Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x18 - Epilogue

2x18 - Epilogue

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 20.7.2010 09:02:22
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

EPISODE NUMBER - 218
ORIGINAL U.S. AIR DATE - Spring 2011
WRITTEN BY - Carl Binder
DIRECTED BY - ???

The rest of the day was spent yakking about Carl’s first draft of Hope, episode #14, my outline for The Hunt, episode #16, and whether or not Radio, episode #18, still worked given the preceding episode.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 03.9.2010 14:04:09
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

epizoda byla přejmenována z Radio na Epilogue a do prvního příspěvku byl přidán scénarista epizody.
Obrázek

Příspěvek 03.2.2011 00:31:44
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Obrázek z Mallozziho blogu - "Extrémně nehostinná planeta" (podle popisků tam má být jeskyně a má tam vířit písek).

Obrázek

http://josephmallozzi.files.wordpress.com/2011/01/img_2029.jpg
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 24.3.2011 16:42:09
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Returning the settlers to their home planet Novus, the Destiny crew discover the planet has been abandoned and on the verge of seismic destruction.
Obrázek

Příspěvek 25.3.2011 04:34:13
Major
Major

Odpovědět s citací

Že by přibrali nějáké nové obličeje do posádky? Jestli je planeta, ze které s nadějí čekají na zásoby TAKHLE v pytli, asi budou muset "něco udělat" (aby jejich potomci nepomřeli). Vidím to buď na přesun bránou na nějákou tropickou planetu kde kokosy padají samy do úst, nebo na přibrání (dočasné, třeba) do posádky Destiny. Kuchaři, uklízečky, rváči, to všechno, klidně i středověké se jim hodí.

Příspěvek 26.3.2011 01:51:23
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

tí ludia su evolucne vyspeli o 2000rokov...
Obrázek

Příspěvek 26.3.2011 05:13:47
Major
Major

Odpovědět s citací

Volně přeloženo, jsou to stejní looseři, jako my a je mezi nimi a námi stejný "evoluční skok", jako je mezi lidmi z doby krista a říše římské a námi - tj ŽÁDNÝ. Navíc jestli Novas zakládali ti co tam přišli přerušenou červí dírou, tak ti s sebou neměli ani kudlu - šli naprosto nalehko a bez vybavení. Jinými slovy, by prvně museli vytvořit oheň, vynalézt kovařinu a pokračovat dál, než by se k něčemu "vyspělému" dostali. Z ukázek mám pocit, že jde o "středověké" vesničany.

Příspěvek 26.3.2011 11:05:54
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

medzi ludmi z doby Krista je evolucny skok...o co si vacsi mozog, ci rychlejsie ucenie, vyska vtedy muzi dosahovali vysku 160cm.Takze tu to bude podobne aspon v tom ze sa budu rychlejsie ucit...pochybujem ze hostujuci herci budu basketbalisti.
Za dalsie nezacinali od nuly v poznatkoch, takze ohen zalozia za minutu(vojsko to malo urcite v ramci "vycviku prezitia" a skauti medzi nimi tiez su.)
Pristresie budu stavat podobne ako vo "Faith".Vedci im predali jazyk,vyssiu matematiku a ine vedecke poznatky s ktorymi sa im lahsie zilo.

Epizoda sa povodne volala "Radio" co znamena vysielačka, takze zda sa ze tam najdu dake "SoS vysielanie" so suradnicami kam isli z Novusu...takze o stredovekych dedincanov sa jednat nebude.
Obrázek

Příspěvek 26.3.2011 20:44:47
Major
Major

Odpovědět s citací

Evil: To si pleteš s neandrtálcema. TAK rychle zas evoluce nejde - jsou to (ti římani z příkladu) stejní homo sapiens sapiens jako my, jenom s trochu míň vymakanou technikou a vědou.

Radio může znamenat i rádio a může se to vztahovat ke kamenům, vysílačkám seederů, raketoplánů, nebo kupě dalších "rádií". Jenom vyrobit kudlu, nebo luk a šípy jim bude trvat docela dlouho a jak znám vědce, tak jim asi plánky jak vyrobit výbušniny a zbraně nepředali. I "středověká" společnost může klidně vzniknout na místě, kde bylo jejími předky zapnuté "sos vysílání na automatiku" - prostě kvůli nedostatku nástrojů a nářadí. Stačí když dnešní lidi spadnou s letadlem na pustý ostrov a rázem jsou z nich "divoši" - a jejich potomci (pokud se odtamtud nedostanou) budou ještě větší a to i v případě, že první generace na tom ostrově zapíchla nouzový radiomaják, který v době dalších generací ještě chodí. Vo "Faith" měli aspoň sekeru a zásoby z Destiny. Na Novasu si prvně museli vyrobit sekery, pily, nože, luky a šípy prostě proto, aby mohli vyrobit všechno to ostatní (včetně budov).

Příspěvek 27.3.2011 00:56:40
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja nehovorim ze tam je rapidny skok ale je...a s vyskou u vtedajsi ludi je to potvrdene 100% vela kostier sa zachovalo.

Luk im bude dlho trvat???Ja sam ti luk vyrobim...len mi daj haluz z liesky..noz?Staci kamen opracovat...preboha ved su tam vojaci ktory tie veci vyrobia...dalej divosi sa z nich nestanu, vdaka dennemu rezimu ktory tam budu udrziavat(a nestali sa z nich divosi ani na Destiny)
Radio = vysielacka..ich civilazia vedela ze sa raz Destiny vrati, tak zanechali odkaz kde ich najdu.
Obrázek

Příspěvek 27.3.2011 01:59:41
Major
Major

Odpovědět s citací

Věděli že se na Destiny vrátí, protože to bylo součástí jejich legend. To, že jde o kolonii založenou z Novasu a ne o Novas samotný se mi zdálo, nebo to tam opravdu v některých spoilech píší?

Vyžší nebudou, protože je budou hrát dnešní lidé, navíc výška a prodloužení délky života mělo co dělat spíš s medicínou a dosatečnou stravou, než s vývojem.

V tom je to kouzlo. Haluzku si tam musí najít. Provaz (šlachu zvířete?) si musí vyrobit/obstarat. Kamennej nůž je naprosto nesrovnatelnej s pořádným kovovým. Divoši ve smyslu společenském nejspíš ne. Divoši ve smyslu technologií spíš ano.

Příspěvek 27.3.2011 09:14:45
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pokud vím, tak výška s evolucí v tomhle kontextu nemá co dělat. Tehdá byli nižší proto, že od ranýho věku dost pracovali, stejnak ve středověku. Když se dneska podíváš na lidi, co začnou v patnácti nebo tak hodně posilovat, tak zůstanou malí. Mě se vždycky vybaví ten borec co hraje Harryho Pottera. Kvůli té hře kde hrál nahej začal posilovat, a vyrostl už jenom minimálně.
Prostě, s evolucí to nemá co dočinění, na takový změny je třeba víc než 2000 let.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 27.3.2011 12:12:01
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Věděli že se na Destiny vrátí, protože to bylo součástí jejich legend. To, že jde o kolonii založenou z Novasu a ne o Novas samotný se mi zdálo, nebo to tam opravdu v některých spoilech píší?

Ano najdu na planete par ludi, ktory tam uviazli pred cca 50rokmi...a chcu aby ich skrz Destiny zobrali na Novus...No ked tuto planetu najdu v tejto epizode bude opustena pre velku seizmicku aktivitu.

Ultramarinus píše:
Kamennej nůž je naprosto nesrovnatelnej s pořádným kovovým.

Ujo pračlovek by nesuhlasil, co maju od nich v muzeach tak kamenny noz bol nabruseny tak ze rezal ako skalpel.

Slovensky lud od nepamäti pracoval od rana do vecera a bez tak sa rodili chlapi ako hora...ved kazdy vie aky bol zivot na dedine v trebars v 19storoci...zeny rano na pole a vecer domov, chlapi zas drevo rubat....to tiez malo co docinenia s nadmernou fyzickou pracou.Takze to by sme boli liliputani podla tvojej teorie.

Ano je to maly krocik v evolucii, ci si myslis ze to pride zrazu a "bum" od toho datumu su vsetci vyssi a ziju dlhsie...takto pomalicky to ide...viac ako 2000rokov je treba na vyznamne pozmenenie ako trebars zväcsenie mozgu...navyse 2000rokov je dost dobry cas na pozorovanie malych zmien.
Obrázek

Příspěvek 27.3.2011 12:37:35

Odpovědět s citací

Já mám pocit, že ty si myslíš, že člověk a živočichové obecně se musí konstantně vyvíjet. Není to pravda, pokud tomu tvorovi vyhovuje to, v jaké podobě je a nejen přežívá, ale vzkvétá, tak se nemění. Žralok je stejnej, jako byl i za doby dinosaurů.
Jenže tady de o těžkou práci jako takovou, v 19. století už přecijen byla jistá automatizace v továrnách i lepší nástroje na pole. A i tak byli lidi menší, než dnes.

Navíc, tohle nemá co dělat s evolucí. Výšku neovlivnují jen geny, ale prostředí, strava atd. Když ten tvůj člověk z 2000 let vzdálený budoucnosti, podle tebe o drobátko vyspělejší než my, nebude mít dobrou stravu, a bude muset dřít jak mezek, moc ti nevyroste a je úplně jedno, jaký má geny.

Btw. někde sem četl, že za současným zvyšováním lidí může být častečně to, že jíme jídlo který je pořádně napumpovaný steroidama aby rostlo, třeba kuřata, a tím se to dostává i do nás.

Myslím že bys o tom měl něco radši přečíst, pak bys nemohl říct, že to, že za dva tisíce let je člověk o cosi vyšší výsledkem evoluce. Evoluce si nechává výhodný znaky pro přežití, k čemu je výhodný pro moderního člověka co žije ve městech to, že je o 20 cm vyšší než byli jeho předci? Tohle je důsledek prostředí, stravy a životního stylu, ne evoluce.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 27.3.2011 12:54:13
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Žralok neni taky isty, bol vacsi rovnako ako krokodil a vazka. Mozes si nieco o nom precitat "Carcharodon megalodon".
Dobre tak dam vek 1100rokov...aj vtedy slovaci chodili na polia a do hory.

Btw. někde sem četl, že za současným zvyšováním lidí může být častečně to, že jíme jídlo který je pořádně napumpovaný steroidama aby rostlo, třeba kuřata, a tím se to dostává i do nás.

Ano, Ano konspiracne teorie.Este mi povedz nieco zaujimave.Ja som cital ze za zemetrasenie v Japonsku moze HAARP.

Tohle je důsledek prostředí, stravy a životního stylu, ne evoluce.

Vsade citam ako je vsetko nezdrave, hento obsahuje cholesterol hento zas kardiocidy, zelenina a ovocie umelo pestovane v sklenikoch a striekane proti pesticidom...tak v porovnani aku mali stravu pred 2000rokmi + aky mali cersty vzduch a ziaden stres z prace...mali zit 1000rokov a merat 100metrov.

Za dalsie títo ludia z tejto epizody ziju na inej planete ako je Zem, bude tam ina flora a fauna, mozno 3mesiace nad planetou, mozno mladsie a intenzivnejsie slnko a 1000x viac dovodov preco sa evoluciou mohli prisposobit tym podmienkam.
Obrázek

Příspěvek 27.3.2011 13:16:07

Odpovědět s citací

Tehdy žádní Slováci nebyli.

Příspěvek 27.3.2011 13:23:54
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Teď jsi mu dal! Good one. :lol: Co se týče těch tzv. "konspiračních teorií", tak to je holý fakt, drahý Evile. Nebo nám snad chceš tvrdit, že je normální, když kuře vyroste během týdne? :)

Příspěvek 27.3.2011 13:30:58
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tehdy žádní Slováci nebyli.

Tvoje medzeri v dejepise su pozoruhodne.Niekto ako ty ma tu este bude poucovat.

Co se týče těch tzv. "konspiračních teorií", tak to je holý fakt, drahý Evile. Nebo nám snad chceš tvrdit, že je normální, když kuře vyroste během týdne?

Vidim ze vcerajsi meme obrazok v tebe zanechal dusevnu trhlinu
Obrázek

btw ukaz mi kura ktore vyrastie za tyzden.
Obrázek

Příspěvek 27.3.2011 13:35:39
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mrkni se na kteroukoliv kuřecí farmu. Myslím, že nebudu přehánět, když výraz "kuřecí" zaměním za "mutantní". :)

Pro upřesnění se takový průměrný brojler dožívá 6-9 týdnů, dnes možná i méně. S týdnem jsem to možná přehnal, ale aspoň po týdnu už bys tu mrchu nepoznal. ;)

Příspěvek 27.3.2011 13:40:41

Odpovědět s citací

Evil: že ty jsi ten typ člověka, co tvrdí, že Velkomoravská říše byla Velkoslovenská.

Příspěvek 27.3.2011 13:41:15
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Balial: přesně to jsem právě taky psal. :D

Příspěvek 27.3.2011 13:43:30
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

a co ma s rokom 1100 Velkomoravska ríša?..ved vravim ze tvoje medzery v dejinach su pozoruhodne...vtedy uz existovalo Uhorsko.
Naposledy upravil Evil dne 27.3.2011 13:47:44, celkově upraveno 2
Obrázek

Příspěvek 27.3.2011 13:44:40
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

A navíc Evile ve středověku sice možná měli zdravější stravu, ale taky toho jídla měli mnohem míň než dnes, respektive bylo hůř dosutpný. Kupříkladu maso měli v podstatě jen vyšší vrstvy společnosti, čili šlechta, panovníci a možná nějaký ty církevní hodnostáři. Průměrnej člověk tehdy většinou jedl hlavně nejrůznější obilný kaše, semtam nějaký to pečivo a zelenina popřípadě ovoce. A navíc nezapomínej že taky tehdy dost často byli hladomory.

EDIT: Nechte už Evila bejt je jasný že to je zarytej vlastenec. :rflmao: :rflmao:
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 27.3.2011 13:46:27
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ty už ani nevíš co píšeš, ještě před chvíli to bylo před 1100 lety.

Příspěvek 27.3.2011 13:49:25
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

OMFG..kde je ta predlozka PRED???Ci nevies uz ani citat?..a prispevok nie je prepracovany, co si mozes overit.
Obrázek

Další

Zpět na Pokec o epizodách