Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate – New enemy - 2. Díl - Konec mise Andromeda

Stargate – New enemy - 2. Díl - Konec mise Andromeda

Jatyn Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

1011:
no když budeš počítat s tím, že prodloužily lidský život, a odstranily úmrtnost z důvodů hladomoru, a taky na nemoci, a když si vezmeš že populace již dnes rychle roste, tak to tak nepředstavitelné není
K těm lodím. Na těch svých koloniích museli taky postavit doky ne. A když máš moderní technologii a dostatek surovin tak není problém postavit si hodně lodí
NewAsgard:
Omyl, trošku jsem to popletl
Co ti vadí na antickém hyperpohonu? :?: :?: :?:
Naposledy upravil Jatyn dne 31.12.2010 19:31:41, celkově upraveno 1

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No, asi že v seriálu používali Asgardskej a zbytečně tam dávat Antickej... Ta loď by nedržela pohromadě. :D
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

je tam antickej a hotovo :D
a loď by vydržela pohromadě protože jestli ne tak :bye: lodičko

LiefzDel Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak u těch lodí sem si říkal jen A to má být co sakra? Nechci autora urazit ale měl by se naučit počítat protože do tak malých lodí se rozhodně nevejde tolik lidí a věcí co píše. Hned ta první je přímo žalostně malá. I já mám sice poměrně malé lodě s velkou posádkou ale řeším to 1) malými chodbami 2)stázovými komorami 3) maximálně užitečným využitím prostoru.
Do prostoru 18x26x68m se ale rozhodně nevejde 18 lidí i s kajutami, 4 generátory, pohoné systémy, zbraně, transportéry(navíc co na tak malé lodi s malou posádkou dělají?), štíty a už vůbec ne 6raket Mk.XII k tomu pokud nejsou veliké jako kufřík.
Proto radím všechny rozměry vynásobit alespon dvěma.
Napadení policisty, krádež policejního majetku, nezákonné držení zbraně, pět pokusů o brutální vraždu. To dělá 29 dolarů 40 centů. Šekem nebo kartou.

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

LiefzDel píše:
Tak u těch lodí sem si říkal jen A to má být co sakra? Nechci autora urazit ale měl by se naučit počítat protože do tak malých lodí se rozhodně nevejde tolik lidí a věcí co píše. Hned ta první je přímo žalostně malá. I já mám sice poměrně malé lodě s velkou posádkou ale řeším to 1) malými chodbami 2)stázovými komorami 3) maximálně užitečným využitím prostoru.
Do prostoru 18x26x68m se ale rozhodně nevejde 18 lidí i s kajutami, 4 generátory, pohoné systémy, zbraně, transportéry(navíc co na tak malé lodi s malou posádkou dělají?), štíty a už vůbec ne 6raket Mk.XII k tomu pokud nejsou veliké jako kufřík.
Proto radím všechny rozměry vynásobit alespon dvěma.

a kdo řekl že tam jsou kajuty? lodě jsou na obranu a ne na dlouhé mise, hyperpohon mají jen na ústup, na jiné planety je převážejí větší lodě,generátory jsou přece malé, a rakety jsou zavěšeny pod trupem(to jsem tam zapoměl napsat, a poupravím to). ale jestli se ti to nebude líbit i pak, tak ty rozměry zvětším

LiefzDel Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

i když jsou pod trupem tak ty generátory a vybavení musí být poměrně malé. Mě to ale může být vcelku jedno. Jen si dej pozor at neudáváš moc alarmující čísla.
uvědom si že jen raketoplán má při vzletu délku 56 metrů (ta hlavní část má 38m)a výška a šířka jsou téměř identické s tvou lodí . čili 68 metrů není moc dobré pro bojovou loď s 18 člennou posádkou když se do raketoplánu vejde v nouzi lidí 10 i když se velká část tohoto stroje odpojí ale stále je to víc jak polovina původní délky.
Napadení policisty, krádež policejního majetku, nezákonné držení zbraně, pět pokusů o brutální vraždu. To dělá 29 dolarů 40 centů. Šekem nebo kartou.

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

LiefzDel:
no dobrá, přesvědčil si mě, budeš mít větší loď aby se do ní všechno vešlo, včetně raket :ok: :ok: :ok:

už jsem ji zvětšil, Líbí :?: :?: :?: :?: :?:

arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

LiefzDel: A já ti tvrdím, že na prostor o velikosti 2x2 narvu miliardu lidí. Nevěříš, měl bys. On se tam totiž nachází hi-tech generátor na kompresi prostoru :D .

Výš, měl bys vědět, že autorem je Jatyn a že pokud jeho generátory jsou velké jako kufřík, tak ty s tím nic neuděláš. :lol:

K povídce. bohužel, zatím je to jenom půda. Půda, která vypadá velmi slibně. Jenom my, pokud to není překvapení, řekni jednu věc. K čemu sakra takových lodí. Já jenom, že my to přijde jako... mno však víte... ?? zbytečné ??.
Dále my ty tipy lodí od sebe nepřijdou odlišné. Prostě jenom zvětšujeme rozměry a k tomu úměrně zvětšujeme počet zbraní...už se těším, až postavíme něco, co bude mít stovky paprskometů a desítky kilometrů dlouhý trup, Muhahaha...
Skus ty lodě spíše zaměřit, například na Křižník, výzkumnou loď, něco co má před jménem napsáno "battle" :rflmao: a nebo můj oblíbený "PlanetCracker" ...

EDIT: tak si to čtu ještě jednou a všiml jsem si něčeho, co ve mě hlodá už notnou chvilku... co z toho je tam vlastně naše?
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

arian:
to víš, uhlídání 3 galaxií taky něco zabere
a průzkumné a vědecké jsou fregaty které popíšu později. :D :D :D

jak to myslíš naše? jako České. jestli jo tak posádky jsou ze všech států složené dohromady a všechny lodě podléhají velení flotily, která podléhá planetární radě, kde jsou zástupci ze všech států.

k těm typům lodí: větší loď napáchá více škody, proto to zvětšování ale zase je nákladnější, proto více menších lodí
Pokud chceš nějakou super loď tak si počkej na BS-401 a CS-402 - to budou lodě :D :D :D popíšu až budou hotové(jako v povídce) a nějaký ten kilometr budou mít :yahoo: a budou mít i nové zbraně ne jen paprskomety

PS: Později sem hodím nějaký tech manuál č.2 ve kterém budou typy fregat, obranné stanice a satelity a BS + CS. Ale na ten si počkáte :D :D :D
Naposledy upravil Jatyn dne 01.1.2011 18:58:46, celkově upraveno 1

arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

naše jako " Lidí "

Samozřejmě, jenom doufám, že takovému počtu lodí, přiřadíš opravdu silného soupeře.

více zítra, cítím, že se my začína připalovat grafika, od které mi odešel větráček :rflmao:
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

arian:lidí jsou všechny
jaffové mají své vylepšené hataky a alkeshe a luciáni taky
v naší galaxii hlídáme jen naši část a jaffové a luciáni si hlídají ty své
soupeř, to je takové překvapení, které bude ve 2. díle(dnes by možná mohl vyjít 1.)

A šťastný nový rok pro všechny. :D

1011 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak tolik lodí se mi líbí, ale přeci 1.600 lodí. Dobře, stěmi lidmi jsi měl docela pravdu. Když vyhubíš ten hlad tak se množíme docela rychle.. Dobrá. Ale pořád ty lodě.. i kdybys měl doků milion, vem si, kolik má USA (vim, že ty lodě tvořila celá země) letadlových lodí, a to že jsou letadlové lodě proti těm vesmírným docela o dost levnější. Tohle mi prostě nedává smysl. Dobře, kdybys tam, dal třeba os sto let později, chápu jo ale..
No nic. Alespoň budou krásný řezby.. Tak těším se na první díl.
Pokud tě štve,že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.
Pukud tě štvou lidi co jsou rádi že zrušili SGU,hoď si tohle do podpisu.

99% lidí si po po přečtení nezadá odkaz
natypolis.myminicity.com

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Třeba ma země automatickou výrobu jakou měli asgardi :)

Sim100 Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ale 1 600 lodí za 15 rokov ?

Jatyn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Sim100, 1011:
a co kolonie? na těch jsou taky doky a některé věci se vyrábí pomocí zhmotňovače, a surovin je dostatek
ale to jsou jen bojové lodě
zbytku je také dost :D :D

Tak tady je první díl
na konci máte i průzkumnou fregatu :D :D (změnil jsem plány, když bude v textu použitá loď, co není v manuálu, tak ji najdete na konci)
a ne že mě ukamenujete, kvůli tomu jak je to krátké :twisted: :twisted:
a prosím o schovívavost

1.Díl Rozhodnutí

3.ledna 2026, sídlo planetární rady, Washington,
Je 12:05 a zasedání mělo začít před pěti minutami. Čeká se jen na prezidenta. Jinak je přítomno 180 členů rady. Po dalších pěti minutách se konečně otevřely dveře, vešel pan prezident Bellamy a posadil se na své místo.
Prezident: „Omlouvám se za zpoždění pánové, měl jsem moc práce.“
Zástupce rady: „Nic se nestalo pane prezidente.“
Prezident: „Dobrá. Začneme?“
Zástupce rady: „Jistě. Dnes máme na programu dvě věci. Ministr pro těžbu a průmysl chce schválit těžební povolení na dvě pouštní planety, kde jsou velké naleziště surovin. Jsou to planety označené jako P3B-91C a P1P-29Z. Na té první jsou nesmírná ložiska naquadahu a trinia a na té druhé bylo objeveno velké ložisko carteria. Kdo je pro schválení?“
Členové na svých počítačích zvolí možnost a čekají. O dvě minuty později, když poslední člověk zvolil svou možnost, tak počítač vyhlásil výsledky. Pro bylo 175 lidí, proti 4 a 2 se zdrželi.
Zástupce rady: „Nyní k té druhé věci. Členové výboru pro průzkum podali návrh na prozkoumání galaxie Andromeda. Tato galaxie je od Země vzdálená přibližně 2,5 milionu světelných let a je dvakrát větší, než naše galaxie. Sice ji už před dvaceti tisíci lety prozkoumali Antikové, ale spousta věcí se mohla změnit. Výbor vybral část galaxie, která by mohla být zajimavá. Vypracovali plán na průzkum tohoto sektoru. Průzkumu se má zůčastnit první průzkumná flotila (každá průzkumná flotila má 60 fregat) pod ochranou bitevní skupiny druhé bojové flotily( každá flotila se dělí na 3 skupiny a každá skupina na 3 formace).“
Český člen rady: „Myslíte si, že je to moudré. Podívejte se na Pegasus. Přivedl nás do války s wraithy která stála životy stovek lidí. V Andromedě může čekat něco mnohem horšího.“
Americký člen: „Ano Pegasus. Zemřelo tam mnoho našich lidí ale osvobodily jsme ho, a získali jsme Atlantidu.“
Prezident: „Má ještě někdo připomínky?“ Když všichni zakroutí hlavou, tak se zeptá: „ Pak tedy přistupme k hlasování.“
Po dokončení hlasování počítač ohlásil výsledky: Pro 110, proti 60 a 11 lidí se zdrželo.
Prezident: „Je rozhodnuto. Generála O´Neilla informuji o výsledku sám. Zasedání skončilo.“

3.ledna 2026,budova velení UES, kancelář velitele, 16:00
O´Neill: „Carterová, nezapoměňte že za týden jedeme na mou chatu chytat ryby. Daniel se k nám přidá, ale Teal´c nemá čas. No, od doby co vede jaffy, tak nemá vůbec čas.“
Carterová: „Jistě pane, těším se.“
O´Neill: „No, víte“ Přeruší ho komunikátor. (podobný tomu co dal Thor O´Nellovi v díle S08E02)
Sekretářka: „Generále, přišel za vámi prezident.“
O´Neill: „Ihned ho pusťte dál.“
Prezident vejde a O´neill i Carterová povstanou a najednou řeknou: „Pane prezidente.“
Prezident: „Posaďte se, já si na takové formality nepotrpím.“
O´Neill: „Jistě pane prezidente. Carterová, můžete jít a nezapoměňte.“
Carterová: „Rozkaz pane. Nashledanou pane prezidente.“
Prezident: „Jacku, rada rozhodla o výpravě do Andromedy.“
O´Neill: „Ano, očekával jsem to a proto jsem svolal velitele, kterých se to týká, na poradu.“
Prezident: „Dobrá intuice, ale chtěl bych, abyste byli mimořádně opatrní, nevíme co nás tam čeká.“
O´Neill: „Jak si přejete.“
Prezident: „Tak, ta chvilka, kterou jsem si udělal vypršela, takže už musím jít.“
O´Neill: „Naschledanou, pane prezidente.“
Po odchodu prezidenta se O´Neill na chvíli zamyslel, ale potom si uvědomil, že porada začíná za několik minut. Proto vstal a odešel.

3.ledna 2026, budova velení UES, konferenční místnost, 16:30
O´Neill přijde na minutu po plánovaném začátku. Když vejde, tak všichni v místnosti [velitel první průzkumné flotily admirál Gadren+ velitelé průzkumných skupin první flotily vice admirálové (1.Gost, 2. Ardon, 3. Filipe) + velitel bojové skupiny druhé flotily vice admirál Fall] povstanou.
Přejde do přední části místnosti, s velkou obrazovkou, a všichni se posadí.
O´Neill: „Pánové, nyní vám sdělím důvod, proč jste zde. Členové výboru pro průzkum podali návrh radě, o prozkoumání galaxie Andromeda. Dnes to rada odsouhlasila a této mise se máte zůčastnit vy. Prozkoumáte tuto část galaxie“ a přitom ukazoval na obrazovku, na které byla zvýrazněna ona část „a budete nanejvýš opatrní. Odlet je za týden. Vice admirále Falle, při této misi budete spadat pod admirála Gadrena, nějaké namitky?“
Fall: „Ne.“
O´Neill: Fajn, má někdo nějaké otázky?“
Když všichni mlčí, tak O´Neill pokračuje: „Tak to běžte říct svým mužům. Můžete jít.“
Odejdou všichni až na admirála Gadrena, který přistoupí k O´Neillovy a zeptá se: „Generále, proč moje flotila?“
O´Neill: „Víš Bille, podle výboru jste ti nejlepší, ale abych ti řekl pravdu, tak mě se to taky nelíbí.“

10.ledna 2026, den odletu, doky první průzkumné flotily, admirálova vlajková loď - můstek
„Admirál na můstku.“ Řekl první důstojník když admirál vešel na můstek a všichni se postavili.
Gadren: „Pohov. Jak jsme na tom?“
Laydnová (komunikační důstojník): Všechny naše lodě i lodě vice admirála Falla jsou připraveny.“
Gadren: „Dobrá, Haliová(pilot), vemte nás na orbitu.“
Haliová: „Rozkaz pane.“
Všechny lodě první průzkumné flotily začaly stoupat.
Mezitím admirál Gadren v duchu probíral svůj poslední rozhovor s generálem O´Neillem.
Gadren: „Generále, flotila startuje za dvě hodiny. Smím se zeptat proč jste chtěl se mnou mluvit o samotě?“
O´Neill: „Vice admiral Fall se k vám přidá na orbitě. A o samotě jsem chtěl s tebou mluvit, protože ti chci popřát hodně štěstí. Můj instinkt, který ještě nikdy nezklamal, mi totiž radí abychom to nedělali ale rozhodnutí již padlo a tak se s tím nedá nic dělat. Takže Bille, opatruj se, buď co nejopatrnější, nerozpoutej žádný konflikt a hlavně se vrať v pořádku ke své ženě. No, tak se měj a já už musím jít, Carterová a Daniel už na mě čekají, a já bych si rád užil tu dovolenou.“
Gadner: „Rozumím pane, pokusím se být co nejopatrnější a vrátit se mám v plánu. A tu dovolenou si užijte, zasloužíte si to.“
Z myšlenek ho vytrhla Haliová: „Vstoupily jsme na orbitu a vice admirál se k nám se svojí skupinou připojil. Jsme připraveni na vstup do hyperprostoru, kurz galaxie Andromeda zadán. Čeká se jen na váš rozkaz.“
Gadren: „Laydnová, otevřete kanál k celé flotile.“
Laydnová: „Hotovo pane.“
Gadren: „Hovoří admirál Gadren, chystáme se vstoupit tam, kam žádná lidská noha nikdy nevkročila. Nevíme, co na nás může čekat ani co se nám stane, ale jedním si buďte jistí. Já mám v plánu se vrátit a vzít vás všechny sebou. Celé flotile: vstupte do hyperprostoru.“
O několik vteřin později zmizely všechny lodě v zářivých modrých oknech.
Gadren: „Za jak dlouho tam budeme?“
Haliová: „Podle počítače za dva dny.“

12.ledna 2026, admirálova vlajková loď, galaxie Andromeda, pět minut před výstupem z HP, můstek
Haliová: „Za pět minut vystoupíme z hyperprostoru.“
Gadren: „Dobrá, jakmile vystoupíme, tak chci, aby se všichni velitelé (vice admirálové + kontra admirálové) dostavily do konferenční místnosti. Laydnová, zařiďte to.“
Laydnová: „Rozkaz pane.“
Haliová: „Vystupujeme admirále.“
Gadren: „Tak se podíváme, co nás čeká.“

Průzkumná fregata
Rozměry: výška: 70 metrů
šířka: 92 metrů
délka: 220 metrů
Posádka: 100 členů
Štít: Asgardský
Napájení: 6x naquadahový generátor MK.III - 1x pohon, 1x štíty, 1x zbraně, 1x záložní, 2x senzory + podpora života + jiné systémy
Pohon: Antický meziplanetární hyperpohon
Antický podsvětelný pohon
Senzory: Antické
Zbraně: 2x lehké asgardské paprskomety
6x railguny
Jiné systémy: Transportér, antický počítačový systém
Primární účel: Průzkum

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky