to je přípravka

aby jste si pak nestěžovali že newíte co to znamená

a tady je nějaké uvolnění ze povídky
Na Zemi poletovali ptáci, listí šelestilo, potůčky hučeli...
"Toto nikdy nebylo"
1.důstojník: a kde máme vyzkoušet ta děla?
Smith: vyzkoušíme to u Jupitera,tam létá maketa Bc-304
"Nebo snad i bylo?"
Velitel Elgersma: Kdy můžeme vstoupit do HP?začínám být dost ospalý
Velitel Kuzněva Rurikov :Tak počítejte že za asi pět minut můžeme
"Jedno je však společné..."
Mckay: A ještě jsem vám zapomněl říct další nevýhodu,ten materiál je velmi vzácný takže na jednu loď byste potřeboval polovinu hvězdného systému třídy Q
"Válka...i mír"
Hl.architekt: Pane, musíme odtud okamžitě zmizet, generátor jede na 112 procent své kapacity a myslím že za chvilku bouchne.
Nejedlý: Já myslel že jsem to opravil.
"Neznámí budou stále neznámí"
Kapitán Wellsová: Poručíku Rileyi, volejte Midran! Pokynula s rostoucím znepokojením kapitán Wellsová, když další pretuberance otřásla natolik, že kovové přepážky Oddysey zasténaly hlubokým skřípěním.
"Dokud nebudou objeveni"
Hallová: Trhliny v trupy na palubách šest až devět...naklání nás to! A také jsem ztratila řízení, kapitáne.
Wellsová: Lenare, jestli to přežijeme, přísahám, že s vámi nepromluvím ani slovo.
"Uvolni svoji mysl"
Hallová: Asgardská loď nás zachytila vlečným paprskem. Stabilizujeme se.
Wellsová: Jaké jsou škody?
Hallová: Hlavní motory a pomocné motory na zádi jsou pryč. Zbývají nám jen manévrovací trysky. Paluby šest až dvanáct mají síť trhlin po celé délce lodi. Ztrácíme vnitřní atmosféru.
"A pohlédneš svoji budoucnost"
Lenar: Je soustava, kterou kdysi podle starých příběhů našich předků obývala rasa zvaná Enoliané. Byla to vysoce rozvinutá a vyspělá civilizace. Mnohem starší, než je ta naše.
"I minulost a přítomnost"
Wellsová: To vy jste nás sem přenesl?
Lenar: Ne
"Naše životy nikdy neskončí"
Hallová: Nemáme dost energie ani...
"Budou pokračovat věčně..."
Hammond: Vítejte doma,Oddysey. Může mi někdo z vás říct, čeho jsme to my tady dole právě byli svědky?”
Kapitán Wellsová jen pochybovačně zavrtěla hlavou.
Wellsová: Tomu nebudete věřit, Generále.
My jsme Enoliané!
Předem upozorňuji že díl není zkorektorován a napsán narychlo