Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Survival

Survival

Příspěvek 30.12.2010 07:21:51
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Jedná se o jeden z mých současných nápadů. Povídka bude mít natvrdo deset dílů. Teď něco pro fanoušky Lost City (pokud nějací jsou). V žádném případě jsem na Lost City nepřestal dělat. Tohle je experimentální povídka, kdy chci zkusit zde některé prvky, které pak kdyžtak přenesu do StLC. Ale nejdřív to potřebuji odzkoušet. Rovnou Vám píšu, že tahle povídka neskončí žádným happyendem, žádné superzbraně (jedna už tam je a to je už moc) a víc než na střílení se soustředí na to všechno kolem války.

dodatek: za korekci opět děkuji St0rmovi

Vánoce 1997

Kamera zabírá zasněžený dům před nímž zastavuje auto. Vystupuje z něj 35-letý muž s tvamými vlasy v uniformě armády spojených států. Kamera zabírá jeho pravou část, kde jde vidět hlava orla na černém štítu a nad ním slovo Airborne. Muž bere z auta tašku a přichází ke dveřím, když se ozve hluboký mužský hlas:
Před pěti lety jsem měl rodinu. Dvě dcery a krásnou manželku. Byla to nádherná doba.
Muž zazvonil a blonďatá žena, která otevřela dveře, ho okamžitě objala. Hned za ní se ze dveří vyhrnuly dvě osmileté holky. Po chvilce objímání se všichni odebrali dovnitř a kamera se přesunula k měsíci. Na jeho povrchu se tyčila vlajka Spojených států. V jednu chvíli ale se začala zatmavovat a záběr se přesunul na oblast nad ní, kde prolétla loď pyramidového tvaru.
Dokud nepřišli oni
Potom se obrazovka zatmavila.

Washington DC 15. prosince 2002

Záběr ukazuje zničenou ulici, kde leží nespočet trosek a mrtvol pokrytých sněhem a v pozadí jsou slyšet zvuky výbuchů a střelby. Kamera se plynule přesune na kaluž krve vedle mrtvého vojáka, hned na to do ní někdo šlápne a po chvíli další. Pak se záběr přesune na skupinu mužů v železných brněních a s helmami ve tvaru hada, jak pochodují ve formaci.
Říkají si Goa‘uldi. Parazitická rasa, která chce, abychom je uctívali jako bohy. První útok byl překvapivý a stovky milionů lidí zemřely první den. Goauldi ze svých vesmírných lodí zaútočili plnou silou a téměr všechno srovnali se zemí. Bombardování ustalo stejně nečekaně jako začalo. Naše přeživší satelity ukázaly proud žlutého světla, jenž vyrazil z jižního pólu a zaútočil na lodě, které byly okamžitě zničeny. Nemáme ponětí co to bylo, ale hlavní je, že je to od dalšího posílání lodí odradilo.
Jakmile hlas přestal mluvit, tak se ze středu formace ozval zkreslený hlas:
„Jaffa kree“
Vojáci se zastavili a drželi nadále formaci, když v tu chvíli se do popředí skupiny dostal muž ve stejném brnění jako měli oni, ale byl bez helmy. Kamera zabrala detail jeho očí, které zažhnuly.
Záběr se přesouvá na optiku ostřelovací pušky, která míří na velitelovu hlavu. Po pěti vteřinách z ní vyšel výstřel, který doslova utrhl hlavu cíle. Vojáci zpanikařili a své tyčové zbraně namířili nahoru a hledali střelce. Záběr se pak přesunul na dvojici ostřelovačů v zimní hejkalové kamufláži, jak se balí. Jeden z nich dává do obalu sniperovku M82A3 a druhý hlásí do vysílačky:
„Tady je orlí oko, cíl byl neutralizován, opakuji cíl byl neutralizován“
Jakmile dořekl, tak taky začal balit, vzal si svou M4 a oba dva mizeli na konci chodby, kde na ně čekala výstroj na slaňování. Oba si na sebe navlékli karabiny a pomalu se spouštěli dolů.
Záběr se pak změní na mrvého velitele z jehož hlavy vyleze hadovité stvoření zoufale se snažící svým vřískáním upoutat pozornost vojáků, umírá a obrazovka zatmavne.

Jedním z hlavních cílů Goauldů byl Egypt, kde se nacházel artefakt známý jako hvězdná brána, který jim umožňuje posílat vojáky a zdroje na světelné roky, aniž by museli plýtvat loděmi.

Záběr se pak znovu vrátí na dva vojáky, jak se nadále slaňují. Když už skočí dolů, tak vedle nich stojí obrněné auto. Naloží věci a začnou nasedat, když v tu chvíli vedle nich přeletí plazmová střela z tyčové zbraně. Oba se okamžitě podívají za sebe a uvidí vojáka jak se k nim blíží. Oba nasednou do auta a jedou přes trosky, zatímco vedle nich přistávají další výstřely z tyčové zbraně.
Většina obyvatel Spojených států se soustředila do velkých měst a do hor. Našim úkolem je udržet tato města. San Diego, New York, Los Angeles, Chigago a Phoenix už padly, a jejich obyvatelé byli buď zabiti nebo zotročeni. Každý musí najít způsob jak přežít. Jiní se rozhodli uprchnout od války a někteří se dokonce podvolili nepříteli a bojují proti vlastnímu druhu ve jménu svého nového boha.
Po chvíli kličkování se druhý muž podíval za sebe, aby překontroloval, zda-li je už nesledují
„Čistý“ řekl a řidič automobilu hned zpomalil. Sundal si z hlavy hejkala a obraz ukázal stejného muže jako na začátku, ale tentokrát s více šrámy a spáleninou na levé části obličeje.
Řidič zahnul doprava a kamera se zvedla nahoru, kde ukazovala glider následovaný stíhačkou, Jaffy postupující vpřed a střílející ze svých zbraní a na druhé straně vojáky a tanky v zákopech bránicí své pozice.
Jsem seržant Steven J. Edwards a tohle je můj způsob přežití.
Obrázek

Příspěvek 30.12.2010 08:36:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Nádhera! Tak na tohle jsem vyloženě nadržený. :lol:

Příspěvek 30.12.2010 09:46:08
Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Vypadá to dobře :-) Jsem docela zvědavej, jak to bude pokračovat..

PS. já třeba Lost City čtu, takže doufám, že v něm budeš pokračovat :-)
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Příspěvek 30.12.2010 10:42:37
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Píšeš náherně :bravo: sice jsem nepochopil úplně oč tu de (jaký gouald útočí apod.) ale to se určitě dovím v dalším díle :) Tak piš,vypadá to dobře :) :write: :)
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 30.12.2010 12:45:24
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a já myslel, že to půjde poznat naprosto normálně, kdo to zaútočil.
Obrázek

Příspěvek 30.12.2010 13:50:45
Číba Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Sakra vrtá mi v hlavě jaký jaffové nosej hejkalí hlavu :D (ten kdo to ví má odpovět na to kdo zaútočil!!)

*Nebo alespoň myslim :-)

Příspěvek 30.12.2010 13:55:33
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

DAVE!: podle světýlek z jižního pólu anubis,ale jeho jaffové nenosej ty helmy ne? :sorry:

Příspěvek 30.12.2010 13:59:41
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
náš starý kamarád Apophis
Obrázek

Příspěvek 30.12.2010 14:03:40
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

takže alternativní vesmír...mno nic,já jsem prostě blb :D

Příspěvek 30.12.2010 14:14:15
Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Proč alternativní vesmír? Je to v roce 2002 a popisuje minulost (5 let mezi 1997 a 2002).. takže se vlastně nic z SG nestalo..

Pokud sem to pochopil správně :-)
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

Příspěvek 30.12.2010 14:18:16
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Číba: sakra, zjisti si, čemu se říká hejkal. :lol:

Russell: =alternativní vesmír

Příspěvek 30.12.2010 14:21:38
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
tak pro pořádek. Ra je mrtvý, ale nezabil ho O'neil, ale Apophis (nevzpomínáte si jak Brutus bodl Césara do zad?). Ten pak začlenil Raovi síly do svých a stal se mocným. Na Tauri přišel, protože z Raovi databáze našel adresu a z té pak vypočítal přibližnou polohu (Jenom Baal nemusel být tak chytrý). Přiletěl tam s flotilou. Jenomže jeden z povznesených (strejda Merlin, Ori úplně ignoruju) se nemohl dívat na zničení lidské civilizace a tak si zašel na výlet do antarktidy, kde nasadil ZPM a nastavil křeslo na automatickou obranu než mu v tom stihli ostatní zabránit. Ale systém v křesle je nastaven tak, že má bránit pouze orbitu Země, takže tím pádem to co je na Zemi nebo třeba Glidery na to neútočí
Obrázek

Příspěvek 06.3.2011 11:33:35
vidlajs Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to je jenom jeden díl.

Příspěvek 06.3.2011 11:44:26
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

a více jich nebude, jelikož jsem od toho upustil.

BTW: to byl jenom trailer
Obrázek

Příspěvek 06.3.2011 11:54:23
vidlajs Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

škoda mě se to líbí

Další

Zpět na Mrtvé povídky