Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x20 - Gauntlet

2x20 - Gauntlet

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 14.5.2011 11:19:56
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Wanted píše:
No ještě má Denvil pomotané...

... ale ja za to nemuzu... to vsechno zlej a zakerny RUM!!! ... :oops: :D :D :D
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 14.5.2011 12:47:10
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Lord Denvil: Já nehodnotil seriály jako celek, ale čistě jen poslední epizody. Což neni zrovna silná stránky SG, ať už z důvodu protahování, či předčasnýho utínání. :)

Ale měl jsem ze to, že se o konci dozvěděli během natáčení (způsob zpracování posledního dílu by tomu napovídal). Tak jak to tedy bylo?
Obrázek

Příspěvek 14.5.2011 12:54:04
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Gauntlet by neměl být natočenej speciálně pro konec (jako třeba Unending). Dozvěděli se to pozdě, tak jen syfy nechalo dojet zbývající epizody...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 14.5.2011 13:04:49
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 15.5.2011 09:48:03
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Ve finančnictví je jedno co je skutečnost a co jsou jenom "řeči", protože obojí má stejnej účinnek - ztrátu důvěry v banky.

Co jsem slyšel, tak jedním z důvodů proč vznikla bylo to, že před časem US vláda rozhodla, že každej by měl mít nárok na bydlení a donutila banky to financovat. Banky se rády takové zátěže zbavovaly a naopak (třeba evropské) banky zase rády skočily po možosti mít jako zástavu nemovitost v US. Potíž byla v tom, že ty nemovitosti často neodpovídaly (skutečnou hodnotou) tomu, jak je (ty US banky) "prodaly", protože ti (často chudí a různobarevní) občané US prostě většinou sebrali dotaci na barák a zmizeli. Zůstal pozemek, nebo ruina a TA pak byla prodána evropanům jako "budova"... :D

Další a neméně zajímavým faktem je exitence (takzvaných) státních a federálních bank, které v podstatě tisknou peníze jak na běžícím pásu, čímž snižují jejich cenu a jednotliví lidé pak nemohou věřit ani penězům (což je důvod, proč je v krizi dobré mít HODNĚ zlata/diamantů/umění/ropy a málo peněz). Je to sice dluhodobý problém, ale problémy ve finančnictví jsou spíš jako hráz - kumulují se v částečném skrytu, ale když se provalí je dost průšvih.

"Krize" neskončila ve skutečnosti nikde na světě, jenom teď odeznívají hlavní projevy (nezaměstnanost, inflace u nejvíc postižených měn, ztráta důvěry v banky). Jeden (můj) vysokoškolský profesor, který učí vývoj světových krizí ale tvrdí, že krize se vracejí v "cyklech" (nic nového pod sluncem), ale že jsou takové dva hlavní cykly. Jeden je dlouhodobější - jednou asi za tisíc (?sorry, ta čísla si nepamatuju přesně...?) let a druhý krátkodobější. A že když ty nepravidelné vlnovky protáhnul do grafu, tak že mu vyšlo, že do roku 2024 bude první místo v dějinách, kdy se tyhle "čáry" protnou ve chvíli, kdy obě signalizují krizi (změnu - průšvihy ve finančnictví, vědecké objevy co změní společnost, společenské změny - třeba změna forem vlády, válka - arabové, číňané - klidně si stačí jenom vybrat...) prostě změnu, ale opravdu VELKOU. Proto doporučuju, hned jak budete mít za co, si nakupovat zlato, nebo jiné věci, které si hodnotu udrží. Máte na to 13 let (plus mínus).

Gauntlet byla dobře udělaná, a celkem chápu, proč ji nechali tak jak ji nechali, když dostali rozhodnutí že dál už se netočí.

Ps.: pixelgate byla opravdu moc pěkná...:D
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 15.5.2011 15:49:40
Major
Major

Odpovědět s citací

Ultramarinus: já slyšel trochu jiné důvody, ale ty pravé se asi nikdy nedozvíme... Při velké inflaci stačí mít narvaný prachy v baráku, autu, televizi apod. Tyhle věci taky neztrácejí svoji hodnotu. Protože dovolit si zlato a diamanty nemá každej z nás :D

S těma řečima mně šlo o to, že kdyby to média tak nezveličili, tak se u nás moc nic nestane, takhle se všichni začali bát o prachy, tím pádem firmy nevyráběly a už to šlo...
Obrázek

Příspěvek 15.5.2011 16:05:59
Major
Major

Odpovědět s citací

I ty mohou být správné. Při velké inflaci... Jistě můžeš to mít v baráku, nebo autě, ale musíš být připravený ho i v průběhu té inflace prodat (jestli chceš jíst). To už je lepší prodat malý kousek zlata nebo malý drahokam, než hledat kupce na barák...

Ano, tak to chodí. Proto jsem psal, že je jedno, jestli jsou problémy skutečné nebo ne, protože šeptanda ty problémy skutečnými UDÉLÁ - hlavním problémem je "hromadná nedůvěra", která způsobí (nejenom u bank) tyhle trable. Lidi nevěří že jim budou stačit peníze na to co potřebují. Co udělají - spoří. Kolik dražších výrobků - auta, atd prodají výrobci? - MÍŇ než předtím. Kolik můžou platit lidí výrobci? Míň než předtím. Kolik mají prachů lidé v oblasti...? Míň než předtím a tím pádem si nemohou kupovat "zbytečně drahé" věci, a spirála klesá do nedohledna.

Příspěvek 15.5.2011 16:35:51
Major
Major

Odpovědět s citací

Myslím, že teď lidi ani moc nespořili, tudíž nedávali své peníze bankám (páč jim nevěřili), ale nechávali si je "v prasátku" :D
Obrázek

Příspěvek 15.5.2011 16:45:44
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Již jsem se na to taky mrknul, lépe pozdě, než nikdy, že? Znovu jsou některé momenty koukatelné jiné méně. Co mě překvapilo byla ta hrozná překombinovanost a "náhodnost", zrovna se kazí nebo daří co je třeba. No nic, shrnutí níže:
>>> 6400 x 720 px, po kliknutí se to zvětší <<<
[img][./images/thumbs/sgu02201_1305463864.jpg]http://img4.imageshack.us/img4/7760/sgu02201.jpg[/img]
^ Rush a Eli zjistili problém, automaty jsou všude. V SGC mají na panelu zase nějaký nesrozumitelný nesmysly (asi se učí od Antiků) a Telford posádku Destiny opět "nezklame", tzn. jsou na to sami. Naštěstí Rush už má plán.
[img][./images/thumbs/sgu02202_1305463885.jpg]http://img10.imageshack.us/img10/7841/sgu02202.jpg[/img]
^ A tím je, upravit štít. Za letu, ke "komand kraksně" je tedy vyladěn jen na frekvenci dronů. Zvláštní tedy je, jak je možné, že takový štít dovoluje let v FTL, když zadržuje jen omezený energetický rozsah?
[img][./images/thumbs/sgu02203_1305463913.jpg]http://img862.imageshack.us/img862/5034/sgu02203.jpg[/img]
^ Destiny dorazila k "matce" dronů (Chloe byla přesná), proč v tento moment neměla již Destiny připravený hlavní kanón k palbě, stačilo pár zásahů a bylo hotovo? Takže loď škrábla "matku" a opravdu se jiskří, štít je tedy jen na energo zbraně, hmotu nezastaví. Drony startují za Destiny, a bez efektu střílí, proč po nich, však pálí Destiny, když má málo energie je s podivem?
[img][./images/thumbs/sgu02204_1305463929.jpg]http://img42.imageshack.us/img42/5416/sgu02204.jpg[/img]
^ "Komand škatule" má první zásah, ale to nestačí a drony navíc útočí jako kamikaze. Opět je mi záhadou, nyní když vědí, že Destiny "nemá" štít, proč neútočí na hlavní kanón, ten jediný může dostat "matku"? Následně Greer začíná řádit a "matka" zhasíná a končí.
[img][./images/thumbs/sgu02205_1305463945.jpg]http://img834.imageshack.us/img834/7568/sgu02205.jpg[/img]
^ Raketoplán přistává a Destiny ani nedobere palivo u hvězdy, asi by to nestihla? Eli má plán se stázovkama (Destiny je obrovská loď a má stázovky jen pro posádku ze Země, Antici byli asi taky jasnovidci?), a jelikož Rush nemá lepší Varro je i s první skupinou dán k "ledu". Ale né, zase se vyskytl nový problém hydrid palladia.
[img][./images/thumbs/sgu02206_1305463967.jpg]http://img59.imageshack.us/img59/853/sgu02206.jpg[/img]
^ Dr. Parková má však nápad, raketoplán bude použit jako návnada a obětován (jen získají jeden navíc, už o něj zase přijdou, jak SG typické), divné však je proč drony po raketoplánu střílí, "komand kraksny" si mezi sebou určitě vyměnují informace a ta minulá, než byla zničena, určitě dala vědět o těch štítech ostatním?
[img][./images/thumbs/sgu02207_1305463991.jpg]http://img402.imageshack.us/img402/5696/sgu02207.jpg[/img]
^ Zatímco výsadek hledá hydrid palladia, tak raketoplán dokončuje svoji poslední misi. Zvláštní je, proč Chloe nespočítala přesný FTL skok k této "komand kraksně", když navíc vědí, že drony na ní "spí" dokud nejsou potřeba. Stačilo by pár výstřelů ihned po opuštění FTL a raketoplán by jim zůstal. Další divnost je, že ani v této "palladiové" soustavě nenačerpala Destiny energii a raději rychle zmizela. Ani "komand kraksny" nejsou snad tak rychlé, a do hvězdy za Destiny nemohou, né?
[img][./images/thumbs/sgu02208_1305464022.jpg]http://img577.imageshack.us/img577/9850/sgu02208.jpg[/img]
^ Brody má svůj hydrid, Jamesová jde k ledu s další skupinou, pak dojemné loučení u "poslední večeře", TJ už je taky zamražená a ještě Youngovo "povolení" Telfordovi, že může chodit za jeho starou.
[img][./images/thumbs/sgu02209_1305464090.jpg]http://img841.imageshack.us/img841/722/sgu02209.jpg[/img]
^ Další problém se stázovkama, zase jedna selhala při testech, Destiny si vesele letí a poškozená kopule se z boku nějak zázračně opravila, Young už taky spinká a Eli si konečně užívá, že je na Destiny dočasně "sám".
:D
Tak úseky z "domova" spíš pruda, nějaký ten boj plus, a až moc náhodných náhod a divných chyb, na mě to působilo tak nějak rozpačitě a jakoby na konci už tušili (producenti), že další $ nebudou a ten závěr tak nechali sestříhat. Já tedy dávám 6/10 a loučím se s SGU.
s01 :bye: s02 :bye: s03 :cry:

Příspěvek 15.5.2011 17:03:18
NikoXI Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

I když jsem velmi zklamán, že sg skončilo po téměř 17 letech (nebo kolik to vlastně bylo), tak jsem hodně moc rád, že sgu mělo takovy povedeny konec...snad se někdy zase začne s natáčením, i když to už nebude ono ...
Ahoj StarGate !!!! :yes:

Příspěvek 15.5.2011 23:03:03
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Trapne, jinak to nezvat nejde...

u SGA naprosto genialni zacatek, obrovsky potencial, ktery se ale nakonec uplne vytratil a zaverecna serie uz byla o nicem...

SGU trochu naopak, pomaly rozjezd, ale vyklubal se ze toho zajimavy potencial, ktery takhle trapne utnou...

Mne SGU velice zaujalo, i prave tim, ze bylo jine nez predchozi... A nescetnekrat jsem cetl tady na foru nazory, ze SG1 a SGA chybelo rozvoj postav, trochu osobnejsi pristup... Oni vyslysi prani fanousku a co tu cteme ted?

A pak to nema skoncit...
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 15.5.2011 23:10:17
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Máš naprostou pravdu SG1 a SGA bylo přes kopírák.
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 16.5.2011 09:43:52
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

proximo: jo, ale zaměřením se na postavy IMHO zase odsunuli až moc do pozadí příběh. Je hezký, že řeší kdo s kým atd, ale když to nepodložíš ničím zajimavějším, než rojem vesmírných much, tak to moc zábavný nebude. Až v uplně posledních dílech se to začalo zlepšovat...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 18.5.2011 17:50:45
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nenacházím slov, v posledních týdnech trpím akutním nedostatkem času, nicméně včera jsem se vrhl na druhou polovinu série, a zatím mohu prohlásit: vynikající, naprosto vynikající (především dvojice Common Descent a Epilogue). Celá linie s drony je bezchybná. V rámci celého žánru naprostý vrchol. Až se mi to uleží v hlavě, napíšu víc.
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 27.2.2012 03:07:10
dalibor.durcak Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fancipal: Už se to mohlo uležet, ne? :)
"Opravdová láska je umění najít ve světě někoho, s kým si rozumíš lépe, než se sebou samým."
autor neznámý

Příspěvek 27.2.2012 17:55:36
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ouch :D Ja jsem nezapomněl, jenom se mi do toho nechtělo :? . Chtěl jsem napsat podrobný rozbor, což po skoro roce těžko předvedu, takže až si v budoucnosti pustím opakovaní, tak něco napíšu. Čestné slovo :yes:
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 04.6.2012 20:47:51
SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak až dnes jsem s tím skoncoval. Konečně. Odhodlával jsem se přes rok :D

Konec zajímavý, otevřený. Elii je na lodí sám, užívá si toho, čučí z "okna" do FTL tunelu ;-) Nikdo se nikdy nedozví, zda-li tu komoru opraví, nebo ne. Možná je to dobře, možná ne. Konec je otevřený, avšak řekl bych, že i kdyby ukázali, že komoru opravil, konec by otevřený zůstal. Ze začátku jsem tomu moc nedával a chtěl jsem s tím skoncovat. U sedmého dílu jsem to také udělal a pěkných pár neděl se toho netknul, ale nakonec jsem to dojel a nelituji. Ta druhá série už měla opravdu kvalitu a bylo se na co dívat. Koneckonců, celý námět a význam Destiny byl více než uchvacující. Já dávám rozhodně palec nahoru. Rád bych další pokračování, nejraději samozřejmě Destiny, ale myslím si, že...

Příspěvek 05.6.2012 09:31:30
Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Speedy, s tím otevřeným koncem a stylem ala opraví vs. neopraví, mi to připomnělo Schrodingerovu kočku, kdy je Eli zavřenej na lodi a když se znovu vrátíme a nahlédneme tak teprve zjistíme jestli žije nebo je mrtvej :)

Příspěvek 05.6.2012 15:28:02
Major
Major

Odpovědět s citací

Ono je ale vic moznosti, jak muze prezit. Problem je tam s energii, vzduch se recykluje "sam" i rostlinama, vody maji dost a recykluje se velmi ucinne, rostlin tam ma plnou hydroponii, kdyz uz ne proskleny dom. Muze treba zit nejaky cas v raketoplanu. Muze neco opravit v rozvodu energie Destiny - at uz z jeho hlavy, nebo na radu Ginn, nebo jeho prostrednictvim skrze kameny nekdo jiny atak usetrit dost energie na preziti mimo koki. Eli pak muze zit v nejake vhodne casti lodi, kdyz se mu ta jeho komora nepovede opravit. Nebo ho/lod muze cestou potkat neco, co by jim pridalo energii. Nebo kdyby byl hajzlik, mohl by zabit nejakyho cervenokosilace a preckat to v jeho koji. Nebo si k nekomu do koje vlezt, ze by tam byli dva najednou. Nebo muze tesne pred blizici se smrti napsat dopis posadce a sednout si do kresla sam...

Nebo je muze jeste driv navstivit narychlo (necekane? Ale rozhodne za vyuziti "neopakovatelnych podminek", aby lusknutim prstu nemeli vsechno vyresene) vyslana zasobovaci expedice z MD...

Jde ted hlavne o to, ze jestli to scenaristi rozjedou zase, asi se jim nepodari nejenom sehnat cely "tym" hercu ve stejny cas, ale dost mozna ani stejne kulisy - hlavne Destiny samotnou rozmontovali. Jak by vysvetlili tohle? Od jemneho reseni typu " Eli to opravil, ale koje nezpomalovaly starnuti kvuli nedostatku energie (a nekdo i zemrel-super vymluva kdyz nesezenou zas daneho herce). Az k "tvrdemu" reseni - branou prijde dalsi expedice (vyjimecna a neopakovatelna prilezitost ziskat nekde dost stavy na cestu az na Destiny)a najde tam uz jen mrtvoly nasich starych znamych. Mozna s vyjimkou hrstky postav, jejichz herci by meli zrovna cas. Novy tym, nova galaxie a nova nebezpeci...???

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách