Jackson D.: Může být. Nemáme jednoznačnou jistotu ani tak ani tak.
NoMouse: Eli, Young, Greer, Scott, Chloe a všichni ti, kteří tam původně chtěli zůstat s Rushem (těch "deset" - nebo kolik) poslal Rush pryč bránou, když se začala Destiny sama rozpadat a červí díra (2000 let do minulosti) stále ještě držela. Nikdo z posádky si ale nevzal žádná zavazadla, ani žádnou zátěž větší než batoh a plné kapsy, aby zavazadla vyvržená v cílové destinaci silou Extradálkového spojení někoho nezranila. Zároveň tam asi chtěli nechat co nejvíc zásob těm desíti, kteří tam původně měli zůstat...
S tím Greerem co přišel na "prázdnou" to chápeš dobře. Já mám ale na mysli to, že:
- posádka měla při příchodu na Destiny (Air) omezené množství zbraní a zásob - plus mínus třicet a docházející zásoby munice. Od té doby ještě něco ze zbraní poztráceli a munice vystříleli.
- Když se pak ve "Twinn Destinies" domnívali, že odchází na Zemi, většinu vybavení a zbraní tam (na palubě) nechali a odešli s "prázdnýma rukama" tak říkajíc.
- Nechali tam minimálně deset pušek (které jsme viděli sbírat následně v "prázdné" lodi Greera), munici, plamenomety a výbušniny.
- Všechno, co jsme viděli že Greer odnesl z Destiny nemohla posádka odnést na planetu prostě proto, že kdyby to odnesli, Greer by to nemohl vybrakovat o dvanáct hodin později. Neměli dvakrát víc pušek než "naše" posádka, aby si je mohli vzít s sebou "na Zemi" a zároveň je nechat na Destiny.
Suma.
Greer nemohl (jak správně píšeš když přišel 12 hodin po odchodu "první" posádky) ty zbraně co odnesl, té "první" posádce ukrást, ale když je MOHL ODNÉST, tak to znamená že je ta první posádka s sebou nevzala a tím pádem jí na Novusu nemohly ty zbraně, zásoby a munice pomoct, protože je tam nepřinesli. Všechny plamenomety. Pušky. Dost munice. Výbušniny. Miny. Možná i ta Lucianská bazuka... Prostě tohle všechno se na Novus nedostalo, tím pádem se to nemohlo podílet na stavbě, nakrmení a obraně první osady.
Takhle jsem to myslel. Nepřijde mi to moc složité, ani nelogické.