Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Hyperspace (by Vanguard) - Novinky, 26.6. 2011

Hyperspace (by Vanguard) - Novinky, 26.6. 2011

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jelikož je svět Stargate po oficiální stránce prakticky mrtvý, rozhodl jsem se ukončit veškeré své práce na povídkách z tohoto prostředí. Nechávám poraženého odpočívat a zaměřuji se znovu spíš na vlastní tvorbu, tentokrát již pořádně a s plnou parádou.

Pojem Hyperspace nebo-li česky Hyperprostor je jistě každému z vás velice dobře známý. Jedná se o prostor mimo náš vesmír, skrze který probíhá cestování na ohromné vzdálenosti ve zdánlivě krátkých časových intervalech. V tomhle případě se ale jedná hlavně o název mé nové sci-fi povídkové série, odehrávající se ve vzdálené budoucnosti lidstva, konkrétně v první půlce 28. století.

Pro tuto chvíli nebudu více prozrazovat. Každý týden by se tu měly objevit informace o příběhu, postavách, atp. Oficiální datum vydání prvního dílu je 1. leden 2012. Ano, až za půl roku. Do té doby vás ale budu zahrnovat informacemi, jen co to bude možné a jsem ochoten zodpovídat i na dotazy. Berte to skoro jako start nového seriálu.

Nesnažím se kopírovat ani vykrádat jiná sci-fi. Mým cílem je vytvořit originální příběh. Samozřejmě se některým podobnostem nevyhnu, ale rozhodně nechci dopadnout jako autoři Stargate Horizon (maximální vykrádačka Enterprise).

V tuto chvíli ještě prozradím, že dvěma hlavním postavám jsem přiřkl tváře Ericy Durance a Briana J. Smithe, jejichž jména vám určitě něco říkají.

Na konec mohu ještě odkázat na mé mrtvé SG projekty The Stargate Chronicles a Stargate Aftermath.
Naposledy upravil Vanguard dne 26.6.2011 11:39:30, celkově upraveno 6

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nakonec jsem se rozhodl, že aby bylo i co komentovat, uveřejním prvních deset malých informací.

• Jméno postavy, jejíž podoba byla založena na základně herce Briana J. Smithe, je poručík Jared Nash. Stejně se v raných konceptech jmenovala Smithova postava v SGU.
  • Jméno postavy Ericy Durance je poručík Kera Farnsworthová. Jméno odkazuje na tři významné sci-fi - The Chronicles of Riddick, kde se vyskytovala postava jménem Kyra, a Futuramu s Fringe, kde se vyskytují postavy s příjmením Farnsworth.
  • Přezdívka Farnsworthové je Jelly.
  • V příběhu bude hrát velkou úlohu postava jménem David Stoneman - příjmení odkazuje na velitele SGC v seriálu Stargate Infinity.
  • Konkrétní rok, ve kterém se bude odehrávat první série povídek, je 2736.
  • V příběhu figurují tři mimozemské rasy - Altauzové, Kraal a Ya-Duru. V prvním díle se objeví jen jedna z nich.
  • V prvním díle budou hrát velkou roli vesmírná stanice Epiphany a loď Reach, odkazující na stejnojmennou planetu ze série Halo.
  • Není tajemstvím, že první koncept příběhu byl inspirován seriálem Stargate Infinity. V jedné fázi jsem dokonce zvažoval možnost napsání remaku, nazvaného Stargate Pariah.
  • Dlouho jsem zvažoval, jak pojmenovat lidskou vládu. V úvahu připadaly názvy jako Terranský direktorát, Koalice spojených systémů a mnoho jiných, více či méně podobných frakcím z jiných sci-fi. Nakonec pro mě vyhrál název Federovaná území (Federated Territories) - jméno pozemské správy z filmu Pátý element. Pojem Federace se mi zdál jako naprosto klasický prvek space opery a neviděl jsem důvod, proč kvůli tomu vymýšlet nový, složitý název.
  • Kolektivní sport Proball, který se bude v příběhu vyskytovat, je kombinací amerického fotbalu a bojových umění. Je podobný Jump Ballu z filmu Hvězdná pěchota.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

úplně nové univerzum? Zatím to zní dobře.
Obrázek

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

No možná by se mi hodil někdo, kdo trochu umí dělat s photoshopem. Potřeboval bych upravit pár obrázků, kvůli dojmu. Nenašel by se? ;)

Číba Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ten popis je fakt libovej. Jestli podobným "stylem" bude napsaná i povídka bude stát zato! =)

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No vypadá to dobře :) Každý ví, že ty jsi moc dobrý autor povídek, takže jestli to neskončí jako Aftermath, tak to bude dobrý :)
Jen ti radim, nepiš moc dlouhý díly, aby se to dalo číst :wink:
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Takže co nového? Vydání se možná trošku pozdrží, protože co čert nechtěl, v následujícím období se budu snažit dokončit své dvě povídky. k TSGC budu dodělávat poslední jeden-dva díly a Aftermath se nejspíš dočká jen jedné epizodky. Nerad nechávám za sebou resty. :)

EDIT: a během víkendu dodám takové malé preview, ve kterém představím současnou podobu vesmíru Hyperspace. :) Nutno říct, že od toho co jsem představil před týdnem, se docela liší.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Kašlu na víkend. :D

Vydání pilotního filmu k nové povídkové sérii Hyperspace je zatím v nedohlednu, ale i tak jsem si našel čas a sepsal své první nápady do jakési podoby, kterou Vám tímto preview malinko odprezentuji. Nutno ale podotknout, že všechny informace zde řečené ještě nejsou zdaleka finální a hodně se toho může během tvorby změnit. ;)

V příběhu Vás zavedu do vzdálené budoucnosti (kdysi 28. století, nyní nespecifikovaná, ale rozhodně mnohem vzdálenější), kde se zas a opět lidstvo vydalo ke hvězdám a osídlilo ty nejzapadlejší části naší galaxie. Je to už nějaký čas, co jsme se poprvé setkali s cizími formami života a dnes jsme dokonce součástí jednoho takového velkého galaktického společenství. Tady už bych ale měl přestat používat slovo "My". Lidstvo nemá žádnou centrální vládu, každá planeta stojí sama za sebe a velké množství z nich řídí Hanza - planetární svazek několika různých ras.

Jared Nash (Brian J. Smith) je bezpečnostním důstojníkem na stanici Epiphany. Náhodou jej jeho povinnosti zapletou dohromady s pomateným lovcem pokladů, vystupujícím jako Twain (Liam Cunningham). Ten má zálusk na vrak vesmírného korábu, poletující vesmírem kdesi na okraji galaxie. Měl by totiž skrývat skutečnou pravdu o lidské historii. Do všeho se zaplete ještě pašerák Gideon (Eric Mabius) a jeho parťáčka Bella (Julie McNiven), kteří zase jdou po vzácném lodním nákladu.

Takže jak si můžete všimnout, zmizelo nám pár postav a už máme dokonce i zápletku. Pro tuto chvíli je to asi vše, s čím jsem se tak nějak chtěl podělit. Enjoy a zase někdy. :)

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

doufám, že se z té lodi pak nevyklube super mocná AI, která bude chtít zničit galaxii :D :D :D
Obrázek

Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Náhodou, to by bylo drsné :D, ale nejlepší by bylo, kdyby super mocná loď zničila jak galaxii, tak i sebe :D.
Ale jinak to stále vypadá velmi zajímavě :D

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Možné to je. :lol: Ale né, s lodí mám své plány a tenhle mezi ně ani tak nepatří. ;) Kladu si za cíl oživit space operu jako takovou. BSG a SGU jsou sice pěkné seriály, ale od svých základů se na míle vzdálili. Když se podívám na A Dog´s breakfast a vidím ukázky Starcrossed, tak přesně vím co chci. A asi si stáhnu Farscape. :lol:

EDIT: ovšem přiznám se, že největší inspirací je mi Firefly. :oops:

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Co se děje?
Právě jsem se vrátil ze sportovního kurzu a o prázdninách hodlám pracovat na dokončení TSGC: Roztříštěný osud. Zatím spolupracuji na jednom stále přísně utajovaném projektu. ;)

A co Hyperspace? Stále domýšlím příběh a celkový setting, ve kterém se bude odehrávat. To, co mám teď, už ale mohu s klidem nazývat finální verzí universa. Tak jak to tedy celé shrnout?

Ve vzdálené budoucnosti je lidská rasa roztroušená po obrovské části galaxie, kterou sdílí s mnoha dalšími národy ve společenství zvaném Hegemonie. V jejím čele stojí S´Hini, tajemná rasa, která je považována téměř za bohy. Dle historických záznamů se lidstvo přičlenilo k Hegemonii po velkém úpadku, který jej hnal do zatracení a S´Hini se tak stali jakýmsi spasitelem v těchto krušných časech.

Kdosi ale tuší, že ne vše je ve skutečnosti tak, jak je psáno. Potulný lovec pokladů zasvětil skoro celý svůj život hledání pozůstatků staré pozemské civilizace, z nichž ten nejcennější má již jen na dosah ruky. Je jím vesmírný koráb, sestrojený a vypuštěný ze Země před stovkami let. Díky poruše v navigačním systému zabloudil v hlubokém vesmíru a nepoškozený, spící zůstal viset na místě.

Nesourodá skupinka, která se dostane na jeho palubu, je nucena spolupracovat, neboť jsou ohrožování nejenom vojáky Hegemonie, která se loď snaží za jakoukoliv cenu zničit, ale i prastarým zlem, které přichází jakoby doslova odnikud.

Pro první sérii je zatím jisto následující obsazení, které se možná rozroste o jednu nebo dvě duše:

Obrázek
Brian J. Smith as Jared Damon
- Narodil se na jedné z kolonií poblíž hlavní planety lidstva - Fortuny. Po vzoru svého otce se připojil Planetární gardě, jakési koloniální milici. Dosud působil jako bezpečnostní důstojník, věrný svým ideálům o dokonalé Hegemonii, která roznáší světlo civilizace napříč vesmírem.

Obrázek
Liam Cunningham as Castor Twain
- Bývalý voják, dobrodruh, pirát a nyní lovec pokladů, který poslední léta svého života zasvětil hledání pravdy.

Obrázek
Julie McNiven as Bella Athol
- Narodila se a vyrůstala na vesmírné lodi. Její vztah k lidem je spíše vlažný a spíše se obrací ke svým milovaným strojům, se kterými si rozumí. Spolupracuje se známým pašerákem Gideonem, který má podobně jako Twain zálusk na artefakty staré Země, které ale hodlá vždy co nejlépe zpeněžit.

Obrázek
Primo Allon as Bran Gemma
- Bran je Halkrathi, výsledek mnohých experimentů, které na lidech Hegemonie prováděla. Je to zamlklý voják a lovec, který na lodi plní tak trochu úlohu boucháče.

Obrázek
Brent Stait as voice of Aphra
- Aphra je kolektivním vědomím milionů miniaturních tvorů, jimž se říká Oorn.

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to vypadá hodně dobře! Sice si asi počkáme, ale bude to stát za to! ;)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

věžík Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To co zatím píšeš vypadá že to bude hezké.
Moje povídka:Star Gate Idea
[img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Obrázek Osud se změnit nedá pouze život

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Zdravíčko,
tak jsem se mi po hrozně dlouhé době povedlo přihlásit a vysvětlit, co se se mnou vlastně děje. Tak kde bych začal? Nejprve to začalo osobními problémy, pak jsem ztratil heslo k mailu a byl jsem docela líný ho hledat, leč by to zabralo jen malou část mého "drahocenného" času.
Pro všechny říkám ne. Nebudu pokračovat v jediném svém projektu, především z časových důvodů. Vstávám v šest hodin ráno a už jsem na cestě do školy, kde tvrdnu do 15:40. Mám brigádu, přítelkyni, kapelu a k tomu ještě taneční. Můj volný čas se počítá na minuty. A to je asi tak vše, co jsem chtěl říct.

Další

Zpět na Mrtvé povídky