Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x19 - Blockade

2x19 - Blockade

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 04.5.2011 20:11:29
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Znovu sjíždím první řadu (není tak špatná, jak se před tím zdála) a v Light právě říkali, že i se zásobama se tam vleze víc lidí, ale podpora života by to prostě neutáhla, že max číslo je 17 (netuším, jestli to tak opravdu je, ale říkali to tam). Zase tak dlouho tam neletěli, byl necelý den než Destiny "narazí" do slunce a oni to v poho stihli k planetě, kterou následně využili k návratu na Destiny (jedinej problém s návratem byla rychlost, né tedy vzdálenost).

Vyříznout chodbu nevím jak, ta díra po šmoulech tam zůstala do teď, tak nevím, jak by přivařili celou chodbu - to už je asi moc :D

Právě jsem zmiňoval ty railguny, protože na stíhačky jsou dobré (i když asi žerou hodně nábojů) a právě zbraň s tak velkou kadencí na Destiny chybí... Ale to si jistě pochopil :)

S tím vakuuem, z celého SG jsme se mohli už dozvědět, že scénáristé neví, co to je vakuum, mají jen nejasnou představu o tom, že ve vesmíru není kyslík pro lidi :D

Kdyby věděli, jak vyslat signál dronům, který je přeprogramuje, aby zaútočily na CS, tak by to bylo naprosto nejjednodušší :P . Chytit si jednoho přeci jen už můžou, zjistili, že to, že byl dron na palubě, nebylo sledovacím zařízením...

Tím, že tam přistávala mi připadalo víc epičtější, i když seřazenou sebranku hl. hrdinů si mohli odpustit :D . Možná je rychlejší a lepší, když drony vypouští přímo nad městem než když musí prolítávat atmosférou a třeba má CS opravdu velkou baterku :D :D :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 04.5.2011 20:46:43
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Komand kraksna přistávat na planetách musí, ona se dobíjí z blesků.
:rflmao:

Příspěvek 04.5.2011 20:56:37
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

W: Ok, já si už to přesné znění "Light" nepamatuju, jen mi blesklo že někdo říkal že se tam "dá" natlačit víc lidí, a někdo druhý to vyvrátil (ale myslel jsem že to zamítli kvůli tomu, aby těch 17 mělo co nejvěší šanci).

Mají dva opravářské roboty, oba se svářečkama. Vyřízli (a přitavili) by to stejně, jako robot zalátal všechny důležité díry v trupu na které narazili (o první opravě dómu - jeho kovových vzpěr - nemluvě).

Ony railguny vlastně ani nemusí žrát hodně nábojů - stačí aby střílely v "dávce" řekněme tří až pěti výstřelů na jeden cíl (navíc na drony by stačil i jeden jediný). Ano, pochopil jsem že si myslíš, že kadence je "to hlavní" (a máš pravdu, za předpokladu že mezi jednotlivými výstřely dokáže zbrań hlavní okamžitě "přezaměřit" na nový cíl), ale při nějákých padesáti (nebo kolika) postaveních zbraní na trupu je rychlost střelby jednotlivých postavení a spolupráce jednotivých věží skoro stejně důležitá - kdyby to tam fungovalo logicky, tak by (i bez "větší kadence") prvních padesát (nebo kolikže mají těch malých děl) dron smetli z oblohy. A u railguny by byla oproti dělům co jsou na Destiny TEĎ, výhodou i velká rychlost otočení věže a zaměření zbraně. Nemyslím si ale, že by se jim podařilo zduplikovat z toho co mají jedinou, natož desítky, které jsou na pokrytí trupu potřeba. Ledaže by dostali zásilku ze Země.

Mohlo je to napadnout. Ono totiž když v té místnosti je člověk a nedá se z ní dostat (ale má skaf s kyslíkem), tak je nejsnazší obrana proti tomu aby ho to vyhodilo do vesmíru a dramaticky (ale fyzikálně naprosto NEOSPRAVEDLNITELNĚNĚ) visel nad dírou a byl "vytahován proudem větru") i v případě, kdyby byl trup poškozen. I při boji je výhodnější mít co největší část lodi bez vzduchu, protože atmosféra přenáší tlakové vlny, oheň, a kdoví co ještě, co vakuum přenáší hůř.

Museli by mu zase zničit "jeho" matku. Podle mého osobního názoru ale přesně takhle měla vypadat počáteční desítka S3 -měli porazit drony nějákým fíglem s programováním a měli si "ukrást" s sebou vlastní kontigent dronů, které by jim prvních pár dalších bojů bránili kejháky ve stíhacích soubojích.

Baterka CS je možná, ale zbytečně riskovat její sestřelení "ručními" zbraněmi (stačilo by na to pár (desítek) raketometů a šťastná rána) mi přijde trochu přehnaně sebevědomé i na stroje. CS byla nad planetou po celou dobu co tam byly drony, takže kdyby vypustila všechny své drony ve chvíli kdy jí ten první sestřelili (a ona si tak najisto potvrdila že tam lidé JSOU), byly by dole v rozsahu sekund, vzhledem k tomu jak vysokou mají podsvětelnou rychlost. Těch pár tisíc kiláků z orbity na planetu by stihli mnohem dřív, než by se Young a Scott dostali k bráně a ještě by (narozdíl od neozbrojené matky) mohly ty malé mršky střílet.

"epické" to asi bylo, ačkoliv já tam viděl jenom šedé mraky na černé obloze, (možná nepovedená kopie?) což bylo zhruba stejně epické a napínavé jako pohled na kapající kohoutek. Podle mého to bylo vizuálně rozmazané a po logické stránce scénáře dost pitomé.

Dolph: Z kteréhopak prstu sis tuhle verzi dobíjení vycucal? Vždyť ta co potkali poprvé, byla (zjevně už DLOUHO) ve vesmíru bez "blesků"...
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 04.5.2011 20:58:57
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dolph: Návrat do budoucnosti! :-D
Jinak, díl se mi docela líbil, respektive nápad nebyl špatný, ale mohli z něj vytěžit sakra víc. Nicméně doufám, že Praková je slepá jen dočasně, jak říkal Rush, bylo by mi ji líto, i když už stejně bude jen jeden díl. :-D Dávám 7,5/10
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 04.5.2011 21:07:18
Major
Major

Odpovědět s citací

V dalším díle se nejspíš problém Parkové nedořeší a přespříští už nikdy nebude... :evil:

Příspěvek 04.5.2011 21:10:55
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, to mě taky napadlo. Bohužel, to tak už bude. :(
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 04.5.2011 21:57:54
Major
Major

Odpovědět s citací

S těma zbraněma, to už tam mohli namontovat Antikové. Jelikož tam dali takovej kanón, tak předpokládali, že se můžou setkat s vyspělou civilizací (Antikové by to teda asi řešili kecama a meditací :D ), tak proč tam nedali i rychlopalné děla, která se mi zdají lepší proti menším cílům.

Jako už vidím, jak kilometr uvnitř lodi uříznou kousek chodby a zdima ostatních částí lodě ji přenesou do vesmíru :D :D . Kurňa jsem myslel, že na takový hardcore výmysly se vším je tu Evil a né ty :D

Jelikož SCÉNÁRISTI NEZNAJÍ SLOVO VAKUUM (co je na tom nepochopitelné), tak je to napadnout nemohlo! Vždyť i v SGU pořád zatáčí lodě v kosmu stejně jako v atmosféře...

Kdyby dokázali potlačit příkazy z CS a přeprogramovat (klidně vyslaným signálem) drony, tak by se okamžitě vrhly na CS a zničily ji, pak by mohl následovat třeba příkaz autodestrukce, protože by ty drony stejně s nima nemohly cestovat FTL...

Nevím jak ty, ale já už se dívám zásadně v HD z iTunes a ta loď, která prolétla mraky a následně dosedla na zemi, byla krásně vidět ;)
Obrázek

Příspěvek 04.5.2011 22:51:05
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Co ty mas furt so mnou...ale predpokladam ze nas citas prvy krat pretoze hardcore vymysli riesi Ultramariňak.
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 09:12:54
Major
Major

Odpovědět s citací

Právě, že ne. Ty v každým topicu vymýšlíš, jak najdou tu a tu technologii, která udělá to a to, je to prostě sranda číst, protože drtivá většina jsou nepoužitelný věci :D
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 10:26:51
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

este ma presvedcaj: viewtopic.php?f=77&t=9007

Mas to dost pomylene...ja narozdiel od Utlramariňaka netvrdím ze seedre dokazu postavit novu Destiny...tu v epizodach diskutujem co a ako by mohlo byt, konkretne tu som diskutoval o tom, kto zomrie + preco sa niekto ponaral do jazierka.
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 14:57:44
Major
Major

Odpovědět s citací

A co těch milion zařízení na uzdraveneí očí, klonování lidí a všech možných věcí? To píšeš vždycky ty :D :D

S Ultramarinem jsem na téma, co si vyrobit už diskutoval a myslím, že to co tam píše není tak nereálný (většina těch věcí je třeba v příručkách o přežití, které máme i my civilové k dispozici)...

O tom, že Seeder dokáže vyrobit Destiny jsem nečetl, ale je to taky dobrá hovadina :D :D
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 15:08:38
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jinak jste si asi nevšimli, jak na Destiny řeší nedostatek munice. Brody je vyrábí :D :D
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 15:23:19
Major
Major

Odpovědět s citací

Wanted:
Mohli, ale třeba ty kvéry co tam jsou měly při startu (před víc jak padesáti miliony let) trochu lepší parametry, nebo antici prostě nepočítali, že by mohla taková zbraň jako jsou drony vůbec existovat a proto proti ní Destiny adekvátně neozbrojili.

To že se setkají s vyspělou civilizací zřejmě předpokládali (zbraně, štít, komunikace), ale nejde předpokládat každý aspekt "vyspělosti" té civilizace (a jak ukázaly poslední roky antiků v Pegu, ani "nevyspělé" civilizace by se neměly opomíjet).

Nemyslel jsem vyříznout chodbu "zevnitř", ale spíš někde "u povrchu". Když se pečlivě podíváš na obrázky Destiny (z posledních třeba tyhle - jdou rozkliknout a zvětšit -):
[img][./images/thumbs/sgu021907_1304605314.jpg]http://img715.imageshack.us/img715/4793/sgu021907.jpg[/img]
Tak je na nich docela dobře vidět, že Destiny je v podstatě "slepencem" pater. Na prvním odprava je blízký pohled na centrální pyramidu Destiny, rozdělenou "vodorovnými rýhami" a kupodivu jedna ta vrstva odpovídá (díky počtu oken v horizontální rovině - jen 1 okno) přesně jednomu patru. Když se pečlivě podíváš na hranu křídla na druhém obrázku zleva, všimneš si, že tohle "patrování" je patrné po skoro celém trupu lodě. V těch kilácích chodeb a místností na vrchní straně trupu by určitě vhodný prostor našli. No a jestli nenašl, tak by mohli uříznout jeden z přístupů k raketoplánům - ta chodba je skoro celá "vylezlá" z trupu. Mají dva raketoplány a tři přístupové chodby (kdyby uřízli z té přední co půjde, nic by se nestalo, obzvlášť, pokud by to pak dokázali přivařit zpátky.

Další fotka, která podle mého ukazuje, že Destiny je v podstatě "schodišťě" z jednotlivých pater.
[img][./images/thumbs/shuttle-28side-29_1304605378.jpg]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20101124131044/stargate/images/9/93/Shuttle%28side%29.jpg[/img]

Vzhledem k tomu, že všude po trupu kromě špičky přídě jsou nepříliš "tlustá" a niják do trupu zapuštěná okna, je nepravděpodobné, že by Destiny měla něják významně tlustý vnější trupový pancíř.

Nejpříhodnější pro uříznutí (či "uvolnění" z trupu, ať už by to udělali jakkoliv) by byla kopule, protože je nejenom dostatečně velká aby se tam vešlo dost lidí, ale zároveň by zachránili hydroponii a rostliny by jim trochu pomáhaly s okysličováním vzduchu. Protože je ale zapuštěná minimálně jedno patro dovnitř trupu, považuji to za nepravděpodobné a příliš pracné.

Další možností jak obejít problém s horkem na palubě aniž by byla použita brána + upozorněny drony, je využití stázových kójí, ať už na palubě, nebo (plných a) "vyhozených" z trupu Destiny.

Musím se přiznat, že si s Evilem zdatně sekundujem navzájem, ačkoliv se teď čílí, jak on je strašně rozumnej a při zemi v porovnání se mnou.

Alespoň že už raketoplánům dali manévrovací trysky.... :)

Drony by s nima mohly cestovat poměrně snadno, protože cestují povětšinou na trupu CS a nemyslím, že by to bylo nějákými "přistávacími háky" nebo jiným zařízením CS. Vlastně mi trup CS přijde ještě hladší, než ten na Destiny samotné:
[img][./images/thumbs/drone_deployment_1304605379.jpg]http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110422152148/stargate/images/3/3a/Drone_deployment.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/comand_ship_1304605380.jpg]http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110309181840/stargate/images/3/3c/Comand_ship.jpg[/img]

Je tedy (minimálně s šancí 50/50) možné, drony "donutit" k přistání i na lodi, která by pro ně v danou chvíli funkci CS přebrala (pokud to jde).

Já si to stáhnu z Uložto ráno poté. Tohle konkrétně bylo "Stargate.Universe.S02E19.HDTV.XviD-P0W4.avi". Kouknu znova, ale poprvé jsem viděl jenom tmu a dva červenějš úseky trupu v příďové části vypadající jako "oči" - teda aspoň myslim... :D.

Jo a ještě edit - mám podezření, že možnost existence zařízení na klonování na palubě Destiny (někde v neprozkoumaných oblastech) jsem nadhodil někdy v minulosti já.

Evil:
Jak už jsem psal, sekundujeme si navzájem poměrně bez problémů.

Navíc, já taky "netvrdím" že seedery dokážou ("stoprocentně jistě") postavit Destiny, já tvrdím, že pokud by antici plánovali miliony let otálení před příchodem na palubu a průlet nespočtem nepřátelských (často i vyspělejších) galaxií, tak tehdy měli tuto schopnost flotile (která podle všeho nemá ani blbé automatické systémy oprav) dát, protože zatím to podle ostatních náznaků vypadá, že kdyby cokoliv zničilo Destiny samu, celý jejich "VELKÝ PROJEKT" hledání "prvotní inteligence" by byl v nenapravitelných troskách. Ztratit prázdnou loď by antikům asi nevadilo, ale ztratit přiležitosti, čas a hlavně data by už antiky asi trochu naštvalo.

Netvrdím, že některé z těch věcí v topicu "co by si mohli vyrobit" není poněkud ulítlejch, ale divil by ses co dokáže člověk se svářečkou, (skoro) nekonečným zdrojem angiravitačních koulí, chytrou hlavou a palčivou potřebou nenechat se při příští příležitosti zabít.
Naposledy upravil Ultramarinus dne 05.5.2011 15:28:21, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.5.2011 15:26:45
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ten obrázek Command ship a dronů je parádní, chtělo by z toho udělat wallpaper
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 16:08:39
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Wanted píše:
A co těch milion zařízení na uzdraveneí očí, klonování lidí a všech možných věcí?

Ked maju na Destiny zariadenie ktore zosiva a cisti ranu zaroven(2x14 "Hope") tak zariadenie na healovanie oci je to najmenej...o klonovani tiel som nepisal nic.
Obrázek

Příspěvek 05.5.2011 18:34:51
Major
Major

Odpovědět s citací

Dave:
Mě osobně se nelíbí - je příliš neurčitých a nepravidelných tvarů, v některých částech kombinovaných s nožovitými útvary, které se mi zdají na loď příliš divné. Ale proti (Tvému) gustu žádný dišputát, zkopíruj si (a použij odtamtud) cokoliv, jakkoliv chceš (pokud ne k výdělku). Zdroj SG wikie (http://stargate.wikia.com/wiki/Control_ship)

Evil:
Nejsem si jistý, jestli to dělá to, jak to popisuješ - (opět "jen wikina" zdroj, ale kdyby něco takového řekli vyloženě v díle, jak to funguje, určitě by se tím v té wikině pochlubili (píší tam):

Toto je spoiler!!!:
Ancient medical equipment is a medical device used by Destiny Expedition.

The device is a medical tool that is able to cut the organic materials inside the body. To be able to cut as pinches you a handle on the end of the device. It can be taken apart into different pieces. The device is connected to a cable that supplies power to it.

In 2009 after the Destiny Expedition had full access to Destinys database so found them information about medical device. In 2010 as used Lt.Tamara Johansen the device when she performed a kidney transplant Dale Volker and Ronald Greer

Neříkám že se pleteš, ale že wikina (a s ní já) neví(m).

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách