Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.1.2011 23:19:23
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jinak ta moje reakce na "Štít je VŽDY na plášti lodě" - tj obrázek byla spíš zaměřená na to slovo "vždy", protože víme (teď už všichni tři), že "vždy" na plášti lodi není (minimálně ve chvílích kdy ho podle Tvého "zvednou", nebo podle mého "zapnou" NENÍ NA TRUPU.)

No ja mam pocit, ze na vychazku po lodi se dostali dirou vyrizlou v trupu modrakama. A myslim, ze nez tam sli tak Young rekl neco jako at tam vypnou stit, aby mohli vylezt.

Příspěvek 12.1.2011 12:25:51
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

A hned potom - (predtim nez skakali zpatky a bez toho, aby nekdo "dal rozkaz" k zapnuti stitu,) - narazili s lodi a stity meli. A pak, opet "bez rozkazu" byly stity pri "skoku" Rushe a Younga vypnute...
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 12.1.2011 14:29:15
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

boli zapnute len obleky su synchronizovane so stitmy Destiny rovnako ako aj strely...bolo by odveci keby to Antikovia nespravili.
Obrázek

Příspěvek 12.1.2011 18:48:39
Major
Major

Odpovědět s citací

To je rozumne znejici teorie, ale kdyby byly synchronizovane jako jumper a atlantis, nebyla by potreba pri vystupu z lode vypinat ten stit kryjici diru - proste by jim "proleteli" ven.

Příspěvek 12.1.2011 19:02:57
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

mozno len pre magneticke topanky.
Obrázek

Příspěvek 12.1.2011 21:56:10
Major
Major

Odpovědět s citací

To je už trochu moc překombinovaný (a zároveň nedotažený), navíc i "jen magnetickými topánkami" by dokázali proletět, když by vylétli dírou ven nohama napřed.

A mám podezření, že někdy na konci první série když šel Scott s Greerem po trupu, tak jim pod topánkama ten štít zářil.

Příspěvek 13.1.2011 00:18:24
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

zle podozrenie.
Obrázek

Příspěvek 13.1.2011 04:53:37
Major
Major

Odpovědět s citací

Ok... Takže čekáš, že mají zařízení, které jim dovoluje prostrčit BOTU štítem, ale zbytek těla (s tou botou v podstatě branej v jeden celek) ne?

Pořád mi to přijde překombinovaný a nedotažený zároveň. Když už by měli zařízení na průchod štítem, proč by ho nepoužili na "celý" skaf? Mohli by vylézt z lodi i kdyby zrovna bojovala... Mohli by takhle "vykouknout" ze štítu, odpálit raketu z ramene a zase se "skrčit" do oblasti štítem chráněné - což by bylo docela slušné pošílení palebné síli v situaci, kdy jim dochází energie...

V botách je také už zařízení na "magnetizaci" bot - čert ví, jestli by se tam nějáké ty "modulátory štítů" ještě vlezly (ačkoliv to je spíš jenom drobek k úvaze než "fakt"...)

Příspěvek 10.3.2011 20:54:16
firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

k770i píše:
firstik píše:
...raketoplán, ale vlastní štít nemá...

Raketoplán štíty má!

Aha, tak by ho mohli někdy zapnout:), pokud máš někde nějakej obrázek, kde je vidět štít, tak bych to chtěl vidět.

Ultramarinus píše:
firstik píše:
Tak konečně sem dočetl těch 11 stránek, a můžu se do vás pustit:D, tak

1) K naprostému znehodnocení zbraně stačí namáhání i při "vyžších" teplotách než je absolutní nula a ve stínu často JE. To je důvod proč jsme tenhle argument v diskuzi o střelbě ve vesmíru přijali, a proč (i když nejspíš sedí) nemusí znamenat, že střelbu ve vesmíru znemožňuje.

Tim chceš říct, že v termosce je absolutní nula, protože tam je vákuum??, tepelná energie pokud jde čistě o teplo se šíří materiálem, třeba vzduchem, nebo ocelí.

Ultramarinus píše:
Koukej pozorněji. Tohle není věc o které je v čem polemizovat - BYLA tam a ODDĚLILA se.
firstik píše:
...narozdíl od šmoulí lodi která má štít vlastní, tak mohla s Destiny v klidu cestovat taky, spíš mě udivuje, že přežila nejspíš průlet sluncem...

Já vim, taky má vlastní štít, a pod štítem Destiny nebyla, jinak by se nemohla oddělit bez másledků.

A k těm šťítům "2)" tak třeba když pracujou na 100% tak jsou dál od lodi, a když na 100% nepracujou, třeba na 20% tak jsou těsně u trupu. Jako je to jen teorie, která mi přijde nejpravděpodobnější.

ADIT:Ty boty sou magnetický, Destiny kovová, štít je zaplej, buď je jen tam, kde je díra, ten štít tak funguje, že se může soustředit jen na nějaký místa, jako je rozbytý okno, nebo jiná díra v trupu, takže ostatní povrch může bejt tak jak je :scratchanym:
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Příspěvek 10.3.2011 23:44:48
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raketoplán štíty má, právě v s02e10 se můžeš podívat sám, když přistává na Destiny a dostane zásah od drona, a taky tuším v s01e11 zásah od Šmoulů. Navíc v s02e11 Scott říká, že on má štíty naplno a Destiny ne, a tak sundá pár dronů. Nebuď línej a najdi si to.
:D

Příspěvek 11.3.2011 12:42:49
Major
Major

Odpovědět s citací

Raketoplán má štíty. Přesně jak říkal Dolph, v těch dílech to šlo vidět, nebo se o tom mluvilo.

Ne, ale termoska tak dobře drží teplotu (jak horko, tak zimu) KVÚLI tomu, že tam tepelně není žádný způsob, jak "snadno" předat teplotu obsahu ("vnitřní nádoby") do "vnější nádoby" a okolí (tj v případě tepla "se vyzářit do okolí" a v případě chladného nápoje "se od okolí zahřát") Funguje tam jenom nějáký přenos sáláním/zářením a ten je mnohem slabší a pomalejší.

Může být.

Jistě že může jenom krýt díry, ale to by toho pak moc nechránil. Já osobně věřím tomu, že Destiny zvedá štít jen když je to potřeba, ale jsou tu kluci kteří věří, že Destiny je pod štítem permanentně a pro ty byly ty fotky s botama, pod kterýma není vidět štít nad trupem lodě.

Příspěvek 11.3.2011 13:31:45
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No jo, už sem na to koukal, ale tak zas v to případě mi nejde dohromady, nevim,kde to bylo ale raketoplán přistál na destiny, ale nezakotvil, a říkalai, že s tim musejí něco udělat, aby štíty destiny obemkli i raketoplán, a ten se při vstupu destiny do ftl neodpařil, a přitom kdyby měl vlastní štíty, tak by mu to mělo stačit...

Ve vesmíru, stejně jako v termosce je vakuum, až na to, že v termosce není žádnej zdroj energie, jako ve vesmíru, kde by to nechránila atmosféra, ani elektromagnetický pole. Ale zas pokud vezmeš, že ve vesmíru není nic, a jakou má nic energii?? Žádnou, takže absolutní nula, ale do ničeho ti teplo z topinky neuteče:)

Pokud jde o ten štít, tak si taky myslim, že je zaplej jen v těch místech, kde je poškozenej trup, a při boji se štít zvedne.
Obrázek

Příspěvek 11.3.2011 15:15:21
Major
Major

Odpovědět s citací

Buď je nemá "dost silné" na to, aby to ustálo ten hukot co FTL vytváří, nebo by ho loď "odstrčila" svým zaštítovaným trupem při rozjezdové rychlosti pro nadsvětelný pohyb, nebo by jenom nebyli na palubě. Každopádně by to znamenalo smrt všech na palubě raketoplánu.

Topinka je uvnitř atmosféry, takže ji obklopují tepelně vodivé plyny. Topinka na oběžné dráze ve stínu moc dlouho teplá nevydrží, protože se "vyzáří". Topinka na oběžné dráze "na slunci" bude dost očouzená.

Příspěvek 11.3.2011 15:46:18
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

A v S01E05 jde v Shuttlu krásně vidět nálepka "Shields" u tlačítka.
V S01E12 měli na výběr buď zůstat v Shuttlu a nechat si Destiny uletět nebo se dostat pod její štíty(svorky). Nemyslím si,že by Shuttle přežil ten vstup (nemá štíty tak "dokonalé") a navíc na to celkově není stavěn.
Obrázek

Příspěvek 11.3.2011 16:21:18
Major
Major

Odpovědět s citací

Jo. Sice štíty raketoplánu vydrží dost nepěkný výprask, ale na FTL skoky nebyly stavěné (se silou štítů Destiny se nemohou rovnat).

Příspěvek 12.3.2011 11:31:00
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Do čeho to ta topinka vyzáří? do ničeho??:D

No shuttle zchytal zásah od drona, a ani nebylo znát, že by ho to jakkoliv poznamenalo. Ale to už by jsme se asi jen dohadovali, nebo jestli někdo ví, jak jsou silný štíty na shuttlu, a jak fungujou.:)
Obrázek

Příspěvek 13.3.2011 05:48:44
Major
Major

Odpovědět s citací

A do čeho se "vyzařuje" Slunce? Narozdíl od topinky i svítí, je radioaktivní a je "tak trochu" větší, ale základní principy výdeje tepla ve vesmíru jsou stejné pro topinku i pro Slunce.

Štíty na šatlu jsou silný podle toho jak se to zrovna hodí scénáristům (stejně jako bývaly štíty na jumperech). Fungujou poměrně dobře (což je nejblíž jejich principu, co se kdy dostaneme).

Příspěvek 13.3.2011 14:39:21
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No slunce vyzařuje v podobě fotonů, radioaktivity, a jinejch částic, ale pokud vim, tak topinka je teplá, protože v ní vibrujou atomy, nebo molekuli, a ty předávaj teplo tak, že rozkmitaj něco co je v přímym kontaktu, já neřikám, že to neni možný, aby to teplo nějak topinka vyzářila, jen nechápu jak.
Obrázek

Příspěvek 13.3.2011 14:50:07
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Vyzáří to teplo přesně tim samim způsobem jako slunce, pomocí infračervenýho, popřípadě i jinnýho druhu EM záření.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 13.3.2011 15:25:09
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Že přemění kmitání částic e elektromagnetickej impulz?? NUže dobrá tedy:D
Obrázek

Příspěvek 13.3.2011 15:47:55
Major
Major

Odpovědět s citací

A jak jinak myslíš, že fungujou chladící prvky na ISS? Je tam "chladící radiátor" (nebo jak to posat), který zvětšuje plochu vyzařování tepla (a tím jej urychluje)...

Obrázek:

[img]./images/broken_link.gif[/img]
http://i.space.com/images/i/365/i02/iss ... 1289493306

Ty červené "panely" jsou chladiče, které vyzařují odpadní teplo ze stanice do okolního vesmíru. Bez fotonů, bez radiace. Prostě vyzařuje teplo, jako když dáš dlaně k rozehřátému plechu, jenom bez vzduchu, který by sloužil jako médium tepelného přenosu.

Příspěvek 13.3.2011 20:39:36
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Aha, no pěkný, ale stejně mi to nejde do hlavy prostě:D. Jako když mi mladá řikala, že jedna figurka se točí doleva, ale může i doprava, ale já se s ní hádal furt, že se prostě točí do prava:D
Obrázek

Příspěvek 13.3.2011 21:40:54
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách