Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x11 - Deliverance

2x11 - Deliverance

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.3.2011 17:37:07
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak Asgardi štíty nemaj taky v HP online, ale pochybuju, že by jejich lodě tak rychle pod palbou odcházely.
:idea:
Navíc ta civilizace byla ještě starší než Ursini, kde ty vzali hyperpohon je mi záhadou. A proč se kolem velitelské lodě "prášilo", když vystoupila z HP, jako kdyby šlo o obyč FTLko.
A navíc vůbec neukázali, jak to schytají ty dvě krabice Šmoulů a to mě dost mrzí, protože se mi zdálo, že ty jejich štíty docela drží.

Příspěvek 09.3.2011 17:52:12
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Když to tak vezmu zpětně tak možná snížím na 6/10, pprotože tam toho bylo fakt hodně, jako V SGA.
dolph: A jak víš, jak jsou Ursini staří? Můžou být staří třeba jako Asgardi a tak nevidím problém v tom, kde vzali hyper.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 09.3.2011 18:07:08
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak bylo tam, že když na ty drony Ursini poprvé narazili, tak ta civilizace, která je vytvořila už zřejmě zanikla, a samo že to nevím, jen se mi to zdá zvláštní, někdo s HP nemá štíty, vím jenom o broucích, ale toto na biotechnologii nevypadalo. Navíc jsem na ten kousek znovu mrknul, a ta velitelská loď vystupovala jako z FTL a ne HP.

Příspěvek 09.3.2011 18:11:11
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Chm, asi nějaká nová móda. :hmmm:
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 09.3.2011 18:20:24
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Možná Mallozziho nenapadla možnost, že sledovanost je tak nízká kvůli kvalitě seriálu, je to opravdu sra*ka.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2011 18:30:12
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Malojzu toho asi nenapadlo více, ale Ami ano, sledovanost 1.035 k duší není žádná sláva.
:D

Příspěvek 09.3.2011 19:47:18
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
Tak bylo tam, že když na ty drony Ursini poprvé narazili, tak ta civilizace, která je vytvořila už zřejmě zanikla, a samo že to nevím, jen se mi to zdá zvláštní, někdo s HP nemá štíty, vím jenom o broucích, ale toto na biotechnologii nevypadalo. Navíc jsem na ten kousek znovu mrknul, a ta velitelská loď vystupovala jako z FTL a ne HP.

HP okna su vzdy ine..v SG-1 boli take sive, v SGA zase zelene(a to pri BC-304)...tak v SGU su taketo.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2011 19:52:01
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

za me 9/10 hodne dobra epizoda az na ten drobny vylev scott&chloe, ale jinak jsme se bavil a at uz je sgu jakakoli a netypicka, mam ji rad a budu az do konce
" IMMORTALITY "

Příspěvek 09.3.2011 19:55:06
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Moc dobrý díl :) Škoda že tam nedaly pár záběrů jak šmoulové bojujou s dronama...
To že ty první drony naprogramujou na ty druhý,bylo jasný hned od začátku :)
Ale je mi strašně líto seed shipu :( Jinak bitka supér,za mě 9/10 :)
A navíc vůbec neukázali, jak to schytají ty dvě krabice Šmoulů a to mě dost mrzí, protože se mi zdálo, že ty jejich štíty docela drží.

Svatá pravda :(
EDIT: jak sem si přečet komentáře,tady to všichni kritizujou jak je to špatný...jo,má to spousta much,ale přece sgu neni o tom že všechno musí být strašně dokonalý,ale o tom že to lidi baví,třeba si sednou ke kompu,vezmou něco dobrýho na zub,a koukaj na tu bitku...nějaký kravinky ohledně síly štítů apod mi vůbec nevaděj,prostě koukám,koukám a koukám... :)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 09.3.2011 20:14:09
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Evil píše:
HP okna su vzdy ine..v SG-1 boli take sive, v SGA zase zelene(a to pri BC-304)...tak v SGU su taketo.
Ne, ne, v s01e01 měl Hammond úplně normální HP okno a tím se stalo standardem pro SGU. Tahle velitelská škatule, měla na chlup stejný závoj, i výstup z HP jako Destiny, když vypadne z FTL.
:D

Příspěvek 09.3.2011 20:14:37
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Piko: Tak jsem to bral u SGA a líbilo se mi to, ale od "dospělejšího" SGu jsem čekal něco krapet "dokonalejšího a realističtějšího".
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 09.3.2011 20:33:46
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

NewAsgard: No,mě je to docela jedno...Mě de hlavně o děj a o ty bitky :oops:

Příspěvek 09.3.2011 21:31:58
Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jen nevim, proč se tu tolik pozastavujete nad tim že ta command ship neměla štíty, vždyť je přece nemusí každá rasa vyvinout (viz wraithi nebo replikátoři, ty jejich pavoukovytý lodě taky štíty neměli). A taky se musí přihlédnout k tomu, že jak ta command ship tak ty drony byli bezpilotní a je možný že rase co je postavila tolik nezáleželo na tom o kolik jich v boji přijdou (mohli je vyrábět sériově ve velkym množství). Bylo to i během tý bitvy celkem vidět, že jsou ty drony čistě útočný zbraně.

Edit: S tim HP to může bejt tak, že nepoužívají ten samej typ hyperpohonu jako rasy v MW, Idě a Pegasu (koneckonců ve všech třech galaxiích ten hyperpohon pravděpodobně vychází z toho antickýho) a tak se i může lišit způsob vstupu do HP, případně vzhled toho vstupu.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Příspěvek 09.3.2011 21:55:12
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Jackson D.: Replikátoři měli štíty,aspoň ta divná šipka jo,pavouková asi neměla,ale to byla taková přepravní loď pro malý replikátorky...ae to je fuk...
Ta comand ship měla určitě FTL,ne HP,je to jasný podle vzhledu,jak zde již někdo řikal,že se od ní při vstupu prášilo...ony asi všechny lodě v SGU (samozřejmě ne ty v milkway apod) budou mít jen FTL,je dost nepravděpodobný že nějaký dali HP... :)

Příspěvek 09.3.2011 22:48:32
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

rit Palovu mala Command ship FTL...Parkova jasne povedala ze ta lod vysocila z HP a to sa divala do pristrojov na mostiku, ktore urcite rozoznaju HP okno od FTL okna...rovnako i modri emzaci vyskakuju z HP a ti tiez nestartuju do HP skrz okno...vid epizodu 1x11 "Space" ked zdrhali.
Obrázek

Příspěvek 09.3.2011 23:04:32
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

imo řešíte blbosti :) moc se v tom patláte.... Mi se to líbilo, a moc. Skoro mě to od obrazovky neodtáhlo, ty efekty jsou skvělý, když porovnávám s ostatními seriály scifi seriály, SGU je někde jinde, pro mě je SG legenda, a SGU budu sledovat až do konce! Díl mě bavil, byl skvělý, a vůbec mi nevadily ty vaše "chyby", zamyslete se nad tím, co to vlastně je, je to scifi seriál, není to žádný dokument podle pravdy, má chytnou a pobavit. Já jsem se nehorázně nabažil. Po těch měsících mi to chybělo :) , takže rada pro vás - nepřemýšlejte u toho tolik, užívejte si každý díl, protože jich bohužel už moc nebude 8) ..... je zbytečné si stěžovat, je zbytečné nadávat na zrušený seriál, užijte si to a nehleďte na tyto nedostatky.... Je to jen SG, a vždy bude, nehledejme v tom nic víc..... takže díl 10/10 - Vynikající :)
ObrázekObrázek

Příspěvek 09.3.2011 23:14:49
yenn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já v tom nic nehledám, jen prostě když se dívám, tak mě to "trkne"... S tím nic nenadělám. A super to samozřejmě je, tedy alespoň pro mě.

Příspěvek 09.3.2011 23:38:36
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Díl se mi líbil a nenudil to jsem tu už psal (pochopitelně je to diagnóza způsobená předchozím sledováním SG), ale může mi někdo vysvětlit, jak může nějakej senzor na Destiny, která je z doby, kdy Antici neměli HP poznat, jestli něco vystupuje z HP? Ten senzor by nejspíše jen zaznamenal, že ta "komandikovací" škatule se zjevila z ničeho nic a to je vše, neb o HP neměl tucha.

Příspěvek 10.3.2011 00:04:03
LakyStar Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podľa mňa alienské lode v SGU používajú FTL, to s hyperpriestorom je len akýsi slovný obrat. Možno označuje to, že postavy vlastne nevedia, či je to FTL, hyperpohon alebo trebárs warp.

Příspěvek 10.3.2011 01:08:54
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
No, když už jsme u toho pitvání, tak Destiny potřebuje v FTL štíty, ale ta velitelská plechovka, když vystupuje z hyperprostoru ne, protože je nemá vůbec, to znamená, že funguje na principu Hiveky asi, problém tedy je, že trup který vydrží hyperprostorový let se pak rozprskne po pár zásazích z kanónu a to je nějaké divné toto.

Sám jsi to řekl. V FTL potřebuje Destiny štíty (není to hyper, je to jiný princip pohonu). Robolodě jsou pravděpodobně stavěny jako co nejsnadněji a nejrychleji postavitelné, přesto špičkově úderné konstrukce. V hyperprostoru ŽÁDNÁ loď v SG1, ani v SGA nepotřebovala šíty (třeba asgardské je ani nemohou mít v hyper zvednuté). Hivka má v hyper problémy s trupem proto, že je z biomateriálu a hyperradiace ho poškozuje. Na robotický trup by ale neměla mít vliv.

Absenci pancíře (a samozřejmě s tím související "rychlé odcházení") command shipy bych viděl jako důsledek jejího účelu. Je to mateřská letadlová loď, od které se prostě nečeká že bude přetlačovat bitevníky v okruhu jejich vlastního dostřelu. Správná taktika letadlovky je vysadit parazity a poodlétnout, dokud nevyřeší situaci. Absence štítů mi ani nevadila, ale docela jsem se divil že nemá ani vlastní kvéry (žádné výstřely co bych viděl jít z commandshipy).

To samé s důvodem, proč nemá štíty. Štíty by zabíraly místo na další drony, celou konstrukci,která se vlastně nemá dostat do dostřelu nepřítele by nemálo prodražily (roboti se asi vyrábí samy, ale i tak je rychlejší a snazší vyrobit něco, co je co nejméně složité). Navíc je možné, že rasa stvořitelů robolodí prostě štíty neznala.

To, že je civilizace "starší", neznamená, že je automaticky ve všech technologiích "lepší". A Ursini třeba někdy měli to štěstí a dostali příležitost hyper ukrást z nějáké command shipy, která byla zrovna nečinná...?

Docela se divím, že šmoulí lodě drony z jediné command shipy nebyly schopné zvládnout. Z jedné šmoulí tehdá vylétlo přez deset vajíček, takže by byli schopni vypustit minimálně 40 vlastních stíhaček (a těch dron tam zas TOLIK nebylo, aby alespoň tu první vlnu nedokázali vybít svýma individuálně silnějšíma -štitovanejma- stíhačkama do jedné).

Technologie antiků (FTL flotily) a technologie "místních" ras naprosto nesouvisí. Klidně může jít o hypermotory s prozatím neznámým vizuálním efektem. Parková opravdu říkala, že vyskočily z hyper. Možná v době Destiny neměli senzory, kterýma by dokázali poznat hyper (ačkoliv myslím že měli), ale pak by poznali FTL výskok a Parková by zahlásila "vyskočili z FTL" (což se evidentně nestalo. Takže je to hyper, nebo přesněji, ROZHODNĚ to není FTL, a nejpravděpodobněji je to hyper.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 10.3.2011 03:04:18
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

CGI říká, je to FTL jako z praku. Pokud by Antikové v době Destiny znali HP tak proč používat zoufale zastaralé FTL?

Příspěvek 10.3.2011 08:10:10
bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Imho tady řešíte kraviny. To, že Destiny nemá Hyper, ale FTL neznamená že antikové ho neznali. Co když je pro tuhle misi FTL prostě vhodnější? (jednoduchost, nároky na energii, dlouhodobej chod, servisní intervaly...) Navíc, že ta loď vystoupila z Hyper řekla Parková, nikde nebylo ukázaný že konzole na můstku jí to napsala, takže na senzorech se prostě z ničeho nic vyloupla loď a Parková si to ostatní domyslela. To proč robotí nosič neměl štíty už tady napsal Ultramarinus. A s SGA bych to zrovna nesrovnával, podle mě jednali docela logicky ( o Šmoulech se můžeme bavit dál...), ale kdyby to bylo SGA tak by Skot sám v raketoplánu rozsekal polovinu dronů na cestě k nosiči tam by zadokoval, našel řídící místnost a pomocí Chloe a tabletu zneškodnil zbytek dronů a nakonec všechno vyhodil do vzduchu CéČtyřkou... Takže asi tak... Bejt váma tak si prostě užiju předposlední pořádnej sci-fi seriál na dlouhou dobu(pokud se nepovede B&Ch) a nepřemejšlim nad každou blbostí jako kdyby na tom stálo bůhvíco... :wink:

Příspěvek 10.3.2011 09:15:30
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

bory souhlasím s tebou, jak jsem již podotknul teď už je zbytečné řešit tyto kraviny a nadávat na to, už je konec a my si to máme už jen užít... :)
ObrázekObrázek

Příspěvek 10.3.2011 09:34:06
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě to taky bavilo a dal bych tomu víc kdyby to nebylo SGU. Myslím že jsem napsal že se to pomalu vrací ke starému SGA a to mi tam nesedí. Když už to končí tak ať je to pořádné. Ale jinak tady souhlasím skoro se vším řečeným.
Obrázek
Povídka První hrozba

Příspěvek 10.3.2011 11:26:58
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

bory píše:
Imho tady řešíte kraviny. To, že Destiny nemá Hyper, ale FTL neznamená že antikové ho neznali. Co když je pro tuhle misi FTL prostě vhodnější? (jednoduchost, nároky na energii, dlouhodobej chod, servisní intervaly...) Navíc, že ta loď vystoupila z Hyper řekla Parková, nikde nebylo ukázaný že konzole na můstku jí to napsala, takže na senzorech se prostě z ničeho nic vyloupla loď a Parková si to ostatní domyslela. To proč robotí nosič neměl štíty už tady napsal Ultramarinus. A s SGA bych to zrovna nesrovnával, podle mě jednali docela logicky ( o Šmoulech se můžeme bavit dál...), ale kdyby to bylo SGA tak by Skot sám v raketoplánu rozsekal polovinu dronů na cestě k nosiči tam by zadokoval, našel řídící místnost a pomocí Chloe a tabletu zneškodnil zbytek dronů a nakonec všechno vyhodil do vzduchu CéČtyřkou... Takže asi tak... Bejt váma tak si prostě užiju předposlední pořádnej sci-fi seriál na dlouhou dobu(pokud se nepovede B&Ch) a nepřemejšlim nad každou blbostí jako kdyby na tom stálo bůhvíco... :wink:

Vhodnejsi???HP vs FTL:
v HP mozes vyskakovat kolko chces a a kedy chces pricom v FTL musis byt minimalne 4hodiny.
V FTL musis poznat mapu galaxie do podrobna, pretoze ako vieme v 1x14 "Faith" gravitacia hviezdy ako nase slnko(G2) narusila FTL este predtym ako boli nad tou planetou(ta planeta bola od hviezdy ako nasa zem cize 8svetelnych minut), gravitacia hviezdy im FTL motory narusila ked boli asi dakych 20 svetelnych minut(moj odhad)....do HP mozes skakat z orbity Zeme.
A nedaj boh keby sa im v ceste necakane vyskytla hviezda class "červeny nadobor"
Nehovoriac ze FTL bude este aj pomalsi.

O HP sa zmienila i Youngova halucinacia, sposobena Destiny v epizode "Trial and Error", ked v nej vyskocili modri emzaci...Young tazko vie nieco o HP, takze Destiny musela urobit sken ich lode,co je logicke pretoze aj v tejto epizode Volker vycital z obrazovky ze sa jedna o tie lode modrych emzakov, takze vycitala aj to ze maju HP motor.Destiny si to mohla tieto info o HP uploadnut od Rusha a od Franklina ked boli v kresle..jednoducho HP okno vydava charakteristicku stopu, ktoru títo vedci poznaju...predtym by to mozno na monitore zobrazila ako neidentifikovatelne okno.

V tejto epizode sa zmienil aj Dr.Volker ze sa otvorili 3HP okna ked vyskocili modri emzaci + Parkova...takze ano, na obrazovkach sa musi zobrazit HP...
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách