jo a mohu doporučit ohledně tvého podpisu, serial se v angličtině vyslovuje series. A správně by to mělo být SGA is a great series. Ale nejsem žádný angličtinář, tak mě kdyžtak opravte.
Těžko vybrat, u mě to je spíše "Kterému SG seriálu mám méně co vytknout." Co se týče SGA tak souhlasím s g.o.dem, první série perfektní, ale ten zbytek... U SG-1 nějak nemusím první sérii a poslední dvě taky katastrofa ( ne, že by mezi nima byly nějaké skvosty, ale našly se perfektní díly) SGU... Kdyby to nemělo v názvu SG, tak se možná i dívám, ale po technické stránce to jenom dorazilo načnuté a nesourodé universum. Název SG v tomhle případě spíše škodí, než pomáhá. Vidím to na SG-1, přecejenom je to společně s ST: next generation sci-fi na kterém jsem vyrostl.
Rozumově mi z toho vychází nejlíp SG1. Bylo tam nejvíc dobrejch dílů. Ale nejradši jsem měl SGA. Prostředí okupované galaxie slibovalo hodně coolovejch situací. To, jak to mršili (zdravíme třeba supertajnou antiPřízračí koalici, ukázanou až v pátý sérce, na jeden díl) už je druhá věc.
SGU je udělaný imho nejlíp, ale teď v posledních dílech mi to už taky přijde plné nezvládnutých zápletek a wtf momentů.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Rozhodně SG-1. Seriál, na kterém jsem vyrostl a můžu ho pořád, neustále. Před dvěma lety jsem jí prakticky celou sjel během měsíce a půl. Sympatické postavy, epický příběh, skvělý humor, ... co si přát víc? Snad jen ta první série byla utrpení. Za nejlepší naopak považuji sedmou, osmou a devátou.
SGA... první série bez debat výborná. Seriál měl skvělý potencionál, ten ale nebyl nic proti stupiditě jeho tvůrců. Postavy jsou sympatické, příběh daleko epičtější než u SG-1, taky s dvojnásobnou dávkou humoru, ale už to zkrátka nepůsobí tak dobře. Sem tam se objevuje několik výborných dílů (z nichž se mi vybavuje asi jen Vegas).
SGU. Seriál, který úplně změnil design SG. Konečně něco, co se nesnaží kopírovat své předchůdce a jde si svou vlastní cestou. Humoru tu není tolik, ale když se nějaký vtípek vyskytne, dá se mu i docela zasmát (nu však přiznejme si... nic světoborného to není). O příběhu se zatím mluvit nedá a tak přejdu k postavám. Ty jsou skvěle vykresleny, jsou sympatické, vyvíjí se, ale nejsou to takoví magoři alá BSG, kteří by každou chvíli měnili svou osobnost. SGU se rozjíždělo velice pomalu. První díly mohly působit jen jako romantická telenovela a když už se v druhé polovině objevil díl s nějakou akcí, vypadalo to, že se seriál žene sestupnou kolejí, kterou už projela jeho sestřička SGA. Naštěstí se tak nestalo a finále skutečně stálo za to. O kvalitách první půlky druhé série netřeba nic říkat.
Škoda že nejdou 2 možnosti,ale nakonec vyhrála SGU hlavně díky 9 dílu 2 série ten se mi velmi zamlouval ,teda hlavně ten konec.I když SG1 je taky super hlavně první řady a pak to začalo podle mě upadat doufám ,že to samí nepotká SGU.
Každopádně SGU.....připadá mi takové ''dospělejší'' než SG1 a SGA s fantastickou čtyřkou která s pomocí P90 vyvraždí půl vesmíru....nicméně i ty mají své kouzlo které mě chytlo
Moje povídka:Star Gate Idea [img][./images/thumbs/image18797_1314340649.jpg]http://liatrainz.net/sekce/galerie/images/image18797.jpg[/img] Osud se změnit nedá pouze život
Mě osobně nejvíce chytlo SGA. To pro mě mělo daný příběh a nemísili se tam ty rasy, jako v SG-1. SGU jsem se ze začátku dost vyděsil, protože to úplně změnilo styl SG. Ale po určité době jsem si zvyknul a druhá serie byla SUPER. Škoda, že už skončilo
Jednoznačne SGU. Najlepší seriál z universa SG. Veľa postáv ktoré navyše nie sú nesmrteľné. Ďaleko od Zeme... Proste krása
Jaffský vtip Hadí, Horův a Sethův strážce se sejdou na neutrální planetě. Chvilka napětí. Hadímu strážci žhnou oči, Horovu strážci se leskne zobák. A Sethovu teče z nosu. [b]