovi přes rameno a žvanili mu do toho. Hlavně Donnerovi bych vystřelila někam...Neustále se do toho motalo deset producentů, Tim Roth stál Hoodovi taky za zadkem, a nutil ho stříhat a měnit už natočené scény. Takhle se film dělat nedá.
Ale btw. Jackman moc velké ego nemá a sám uznal, že se film moc nepovedl :wink:

Já jsem teď viděla pár skvělých filmů - po delší době jsem shlédla Kiss, Kiss, Bang, Bang od režiséra a scénáristy Shanea Blacka. Černočerná absurdní detektivka s výborným RDJ a překvapivě dobrým Valem Kilmerem.

Secret of Kells je zase výborný animák, dělaný pěkně postaru, plný barev a doplněný výbornou hudbou. Kdyby někdo točil animované filmy víc takhle, než na efekt do 3D, bylo by hned líp. :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Poslední Mohykán: Co dodat, každý, kdo viděl a myslím že tu snad nikdo, kdo by neviděl není, bude jistě souhlasit s tím, že ten film je BOMBA!!!

Perfektní hudba, nádherně ztvárněné období kolonizace Ameriky. Prostě ten film vás pohltí.

PS: Nevíte někdo jak se jmenuje seriál odehrávajcí se ve stejném období jako tento film. Je to už pár let co ho vysílali, pamatuji si že se to odehrávalo v nějaké anglické pevnosti a hlavní postava seriálu byl myslím nějký stopař.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

K-PAX - Scifi první třídy. Hodně dorej film nepotřebuje žádný specielní efekty jako dnešní scifi a jeho myšlenka a herecké výkony jsou dost nato, aby z tohohle filmu udělali klasiku. Řekl bych, že tenhle film mainstreem fanda neocení jak mimo jiné dokazuje jeho hodnocení. Osobně mám nejradši filmy u kterých i po konci závěrečných titulků přemýšlíte. Dle mého názoru se K-Pax dá srovnávat i s filmy jako je Inception, Prestige atd... Sice ne po efektové stránce, ale příběhem a hereckým podáním rozhodně. některé aspekty filmu se mi moc nezdály a mohly být trochu propracovanější, ale i tak je to film, který by si nikdo neměl nechat ujít. 92%
Obrázek

Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem dneska (v českém čase včera pozdě večer a dneska hodně brzo ráno) viděl komiksovky Green Lantern od DC Comics a Captain America od Marvelu. Filmy Green Lantern a Captain America to mají z našeho pohledu podobné

Green Lantern
Mám k tomu jediné slovo... nuda... jako představovačka postavy a jeho vesmíru to funguje dobře, to jo a druhý film by mohl být lepší, když už nebude muset nikoho představovat. 2/5

Captain America
A k tomuhle filmu mám taky jediné slovo... úžasné... tenhle film taky musí představit hrdinu v celkem "směšném" kostýmu, ale kromě akce (které je tu víc než v Green Lantern) je tu taky mnohem víc vtipných momentů. 5/5
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lukec: Tak to nejsem mainstreem fanda, protože K-PAX se mi moc líbí. Dokonce víc než tebou zmiňovaný Inception. Viděl jsem ho s anglickým i českým dabingem a musím říct, že i ten český je docela dobrý.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Lukec Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Green Lantern - Laciný pokus DC o něco co Marvel dopiloval k dokonalosti už u prvního Iron mana. DC nikdy netrumfne Marvel ti znaj totiž svoje hrdiny mnohem líp než DC. Uspěchaný film, laciná zápletka působící dojmem totální lenosti tvůrců. Tenhle film si mě získal jedině soundtrackem a to konkrétně skladbou We´re Going To Fly Now. To je čistej Scifi inspirativní materiál a kdyby byl film takovej tak je to trhák. Za snahu herců a pár dobrých momentů 58%

Ivory: Tak Inception se mi líbí tak stejně jako K-Pax. K-Pax mě hodně zaujal dostal se do první desítky filmů co na mě udělali dojem tzn. opravdu se vryly nesmazatelně do paměti. To se u mě povedlo jen pár filmům jako je třeba Shawshank, Zelená míle, Inception, Moon, Dark Knight, Prestige, ...
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No tak to vezmeme popořadě :)
Green Lantern: Zápletka hloupá, film šup sem, šup tam, záporák, konec. Na tomhle fóru se dají najít povídky od dvanáctiletých autorů, které dávají více smysl.
Captain America: Jooo, takhle má vypadat comics film. Hned vedle Ironman (1) a Thora se řadí na přední příčky a až na pár "cheesy" momentů nemám co vytknout.
Harry Potter: poslední díl: bylo až ošklivě poznat, jak moc byla poslední knížka napsaná s tím, že ji budou točit. Na jednu stranu pěkné, že se drželi předlohy, ale... Graficky zvládnuté velice pěkně, za silové pole nad Bradavicemi +2 body :D Bitva (prakticky celý film x) ) pěkná, ale bez jakýchkoliv emočních momentů, dívalo se pěkně ale "meh."

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mohl bych se zeptat (jsem si jistý, že to tu někdo ví):
Jak je možné, že se na internetu povaluje tolik názorů na Kapitána s dabingem a ve 3D, když to ještě není v českých kinech?
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

No můj odhad, psali to lidi, kteří se dostali na novinářskou předpremiéru. Ale česky bych se na to nedíval ani za zlaté prase :D

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jojo, prý je dabing naprostá katastrofa, ale například na csfd je toho už nějak moc... No, nevadí, tak si teda počkám do toho srpna. :)
Obrázek
Povídka První hrozba

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

třeba vyjeli za hranice (jako já) a podívali se na to tam, nebo si to taky mohli stáhnout
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Však jsem psal, že to viděli z dabingem (českým) a ve 3D. (zároveň samozřejmě) Nepředpokládám, že v jiné zemi, než v česku dávají film s českým dabingem dřív než tady. Nicméně jsem tak trochu OT.
Obrázek
Povídka První hrozba

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Paul
Cool mimozemšťan, parádní herci, skvělé hlášky a scény. Ano, mluvilo se tam opravdu hodně sprostě, ale tohle jsem opravdu byl schopen přehlédnout.
16/20
[img][./images/thumbs/37_1312035702.jpg]http://iwannafile.com/img_store/0/44/92/37.jpg[/img]

Hot Fuzz
Starší dílo ze stejné dílny jako nový Paul. Taky vtipné, parádní zápletka a anglický humor. Není co dodat
15/20
Obrázek
Naposledy upravil Mark Jackob dne 30.7.2011 15:37:59, celkově upraveno 1
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

taková drobnůstka je to Hot Fuzz a není to ze stejné dílny, ale podobné. na Hot Fuzz a Shaun of the Dead s nima dělal ještě Edgar Wright :)

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Sorry, Not Fuzz byl jenom překlep, ty dvě písmenka jsou proklatě blízko u sebe. A vidíš na Wrighta sem úplně zapomněl díky za připomenutí.
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Obrázek
Obrázek

Higher Learning

Rád brouzdám databázemi jako imdb či čsfd nebo různými fóry a vyhledávám starší filmy, o kterých jsem nikdy neslyšel. Často jsem pak překvapen, na jak kvalitní kousky jsem narazil. Higher Learning mezi ně po dnešku také počítám. A nebál bych se ho označit jako skrytý klenot.

Trailer najdete zde.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

PředchozíDalší

Zpět na Filmy