Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x20 - Gauntlet

2x20 - Gauntlet

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.5.2011 21:32:40
Lord_of_war1 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

V dohledný době se nic s tématikou Stargate točit nebude vůbec . Sakra ten soundtrack chci za každou cenu už sem tu i založil téma stím
Pravda a svoboda jsou věci, které si nalháváš abys si v noci usnul.
Nic sem necítil. Zemřel jsem uvnitř.

Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 21:35:49
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No momentalne se nic nechysta a s takovou sledovanosti jakou to melo, je velmi nepravdepodobne, ze na to nekdo pusti prachy...

Příspěvek 11.5.2011 21:50:36
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No to taky nepochopím, proč se na to lidi nedívají.
Radši budou koukat na trapný tuctový trapárny jako How I met you mother než na pořádný seriály...
:(
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 22:21:24
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sentello píše:
No to taky nepochopím, proč se na to lidi nedívají.
Radši budou koukat na trapný tuctový trapárny jako How I met you mother než na pořádný seriály...
:(

90 % lidské populace jsou tupé ovce. Buď rád, že nepatříš mezi ně :-)
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 11.5.2011 22:30:25
Sentello Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

To moc dobře vím :lol:
Jaffský vtip: Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Okamžik napětí.
Hadímu strážci žhnou oči.
Horovu strážci se leskne zobák.
A Sethovu strážci teče z nosu.
Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 22:40:46
VildaT Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak to fakt zlej sen !!! Tenhle seriál je podle mě ten nejlepší který sem kdy viděl. A dokonce to sledovala i má manželka,a to sci-fi moc nemusí . A ted se dočítám že SGU už nebude :cry: Na každý novej díl jsme se těšily jako malé děti a ted nic !!! Jinak konec byl pěkný,až na to že my pořád vrtá hlavou jak je to stím signálem za kterým byla Destiny vypuštěná.. Je tam moc otazníků...a já doufám že to ještě rozjedou a natočí alspon jednu řadu :wink:
Obrázek

Příspěvek 12.5.2011 06:04:56
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Hele jak miluju SGU , tak ti rikam na HIMYM a na Barneyho mi nesahej ! ;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 12.5.2011 09:04:07
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

rossi: taky jsem to chtěl napsat :D

Jako je jasný, že se Vám SGU líbí, ale co se týče seriálu a hlavně sci-fi seriálu, tak je to jen průměr a proto pořád končí a teď skončila úplně a nikdo do toho nechce vrážet peníze. HIMYM je pro širší publik (páč to není sci-fi) a taky běží na celostátní televizi a trapárna to rozhodně není, to jsi možná tak ty...

VildaT: tak to si toho asi moc neviděl :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 12.5.2011 09:40:17
Sandy Airman
Airman

Odpovědět s citací

No takze sem se tu dokonce i zaregistroval, abych se k tomu mohl taky vyjadrit. :)
SGU 2.řada se mi vazne moc libyla. Nebylo to uz tak suchy jako jednicka, bylo to proste bomba. Jeste je tam spousta nezodpovezenych otazek, a je skoda ze se zrejme nic vic uz nikdy nedozvime. Doufal sem ze s tim jak se druha rada zlepsila oproti prvni se i zvedne sledovanost a treba se i dockame neceho navic.
Ukonceni bylo sice fajnove, ale proste nebyl to konec serialu, proste jen konec rady. Konec serialu by to pro me byl, kdyby proste "nekam" doleteli, tam by "neco" videli a "neco"zazili, popripade se s "nekym a necim" setkaly a pak treba i zazracny navrat domu.
Urcite by to vsechno dokazali vmacknout do jednoho bomba filmu, a snad se toho nekdy dockame.

Příspěvek 12.5.2011 12:04:41
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, stejne tri rady seriu nenarves do jednoho filmu... Jinak s tim, jak dobry sci-fi je (bylo) SGU je to trochu tezky. Ono to neni klasicke sci-fi... Ani klasicka StarGate... Neni tam spousta velkych vesmirnych bitev a mimozemstanu, ale je to zamereny na neco jinyho... Ma to vetsi myslenku a filozofickou hodnotu... Z tohohle hlediska je to vazne hodne povedeny... Kazdy ma samozrejme jine naroky, nekomu se treba libi Battlestar Galactica a nekomu proste ne, to je kazdeho vec... Ale rozhodne SGU patri prinejmensim mezi to lepsi, co jsem videl...

Příspěvek 12.5.2011 13:41:29
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

bohuzel filozofie a rozimani o lidskych hodnotach se v sci-fi serialech moc nenosi :roll: ... dalsim zaricim prikladem je Caprica - tu zrusili hned po prvni rade ... :cry:

... RIP StarGate ....
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 12.5.2011 14:29:09
Major
Major

Odpovědět s citací

Denvil: lidi asi zřejmě nechápou o čem sci-fi je, copak by na to řekl Asimov apod. :?: :D
Obrázek

Příspěvek 12.5.2011 15:03:15
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

jj přesně tak. Vlastně ze sci- fi seriálů kde se "filozofie a rozimani o lidskych hodnotach" řešila jsou asi jen dva nebo tři, který byli úspěšný. A tím mám na mysli zejména B5 a v prvé řadě Star Trek, kde se různý takový (i třeba na tu dobu ožehavý) témata řešila ve větší míře (Zvláště v trekách z doby TNG, ale i v TOSce by se nějaký našli).
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 12.5.2011 15:34:41
Airman
Airman

Odpovědět s citací

zrejme pro vazne a seriozni sci-fi je misto jen prece v knihach... filmy a TV jsou predevsim biznes. a natocit kvalitne sci-fi s dobrymi herci - neni zrovna levna zalezitost a producenti vetsinou nemaji moc smysl pro charitu :D

naklady na vydani knihy v porovnani s filmem jsou zanedbatelny a prodej i jenom nekolik tisic vytisku (tim kdo to schopen pochopit a ocenit) muze stacit autorovi na zivobyti... film nebo TV serial se musi prodavat milionama, aby se to vyplatilo... a miliony chteji jednoduchy pribeh, hodne strileni a tam sem nejaky zamotany milostny romanek.... bohuzel. :roll:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 12.5.2011 16:07:01
Major
Major

Odpovědět s citací

Právě proto, jsou tupý a nechápou to, tak chcou jednoduchý příběhy (který jim stejně u SG1 a SGA nestačily :D )

Jackson D: ještě Galactica řešila různý tyhle filozofický a mezilidský vztahy docela dost :)
Obrázek

Příspěvek 12.5.2011 16:12:20
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lidi dneska hold zajimaj jen veci, u kterych nemusi moc premyslet, takze serialy typu ordinace v ruzove zahrade a nebo sitcomy, ktere nejsou vzdy spatne, ale je jich az moc na ukor ostatnich serialu... Tady je videt, kam nase spolecnost speje...

Příspěvek 12.5.2011 17:26:01
kopeda Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

musím přiznat že mi to trochu připomínalo konec SG 1
doufám že natočí film na SGU
Pokračování SGA v povídce...
STARGATE BATTLEFRONT

Příspěvek 12.5.2011 17:44:02
Major
Major

Odpovědět s citací

Je jich moc, páč to lidi chcou. Změň díváka, změníš seriály ;)
Obrázek

Příspěvek 12.5.2011 17:46:32
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano, jenze jak zmenit divaka, zkratka dneska chteji vsichni ruzovou zahradu, tak bude ruzova zahrada a nevysvetlis jim, ze SGU ma vetsi myslenku, ani kdyby ses pretrhl...

Příspěvek 12.5.2011 17:59:47
Cpt.Denis Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ach jo,kdyby do SGU 2x20 dali alespoň šťastný konec,třeba to místo,kam měla Destiny doletět.No nic,chudák Eli,kdyby si sedl do křesla,měl by to to samé,jako v stázové komoře.

Příspěvek 12.5.2011 18:25:22
Promethea Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

V posledných dieloch sa seriál zlepšoval, dokonca som zaznamenala aj známky humoru, v tejto epizóde napr.:
WRAY: You look terrible.
YOUNG: Thank you!

WALLACE: We did it.
YOUNG: Fantastic!
WRAY: What'd they do?
YOUNG: I have no idea.

YOUNG: ... but I think today I would rather think about what we still have, and maybe what we've gained. We're a family now, whether we like it or not. Sons ... daughters ... sisters ... (v tejto časti som pretočila oči, áno teraz sú všetci rodina, aké "dojímavé", no potom prišlo to vtipné) even the, uh, slightly crazy uncle who - despite everything - still manages to come through for you in the end. (a k tomu ten Rushov pohľad :rflmao: )

Ale na koniec mohli dať lepšiu hudbu - menej klavíra a aby to znelo viac ako otváracia časť Air, síce to občas zaznelo SGU-ovsky, ale potom...
Zaujímalo by ma, ako by vyzerala prvá epizóda 3. série, keď sa takto uložili na spánok.
No a nakoniec Destiny krásne odletela. Bye Stargate...

Příspěvek 12.5.2011 20:44:31
Major
Major

Odpovědět s citací

Xenty: Kill them all!! :D

Celý SGU bylo takový pochmurný, depresivní (né tak jak třeba BSG), takže imho by se tam happyend nehodil...
Obrázek

Příspěvek 12.5.2011 20:52:14
Xenty Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kill them all to by slo :D :D ... Jinak fakt by tam klasickej end, kdy se vsecko vyresi ani ted moc nepasoval, navic podle me to je i trosicku happy end... Vyresily ten jejich problem s droidama a myslim, ze Elii to taky nak mel prezit, ale netusim jak... A nikdy se to uz zrejme nedozvim... Mohli by vydat aspon knihu jak to planovali pokracovat... Ach jo...

Příspěvek 12.5.2011 23:18:31
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tento konečný poslední díl se mi docela líbil. Ne, že by se tam toho moc stalo, ale alespoň to zakončili imo celkem dobře. Zvuky klavíru a Eli usmívající se nad plynoucí galaxií. Přinejmenším mě to donutilo se usmát podobně.

Samozřejmě pořádný konec bych si představovala jinak. Ale to by to chtělo aspoň zrušit s tím, že mají nějaký čas k vyřešení zakončení.

Co je imo horší, než že končí SGU, je to, že končí SG. Nejen aktivní seriál je ale třeba, aby fenomén žil... kéž by fanoušci nezapomenuli a drželi Stargate naživu. Já se budu snažit...

:salut: :salut: :salut:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.5.2011 07:20:24
Airman
Airman

Odpovědět s citací

kutas píše:
....Nějak jsem nepobral proč se na konci Eli smál ale to nevadí. Jenom mi vadí...

to zrejme se navazuje na ten jeho rozhovor s matkou... jak se ho pta, zda je ted doopravdy stastny, ze je tam kde je, co vsechno videl a vykonal... tak zrejme stastny je :lol: ... anebo jen hysterie - sam na velke pochmurne lodi a zbyva jen 14 dni zivota... kdo by se neposral smichy :?: :D :D :D
With best regards,
Lord Denvil

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách