Episode I. - Phantom Menace: Mě se líbila. Možná tam bylo moc politiky a bylo to trochu víc pro děcka než ostatní díly, ale dojem z filmu to nekazilo. To si vlastně protiřečí.

Episode II. - Attack of the Clones: Podle mě nejhorší díl. Pasáž Anakin a Padmé mě točila a mám tendence ji přeskakovat. Prostě to nebylo to pravý SW. Anakin se choval jako 10letej fagan, kterej není schopen vlastního rozhodování. Film mě začal bavit až v bitvě o Geonosis a v závěrečném souboji. 6/10. Jenom proto že to je SW.
Episode III. - Revenge of the Sith: Nebudu to znova rozebírat. Prostě nádhera. Všechno tam bylo dokonalý. Při rozkazu 66 jsem skoro

Episode IV. - New Hope: Klasika. Samozřejmě se nemůžeme bavit o efektech. Ty byly na svou dobu úžasné. Příběh na mě ale působil moc "pohádkově". Ale je to paráda vědět že starý filmy jsou kolikrát lepší než ty tuctový hollywoodský (s prominutím) sra*ky. 8/10
Episode V. - Empire Strikes Back: Taky dobrej díl. Harrison Ford tady perlý a musím obdivovat vodiče Yody. Závěrečné: Já jsem tvůj otec. bylo taky dobré a proto dávám 9/10. Trochu kostrbatej příběh.
Episode VI. - Return of the Jedi: A další perla kinematografie. Nejlepší díl staré trilogie. V mnoha ohledech se vyrovnává třetímu dílu. Ewoci jsou úžasní. Příběh velmi dobrý a Vader vs. Luke byl dobrej. Konečně vymizelo to "zasekávání se" mečů do sebe. Prostě plynulý souboj. A Vaderovo: Nemám žádný vnitřní boj! bylo dokonalý. Prostě další super sci-fi. 10,5/10
A zapomněl jsem na Star Wars: The Clone Wars - animace mě sice nesedí, ale film se v mém žebříčku drží obstojně. Dávám 9/10. A seriálu 10/10.
Na konec ještě dodám že právě SW ve mě vzbudilo zájem o sc-fi. Bez něho bych v podstatě nemohl žít. Protože bych nepoznal ostatní sci-fi. Nejlepší žánr.