Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Star Gate Idea nový díl: Neviditelný nepřítel

Star Gate Idea nový díl: Neviditelný nepřítel

Jak se vám líbí moje povídka. :)

výtečné
4
13%
dobré
1
3%
hezké
3
9%
ujde
6
19%
ošklivé
13
41%
tohla že je star gate
5
16%

Celkem hlasů : 32

Příspěvek 10.6.2011 17:09:40
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

kopeda: Zas, Napoleon nebyl buhví jakej hrdina, jako historická osobnost je jednoznačně negativní, ale může být. Docela by se mi líbil Eiffel, nebo Verne (po případě Jules Verne).
Janci: LOL :rflmao:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 10.6.2011 17:22:45
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Vždyť třeba Jeanne d´Arc, nebo (Charles) De Gaulle zní krásně a třeba na wiki se dají najít celé seznamy francouzských válečných hrdinů. Ono je pravda, že pojmenovat loď Napoleon Bonaparte by bylo, jako kdyby si jiní umanuli Stalina.

U Anglie by spíš připadaly v úvahu taková "Star Trekovská" jména jako Sovereign, Intrepid, Excalibur, Vanguard ( :oops: ).

IMHO Bismarck je jako dělaný pro Němce.

V případě České republiky, Slovenska a ano, i Německa, nevidím důvod, aby vůbec nějakou loď dostávali. Pokud by v SG někdy v budoucnu přibyly další lodě, rozhodně by nepatřily státům, které se v programu ani tak o moc nezasloužily. Spíš by je dostaly státy Rady bezpečnosti OSN, které jsou součástí IOA a přímo se v programu angažují už nějaký ten rok, byť minimálně. Tudíž by lodě měly patřit USA, Spojenému království, Rusku, Číně a Francii. Ty nestálé členy samozřejmě nepočítám.

Navíc pochybuju, že by ČR a Slovensko našli finance vůbec na provoz takového monstra.

Příspěvek 10.6.2011 18:02:13
Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

peniaze sa vzdy najdu pre povbudenie ega politykov :) zvysia dane + vymyslia nove a je to, sup a mame na naj lod na svete (mozno spolocnu, fifty fifty, 60:40 alebo 70:30 :rflmao: )

Příspěvek 10.6.2011 18:24:46
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Vezmi si normální raketoplán. USA vynakládaly na údržbu tří 2,4 miliardy dolarů ročně, to je víc jak 40 miliard korun (a to i když prostě jen stály). Půl miliardy je odhadovaná cena jednoho raketoplánu - a to je NASA nabízela ještě hodně levně. Teď si vem, na kolik by muselo Českou republiku přijít zakoupení jedné lodi třídy 304 (vezmi v úvahu, že je vyrobena z prvků, které se na Zemi nevyskytují a je vybavena zbraněmi, které by dokázaly zničit planetu víckrát, než celý současný jaderný arzenál dohromady). Nehledě na to, že by nikdo nesvěřil tak mocnou technologii zemi, která nevlastní jaderné zbraně a má kolik? 20000 vojáků v aktivní službě?

Dobře, ČR zakoupila 304ku. Zvedla daně, zavedla daň na obranu Země a během chvíle se tak stala jedním z nejmocnějších států na světě (WTF?). Co na tom, že se občané začínají chovat pořádně nas*aně. A co dál? Peníze na údržbu nějak chybí, něco se najde. Peníze na provoz? Cha.

Prostě tady není jediný důvod, aby ČR v současných SG povídkách měla mít vlastní loď. Upřímně, ani F-302 bych nám nesvěřil. :lol: Jeden dva technici na některé z amerických lodí = prosím, docela logicky tah. Ale dokud se Republika nestane nějakým zázrakem členem Rady bezpečnosti, můžete si o tom dál jen mokře snít. ;)

Podívejte se do minulosti SG. Rusové si svou loď vydupali, zničili jim ji a dal jim strýček Sam novou? Ne a vsadím se, že do budoucna by to ani neplánoval.
Číňani chtěli svého člověka ve velení Atlantidy. Nepovedlo se, tak si stejně jako Rusové vydupali loď.
Co mi z toho vyplývá? Že Američani se v SG chovají vlastně docela logicky a na místě jejich vůdců bych se nezachoval jinak. To, jak zareagoval japonský císař v této povídce (mimochodem, ten malej pán nemá v Japonsku pražádnou moc, pokud by se někdo spojil s Obamou, byl by to předseda vlády) je taky maximální nesmysl. Japonci by takhle otevřeně nevyhrožovali svému největšímu kamarádovi, který je navíc během chvíle může smést z povrchu zemského, jak taky demonstroval na té Goa´uldské flotile. ;)

Příspěvek 10.6.2011 18:33:27
kopeda Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

souhlasím s vanguardem, jediné země které mě napadaj, že by mohli BC 304 mít jsou Rusko, Čína, Japonsko, Francie a Velká Británie. Osobně si myslím, že kdyby politici zvedli daně, asi by proběhla třetí pražská defenestrace :palka: . To by museli celý projekt odtajnit a to by česku k BC 304 moc nepomohlo
Pokračování SGA v povídce...
STARGATE BATTLEFRONT

Příspěvek 11.6.2011 18:04:18
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je o spojenectví s Erťáky, je tam jak boj, tak jednání. Je to taková univerzální kapitola.

Spojenci

SGC

Walter: "Pane, Daedalos a Apollo jsou na cestě k Atlantidě. Phoenix a
PLA-sun-tzu se vydali k antické planetě a Teddy se vydal s nimi".

Nad zemi zůstala jen Odysea.

Ranujája o několik hodin dříve

Najednou se nad planetou vynořily tři lodě. Teddy požádal o povolení na
přistání, to mu bylo uděleno. Teddy začal klesat, a po chvilce už ho pevně
držely svorky. Phoenix a PLA-sun-tzu mezi tím doplňovaly zásoby. Po
několika hodinách se obě lodě vydaly na cestu vyskočily nad antickou
planetou a začaly s podrobnějším průzkumem.

Ranujája o dvě hodiny později

Teddy byl připraven vyrazit, dočasně se stal kapitánem plukovník Majkovsky,
který dal rozkaz vydat se na další planetu z antické databáze na planetě s
továrnou. Vyskočily nedaleko od planety a na senzorech byla loď neznámého
typu, která okamžitě vyrazila proti Teddymu.

Během cesty nabila zbraně a štíty Petrovská: "Pane, mají nabité zbraně, které
podle senzorů vypadají dosti účinně".

Majkovsky: "Kontaktujte je".

Petrovská: "Hotovo".

Majkovsky: "Uvolněte rakety, nemám to moc rád,když proti mně jde něco lepšího".

Ale loď se stále přibližovala a pak začala střílet. Teddy úspěšně uhýbal
střelám a vyslal rakety. Ty štít neznámé lodi srazily na devadesát tři procent, a tak Teddy
vystřelil paprsky, každý z paprsků srazil štít o deset procent, ale to už
jeden z výstřelů trefil štít Teddyho. Teddymu jediným výstřelem srazil štít
na nulu a vážně poškodil horní trup a loď okamžitě vyslala stíhače. Teddy
vyslal Jumpery a F 302 a stíhačky se do sebe okamžitě pustily. Jeden ze
stíhačů měl na kontě něco přes šest F 302 a jeden jumper všechny railguny.
Šli po nejlepším letci, ale bitva byla nepřehledná a útočící stíhači byli
velmi podobné F 302. A tak nařídil Majkovsky přestat pálit, najednou se po
celé lodi začali objevovat vojáci se zbraněmi podobnými zbraním, jako jsou
pozemské, ale tak snadno to nešlo. Najednou přestali pálit a na veliké
plazmové televizi se objevil člověk, který řekl: "Jsem Erťák, sedm set
šestkový, a vy se vzdejte, mám vás".

Majkovsky: "Počkejte, kdo zaútočil jste byli vy a ne my".

Erťák: " Přílet k naší planetě považuju za útok, u vás to tak není"?

Majkovsky: "Jo, asi bych reagoval stejně a mám otázku, kdo řídil sakra tu
stíhačku, která mi sundala osm F 302 a jeden Jumper"?

Erťák: "To jsem byl já, a taky by mě zajímalo jak to, že máte loď podobnou jako
je ta moje a nerad na odpověď čekám dlouho".

Majkovsky: "Jo, to by mě taky zajímalo, proč máte podobnou loď jako my, ale my
máme hezčí".

Erťák: "Tak odpoví mi kruciš někdo!!!"?

Majkovsky: "Vy ste to nepochopil, že jsem se vás taky ptal. To byla odpovědní otázka".

Erťák: "Inteligencí zrovna nekypíte."

Majkovsky: "Jo, nejsem jedinej, kdo by někoho měl urážet. Jinak to neskončí dobře! Nemyslíte, pane Erťák"?

Erťák: „Někdo je v nevýhodné situaci, jste to vy a ne my!“

Majkovsky: „Pan super vyjednavač se ozval!“

Erťák: „To, jak vyjednávám vám může bejt u...“

Majkovsky: „Víte, že na vaše zničení máme ještě dost raket.“

Erťák: „Jó a já mám ještě dost raket na to, abych ty vaše sestřelil.“

Najednou vyletěly z hyper prostoru hataky a pustily se do Erťácké lodi. Teddy vyslal všechny rakety proti hatakům, několik jich explodovalo, ale většína zůstala celá a tak Teddy vypustil atomovky, které vybuchovaly před hataky, každá atomovka sundala šest hataků. Jeden z hataků otočil svá děla proti Teddymu, který byl bez štítu, ale to už Erťáci vyslaly své rakety, které zničily poslední hatak, který zrovna plánoval narazit do bezbranné lodi třídy 304. To Erťáka zaskočilo, že loď, která se mohla maskovat a prchnout, tak pomohla Erťácké lodi. A tak erťáčká loď vyslala rakety proti hataku, který útočil na Teddyho. Erťák byl ochoten jednat o spojenectví, a když Majkovsky řekl, že na Erťáky přišli podle Antické databáze, tak byl Erťák dokonce ochoten uzavřít i spojenectví.

Orbit Erťácké domovské planety

Z hyper prostoru vystoupila loď třídy 304 s názvem Phoneix, na palubě měla představitele IOA. Carterová oznámila Majkovskymu, že veze představitele IOA, kteří chtějí jednat s erťáckým králem, ale král byl ochoten jednat jedině s Majkovskym, a tak se ho pokusili narychlo zaškolit. Majkovsky si do hlavy stejně nic nevzal. Jednání nebylo zrovna nejdelší, nakonec z toho vzešlo do budoucna dlouhé a nikdy nepřerušené spojenectví.

Seznsam dílů

Toto je spoiler!!!:
Krátká parodie na mojí povídku (Spíše na jednu z postav.)nebo-li Pusíkov

Ahoj NeWasgarde peromě zamě Pojmenuju loď jak si přeješ ( Světoví dějiny moc neznám.).
Naposledy upravil věžík dne 04.8.2011 11:05:45, celkově upraveno 7
Moje povídka:Star Gate Idea
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Příspěvek 11.6.2011 18:13:26
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já myslel, že pro vás je to hrdina!!!!!!!!! :-( myslím Jánošíka

šetři barvou, nedá se to pak ani číst
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Příspěvek 11.6.2011 19:13:04
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Teď jsem si všiml... Robespierre jako jméno pro francouzskou loď? WHAT THE FRAK? :shock:

K povídce už dodám jen:
[img][./images/thumbs/daniel__s_facepalm_by_xaikanokurayami_1307816099.jpg]http://fc09.deviantart.net/fs44/f/2009/135/7/c/Daniel__s_Facepalm_by_xAikaNoKurayami.jpg[/img]

Příspěvek 11.6.2011 19:49:56
Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Poviedku radšej nekomentujem, ale zaujímalo by ma koľko častí Stargate si videl.

Příspěvek 11.6.2011 21:13:23
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vanguard: Jo to mě taky bilo do očí. To už je mnohem lepší ten Napoleon. Vsadím se, že tady věžík vůbec neví, kdo to Robespierre byl...
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 12.6.2011 01:02:12
Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

janosika neries ale radsej by som asi videl stefanika

Příspěvek 12.6.2011 06:55:45
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Newasgarde vsadil jsi se dobře, ale neplácli jsme si a Hvězdná brána se mi nelíbila, ale ve čtvrté sérii jsem viděl jeden díl a brána se mi zalíbila a pak jsem viděl každý díl kromě těch,co dávali ve středu. :oops: měl jsem totiž železniční modeláře.Co se týká dílů Atlantidy ty sem neviděl, jen v pondělí , mám i jiné povinnosti a zájmy.

Příspěvek 12.6.2011 07:24:21
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vanguarde máš pravdu, ale nebylo by to nespravedlivé a když sečteš to kolik jsem tam napsalvě O d hodiny později , O deset minut později atd. vyjde ti tak to co se bude dít za měsíc A v povídce se může stát vše ne? takže to že jsme dostali loď a náhodou měli na provoz a já myslím, že Amerika nemá zase takoví arsenál na to aby smetla během vteřiny celé japonsko ( I když japonsko je na tom teď špatně a co by jeho smetení řekli Číňani, Rusové,Francouzi, a další. Myslím, že rusko by na Ameriku ihned zaútočilo už jednou chtěli zničit Ameriku protože si mysleli že Ameriku ovládli goaldi a tak by si to mohli myslet znovu protože v mé povídce jsou goaldi tak že by to skončilo hvězdnou válkou v které by bojovali všichni stejně zdatně kromě Odysey

Příspěvek 12.6.2011 08:19:27
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Viděli jsme jak Apollo vyhladilo celou planetu. Amíci, a s nimi dalších pár států, mohou nechat tenhle svět v mžiku vypařit. A to nejenom v SG.

Pro mě za mě ať si ti tam klidně běhá růžový medvídek Pusík.

Příspěvek 12.6.2011 10:42:26
věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Udělám ti radost Janci001 Pojmenuju loď jak ty chceš ostatně slovenské dějiny moc neznám :oops: jo a Vanguard pusík mi tam bude běhat jo a co tíče Appola tak by asi nevyhladily i ameriku a za bé vyhladili jen většinu planety a bylo to v díle 3x20 - Zaútočit první
A Majkvsky řekl:"Jé ahoj pusíku." Pokračování s Pusíkem příště
Naposledy upravil věžík dne 26.6.2011 19:28:39, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky