Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x18 - Epilogue

2x18 - Epilogue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 21.4.2011 16:31:38
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ano, dokonce je i možné, že jen projde kolem planety (rychlost je důležitá), poškodí (nebo zničí) ji svým gravitačním působením, ale je od ní tak daleko, že než by první várka planetárního materiálu do ní začala padat, už dávno nasává hvězdu.
:idea:

Příspěvek 21.4.2011 17:03:33
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Taky moznost. Kazdopadne u tak vaznyho "vesmirnyho" prusvihu by stacilo jen letme oliznuti.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 22.4.2011 12:26:24
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

v SG-1 to bolo dobre, ked ten SG tím bol tiez na planete ked tam prisla cierna diera a ostali tam uväzneny koli casovej dilatacii.
Obrázek

Příspěvek 23.4.2011 23:11:16
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo, to mi přišlo trochu divné. Vždyť by ta dilatace měla vliv i na bránu a DHD na té planetě, takže není důvod, proč by jim "vytáčení ven" od červí díry nemohlo vyjít. Energii do červí díry dodává "volající brána" (díl 48 hodin) a když je ta brána pod vlivem dilatace, tak by tu energii měla dávkovat "pomaleji" a podle "svého času", takže by se brána neměla zavřít dřív, než se jim jí podaří projít...

Příspěvek 24.4.2011 09:01:37
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jenže zapomínáš na ten 38 minutovej limit a navíc je dost pravděpodobný že ve chvíli kdy bránu vytočili nebyla ta dilatace času tak obrovská. A nebo se prostě automaticky odpojila pozemská brána, když nic nepřicházelo (myslím že i v seriálu říkali, že když nic bránou několik minut neprochází, tak se sama uzavře).
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 24.4.2011 11:13:53
Major
Major

Odpovědět s citací

Nezapomínám na něj. Ale Ty zapomínáš na to, že je dělanej množstvím energie na "volající" straně (nebo množstvím energie posílaným z volající strany. Jinými slovy, je tam dost šťávy a výdrž na 38 minut SUBJEKTIVNÍHO času volající strany, ne nějákých univerzálních/objektivních 38 vesmírných minut všude po vesmíru stejných.

"zavírání" brány raději nevytahujme, protože se zavírá prostě podle toho, jak se jim to hodí. Občas projde čtvrtej (nějákou půlminutu po jejím otevření a brána se zavře, občas prochází zástupy tisíců uprchlíků a brána drží. K probléu "když bránou nic neprochází" mě taky ješě napadlo, že prochází - energie z té černé díry.

Dost jsem se divil, že už první vytočení brány tím týmem nevedlo k "uzamčení" TOHOTO spojení (které by přeskočit směrovaným výbuchem nemohli).

Příspěvek 26.4.2011 03:01:45
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl ušel 8/10.A co to má TJ za nemoc?
Obrázek

Příspěvek 26.4.2011 06:24:09
Major
Major

Odpovědět s citací

Lou Gehrigova nemoc (ALS). Co je o ní na české wikipedii:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Amyotrofic ... er%C3%B3za
Nejsou moc známy důvody proč u onemocněných vzniká (já bych tipnul že chudá strava a tvrdé prostředí Novusu tomu u ní asi moc nepomohly, v některých případech je to dědičné - možná to měla předtím v rodině.) Má to 2-6 lidí ze 100 000, takže o trochu méně, než 0,006% populace.
Není známa žádná léčba - léčí se jen symptomy (ztráta síly svalů, ztráta řeči, ztráta schopnosti pohybovat končetinami a v konečném stádiu ztráta "síly" dýchat a tepat srdcem, ve stavu kompletní paralýzy. Bez podpůrných přístrojů k udržování života nejde udržet nemocného v posledních stádiích naživu a bez křesla jaké má třeba Stephen Hawking se nemůže pohybovat a komunikovat.
Je to totiž ta nemoc, co jí má Stephen Hawkinkg.

Novusané vymysleli lék na její nemoc. Byl v archívu, ale posádce Destiny se podařilo získat jen třetinu záznamů z něj. Lék mezi nimi nebyl, ale je pořád slušná šance, že buď je v antické databázi Destiny, nebo že narazí na další Novusany (někde "vprostřed" jejich cesty ke kolonii, mezi soustavami), od kterých jej získají.

Mě trochu zaujaly ty jejich podsvětelné lodě. Doufám že je nepokosily drony... :(

Příspěvek 26.4.2011 07:44:57
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nuze happy-ending sa nekonal...kin mali 6 ako aj Eli povedal ze nebol jediny kto zobral(tudiz chceli Kino dat SGC na vyskum)...

To nevedia sakra ako tie lode vystopovat? Museli vediet aku maju rychlost a kratkymi FTL skokmi prehladat oblast vo vesmire, zosilnit senzori, signal atd atd.

Mám dojem ze ich najdu v Gauntlet.
Obrázek

Příspěvek 26.4.2011 08:33:57
Major
Major

Odpovědět s citací

Bylo by to hezke a hlavne by to vyresilo jejich problem s blokadou, kdyby jim pomohla prorazit civilizace, kterou v podstate vyrobili, ackoliv by zaplatila tu cenu, ze by na sebe upozornila drony. Navic v tuhle chvili maji asi nejvic lodi v pomeru na pocet obyvatelstva, jejich lode jsou delane na to aby vydrzely stovky let a staci jim nejspis jen pridelat nadsvetelny motor - at uz obdobu ftl, nebo nejaky protohypermotor. Docela me prekvapilo, ze je wreyova vsechny prezila - byla tam kupa mnohem mladsich asijskych zenskych.

Příspěvek 26.4.2011 10:57:29
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tajomstvo na dlhovekosť je...byť lesbou...a bohvie ake čínske odvary a čajíky si varila z bohvie akych rastlín...je smutné že sa neobetovala a neporodila žiadne decko(aspoň myslím).
Obrázek

Příspěvek 26.4.2011 21:00:36
Radiaw Airman
Airman

Odpovědět s citací

Proč nenechali jet ten bezdrátový přenos informací na Destiny a čekali by na oběžný dráze?

Příspěvek 26.4.2011 21:16:57
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Takže po epizodě jsem čuměl na obrazovku ještě asi 2 minuty, no ty vole! to bylo tak strašně epické!!! K chybám a errorům, kterých bych mohl najít nespočet, se vyjadřovat nebudu, protože to nemá cenu. Snažil jsem si toho nevšímat a povedlo se. Představte si tu myšlenku.... Druhá éra lidské rasy na druhé straně vesmíru! Bylo to tak velkolepé, až mi běžel mráz po zádech, vážně!
Nevím teda co víc napsat, abych víc neprozradil, ale radím koukněte se na to! Přiznávám, že místy jsem začínal být trochu znuděný, těmi flashbacky do minulosti, ale pak jsem si uvědomil, že bez nich by to asi nemělo takový efekt. Takže suma sumárum jeden z nejepičtějších dílu SG ever, 10/10 musím dát, zanechalo to ve mně hodně! Ještě teď mě hřeje ten krásný pocit.... achhh, asi mě budete mít za imbecila, ale nemůžu jinak.... sedlo mi to! líbilo se mi to! :P
edit: Vidět jak to všechno rostlo, jak se z osady stávala civilizace, co všechno dokázali, to byl ten hřejivý pocit, jo ten, když jste na někoho neskutečně hrdí.
ObrázekObrázek

Příspěvek 26.4.2011 21:20:50
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

*facepalm* ty jsi tu epizodu asi nevnímal. Kvůli zemětřesení vypadla elektřina (jestli ti to pořád nedošlo tak ten přenos bez energie nefunguje)
Obrázek

Příspěvek 26.4.2011 21:29:47
Radiaw Airman
Airman

Odpovědět s citací

k770i píše:
*facepalm* ty jsi tu epizodu asi nevnímal. Kvůli zemětřesení vypadla elektřina (jestli ti to pořád nedošlo tak ten přenos bez energie nefunguje)

Vidišto, jsem si asi nevšiml :D

Příspěvek 26.4.2011 21:46:07
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

SGU sa diel od dielu prekonáva a je ho čím ďalej, tým väčšia škoda...

Příspěvek 26.4.2011 21:47:16
prevor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

3/3 jeden z nej dilu, Nejvic me dostal Brody s knirkem nemohl jsem se prestat smat :rflmao: .
Obrázek
hodnoceni :1= fuj ,2=dobré , 3=luxus

Příspěvek 26.4.2011 22:08:26
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nemůžu si pomoct. Po první serii sem se tal zarytým odpůrcem SGU ale od poloviny druhé serie je další a další díl lepší a lepší. Tenhle poslední díl mě dorazil a musim říct že sgu se posunulu na žebříček druhý místo sga. 1)SGC 2)SGU 3)SGA

Škoda že syfy nepočkalo až jak dopadne druhá serie. Opravdu se jim ta druha povedla.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 26.4.2011 22:52:17
Major
Major

Odpovědět s citací

Evil: Čert ví jestli neměla alespoň jedno dítě - Jak jinak by se jméno (jejího otce) "Yazhou" dostalo do oběhu jmen Novusanů, kdyby jim ho "nedala" ona? Navíc to, že je lesba ještě neznamená že by byla geneticky nevhodná, nebo že by dítě nedokázala splodit. Jenom by si při tom moc neužívala, ledaže by se dohodla s nějákým "hetero" párem a zatímco by muž dělal "to své", tak ona by se plně soustředila na druhou ženu.

Radiaw: Protože takhle mohli zároveň sami prohrabávat archív a vykrádat sklady? Navíc podle mého ten přenos nechali, ale pak se zřítila ta větší část stropu a vyhodilo to energii, takže už se asi stahování databáze "přeseklo" (vysílač neměl šťávu). Jak už psal k770i.

koko9:
Zajímalo by mě, jestli ta loď(?) na konci byla jedna z těch podsvětelných generačních/kryogenních lodí Novusanů.

rigix:
Jméno seriálu - SG1. Jméno komplexu hvězdné brány (toho bungru pod Čejenskou horou) je S(tar) G(ate) C(ommand) - velitelství hvězdné brány. Ale všichni čtenáři pochopili... Taky mě trochu mrzí. První polovina první série si ale zabití seriálu zasloužila. Pokud chtěli přežít trochu déle, měli si rozumnějším začátkem nahrabat pár diváků, které by pak mohli skrze série případně "ztrácet". Takhle jim ale neopadávaly jenom lupy z hlavy, ale i části té hlavy a kusy kostry jejich "fanbase", protože nové nepřivedli a staré si vytočili novým a pomalým přístupem.

Příspěvek 26.4.2011 23:11:00
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Zajímalo by mě, jestli ta loď(?) na konci byla jedna z těch podsvětelných generačních/kryogenních lodí Novusanů.

Pochybujem, jednak bolo na planéte stále rušno (jazdili tam vlaky/autá/whatever) a okrem toho bola podľa mňa príliš malá.

Příspěvek 26.4.2011 23:11:14
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo teď si vzpomínám na starýho otrapu Brodyho s knírkem :lol: :lol: ... prý : Všude jsou děti" Pošlapávají mi trávníček! Za mých let by jsme by si nic takového nedovolili. :D Chudák zůstal sám....

Ultramarinus: Viděl jsem ještě na Novusu jezdit auta, takže je to nepravděpodobné, jedině že by tu loď zkoušeli. Protože kdyby se evakuovali, tak by to dole tak hodně nežilo. Pak je možnost, že to zase scénaristé nedomysleli a ta loď to měla být. Jinak vypadala pěkně a celkově na mě lidstvo za 2000 let bez ničeho zapůsobilo.... Vypadá to, že ani ve skutečnosti nebudeme mít tak rychle přístup k jiným dimenzím, jako hyperprostor. Takový lodě bychom byli schopni postavit už teď, ale teda fuel na několik set let zatím nemáme. :lol:

:ed- hmm Fighter o pár vteřin.
ObrázekObrázek

Příspěvek 26.4.2011 23:13:18
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak si robila video dennik a spomenula tam mena rodicov...niekto to vyuzil ako my dnes kalendar.
Obrázek

Příspěvek 26.4.2011 23:18:18
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aiwendill píše:
Evil: Da sa to, ak zosynchronizujes polohu lode s rotaciou planety, tak mozes byt donekonecna nad jednym miestom na planete a rotovat spolu s tym. Dlhodobo to sice vyvolava problemy (vacsina takto synchronizovanych druzic pada do atmosfery, kedze ich rychlost je pomerne nizka), ale pri vesmirnej lodi nie je problem. Sem tam zapnes trysky na udrzanie pozicie a je to. A potom staci uz iba presne namierit a je to...

tak tohle je na zalobu ceskeho vzdelavaciho systemu... :hmmm: :lol:

ANTIOFFTOPIC: dil dobrej... chyb mraky... nenadelas nic... je to jen prece sci-fi 9/10 :bye:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 26.4.2011 23:57:23
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Dalo se to no. Epka pěkná, některý chvilky z minulosti trochu nudí, ale katastrofa to nebyla. Jo k ději, tak přiletěli tam a všude prach,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl01_1303857650.jpg]http://img38.imageshack.us/img38/884/sgu0218dl01.jpg[/img]
Destiny se prostřílela do archivu,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl06_1303857664.jpg]http://img709.imageshack.us/img709/5531/sgu0218dl06.jpg[/img]
ten vypadal dost zachovale,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl11_1303857670.jpg]http://img825.imageshack.us/img825/2552/sgu0218dl11.jpg[/img]
Brody chtěl kopírovat, ale dědkovi se to nezdá,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl15_1303857678.jpg]http://img33.imageshack.us/img33/6703/sgu0218dl15.jpg[/img]
osadníci staví,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl19_1303857685.jpg]http://img832.imageshack.us/img832/2081/sgu0218dl19.jpg[/img]
zrovna, když Destiny dorazila, začne se archiv rozpadat, divná smůla
[img][./images/thumbs/sgu0218dl20_1303857695.jpg]http://img196.imageshack.us/img196/3118/sgu0218dl20.jpg[/img]
data se začínají odesílat, zase nějaký nesrozumitelný čmáranice,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl25_1303857703.jpg]http://img824.imageshack.us/img824/4/sgu0218dl25.jpg[/img]
Rush našel super hyper molitan do čističek vzduchu,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl26_1303857710.jpg]http://img7.imageshack.us/img7/9762/sgu0218dl26.jpg[/img]
továrna na lodě bez FTL je najednou pryč, díky scénáristé
[img][./images/thumbs/sgu0218dl27_1303857721.jpg]http://img849.imageshack.us/img849/5181/sgu0218dl27.jpg[/img]
nevrlý Brody, s knírkem (děti mu šlapou na trávník)
[img][./images/thumbs/sgu0218dl29_1303857731.jpg]http://img684.imageshack.us/img684/9323/sgu0218dl29.jpg[/img]
z vesnice,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl34_1303857737.jpg]http://img135.imageshack.us/img135/6994/sgu0218dl34.jpg[/img]
se stane město,
[img][./images/thumbs/sgu0218dl35_1303857751.jpg]http://img151.imageshack.us/img151/918/sgu0218dl35.jpg[/img]
a nakonec velkoměsto s lodí, (asi to nebude "ta" obrovská)
[img][./images/thumbs/sgu0218dl37_1303857758.jpg]http://img571.imageshack.us/img571/944/sgu0218dl37.jpg[/img]
Pěkná podívaná a jeden z velmi dobrých dílů 9/10.
:D
Technická: Nejprve najdou v archivu co je to za lodě bez FTL, za jak dlouho dorazí k cílové planetě (Destiny za 10 dní) a jakým směrem, a pak Eli řekne, že ve vesmíru by je nenašli? Divné, tak zvolím max. rychlost tu určitě použili a vypočítám podle data, kdy odletěli jejich současnou polohu a na Destiny to přepočítám do FTL. Myslím, že pokud by chtěli, tak je najdou.
:idea:

Příspěvek 27.4.2011 00:00:57
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ty si to pěkně shrnul :lol: . Jo taky se mi zdálo, že najít je by nebyl problém, ale scénaristovi to asi nedošlo :D
ObrázekObrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách