Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 26.7.2010 09:33:08
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
Ani mi o tom B5 nemluvte. Znovu po velmi dlouhé době jsem ho celý shlédnul (rozhodoval jsem se mezi ním a DS9)

To mi připomíná mě. :D B5 jsem si už nedávno taky dával podruhé, ale teď jsem projistotu ještě sáhnul po DS9. Ať už si někteří odpůrci říkají cokoliv, pro mě jsou oba tyhle seriály zásadní a těžko říct, který je lepší. Teď budu muset nějaký čas zdolávat první dvě poměrně nezáživné série (v tomhle ohledu je na tom B5 o něco málo lépe :D ), ale už se sakra těším na Dominion War.
Pardon za OT, ale nedalo mi to. Ještě malá poznámka na konec:
dolph1888: V SGU se chtěli autoři zavděčit mladým divákům, další generaci, nebo co... Tak teda nevím, jestli se jim to povedlo, protože ti mladí jsme snad přece my, ne? Pár zajímavých epizod tam bylo, druhá polovina byla relativně silnější, ale celkově to moc přesvědčivě nevypadalo. S odstupem se na to dívám čím dál hůř, odpusťte. Tož ty smíšené pocity. :hmmm:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.7.2010 11:05:35
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To je i můj názor. Seriál musí mít určitý náboj, hloubku možná kouzlo, aby i po letech si ho lidé pamatovali a kupovali na nosičích. U SGU o tom teda dost pochybuju.
:yes:

Příspěvek 28.7.2010 08:24:46
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Jak jsem si takhle ráno zase projížděl geekovské weby, otevřel jsem i tento článek: Google's master plan. Nečetl jsem to celé, ale pobavila mě bublina na pomezí tabulí na čtvrtém obrázku. Velcí bratři jsou špatní. Google se sice už delší dobu velkým bratrem stává, ale kdo by ho nemiloval za tak vznešené úmysly... :-D
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 28.7.2010 17:44:53
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nevím teda, jak se slučuje vyhlazení lidstva s "user happiness", ale B5 remake je dobrá myšlenka. Navíc pak ještě obnovení Farscape a Firefly.

Příspěvek 28.7.2010 18:33:47
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A opravdu jste si jistí, že remake B5 je to pravé ořechové? Jasně, pokud by se točil nyní byly by v něm lepší efekty, jiní herci, ale to je tak vše. Myšlenka i nápad stejné, už by to nebylo to samé co před lety, bylo by to jen vykradené a upravené tak, aby se to líbilo i dnes, rozuměj telenovela na vesmírné stanici. Nějak mi to nepřipadá správné. Stačí se podívat, co se stalo ST, musel se natočit film, vizuálně podobný s originální sérií (na její scénář ani herecké výkony, však nemá), aby to diváky zase začalo bavit, neb poslední ST seriál byla hrůza. To by se teď taky měla znovu natočit původní ST, no fuj. Jestli chtějí studia točit něco nového, tak ať koukaj zapřemýšlet, ono sledovanost nového seriálu (i filmu), je taky o tom, jak neotřelý a neokoukaný je námět a myšlenka vůbec.
:yes:

Příspěvek 28.7.2010 19:16:02
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Móda remaků, restartů a kdo ví čeho ještě mi sice moc radost nedělá (třeba Let me in je vyloženě výsměch autorům původního filmu, ale to patří jinam), ale remaku B5 bych se nebránila - i když vetší radost by mi udělal nějaký další spin-off - už proto, že by to určitě pár lidí přivedlo k původnímu seriálu. A vůbec, alespoň by se kolem B5 zase něco dělo :wink: Jistě že to nemusí dopadnout dobře, ale zdá se mi hloupé zavrhnout tu myšlenku jen proto, že by to mohlo dopadnout špatně, a nebo rovnou předpokládat, že to tak musí být :)
Ehm, to poslední souvětí je děsné, snad někdo pochopil, co se tím snažím říct...
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 28.7.2010 19:31:44
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Trochu OT ke Star Treku Trekkies Bash New Star Trek Film As 'Fun, Watchable'
Pro neangličtináře:
Toto je spoiler!!!:
Trekkies jsou rozhořčeni, že nový Star Trek je dynamický, koukatelný, zábavný... prostě už to není Star Trek...

Já bych teda další spin-off nechtěl. Ke Crusade jsem se ještě nedostal... nechce se mi v B5 univerzu sžívat s jinejma postavama. A díky bohu, že Rangery zařízli už po tom filmu. Restart nebo remake by byl dle mého lepší... spousta věcí by se dala udělat líp, mohlo by to být koukatelnější pro mladé a nové fanoušky a staří mazáci by si v tom našli své a možná se i dočkali napravení křivd... třeba, že by první série neměla za kapitána pablba, co se snaží tvářit drsně se zbraní velikosti stříkací pistolky od vietnamců... a vůbec by za něco stála.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 16.12.2010 14:42:33
ctirad Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak přemýšlim, že by se tu zase mohla rozjet diskuze. Pardon za :offtopic:

K Babylonu: Na seriál jsem přišel nedávno od kámoše a tak jsem začal sledovat.
První série mně moc nenadchla, hlavně kvůli superhrdinovi s PPG Sinclairovi :D . Líbilo se mi jen Babylon Squared, protože jsem v tom viděl nějaké zajímavé pokračování ( měl jsem pravdu)
Druhá série mě hodně chytla. Stíny a Sheridan.
Toto je spoiler!!!:
Dobytí Narny Centaury. Nejoblíbenější díl samozřejmě 2x20 (The Long...)
Třetí série byla dobrá, protože přišel Marcus a jeho "nevěřím na štěstí :D" (viz. War without end). Pak G'kar byl skvělej, hlavně v tý epizodě, kdy uvízli s Londem ve výtahu (nadávali si a nadávali), direktiva SUAEI (Shut up and eat it! :D ) a skvělé poslední dva díly. Málem bych pozapomněl na Severed dreams, jednu z nejlepších epizod, kdy bojoval Babylon se Zemí.
Ve čtvrté řadě, kterou teď sleduju, je to hodně zajímavý, Sheridan jaksi obživl, Vorloni se zbláznili a Mordenova hlava visí na kůlu na Centauri Prime, jak Londo Virovi v druhé řadě slíbil. Jsem u epizody 4x08 (měl jsem chuť zabít toho reportéra ISN).

Nejlepší sci-fi seriál, kterej u mě porazil SG a ST. To je co říct.

Radši jsem dal něco do spoileru, v tomhle seriálu jsou docela zásadní. G

EDIT: Geser, díky. Zapomněl jsem. :yes:

Zapomněl jsem ještě pár věcí dodat ke sboru Psí. Mám k němu stejný vztah jako Ivanovová, tj. nenávidím ho. Vím, že mnoho lidí říká, že Bester je super, ale mě nesedl, i když ho hraje jeden z mých oblíbenců, Walter Koenig
Naposledy upravil ctirad dne 16.12.2010 19:05:17, celkově upraveno 1
Cube at front, cube at right and a sphere behind us - another normal day in space

Star Trek: Nebraska - 1. řada
Pravidla diplomacie

Příspěvek 16.12.2010 16:18:55
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Je skvělý, jak to říkáš ještě takovej kus před koncem.

Nj, ta první série je pro newbies velkej problém, ikdyž to imho moc nevybočuje z průměru takové SG (Mind War, Deathwalker, A voice in the wilderness, Babylon squared nebo třeba Chrysalis jsou imho moc skvělý díly).
Holt blbý efekty, nejasnej storyarc a hromada pojmů z novýho vesmíru...
Btw jestli ti je třináct, tak klobouk dolů :)
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 16.12.2010 18:59:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Efekty mi nepřipadají tak blbý, zvykl jsem si a taky beru ohled na to, že ten seriál je už trochu z jiné doby, kdy ty efekty nebyly tak vyvinutý. :smile: Ale na druhou stranu ty efekty zas tak špatný nebyly. Náhodou zmizení Babylonu 4 vypadalo velmi dobře.
Cube at front, cube at right and a sphere behind us - another normal day in space

Pravidla diplomacie

Příspěvek 16.12.2010 20:01:58
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser píše:
Btw jestli ti je třináct, tak klobouk dolů :)

Zrovna jsem myslel na to samé. V tomhle věku je docela vzácnost, že někdo ocení Babylon 5. Já sám jsem se k němu dostal až mnohem později, takže těžko říct, co bych na to býval říkal tenkrát, ale celkově mám opravdu pocit, že většina mladších zabírá na úplně jiné věci. Jako třeba SG. :D

Příspěvek 16.12.2010 20:13:09
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SG už mě přestalo bavit, a tak jsem si našel B5. Jsem za to rád.
Asi to řeknu trochu předčasně, ale přeci. Babylon 5 je pro mě zatím nejlepší sci - fi seriál.

Pravidla diplomacie

Příspěvek 16.12.2010 22:16:34
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já jsem s Babylonem 5 taky začala někdy ve 13 nebo 14 letech a hned si ho zamilovala a k tomu mi stačili jen dvě řady a pár filmů :D Ale tehdy jsem neměla moc s čím srovnávat, ale mě o efekty mi nikdy moc nešlo a ty z B5 mi připadají kouzelné :)
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 16.12.2010 22:52:02
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak, SGU skončilo. Trochu přitvrdíme. Čas tolerance vypršel. Říkejte si tomu extrém, ale navrhuji, abychom šli po gejťáčcích tvrdě a bez prodlení zaútočili skutečně masovou internetovou kampaní, a zatímco se z ní budou sbírat, vyzdvihneme babyloňácký storyarc, reálné postavy, vcelku fungující fyziku a možná i rozvinutý vesmír, ano? A pokud to bude málo, lituji, ale na conech přijde čas triček: Epizodičnost ven!, Vesmírná soap opera? Tak ale pořádně!… a pokud je ani tohle nedonutí se na to podívat, pak už nevím co.

Hmm, tak si jdu pustit svůj oblíbený díl 4x18.
Obrázek

Příspěvek 16.12.2010 23:08:23
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Geser: Ty jseš komik. :rflmao:

Babylonu není nikdy dost, ale taky uvažuju nad opáčkem BSG, i když to přece vůbec není podobné SGU. :D

Příspěvek 17.12.2010 06:56:23
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Anijsha píše:
Tak já jsem s Babylonem 5 taky začala někdy ve 13 nebo 14 letech a hned si ho zamilovala a k tomu mi stačili jen dvě řady a pár filmů :D

Já někdy před těma deseti rokama pravidelně zdrhal ze školy o to víc, abych stihnul druhou řadu. :D Si pamatuju, že když
Toto je spoiler!!!:
vybombili Narnu, G'kar požádal o azyl, a celkově z toho byla cejtit ta mizérie,

tak na to matka začala koukat ve vší vážnosti se mnou, a moc se jí to líbilo. Poslední díl S2 jsme strávili přilepený k obrazovce a sledovali, jak se všechno řítí do pekel ještě víc.
No a pak TV3 zrušili a ta S2 byla poslední :roll:
Obrázek

Příspěvek 17.12.2010 10:05:15
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ta vaše diskuze mě snad donutí pustit si War without end, asi nejlepší díl seriálu :D

Pravidla diplomacie

Příspěvek 17.12.2010 14:26:22
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

hmm, musim si dneska večer pustit The Legend of the Rangers 8)

Jedinej B5 film, kterej jsem ještě nestih zkouknout :lol:
Obrázek

Příspěvek 17.12.2010 16:06:27
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak se na něj prosím tě nedívej, jenom si zkazíš B5 zážitek...

Příspěvek 17.12.2010 16:13:59
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak pokud přežil Gathering, tak už to tak strašné nebude :lol: Nějak pořád nedovedu pochopit, jak může jeden z nejlepších seriálů co jsem kdy viděla předcházet něco tak strašného.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 17.12.2010 16:48:56
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Tak se na něj prosím tě nedívej, jenom si zkazíš B5 zážitek...

To je věc vkusu, mě osobně se Legenda líbila, dost možná i víc než ostatní filmy.
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 17.12.2010 17:02:48
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

The Legend of the Rangers je tak trochu výstřel mimo jinak velmi koherentní vesmír Babylonu 5. Na druhou stranu to měl být pilot k novému crossoveru, který nakonec nikdy nevznikl, což trochu opodstatňuje fakt, proč to vypadá, tak jak to vypadá. Každopádně se to nedá moc považovat za regulérní B5 film...

Příspěvek 17.12.2010 17:46:13
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No rozhodně to nemůže bejt horší než The Lost Tales... 8)
Obrázek

Příspěvek 17.12.2010 18:34:16
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Je to věc v kusu, ale mě se snad líbilo vše co bylo nějak spojeno s B5 (krom jedné věci - Crusade)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 18.12.2010 00:44:11
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

To mně se líbilo všechno vyjma Řeky duší. Žádný doplnění příběhu, nic. Jediný, nad čím můžu v RoS squeeovat jsou Ian McShane a Martin Sheeen.
Osobně bych to přirovnal k tomu, jako kdyby novej SG film byl nějaká vata o obrech a křišťálové lebce.

To i ty nedodělaný jednotřetinový Lost Tales s osmi herci jsou proti tomu skvělé rozšíření univerza. Galen FTW!
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5