Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x12 - Twin Destinies

2x12 - Twin Destinies

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.1.2011 11:10:04
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

heh..tento obrazok som nepovazoval za zaujimavy dokial som lepsie nepozrel na foto to co je za Robbinsom:

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Toto je spoiler!!!:
Ci to bude z tejto epizody neviem, ale tu mame vidiet i Rusha z buducnosti tak mozno aj Wrayovu.
Obrázek

Příspěvek 03.1.2011 12:14:35
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ten kdo to zvíře dělal moc koukal na Avatara.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 03.1.2011 13:12:03
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keby pozeral Avatara tak by mu dal cop na pripojenie...i ked podoba s Thanatorom tam je
Obrázek

Příspěvek 03.1.2011 14:37:36
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Hustý, Hexapuma! :shock:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 03.1.2011 16:00:42
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

To zvíře tipuju na díl "Hunt" (18?).

Ta fotka může a nemusí být to co myslíte. Mě to připadá jak indiánskej dědeček ve stejnejch hadrech a tu asiatku z takovéhle dálky nepoznám (klidně to může být "Parková" - ta dávací vědkyně co objela Greera -, nebo může jít o koncept
Toto je spoiler!!!:
"potomka" někoho z posádky (to se v nějákém už natočeném dílu má také objevit).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 03.1.2011 16:03:05
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

hej a tiez zanechala svoje oblecenie.
Obrázek

Příspěvek 04.1.2011 09:49:17
Major
Major

Odpovědět s citací

Může být... Nebo prostě kopírovali známé střihy uniforem...? Zdá se mi to, nebo ta "mladší" má nějáké černé pruhy z ramen ?šle? a ta starší ne (nebo příšerně vybledlé, že nejsou vidět?)

Příspěvek 04.1.2011 11:28:51
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Prilis polemizujes na Stargate...bude to Wrayova i ked zostarnuta vyzera ako nejaky stary Indian z Winetuoviek ale bude to ona...je na jednej fotke pre porovnanie + rovnake oblecenie i črty
Obrázek

Příspěvek 05.1.2011 11:20:23
Major
Major

Odpovědět s citací

Však mě znáš, já "příliš polemizuju" na všecho.... :D Ale taky už kloním k názoru, že to bude ta Wrayová (nebo nějáká ta asiatka z posádky) - wrayová nenosí uniformu?

Příspěvek 16.1.2011 14:12:10
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

zda sa ze:

Toto je spoiler!!!:
Posadka na Destiny sa bude pokusat o vytocenie Zemi z vnutra hviezdy a vsak nastane neocakavana situacia a solarna aktivita odstrci Destiny do minulosti, Destiny z buducnosti bude znacne poskodena(co vidno aj na tom koncept arte.)
Obrázek

Příspěvek 16.1.2011 14:32:32
Major
Major

Odpovědět s citací

Jj, vypadá to tak. :yes:

Příspěvek 16.1.2011 14:58:40
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

I Mallozzi naznačil nějaké hrádky s časem...
Obrázek

Příspěvek 17.2.2011 11:26:40
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Excitement spreads through the ship as Eli believes he’s found a way to dial Earth. Dr. Rush has serious reservations about the plan and abandoning Destiny.

že by návrat k SG fyzice?
Obrázek

Příspěvek 15.3.2011 12:15:09
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak jsem to shlédl bez titulků a musím říct, že se mi to líbilo o dost víc než minulý díl. Ano, to s tím vrácením v čase a Eliovým plánem byla taková logika alá SGA ale jinak to bylo v pohodě. Jen škoda Telforda i když je na Zemi další. Začínal jsem ho mít rád. Jen mě to, ale na konci připadalo, že je ten díl jen výplň pro to aby opravili loď a dostali Telforda domů. Ale jo dám tomu 9/10.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 15.3.2011 14:04:57
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Epizodá byla dobrá,ale škoda Telforda.Brodyho běh neměl chybu :D
Obrázek

Příspěvek 15.3.2011 17:14:11
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ona to nebyla zase taková hrůza, Rush je zpět a jeho intriky taky. Z počátku jsem si opravdu říkal je to blbost, ale není. Až na konci jsem pochopil, že už od začátku bylo vše podle jeho plánu.
Obrázek

Příspěvek 15.3.2011 20:03:59
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tahle epka proste byla naslapana! 10/10 !!!!
" IMMORTALITY "

Příspěvek 15.3.2011 22:04:28
k.koudy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

já ji viděl ráno hned v 5:00 na SyFy a říkám 10/10, sice jsem se bál cestování časem, ale SGU je opravdu jiné... :yahoo:
Obrázek

Příspěvek 16.3.2011 01:20:08
Jerry93 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

awsome.....lepší slovo mě nenapadá :yes:

Příspěvek 16.3.2011 01:54:00
Major
Major

Odpovědět s citací

bylo... :( Zkončilo.

Příspěvek 16.3.2011 02:01:41
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Diel bol dobrý, ale... kde sa vzal druhý Telford na Zemi? Tam sa predsa dostal v inej časovej línii, v tejto našej k tomu nestihlo prísť.

Příspěvek 16.3.2011 03:41:36
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Budu se zde opakovat z Lapu, nicméně přestože většinou cestování v čase v SG ráda nemám, naskytlo se tu aspoň něco k přemýšlení. A ke konzultování s vámi, tak jak na to hledíte vy?

Z dílu koukám, že cestování časem lze znásilnit znovu a na další způsob. Povězte mi někdo prosím, jak je možné, že máme jednoho Telforda na Zemi. Jako dobrá, ještě chápu ten "návrat" Rushe orig. a Destiny orig., ale ti byli vráceni řekněme přes tu turbulenci. To Telford nezvládl. Ta původní časová linie by neměla existovat, tedy žádné otevření brány na druhé straně, žádný příchod bránou. Čas se pro Rushe a Destiny posunul až někdy poté (kde tedy nikdo přesně neví, co se stalo), takže to na Telforda nemělo vliv. Maximálně, že by se stalo něco, o čem právě nevíme, co by toho Telforda orig. vysvětlilo. (Co mě např. napadá, že by se nějak přinejmenším Rush a Telford vrátili v čase, Rush v raketoplánu, kde z nějakého důvodu skončil, Telford na Destiny, kde by stačil projít bránou na Zemi - tím, že by se to stalo již ve stejné časové linii, tak by to neodporovalo výskytu Telforda na Zemi (v původní by byla tato timeline vymazána). Tak nějak by to snad šlo.).* Mno, alespoň je to něco k přemýšlení... i když jestli to má logiku jako např. Continuum, tak se snažím marně :-D.

Třeba mi něco uniká (tak je pozdě a právě jsem to viděla, zatim na to koukám jen z jednoho úhlu (tedy z jednoho mě momentálně viditelného)). Doufám, že toho Telforda vysvětlí, protože jinak je to pouze zas další blbost... :roll:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.3.2011 09:29:17
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jediné čo ma napadá je, že sa Telford presunul pár minút do minulosti, keď prechádzal bránou. Ostatných to zabilo, kvôli nestabilnej červej diere a tiež by to vysvetľovalo to, že keď Rush potom použil kamene, tak mu povedali, že okrem Telforda nikto bránou neprešiel. A keď sa potom Rush vrátil v čase, tak sa vrátil do bodu, keď už teoreticky bol Telford na Zemi. Čiže vznikol paradox, tým, že sa necestovalo na Zem v tom istom čase, takže Telford sa nevrátil do toho istého okamihu ako predtým, ale ostal na Destiny.

Táto teória, ale predpokladá, že keď Telford prechádzal bránou, tak červiu dieru zastihla erupcia, čo sa samozrejme nedá dokázať.

Ďalšie, menej zložité vysvetlenie je, že Rush jednoducho klamal, ako to má vo zvyku. Každopádne na nič lepšie ma v tejto chvíli nenapadlo.

Příspěvek 16.3.2011 11:50:05
coaxial Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejsem žádnej odborník na cestování časem, ale v čem máš problém ?

1 Destiny která otevřela bránu v čase neskočila. Telford normálně v této časové linii prošel branou na Zem. Kde skončil zbytek, toť otázka.
Další otázka je, jak Rush skočil v čase, ale to je jedno. Vrátil se o 12 hodin ( i s celou Destiny, a podle mě umýslně, ono to z ní logicky. Zbavil se všech lidí na lodi, a hlavně Telforda. Rushovi jde hlavně o to, pokračovat v misi. Vrátil se v čase o 12 hodin. Čeká, vynoří se z FTL stále jakoby ta první Destiny, ale ta už se odklání od původní časové linie. Rush jim tam něco nakecá, oni běží do první destiny pro náhradní díly. Oni nebudou otvírat bránu, a ještě náhodou zabije Telforda, to je ale náhodička ? A pak zabije sám sebe, podle mě úmyslně. Ví že nemůže být v jednom čase 2x.

Tím padem, bránou nikdo neodeje. Destiny bude opravená pokračovat dál a na lodi má vesměs lidi, který tam mít chce. Telforda se zbavil krásně. Ten je na Zemi, a může hovno :).

Telford a Telford je sám o sobě paradox. Původní Telford odešel na Zem. Ale druhej Rush vlastně zábranil tomu, aby Telford na tu Zem odešel :D

Pánové já to balím, jsem se do toho úplně zamotal.

Ale každopádně věřím tomu, že Rush to přesně takle chtěl. Ovšem, jak se sakra dokázal vrátit o 12 hodin v čase, náhodou chvíly předtím než naklusala druhá Destiny?

Příspěvek 16.3.2011 14:21:19
Aiwendill Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mne pripada ako najrozumnejsie a najlogickejsie vysvetlenie, ze vznikol efekt nohavic, ked sa nielen casopriestorova linia rozstiepila na dve rozne linie (klasicky vznik alternativneho vesmiru na zaklade odlisneho rozhodnutia). Rush c. 1 s kvalitne poskodenou Destiny po tom nestastnom vytoceni brany a zisteni, ze okrem Telforda nikto neprezil, preskocil (pravdepodobne planovane) z jednej nohavice do druhej. Telford c. 1 ostal na Zemi c. 1 (v prvej nohavici), kym Rush c. 1 a Destiny c. 1 preskocili nielen v case (naspat o 12 hodin) ale aj v priestore (skok do inej priestorovej linie - teoreticky alternativneho vesmiru, alebo druhej nohavice). Rush c. 1 siel tak efektne ku dnu aj so svojou lodou (Destiny c. 1) potom co sa mu podarilo zlikvidovat Telforda c. 2 a odovzdat zasoby a nahradne diely na Destiny c. 2.

Pre tych co v tom uz maju definitivny mischung zhrniem vysledok mojho uvazovania: v casopriestorovej linii (nohavici) c. 1 ostal Telford c. 1 a nikto viac. V nohavici c. 2 ostal Rush c. 2 a Destiny c. 2, avsak zomrel tam Telford c. 2, Rush c. 1 a tiez bola znicena Destiny c. 1

Obdivujem scenaristov tejto epky, ze sa im zasa chcelo vytahovat cestovanie casom a pravdepodobne aj paralelne vesmiry...
Najlepší štvornohý priateľ človeka je posteľ...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách