Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 05.12.2010 15:48:02
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Nebyl bych tak kritickej.

1. V nábojnici jsou i jiné látky, které se vznítí i bez vzdušného kyslíku.
2. Raketoplán má štít, podívej se na předchozí epizody. (boj se šmouly např.)
3. Hvězda tam asi je, ty trosky lodí (v různých scénách) jsou vždy z jedné strany osvětleny světlem, kdepak by se v mezihvězdném prostoru asi vzalo?
4. To je fakt. Telford neměl tucha a už jim radil.
Edit: Inpernak to trefil, páč Ursini maj Destiny na dálkovejch senzorech tak jim to docvaklo.
5. Byli ve srabu, přivítali by i povzneseného Antika "hlavně nenápadně", pokud by jim chtěl pomoct.
:D
Naposledy upravil dolph1888 dne 05.12.2010 16:20:16, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.12.2010 16:14:50
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

K té 4., vzhledem k tomu, že sledovali Destiny a také vzhledem k tomu, že seeder posílá trasu Destiny kudy má letět, není těžké zjistit, že Destiny změnila plánovaný kurz a tudíž, že se naučili loď ovládat.
Obrázek

Příspěvek 05.12.2010 16:31:23
Chiron Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak z epizody mám trošku rozpačité pocity. To jak přijali Telforda. Jako sorry, ale na jejich místě bych mu nevěřil nos mezi očima. Ti Ursini mu klidně mohli vypláchnout mozek, krom toho 1x ho už takhle LA zmanipulovala. A ještě k tomu tam měli nedávno na návštěvě pár mrtvých přátel. První co bych očekával, je že ho šoupnou na izolaci.
Drony byly celkem zajímavé. To že štít Destiny vydrží prd víme už dávno. Navíc dronů bylo celkem dost a pomalé zbraně Destiny prostě nestíhaly zaměřovat. Představa, že když je něco malé, tak to nemůže udělat moc škody je podle mě úplně chybná. Kdoví jaké mají zdroje energie a energetické zbraně můžou mít na dost vysoké úrovni. Ale co se mi nelíbilo, že bezhlavě vletěli do té hvězdy. Zřejmě chyba naprogramování :)
Ale nemůžu si pomoct, ale první co mě napadlo, když začli mluvit o řídící lodi, byla Loď znovuzrození z BSG. Sice to není to samé, ale podobnost tam je.
A útok na tu loď, ten podraz to celé zkazil, ale aspoň máme zápletku pro příště. Uspěšný útok bych si představoval asi trochu jinak. Destiny může vystoupit z FTL kdekoliv a oni vyletí ještě před obranou linií dronů. Skočit za ně nebo aspoň na dostřel lodi, okamžitě nabít hlavní dělo a vším co mají pálit na hlavní loď, když se to povede, tak drony by měly přestat fungovat. Když se to nepovede, tak to skončí blbě tak jako tak.

Příspěvek 05.12.2010 16:37:51
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To jak prijali telforda bylo dano tim ze byly dost v prekerni situaci (lidove v prdeli). Takze se neni cemu divit, kdyz ti nekdo sere na hlavu a nekdo jiny ti poda destnik tak ho proste prijmes a az pak se ptas jake jsou jeho umysly.

Kdyz je neco male, tak to samozrjme muze udelat hodne skody, ale da se predpokladat ze cim mensi zarizeni bude tim bude mit mensi silu/energii. To je si myslim logicke. Proc si myslis ze lode jsou tak velke? Kvuli posadce? Jiste, ale taky je tady fakt, ze maji obrovske motory a zarizeni, ktere celou lod napajeji. To proste do lodi o rozmerech dvou metru krychlovych nenarves.

Příspěvek 05.12.2010 16:59:06
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

K Telfordovi... sledoval pohyb Destiny a asi mu došlo co a jak, když letěli úplně mimo kurz. Vím, je to jen další obkecávačka, ale co už. ;)

Příspěvek 05.12.2010 17:07:40
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Proč něco malého (obzvláště v tom počtu) nemůže napáchat škodu? Koukněte na antickej dron, kolik jich stačí na Ha'tak nebo křižník Wraithů.
:idea:
To s tím, že automaty vletěly do hvězdy souviselo, že byly v módu zničit za každou cenu, jinak se to nedá vysvětlit.

Příspěvek 05.12.2010 17:22:54
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Chiron píše:
Uspěšný útok bych si představoval asi trochu jinak. Destiny může vystoupit z FTL kdekoliv a oni vyletí ještě před obranou linií dronů. Skočit za ně nebo aspoň na dostřel lodi, okamžitě nabít hlavní dělo a vším co mají pálit na hlavní loď, když se to povede, tak drony by měly přestat fungovat. Když se to nepovede, tak to skončí blbě tak jako tak.

Hele tohle v SG prostě neuměj. Tam se snad nikdy nevyužívalo toho prostoru. Spíš mi to připomíná námořní bitvy na hladině.

Dolph: Máš pravdu ale srovnávat antickej dron-zbraň s jedním účelem a nějakej bezpilotní stroj je možná trošku mimo mísu.

Příspěvek 05.12.2010 18:03:40
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ok, ty štíty - můj omyl. Ale tím "hvězda není" jsem myslel "není blízko." Měli štíty na spadnutí, než by tu reálnou vzdálenost dali tak do hvězdy vletí už jen trosky. A oni hup a jsou u hvězdy.

Příspěvek 05.12.2010 18:13:30
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Chiron píše:
Ale nemůžu si pomoct, ale první co mě napadlo, když začli mluvit o řídící lodi, byla Loď znovuzrození z BSG. Sice to není to samé, ale podobnost tam je.

To já jsem si zas okamžitě vybavil loď, co ovládá droidy ve Star Wars I. Dokonce, protože jsme řídící loď ještě neviděli, si ji pořád představuju, že vypadá stejně. (takto) :D
Good night, Destiny!

Příspěvek 05.12.2010 20:38:36
Washek Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Imho
a) Chloelinka odeslala nouzový signál, ten zachytí Ursini, kteří nebudou daleko, přiletí a pustí se do velitelské lodě :bravo:
b) Změnila naprogramování dronů a ty se pustí do velitelské lodě :bravo:
Šmoulové podle mě nepřiletí, protože na mezigalaktické cesty asi ještě nejsou připravení. A i kdyby byli, tak tam nepřiletí tak rychle jako Ursini.

Už se těším na prohledávání lodi, protože na přídi bylo vidět docela dost oken, vypadalo to podobně jako velín + nějaký modrý tunel + něco oranžového vypadajícího tak, že se z toho něco vysouvá :pst:
Naposledy upravil Washek dne 06.12.2010 20:38:16, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 05.12.2010 21:38:19
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přestaň urážet nejroztomilejší a moji nejoblíbenější rasu v celém SGuniversu zkomolováním jejich jména. :palka: :box2:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 05.12.2010 21:54:32
Airman
Airman

Odpovědět s citací

a) Kdyz mohla Chloe odeslat nouzovy signal, proc by to jeste pred ni neudelali samotni ursini?

b) Zmenila naprogramovani dronu? Jen tak? Uprostred bitvy? No nevim, scenaristi snad nejsou uplne prasteni.

Myslim, ze Evil ma minimalne peknou teorii - Chloe odpali Gateseeder a s tim i vsechno okolo. Jenom nevim, jak to vyresi s tim, ze Destiny je dost blizko.

Ja typuju, ze Chloe neco zapne/otevre/aktivuje, co je na posledni chvilku spasi.

Příspěvek 05.12.2010 22:00:41
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Snail píše:
Ok, ty štíty - můj omyl. Ale tím "hvězda není" jsem myslel "není blízko." Měli štíty na spadnutí, než by tu reálnou vzdálenost dali tak do hvězdy vletí už jen trosky. A oni hup a jsou u hvězdy.

Tak ona jim ta Destiny trochu ulítla z dostřelu a musely za ní:
Gateseeder vstupuje do hvězdy...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2612_1291582625.jpg]http://img214.imageshack.us/img214/2074/sgu0210webdl2612.jpg[/img]
Pak Destiny...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2615_1291582634.jpg]http://img28.imageshack.us/img28/5198/sgu0210webdl2615.jpg[/img]
První automaty s pěkným odstupem...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2618_1291582639.jpg]http://img443.imageshack.us/img443/8338/sgu0210webdl2618.jpg[/img]
Gateseeder už je ve hvězdě...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2621_1291582645.jpg]http://img600.imageshack.us/img600/9349/sgu0210webdl2621.jpg[/img]
Destiny za ním...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2624_1291582650.jpg]http://img35.imageshack.us/img35/786/sgu0210webdl2624.jpg[/img]
První várka dronů exploduje za Destiny...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2628_1291582656.jpg]http://img502.imageshack.us/img502/6210/sgu0210webdl2628.jpg[/img]
Druhá už to má taky za sebou...
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2629_1291582661.jpg]http://img254.imageshack.us/img254/1797/sgu0210webdl2629.jpg[/img]

Příspěvek 05.12.2010 22:14:04
Jerry93 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

K Telfordovi... sledoval pohyb Destiny a asi mu došlo co a jak, když letěli úplně mimo kurz. Vím, je to jen další obkecávačka, ale co už.

Telford je nedohonil protože letěli mimo kurz.....prostě je :jako: náhodou :jako: dostihl uprostřed bitvy a reagoval. Jako je jasné, že tenhle ten návrat byl moc rychlej a stupidní. Taková věc by měla být rozložená na celý díl jako 2x09. Ale je potřeba podotknout, že potřebovali chytlavej díl s napínavým koncem, aby jsme se my fanoušci mohli čtvrt roku klepat v rohu z abstinenčních důvodů. A to by se bez téměř prohrané bitvy o velící loď (u které jsme díky Ursinům takže i Telfordovi) nemuselo stát. Jen doufám že nám další díl nepřinese zklamání.

Příspěvek 05.12.2010 22:16:12
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Telford je urcite zadnou nahodou nenasel. Seeder a Destiny jsou propojeny. Telford musel presne vedet kde jsou.

Příspěvek 05.12.2010 22:28:57
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemyslel jsem tím že se náhodou trefil na místo kde byli (to by byla blbost i na SG), ale že přiletěli, opět podotknu, :jako: náhodou :jako: v poslední chvilce kdy byla Destiny téměř zničená ;) možná jsem to jen předtím blbě napsal
Naposledy upravil Jerry93 dne 05.12.2010 22:29:40, celkově upraveno 1

Příspěvek 05.12.2010 22:29:10
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Telford a Ursini je přeci hned jak opravili gateseeder začali stíhat. Ursini samozřejmě proto, že Destiny jako větší loď se jim hodila do jejich plánu na likvidaci velitelské lodě. Takže asi mají nějaké dálkové senzory, jenž Destiny vyčmuchají. Destiny taky komunikuje na dálku s gateseederama a upravuje podle nich trasu, když letí na autopilota.
:yes:
Edit: Tak náhody už jsou takové, prostě nečekané. A my jako fanoušci můžeme bejt rádi, že to pro nás "náhodou" někdo točí. Taky se "náhodou" může stát, že to za tejden (místo až v lednu) stopnou a budem jenom smutně koukat. Na těch poradách co nyní přijdou bych nechtěl bejt.

Příspěvek 05.12.2010 22:46:20
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mallozzi se přiznal že nevěděl jak to má napsat (s tou záchranou Destiny před drony), a tohle prý dopadlo nejlíp.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 05.12.2010 23:46:13
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Edit: Tak náhody už jsou takové, prostě nečekané. A my jako fanoušci můžeme bejt rádi, že to pro nás "náhodou" někdo točí. Taky se "náhodou" může stát, že to za tejden (místo až v lednu) stopnou a budem jenom smutně koukat. Na těch poradách co nyní přijdou bych nechtěl bejt.

Neříkám že by kvůli tomu byl hned seriál naprd, ale že je to takové až moc...nejlepší slovo co mě napadá je okaté? No prostě se to všechno semlelo tak rychle že sem pomalu nestíhal strkat oči zpátky do důlku a zvedat padající čelist :D :D

Příspěvek 06.12.2010 00:06:08
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Na tohle jsem si u SG už zvykl...

NewAsgard: doufám, že myslíš šmoulíky (jméno téhle rasy se tam nikdy neobjevilo, že?)

Díl se mi velmi líbil, viděl jsem ho až teď večer. Eliho vtípky byly dokonalé, Ursini taky potěšili, mohli o nich říct víc a hodně se těším na další díl, protože to prostě umí utnout, to jim fakt jde :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 06.12.2010 01:35:45
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Snail: Kyslík potřebný pro výstřel se do nábojnice "zalisuje" i s prachem (je mezi jeho zrníčky, jenom se při lisování "zmáčkne"). Ne záměrně, ale je tam a je ho tam dost i na střelbu pod vodou.

Raketoplán má štít od prvního dne.

robosthíhací drony jsou roboti. Něco jako "sebevražedné vlétnutí do hvězdy" neznají - prostě dostaly rozkaz zničit cíl a tak ho hnali do prostředí od kterého čekali že cíl zničí. Navíc je pravděpodobné, že si jejich tvůrci asi nedokázali představit loď, která sluncem MÚŽE prolétat tam a zpátky a ještě ji to posílí.

Hvězda poblíž nebyla, ale vypadalo to podle rozestupu, že Destiny na max podsvětelné dokáže těm robostíhacím dronům chvíli utíkat - měly docela rozestup.

Vzhledem k tomu, že ta soustava kde Destiny našel byla "mimo kurz" co má Destiny naplánovaný, tak to "následujte mě" nebylo tak nelogické - něják se tam museli dostat.

Zrovna zachránil kejhák lodi a celé posádce. I kdyby byl pod vlivem ufonů, propásnul náramnou příležitost, jak nechat vybít posádku a shrábnout rozstřílené zbytky Destiny, takže asi usoudili, že i kdyby ho ti ufoni ovládali, tak že nebudou mít zlé úmysly (protože zrovna ztratili špičkovou příležitost si ty "úmysly" splnit bez větší vlastní námahy).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 06.12.2010 14:51:39
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Dobrá, prohrál jsem. :D
Ale teď jsem si jen tak pro srandu přečetl spoilerový popist epizody na
Toto je spoiler!!!:
gateverse.cz
a našel jsem tohle:
Toto je spoiler!!!:
A Elie, který navštěvuje Zemi, neví, jak sdělit své matce pravdu o tom, co se mu stalo, a Wrayová zjišťuje, že vzdálenost mezi ní a Sharon si začíná vybírat daň na jejich vztahu.
Chybělo to jenom v mojí verzi, nebo ten co dělal spoiler to podělal? Ne, že by mi to nějak chybělo, ale když už to má být součástí epizody...

Příspěvek 06.12.2010 15:28:43
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Snail: Tohle přece bylo obsahem epizody 2x04 Pathogen, přece bys to tam nechtěl znova... :rflmao: Takže, řekl bych, chyba spoileru.
Good night, Destiny!

Příspěvek 06.12.2010 16:21:52
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

DAVE!: Ne, myslel jsem Ursini. On furt psal Uršíni. :evil:
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 06.12.2010 16:28:50
Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

NoMouse: máš recht. Tak potom nechápu už 2 věci -1. jak to, že mi to nedošlo :D
2. proč tam takovou blbost píšou

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách