A ČIROU NÁHODOU byly ty ("antiky a bez znalostí jaffů vyrobené") zneviditelňovací náramky dělané tak, že radiací, která by byla nebezpečná jak lidem tak antikům (ale jaffům ne) odháněla ty červíčky co měnili zvířata na vobludy.
Anticke telo vydrzi dost vid Anticka zamrznuta v lade, ktora oživla.Takze rovnako radiacia nemusela byt smrtelna pre Antikov.
Ten teleport měl nějáký kód. Kdyby to bylo o "2x stačení čudlíku", tak by je prostě nepřátelé jednou sledovali až na tu jejich planetu, tam našli obelisk a dvakrtá stlačili gombík.
Aky nepriatel???Ved nikto netusil ze su tam a navyse Jaffovia su majstri v zahladzovani stop.Navyse predkovia Jaffov boli elitnym komandom Goaulda Ishkura(uz som si to zistil):
Jenom si to zopáknem: Antikové vytvoří knihovnu vědomostí, evidentně pro lidi, ale udělají ji tak, aby ji mohli "sepnout" jenom "antikové"? S ATA genem? Každý (řekněme) 800 miliontý člověk? Antikové byli možná lehce složití, ale když cítili, že je bude svědit pravé ucho tak si ho neškrábali levou nohou. Navíc jaffové byli vytvoření z lidí a tím pádem by alespoň někteří mohli mít ATA taky.
Ano a zrejme vedeli o ATA gene viac, ATA gen sa moze zacat vyskytovat pri ludskej evolucii mozgu...
V case ked Antikovia zostrojili kniznice este nemohli vediet ze Goauldi zotrocia galaxiu, a evidentne ich zostrojili tak aby ich mohol clovek aj zuzitkovat.
cize priklad:
Galaxia je bez Goauldov, kniznica bez ATA genu a ludia chodia hore/dole Branami po svetoch, nejaky Janko pride na planetu kde je Anticka kniznica pozrie sa donej ma z nej informacie no po 1min. umrie lebo jeho mozog nebol pre nu stavany...odkaz Antikov je fuč....toto sa stalo aj za Oneilla akurat ze Oneill ma uz "vacsi" mozog ako povedal ten Asgard...A Antikovia to aspon nejak to zabezpecili i ked Oneill to tiez vystihol v "prvej minute"(obrazne povedane) zrodu ATA genu na Zemi.
U Jaffou im symbiont vyplavoval nejake emzymi do tela(trebars imunitny atd atd) to uz by ta kniznica mohla nahrat info komukolvek.
Navyse sam vravis ze sa Antikovia parili len na Zemi tak ak sa ATA gen dostal do sucastnych ludi len takto tak potom neni o com.
To, že tyhle knihovny nespíš berou i lidi bez ATA bylo vidět velmi dobře v díle "Quest2", kde Daniel (bez ATA) spustil Merlinovu knihovnu.
To bolo uplne ine zariadenie este to tam aj vravel...aj bolo vidno ze to bolo konstrukcne...ale i keby sa chcel hadat tak Beckettova genova terapia uz fungovala.
Streep píše:
Evil:
Konstrukce je podobná ale na tom nemůžeš stavět..navíc pokud si pamatuju, nekoukala po otevření tyčovky hlaveň.
Konstrukce je podobná ale na tom nemůžeš stavět..navíc pokud si pamatuju, nekoukala po otevření tyčovky hlaveň.
Preco by som nemohol???Je jej zaklad je Alteranska zbran...ako je zakladom dnesnych pušiek, mušketa...Rovnako ako Alteranske kreslo sa stalo zakladom pre Antikov a Oriov, taktiez vyzeraju inak...povodnu Alteransku zbran, Jaffovia alebo Goauldi o dekorovali trebars o silnejsi vystrel, o rychlejsiu palbu, vieme ze rovnako sluzi Jaffom na udieranie supera tak jej dali silnejsi obklad.