Wanted:
Mohli, ale třeba ty kvéry co tam jsou měly při startu (před víc jak padesáti miliony let) trochu lepší parametry, nebo antici prostě nepočítali, že by mohla taková zbraň jako jsou drony vůbec existovat a proto proti ní Destiny adekvátně neozbrojili.
To že se setkají s vyspělou civilizací zřejmě předpokládali (zbraně, štít, komunikace), ale nejde předpokládat každý aspekt "vyspělosti" té civilizace (a jak ukázaly poslední roky antiků v Pegu, ani "nevyspělé" civilizace by se neměly opomíjet).
Nemyslel jsem vyříznout chodbu "zevnitř", ale spíš někde "u povrchu". Když se pečlivě podíváš na obrázky Destiny (z posledních třeba tyhle - jdou rozkliknout a zvětšit -):
[img][./images/thumbs/sgu021907_1304605314.jpg]http://img715.imageshack.us/img715/4793/sgu021907.jpg[/img]
Tak je na nich docela dobře vidět, že Destiny je v podstatě "slepencem" pater. Na prvním odprava je blízký pohled na centrální pyramidu Destiny, rozdělenou "vodorovnými rýhami" a kupodivu jedna ta vrstva odpovídá (díky počtu oken v horizontální rovině - jen 1 okno) přesně jednomu patru. Když se pečlivě podíváš na hranu křídla na druhém obrázku zleva, všimneš si, že tohle "patrování" je patrné po skoro celém trupu lodě. V těch kilácích chodeb a místností na vrchní straně trupu by určitě vhodný prostor našli. No a jestli nenašl, tak by mohli uříznout jeden z přístupů k raketoplánům - ta chodba je skoro celá "vylezlá" z trupu. Mají dva raketoplány a tři přístupové chodby (kdyby uřízli z té přední co půjde, nic by se nestalo, obzvlášť, pokud by to pak dokázali přivařit zpátky.
Další fotka, která podle mého ukazuje, že Destiny je v podstatě "schodišťě" z jednotlivých pater.
[img][./images/thumbs/shuttle-28side-29_1304605378.jpg]http://images2.wikia.nocookie.net/__cb20101124131044/stargate/images/9/93/Shuttle%28side%29.jpg[/img]
Vzhledem k tomu, že všude po trupu kromě špičky přídě jsou nepříliš "tlustá" a niják do trupu zapuštěná okna, je nepravděpodobné, že by Destiny měla něják významně tlustý vnější trupový pancíř.
Nejpříhodnější pro uříznutí (či "uvolnění" z trupu, ať už by to udělali jakkoliv) by byla kopule, protože je nejenom dostatečně velká aby se tam vešlo dost lidí, ale zároveň by zachránili hydroponii a rostliny by jim trochu pomáhaly s okysličováním vzduchu. Protože je ale zapuštěná minimálně jedno patro dovnitř trupu, považuji to za nepravděpodobné a příliš pracné.
Další možností jak obejít problém s horkem na palubě aniž by byla použita brána + upozorněny drony, je využití stázových kójí, ať už na palubě, nebo (plných a) "vyhozených" z trupu Destiny.
Musím se přiznat, že si s Evilem zdatně sekundujem navzájem, ačkoliv se teď čílí, jak on je strašně rozumnej a při zemi v porovnání se mnou.
Alespoň že už raketoplánům dali manévrovací trysky....
Drony by s nima mohly cestovat poměrně snadno, protože cestují povětšinou na trupu CS a nemyslím, že by to bylo nějákými "přistávacími háky" nebo jiným zařízením CS. Vlastně mi trup CS přijde ještě hladší, než ten na Destiny samotné:
[img][./images/thumbs/drone_deployment_1304605379.jpg]http://images1.wikia.nocookie.net/__cb20110422152148/stargate/images/3/3a/Drone_deployment.jpg[/img]
[img][./images/thumbs/comand_ship_1304605380.jpg]http://images3.wikia.nocookie.net/__cb20110309181840/stargate/images/3/3c/Comand_ship.jpg[/img]
Je tedy (minimálně s šancí 50/50) možné, drony "donutit" k přistání i na lodi, která by pro ně v danou chvíli funkci CS přebrala (pokud to jde).
Já si to stáhnu z Uložto ráno poté. Tohle konkrétně bylo "Stargate.Universe.S02E19.HDTV.XviD-P0W4.avi". Kouknu znova, ale poprvé jsem viděl jenom tmu a dva červenějš úseky trupu v příďové části vypadající jako "oči" - teda aspoň myslim...

.
Jo a ještě edit - mám podezření, že možnost existence zařízení na klonování na palubě Destiny (někde v neprozkoumaných oblastech) jsem nadhodil někdy v minulosti já.
Evil:
Jak už jsem psal, sekundujeme si navzájem poměrně bez problémů.
Navíc, já taky "netvrdím" že seedery dokážou ("stoprocentně jistě") postavit Destiny, já tvrdím, že pokud by antici plánovali miliony let otálení před příchodem na palubu a průlet nespočtem nepřátelských (často i vyspělejších) galaxií, tak tehdy měli tuto schopnost flotile (která podle všeho nemá ani blbé automatické systémy oprav) dát, protože zatím to podle ostatních náznaků vypadá, že kdyby cokoliv zničilo Destiny samu, celý jejich "VELKÝ PROJEKT" hledání "prvotní inteligence" by byl v nenapravitelných troskách. Ztratit prázdnou loď by antikům asi nevadilo, ale ztratit přiležitosti, čas a hlavně data by už antiky asi trochu naštvalo.
Netvrdím, že některé z těch věcí v topicu "co by si
mohli vyrobit" není poněkud ulítlejch, ale divil by ses co dokáže člověk se svářečkou, (skoro) nekonečným zdrojem angiravitačních koulí, chytrou hlavou a palčivou potřebou nenechat se při příští příležitosti zabít.