Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x11 - Deliverance

2x11 - Deliverance

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.3.2011 11:44:21
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

FTL ale přece ujen má jednu výhodu oproti HP pro misi Destiny. Je v něm možný vytočit bránu na Destiny (pomocí 9. symbolu) a navíc myslím že i díky tomu že má FTL a ne HP je Destiny schopná zjišťovat na planetách brány.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 10.3.2011 12:12:09
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

přesně tak...užívejte si to ;) a už by to měl někdo přesunout,titulky už dávno vyšly,a můžete se na díl podívat i s titulkama - klikněte na to co mám v podpisu ;)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 10.3.2011 12:18:27
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Vzhledem k tomu, ze je Destiny pri obdrzeni devitimistne adresy z FTL vyhozena a samotne spojeni brany uz prijima v normalnim prosroru, bych rekl, ze tohle nema vliv.

O branach dostava predem info subprostorym kanalem od samotnych seederu, ackoliv nejak je zblizka (s vyuzitim podobneho kanalu kterym komunikuji brany mezi sebou?) sama detekovat a :heat: si taky dokaze.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 10.3.2011 13:17:53
bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Evil píše:
Vhodnejsi???HP vs FTL:
v HP mozes vyskakovat kolko chces a a kedy chces pricom v FTL musis byt minimalne 4hodiny.
V FTL musis poznat mapu galaxie do podrobna, pretoze ako vieme v 1x14 "Faith" gravitacia hviezdy ako nase slnko(G2) narusila FTL este predtym ako boli nad tou planetou(ta planeta bola od hviezdy ako nasa zem cize 8svetelnych minut), gravitacia hviezdy im FTL motory narusila ked boli asi dakych 20 svetelnych minut(moj odhad)....do HP mozes skakat z orbity Zeme.
A nedaj boh keby sa im v ceste necakane vyskytla hviezda class "červeny nadobor"
Nehovoriac ze FTL bude este aj pomalsi.

Já vim že Hyper je lepší... Taky jsem napsal že FTL může bejt pro tuhle konkrétní misi vhodnější... Dám příklad: Pokud budu chtít letadlo který mi vydrží ve vzduchu lítat nepřetržitě třeba půl roku, tak můžu mít drahý, složitý ale třeba rychlý a na počasí nezávislý proudový letadlo který, ale bude muset každejch 12 hodin k tankeru a po měsíci se pravděpodobně rozpane únavou materiálu motoru. Nebo můžu mít levnější jednodušší prdítko s vrtulkama na solární pohon který se občas třeba bude muset vyhnout bouřce, ale v pohodě zvládne třeba rok. Takže otázka neni co je lepší, ale vhodnější... Na veverku taky nepojedeš s tankem... :wink:

Příspěvek 10.3.2011 15:20:06
Major
Major

Odpovědět s citací

Ja bych jel, uz jen pro tu srandu... Ale antici asi neradi sdzemovane veverky a rozsekane lesy...

Příspěvek 10.3.2011 15:59:58
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

bory píše:
Já vim že Hyper je lepší... Taky jsem napsal že FTL může bejt pro tuhle konkrétní misi vhodnější... Dám příklad: Pokud budu chtít letadlo který mi vydrží ve vzduchu lítat nepřetržitě třeba půl roku, tak můžu mít drahý, složitý ale třeba rychlý a na počasí nezávislý proudový letadlo který, ale bude muset každejch 12 hodin k tankeru a po měsíci se pravděpodobně rozpane únavou materiálu motoru. Nebo můžu mít levnější jednodušší prdítko s vrtulkama na solární pohon který se občas třeba bude muset vyhnout bouřce, ale v pohodě zvládne třeba rok. Takže otázka neni co je lepší, ale vhodnější... Na veverku taky nepojedeš s tankem... :wink:

no to je pekne zly pripad...jednak ze to lacne sa moze taktiez unavou materialu rozpadnut..a je lacnejsie takze tam budu dost setrit tym materialom, tak sa rozpadne skor.

A HP je vhodnejsi aj v tom ze tazko niekto zbomarduje lod ked je v HP...vieme ze Destiny to schytala a je plna dier + jej niekto odstrelil raketoplan...takze budto musi robit zastavky alebo nejaka rasa ju dokazala nicit aj v FTL...co na vhodnosti FTL nepridava.

Ono je mozne ze HP nedali na Destiny preto lebo ich nemali Gateseedre(mozno ked ich vybudovali este nemali HP, ale ked vybudovali Destiny uz HP mali)
Naposledy upravil Evil dne 10.3.2011 16:14:32, celkově upraveno 3
Obrázek

Příspěvek 10.3.2011 16:04:35
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak já si dovolím napsat něco o dílu samotném, ne o FTL/HP.
Díl by imo nebyl špatnej, nicméně to, že zase autoři vymysleli scénář hromadná sebevražda celého druhu (to už tu dlouho nebylo), tak mi to hodně shodili. Imo potencionálně zajímavý druh a byl takto smeten ze stolu. :stupid: :box2: A to tlachání na konci o Osudu tomu taky moc nepřidalo. :roll:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 10.3.2011 17:23:38
bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Poslední OT k FTL/HP... I promise...
Evil píše:
no to je pekne zly pripad...jednak ze to lacne sa moze taktiez unavou materialu rozpadnut..a je lacnejsie takze tam budu dost setrit tym materialom, tak sa rozpadne skor.

Ňák nechápu premisu, že když je něco lacinější a jednodušší tak se na tom musí šetřit a musí to bejt nekvalitní... Samo, že se to nakonec rozpadne, taky jsem neřek, že to vydrží do aleluja...
Ultramarinus píše:
Ja bych jel, uz jen pro tu srandu... Ale antici asi neradi sdzemovane veverky a rozsekane lesy...

Já bych o pár veverkách věděl, a ani větvička by se nemusela zlomit... Ale politiku sem tahat nebudem... :lol:

Příspěvek 11.3.2011 09:48:43
ronin Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Když se tady bavíte o výhodách FTL oproti Hyperprostorového pohonu, tak vám řeknu jen jeden důvod: divácky je zajímavější udělat nový pohon pro nový seriál :D ,

k epizodě: Vesmírné bitvy nebyly vůbec špatné. Chloe už nešmoulovatí, šmoulové šmoulovali a Ursové(ta malá stvoření v Gateseedru byla vata na upravení délky seriálu) pošli všichni. Vše dopadlo dobře, až na hodnocení, takový průměr, doufám že nás čekají lepší epky.
coming soon or later

Příspěvek 11.3.2011 12:19:55
Major
Major

Odpovědět s citací

Je otázka, jestli Destiny je nebo není v FTL zranitelnáější než lodě v hyper. Pokud má po celou dobu zaplý štít, tak asi méně, než kdyby neměla. Situace "šmoulí stíhačka lodí do FTL na trupu vtažená" je naprosto stejná jako situace 302 s šepardem na trupu hivky do hyper vtažená.

"Cena" pohonů nebyla nikde řečena, takže co je "levnější" a tím pádem "větší šmejd" je diskuse o ničem.

Destiny z nějákého důvodu pravidelně vyskakuje do normálního prostoru. Je otázka, jestli musí kvůli motorům, nebo jestli to má jiný důvod. Vzhledem k tomu, že mezigalaktickou vzdálenost přeskočila (zdánlivě) na jeden skok, tak (zdánlivě) nejspíš nemusí zastavovat kvůli motorům a tím pádem by "vyskakovala" cestou i z hyper.

Teorie se seedery je zajímavá, a kdybych měl loď co ji posílam za flotilou robotů a vybíral pro ni potenciálně vhodný motor, asi bych taky vybral ten samý, co mají ty roboty (a to tak velký, aby si z nějákého robota mohla jeden svůj rozbitý vyměnit za funkční)

Díl mě niják vážně neoslovil, nic moc nového, co by stálo za to. Jediné co mě trochu mrzelo bylo to, že si s sebou ty "své" drony nevzali. Drony evidentně dokují na plášti "matky", takže hangáry by nepotřebovaly a jsou zjevně velmi silnou zbraní, když drony z jediné matky dokázaly bojovat zároveň se seederem, Destiny a ještě třema šmoulama a více-méně vyhrávat (kdyby Destiny nepoužila "zmrazení" signálu a neodpálila matku, nejspíš by vyhráli).

Příspěvek 11.3.2011 14:08:15
firstik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No ursinivé asi za moc nestáli, když těch celkem dost lodí co bylo na tom vrakovišti, byla vetšina Ursiniú. Ale samotné drony silné být musí, když control ship neměla vlastní zbraně, nebo je aspoň nepoužila, takže Ursinů žádná škoda, i pokud by přežili, tak pochybuju, že by dokázali postavit novou civilizaci...

Když postvili seedery, a Destiny, tak podle mě, hyper ještě neměli, protože ten má pokud vim jen výhody, není potřeba mít zaplej štít, a plejtvat energii, narozdíl od ftl loď musí mít zaplý štíty nejlépe na 100% aby se loď nerozpadla, jako když říkali, že i na 10% to byl velkej risk.
Obrázek
Omlouvám se za svojí blbost, jsem czech:D

Příspěvek 11.3.2011 14:12:03
yenn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naa 5% to byl risk. :P

Příspěvek 11.3.2011 14:53:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ajo, s míň jak 10% to nezkoušeli...
Obrázek

Příspěvek 11.3.2011 14:53:54
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím jestli je to jen mnou, ale ještě někomu se to zdálo strašně špatně graficky zpracovaný? Jde o velikost těch dronů. Když útočí na Destiny tak vypadaj velikostně jako stíhačky, nebo když vzlítaj z té kontrolní lodi, ale pak se ukáže že sou tak malý že se vpoho vejdou do malé chodby.
Něco tak malýho by přece nebylo takto vidět, ty úhly záběrl a jejich velikosti fakt nesedí.
Vůbec si neumím představit, jak výkoný zdroje energie a k tomu dost malý by ty věci musely mít, když se umí takovým způsobem pohybovat a způsobovat takový škody daleko, daleko větším lodím s většíma zdrojema energie. Ok, proč ne, ta rasa by prostě byla uber pokročilá. Jenže pak to zabijou tím že tu kontrolní lod zničí jedním výstřelem....
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 11.3.2011 15:08:47
Major
Major

Odpovědět s citací

Firstik:
V tom souboji co jej simulovali to bylo čtyři (nebo pět?) ursinijských křižníků proti dronům z jediné lodi a ty drony vyhrály.

Ono by stačilo, kdyby Ursini dokázali postavit svoji civilizaci dostatečně hluboko pod planetárním povrchem, aby se k nim drony neprostřílely.

Třeba tam je ještě nějáký prvek v konstrukci hyper a FTL - bytelnost? odolnost? jednoduchost celkové konstrukce a tím pádem méně příležitostí k poškození? které mohou přicházet v úvahu, ale "zvenčí" nejsou vidět.

Balial:
Některé z těch dronů byly větší, některé menší. Vzdálenost/blízkost + žádné měřítko ve vesmíru z těch dronů může udělat klidně obry a to i v případě, že jsou poměrně malé. Stačilo, aby měly něco podobného, jako je naqadahový generátor a zbraně něco jako tyčovky, nebo malé iontové kanóny. Hbitost pohybování je daná malou váhou a silnými motory, které si mohou dovolit alespoň částečně ignorovat setrvačnost. Kontrolní loď zničili asi čtyřmi (nebo kolika) zásahy. Ne jedním. Při boji proti jedné větší lodi mají zásadní výhodu v počtech a jednotlivé manévrovatelnosti a rychlosti - všechno ostatní už se pak vyvíjí jenom podle tohohle. Jeden člověk (nebo slon nebo dinosaurus) se úlu vos taky neubrání. A kdyby měly ty vosy smrtelně jedovatý žihadla, nebo byly naprogramovaný bodat do slabejch míst co nejčastěji za sebou...

Příspěvek 11.3.2011 15:11:32

Odpovědět s citací

No mě de o to, jasně, vzdálenost atd záleží na úhlu kterým je to zabraný, ale nemůžu si pomoct, jsou tam záběry který tímhle neukecáš, třeba jak dělají přelety nad trupem Destiny, to nebude úhlem pohledu ale spíš tím, že zase s těma velikostma si scénáristi dělaj, co chtěj....
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 11.3.2011 15:18:19
Major
Major

Odpovědět s citací

To je vzdáleností mezi "kamerou" a jednotlivým dronem. Navíc bylo víc tipů dronů, takže je možné, že prostě některé "větší" vypadají podobně jako ty "menší" (které se vejdou do raketoplánu. TAKHLE (vzdálenost a "úhel" kamery od cíle a vzdálenost+úhel cíle od okolí) dělali většinu scén s Hobity v LoTR. A člověk by neřekl, že ti kluci jsou (ve skutečnosti) normálně vysocí.

Příspěvek 11.3.2011 15:19:51
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já jsem to pochopil, co dron to unikát nebo, že je těch druhů hodně. Protože když jdou jeden ulovit, tak říkají, že musí najít nějakého malého a pak kolem jednoho prolítají a Parková řekne: Tamhle je jeden macek. nebo něco takového.
Naposledy upravil NewAsgard dne 11.3.2011 15:54:40, celkově upraveno 1
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 11.3.2011 15:21:43

Odpovědět s citací

No ale když ten dron přelítá přímo nad trupem Destiny a je pořád vidět dost dobře, snímáno kamerou nějak od špice Destiny, nebo třeba z poslední scény předchozího dílu, tak to moc neukecáš. Ty různý velikosti by to řešily, až na to že z pohledu In-univers je to naprostá kravina aby jeden byl velikosti alkeshe a druhej jak batoh na zádech. Jakou výhodu by to poskytovalo?

Příspěvek 11.3.2011 15:29:26
Major
Major

Odpovědět s citací

Manévrovatelnosti, individuální síle, funkci uvnitř flotily všech dronů jedné lodi atd. Některé drony jsou "bombardéry", některé drony jsou "návnady", některé drony jsou "stíhačky" a některé další jsou... cojávím třeba retranslátory. Dohromady musí celek fungovat naprosto bezchybně a tvrdě, ale jednotlivý dron nemusí znamenat nic - stejně jako v úlu hmyzu - dělnice/voják nic neznamená.

Příspěvek 12.3.2011 13:27:43
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tolik křižníků, už je celkem velká palebná síla, navíc nebyli o moc menší, než x tisíc let stará destiny, kdo ví, jestli ještě neměli nějaký stíhačky.

A přesně, když prolétávali okolo dronů, tak u některejch řikali, že to je macek, a pak že maj nějakýho, kterej by se tam vešel, a už se to i někde řešilo, že jich je víc, že jeden má jedno vyboulení nahoře, a některý maj dvě.
Obrázek

Příspěvek 13.3.2011 06:21:41
Major
Major

Odpovědět s citací

Šmoulové stíhačky mají (víc jak 10 na jednu loď), Ursinijské jsme zatím neviděli.

Destiny je stará minimálně 50 milionů let. Odletěla ze Země když antici "dobývali" (osidlovali) mléčnou dráhu a má na palubě první antiky vymyšlený (přiměřeně, ale proti ostatním rozhodně méně dobře fungující) tip brány, který předcházel tipu v mléčné dráze a atlantisskému tipu. Atlantisské brány jsou zhruba 10 milionů let staré (před 10 mega lety Atlantis vyrazila do Pegu). Brány z mléčné dráhy jsou staré 50 milionů let, říkali to v kombinaci s antarkticku bránou (přesněji s jejím DHD). Destiny (protože má na palubě ještě starší bránu) musí být logicky ještě starší, než první známá brána SG1 (proč by si vzali "tu horší", když by už měli lepší?).

Na víc tipů dronů jsem upozornil z fotek já, nějáký týden po S2E10. Možná dokonce v tomto topicu.

Příspěvek 14.3.2011 15:44:07
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

.....já jsem stejně jen zvědav jak chtějí celý ukončit :rflmao:

Příspěvek 14.3.2011 16:19:34
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:

Na víc tipů dronů jsem upozornil z fotek já, nějáký týden po S2E10. Možná dokonce v tomto topicu.

ty nie ale Cvigy a potvrdil to Dolph.
Obrázek

Příspěvek 16.3.2011 00:47:12
jezi Airman
Airman

Odpovědět s citací

hele další díli budou zase po týdnu?nebo kdy bude 12 díl?jestli se to tu někde píše tak se omlouvám nechce se mi to všechno číst:D

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách