Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x20 - Gauntlet

2x20 - Gauntlet

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.5.2011 07:23:07
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Co je imo horší, než že končí SGU, je to, že končí SG. Nejen aktivní seriál je ale třeba, aby fenomén žil...

SGU nasadila latku prilis vysoko... kazdy novy serial (treba odlechceny - pro mene narocny divaky) bude vypadat jako smesna parodie... :roll:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 13.5.2011 08:20:36
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:

Co je imo horší, než že končí SGU, je to, že končí SG. Nejen aktivní seriál je ale třeba, aby fenomén žil... kéž by fanoušci nezapomenuli a drželi Stargate naživu. Já se budu snažit...

Jak?
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 11:39:15
Airman
Airman

Odpovědět s citací

cumet na to furt do kola :D
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 13.5.2011 11:52:50
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Lord Denvil: Tak co se týče “nastavení laťky vysoko”, to je věc názoru. U mně je SGU dosti daleko za SG-1 a SGA :).

Sentello: Jak? :-) Tím, že o tom budu diskutovat s ostatními, rozebírat to, dělat si na to přednášky, jezdit na akce s tím spojené nebo je nějak podporovat aktivní formou... je toho spoustu :). Podívej se na Star Trek, to je krásný příklad udržení fenoménu :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.5.2011 13:41:44
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Prosím tě, v čem nastavila SG1 a SGA laťku výše než SGU? Možná v počtu zastřelených nepřátel na jeden zásobník nebo v počtu modelů v hlavní roli :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 13.5.2011 13:49:13
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Kdyby bylo SGU takovej poklad, tak by to nechcíplo s míň jak milionem diváků na kontě, když v dobách sedmé a osmé série SG1 se na to koukali průměrně tak dva (miliony). Podle mého tento ultrarealistický a hyperumělecký kus utopený v tajemnu a stríhnutý telenovelou (zdravíme Chloe) SG vesmír zabil, než že by ho "pozvedl na novou úroveň".

Co se udržování týká - i psaní povídek, textových her, dělání modů do počítačových her, a jiná "vlastní" tvorba pomohou. Nejde o to udržet seriál naživu tím že si vždycky ve 3 zapneš bednu (s videem) a necháš přez sebe převalit jeden díl, ale o to, aby o tom lidi přemýšleli.

Wanted:
Například v zábavě? Mě střílení záporáků (byť nerealistické) příjde zábavnější, než koukat jak čtyři machny, jejichž osud mi je lhostejný roděj za sebou. To je ale každýho věc. Jeden holky druhej vdolky tak říkajíc.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 13.5.2011 14:00:31
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Vždyť taky sedmá série byla podle všeobecného mínění to nejlepší, co bylo v SG natočeno.

Příspěvek 13.5.2011 16:15:59
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Wanted: Každý má jiný vkus. SG-1 či SGA je pro mě x-krát zábavnější. Jsem raději, když zkoumají záhadný monolit, než když se někdo rozmýšlí, zda si to dítě nechá. Když prohlížejí mimozemskou loď místo řešení jak moc se kdo nenávidí. Když mě sympatické postavy řeší své mezilidské vztahy než když pro mě postavy, na kterých mi zas tolik nezáleží, řeší něco své mezilidské vztahy. Když se někdo zajímá o hvězdy místo o to, zda její bývalý má novou holku...
Ale tak, přiznám, teď jsem vypíchla "jisté" momenty. SGU má spoustu pozitivních okamžiků. Ale SG-1 či SGA jich imo měla mnohem víc.

Teď to zní hrozně negativně... ach jo, to zas nechci :)

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.5.2011 16:45:58
Major
Major

Odpovědět s citací

V tom případě se ptám: proč jste se na to ku*va dívali, když jste věděli jaká telenovela to byla?!

Tady každej druhej haní závěr SG1 a SGA (nejenom závěr :D ) a najednou, jak to bylo super a nic na to nemá...
Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 17:04:27
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No jak kdo, je tu hold hodne lidi a kazdej ma jiny nazory :D ...

Příspěvek 13.5.2011 17:08:06
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak pokud jde o mne, já jsem vždycky říkala, co říkám - SG-1 závěr stojí imo za *censored*, ale jak SG-1, tak SGA řadím mezi mé nej seriály.

A proč jsem se dívala na SGU? Je to SG - je to svět v SG :). Jinak je to seriál, který má zajímavé momenty a proto stojí za to se na něj koukat. Ať už je či není SG. Jako SG mě zklamal, ale nikdy jsem netvrdila, že se na to nedá koukat :).

Příspěvek 13.5.2011 17:33:37
Major
Major

Odpovědět s citací

Jako si myslím, že kdyby SGU bylo jen "sloučení" SG1 a SGA, tak by se na to taky nikdo nedíval... Ta "značka" je už prostě mrtvá...
Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 18:11:09
Major
Major

Odpovědět s citací

A mrtvá zůstane. SG1 a SGA měly své fandy. SGU má také, ačkoliv už (mimo jiné kvůli okoukanosti námětu, špatnému vysílacímu času, ekonomické krizi a některým z nově vložených prvků) má SGU těch fandů míň.

Kdyby SGU udělali jako klon SG1 a SGA, možná by zprvu měla pár fandů víc (kvůli hooooodně pozvolenému rozjezdu SGU v první sérii), ale i ti by začali postupně mizet (stejně jako v SGA a SG1).

Příspěvek 13.5.2011 19:10:45
Major
Major

Odpovědět s citací

Kromě té finanční krize s tím souhlasím... Krize v době vysílání SGU už v USA nebyla (navíc se to točilo spíš kolem hypoték a v EU se to mediálně zveličilo, ale o tom v jiným topicu) :P
Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 20:57:43
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Tak pokud jde o mne, já jsem vždycky říkala, co říkám - SG-1 závěr stojí imo za *censored*, ale jak SG-1, tak SGA řadím mezi mé nej seriály.

Tak když už nám SG skončila, tak můžu říct, že SG-1 měla ze všech SG nejlepší závěr. Zvávěr SGA byl příšerně uspěchanej a závěr SGU měl trapnou zápletku (ačkoliv musim aspoň ocenit trefnou narážku s uloženim postav k ledu :) ). A to že jim to ukončili předčasně a neměli čas na pořádný zakončení neni omluva, Caprica byla taky ukončená předčasně a jakej se jim podařil konec! :)
Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 20:59:25
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tady nejde o to, ze byla ukoncena predcasne, ale o to, ze oni nevedeli, ze bude ukoncena... Oni to natocily s tim, ze bude dalsi serie a pak jim rekli, ze dalsi nebude, kdyz uz bylo po toceni a bylo proste hotovo, uz nemohli nic dotacet/pretacet... Oni vlastne proste nevedeli, ze delaji konec SGU...

Příspěvek 13.5.2011 21:24:52
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No ja nevim SG-1 že měla nejlepší konec podle mě ani nahodou to mě se spíš zas líbil SGU konec .Ale je to věc názoru
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 13.5.2011 21:43:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Ralen: tam ta zápletka byla ještě horší a co tam provedli s Asgardama a jak to splácali dohromady všechno... Jako nevím... Na druhou stranu bylo fajn sledovat, jak všichni spolu slaví Vánoce atd. ;)

Xenty: pokud vím, tak Caprice se stalo naprosto to stejný, co SGU, akorát ten konec tam byl dle slov Ralena lepší. Ještě jsem konec neviděl. Musím napravit!
Obrázek

Příspěvek 14.5.2011 01:03:48
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Kromě té finanční krize s tím souhlasím... Krize v době vysílání SGU už v USA nebyla (navíc se to točilo spíš kolem hypoték a v EU se to mediálně zveličilo, ale o tom v jiným topicu) :P

Finančná kríza tak úplne neskončila ani dnes.

Ale aby som nebol OT, mňa tento diel nejak nenadchol, bolo dosť lepších v SGU, je to taký príjemný priemer. A strašne ma mrzí, že to skončilo, bol to super seriál.

Inak nebolo to náhodou tak, že sa o konci SGU dozvedeli pred natáčaním (alebo pri natáčaní) druhej polovice druhej série? Sa mi len zdá, že som tu niekedy niečo také čítal.

Inak Caprica má asi najlepší záver zo všetkých predčasne ukončených seriálov. Ukážkový.

Příspěvek 14.5.2011 01:54:03
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Xenty: pokud vím, tak Caprice se stalo naprosto to stejný, co SGU, akorát ten konec tam byl dle slov Ralena lepší. Ještě jsem konec neviděl. Musím napravit!

No nevim nevim... Mne to prislo jako "opravdovy" konec... A je stejen briliantni a epicky jako v BSG... mimochodem, BSG byla taky ukoncena predcastne - puvodne mela byt jeste dalsi rada... A celkove BSG byla v tomhle "ukoncovani" prukopnik... myslim tu prvni BSG z 1978 roku :D

Foo Fighter píše:
Inak nebolo to náhodou tak, že sa o konci SGU dozvedeli pred natáčaním (alebo pri natáčaní) druhej polovice druhej série? Sa mi len zdá, že som tu niekedy niečo také čítal.

Pred zacatkem vysilani, nikoliv nataceni... Rozhodlo se to, myslim, v prosince 2010 - to uz vsechno bylo natoceno a jen se doladoval zvuk, efekty a tak... post-prodaction, jak rikaji filmari... :wink:

Ralen píše:
Tak když už nám SG skončila, tak můžu říct, že SG-1 měla ze všech SG nejlepší závěr. Zvávěr SGA byl příšerně uspěchanej a závěr SGU měl trapnou zápletku...

SG-1 na rozdil od ostatnich byla zase umele "protahnuta" ... puvodne to melo koncit po 8 serii (odrazeni utoku na zemi pomoci kresla antiku) ... jenze z nejakeho duvodu se rozhodlo natocit jeste 2 dalsi rady a vymyslet si pro to novy "zloduchy" ... jako posledni dve rady SG-1 nebyli nijak spatny, ale bylo to trochu mimo misu - v podstate jiny pribeh ve stejnem prostredi... :wink: ale bez aktivne ucasti O'Neilla uz to proste nebylo ono... jen prece 10 let je strasne moc... Anderson rekl, ze uz ho to proste nebavi... navic umrel Don S. Davis (gen. Hammond) :roll: ... takze zaverem SG-1 de fakto je zaver 8 rady... zbytek je jenom takova "nadstavba" ... :D ...takovy bonus :D :D :D
Naposledy upravil Lord Denvil dne 14.5.2011 03:16:15, celkově upraveno 2
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 14.5.2011 06:06:53
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

konec SG1 10/10
konec SGA 7/10
konec SGU 10/10

takze u me asi tak no ;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 14.5.2011 08:38:08
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ty jo že by zase illumináti? :bye:
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 14.5.2011 08:48:58
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Lord Denvil píše:

Ralen píše:
Tak když už nám SG skončila, tak můžu říct, že SG-1 měla ze všech SG nejlepší závěr. Zvávěr SGA byl příšerně uspěchanej a závěr SGU měl trapnou zápletku...

SG-1 na rozdil od ostatnich byla zase umele "protahnuta" ... puvodne to melo koncit po 8 serii (odrazeni utoku na zemi pomoci kresla antiku) ... jenze z nejakeho duvodu se rozhodlo natocit jeste 2 dalsi rady a vymyslet si pro to novy "zloduchy" ... jako posledni dve rady SG-1 nebyli nijak spatny, ale bylo to trochu mimo misu - v podstate jiny pribeh ve stejnem prostredi... :wink: ale bez aktivne ucasti O'Neilla uz to proste nebylo ono... jen prece 10 let je strasne moc... Anderson rekl, ze uz ho to proste nebavi... navic umrel Don S. Davis (gen. Hammond) :roll: ... takze zaverem SG-1 de fakto je zaver 8 rady... zbytek je jenom takova "nadstavba" ... :D ...takovy bonus :D :D :D

máš to kapánek pomotané. Tvůrci chtěli skončit sedmou sezónou, konrétně dílem inauguration a Lost City měl být původně závěrečný film. A na něj mělo následovat Atlantis. Ale studio je přesvědčilo o tom natočit další řadu (bylo to kvůli tehdy velmi dobrým ratingům). Při natáčení osmé řekl RDA, že už nechce dále hrát, tak přišli s nápadem na nový spin-off Stargate Command s novými lidmi a novými příběhy. Nakonec se od toho upustilo, a tak z toho vzniklo, to co z toho vzniklo.
Obrázek

Příspěvek 14.5.2011 08:54:51
Major
Major

Odpovědět s citací

To je v podstate to, co rikal, jen si spletl, ze lost city nebylo v 8 serii.

Příspěvek 14.5.2011 10:53:01
Major
Major

Odpovědět s citací

No ještě má Denvil pomotané, že po 3. sérii BSG se jasně řeklo, že to končí 4. sérií a žádná další nebude, aby to nebylo roztahaný (tuším, že to řekl sám Moore). Až Capricu mu zrušili předčasně...

RDA přestal aktivně hrát kvůli rodině, né proto, že ho to nebaví (to bychom ho neviděli epizodně do 10. řady a potom i v SGU). Don S. Davis umřel "nedávno", až po skončení celé SG1, tak na konec toho seriálu v té době to rozhodně vliv nemělo... A Ori se mi zdáli jako jedni z nejlepších nepřátel, který kdy v SG byli!

Foo Fighter: v USA to finanční krize ani zase tak nebyla, navíc teď už je u nich dávno pryč, to že v evropě to tak zveličili média (jako všechno), tak se lidi báli o prachy a byl průser...
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách