Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.12.2010 20:15:15
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

dolph1888: Čert ví, jestli by raketoplán sestřelili - při prvním střetnutí si ho naprosto nevšímali (ačkoliv to ho mohli brát jenom jako návnadu aby jim Destiny hned neodskočila FTL) a při druhém, kdy seeder vyletěl stíhačům naproti (a "za ně", kde měli tu svojí drahocenou velitelskou loď), si ho opět nevšímali a šli po Destiny (největším cíli v dostřelu). Ano, tu praktickou nevýhodu jinak dobrého nápadu s bombou (nemají bombu) si velmi dobře uvědomuji... :D Řešení je však stejně snadné jako "nález dronů verze 0.1" - prostě někdo přijde s nápadem a prohlásí, že tu bombu někde viděl ve skladu... :D To je ale už poněkud divoké...
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 03.12.2010 21:04:00
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevšímaly, i když jeden zásah jak dosedal na Destiny dostal (možná byl dokonce určen i jemu?), vše by se změnilo v ten moment, jak by se začal nebezpečně přibližovat k velitelské lodi, myslím že tak neteční by už naši automatičtí (nebo i humanoido-automatičtí?) nepřátelé nezůstávali. Což, mě přivádí k myšlence, jak je možné, že tak vyspělá (na nás) loď jako je Destiny, nemá zbraně pro elektronický boj? By ty drony musela zblbnout okamžitě, oskenovat, určit frekvence, na jakém systému pracují, a odeslat jim souřadnice směr hvězda a je po problému.
:idea: :D

Příspěvek 03.12.2010 21:15:00
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak, když stavěli Destiny, tak na tom tak technologicky dobře nebyli a navíc neměli páru, že se tam tihle objeví. Navíc tihle emzáci mají nějakej antivirus.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 03.12.2010 21:42:04
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Jo jo technologicky na tom byli asi dost spatne. Chci rict, postavili lod co vydrzela jen par milionu let a je temer neposkozena. Krome jinych veci umi taky proletet hvezdou a vyuzit jeji energii. Nic moc. Taky me to moc neoslnuje :D

Příspěvek 03.12.2010 21:54:00
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak to bych netvrdil, Destiny dokáže ve spánku oblbovat i lidi, tyhle stroje pro ní nejsou soupeř, nevěřím že ty automaty jsou tak dokonalé jako lidský mozek. Jinak, že Antici nebyli vyspělí, FTL co si jen tak lítá mezi galaxiema, loď ani nepotřebuje ZPM a pořád se i po 60 M letech může dobíjet alespoň na 40% (zkus to doma s mobilem), štíty co vydrží miliony stupňů v koroně hvězd, materiály co ještě po tak dlouhé době nepodlehly změnám vlastností, obrazovky a spínače, které stále ještě chodí v hojném počtu. Dokonce i některé kanóny jsou on-line a jestli najdou a použijou ty drony první generace, uf to bude mela.
:yahoo:

Příspěvek 03.12.2010 22:09:17
Airman
Airman

Odpovědět s citací

ty automaty mozna nebudou tak dokonale jako mozek, ale zapominas na to ze jednak maji nekde materskou lod, na ktere jsou pravdepodobne emzaci mnohem vyspelejsi nez my, minimalne po mentalni strance, jak jsou na tom fyzicky to nevim :) . A krom toho ty automaty muzou mit dobrou ochranu proti elektromagnetickemu ruseni.

edit: kdyz se nad tim zamyslim, tak centralni teplota naseho Slunce je nekde cca 15 x 10^6 °C. Cili stity destiny by meli bez nejakeho poskozeni vydrzet palbu minimalne vsech mensich stihacek, jejich strely se s nad s energii stredu Hvezdy nemuzou rovnat. ..

Příspěvek 03.12.2010 22:16:59
Major
Major

Odpovědět s citací

Už jste někdy v SG viděli minimální náznak snahy o "elektronický boj", když nepočítáme zneviditelňování? Vždyť ani neodposlouchávají nepřítele - pro scénáristy by to bylo příliš těžké a kazilo by to dojem z "hrdinné jízdy" při všech bojích. TO je asi hlavní důvod, proč Destiny "nemá" systémy elektronického boje. A ještě taky že by s nima nikdo ze současné posádky asi neuměl.

Podle mého ty robostíhačky nejsou přímo řízené, ale každá s vlastním počítačem a dostávají "rámcové" rozkazy, typu "pomalu se přibliž", "útok", atd. S tím, že když ztratí "signál" z velitelské lodě, tak se vrátí do stavu "spánku". Jejich "UI" může mít i biologické prvky (klonovaný mozek emzáka v roztoku na úrovni inteligence wraithského vojáka s lepším výcvikem třeba...) Je otázka jestli by částečně biologické lodě šly tak rychle do záhuby, ale myslým že šly - je to jako s lidmi co mají vymytý mozek... To je TEORIE (může - a pravděpodobně i bude - to být naprosto jinak).

Nekonzistence s výdrží štítů si nevšímej - (prostě vydrží tolik, kolik se zrovna hodí scénáristům). může to být taky tak, že ve slucni absorbuje štít energii celou plochou a v boji jenom "bodovně" - silně, ale jenom na jediném malém mstě.

Příspěvek 03.12.2010 22:17:57
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak ochranu určitě mají, otázkou je jak moc je dobrá? Inteligenci mají chabou, když jich tolik najednou vletí za Destiny do hvězdy. Jak ta velitelská loď, tak řídící jednotka přímo v tom dronu, snad zná svoje možnosti a v nejhorším případě by do té hvězdy vletěl na zkoušku jen jeden. A s příhlédnutím k tomu, že pravděpodobně nemají štíty (co zásah to konec), oni to jsou nejspíše takový drony = blbci, páč to jinak není možný, bez štítů do hvězdy, to by snad ani goa'uldi nemysleli vážně a to byli nějací kabrňáci = nafoukaní panáci.
:rflmao:

Příspěvek 03.12.2010 22:21:45
Major
Major

Odpovědět s citací

Možná. Ale podívej se, kolik blbečků s (amatérksky) vymytými mozky chce samo padnout za aláha (a jsou schopni se odpálit i tam, kde nikoho nevezmou s sebou, když nemají jinou možnost). Fanatismus (obzvlášť vyvlolaný u fanatického mozku vytrénovaného JENOM poslouchat rozkazy) není těžké přetavit do "blbé inteligence trubců", i když začínáš s člověkem.

Příspěvek 03.12.2010 22:23:40
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Pravda, tak typuj ze inteligenci nemaji zadnou. Proste byly zapnuty v modu "vyhledej a znic" za kazdou cenu. Cili pokud neni pobliz materska lod, ktera je ovlada, tak jsou pomerne jednoduchym souperem.

Příspěvek 03.12.2010 22:32:56
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

sci-fiDome píše:
edit: kdyz se nad tim zamyslim, tak centralni teplota naseho Slunce je nekde cca 15 x 10^6 °C. Cili stity destiny by meli bez nejakeho poskozeni vydrzet palbu minimalne vsech mensich stihacek, jejich strely se s nad s energii stredu Hvezdy nemuzou rovnat. ..

Presne nad týmto som rozmýšľal aj ja a stále to nechápem...
Ultramarinus píše:
Jejich "UI" může mít i biologické prvky (klonovaný mozek emzáka v roztoku na úrovni inteligence wraithského vojáka s lepším výcvikem třeba...)

Trošku vykrádačka BSG, nie? :lol:

Příspěvek 03.12.2010 22:34:30
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela by mě zajímalo, co by ty drony dělaly, kdyby Destiny letěla za raketoplánem. Ten by na ní přistál (pár dronů už by bylo rozmáznutejch na "čelním skle") a pak to smažit podsvětelným co to dá, s následným skokem do pryč, dokud mohli nahodit FTL samo. A ne čekat na místě a nechat se odstřelovat jak nějaká kachna, napadlo mě to proto, že když Destiny mířila k hvězdě, tak ty drony sice byly za ní, ale nějak nestíhaly a o předehnání nemůže být řeč.
:idea:

Příspěvek 03.12.2010 23:32:41
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To nebyl zavod. Drony ji nemusely dohnat, stacilo udrzovat vzdalenost = byt na dostrel. A bylo jasn, ze Young bude hrdinsky cekat nez se mu jeho prvni dustojnik vrati zpet.

Jen tak pro zajimavost, vi nebo tusi nekdo kolik lidi je na destiny? Jak vojaku tak civilu?

Příspěvek 03.12.2010 23:43:25
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Nekonzistence s výdrží štítů si nevšímej - (prostě vydrží tolik, kolik se zrovna hodí scénáristům). může to být taky tak, že ve slucni absorbuje štít energii celou plochou a v boji jenom "bodovně" - silně, ale jenom na jediném malém mstě.

Já bych to viděl tak, že v té hvězdě se Destiny prostě zároveň nabíjí, tedy, čím blíž slunci, tím víc šťávy do štítů dostane. Ještě by mohla umět absorbovat střely nepřítele a zužitkovat jejich energii a byla by neporazitelná. :)
Good night, Destiny!

Příspěvek 03.12.2010 23:49:44
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No, ale kdyz se nad tim zamyslis tak to postrada logiku. Protoze by to znamenalo, ze cim vetsi tlak (energeticky, nebo jakykoliv jiny) pusobi na stity destiny, tim ma destiny pouze vetsi odolnost. To by taky znamenalo, ze strileni jakychkoliv energeticky projektilu ve forme rozzhavene plasmy bude Destiny jen dobijet a nic jineho. Takze vlastne posadka Destiny by mela jakykoliv utok smoulu prijmout s otevrenou naruci, protoze energie neni nikdy dost. :rflmao:

Necituj příspěvek nad sebou. G

Příspěvek 04.12.2010 00:23:52
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Destiny se začne dobíjet teprve po vysunutí gondol, do té doby ani ťuk. Co naštve, že v CGI nezapracovali na tom, jak nabírá energii gateseeder.
:yes:

Příspěvek 04.12.2010 09:59:21
Atlantis00 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vemte si ikdyž třeba najdou co funguje jako EMP, tak to nemusí působit, protože EMP taky nepůsobí na Antické systémy, viz SGA první serie jak je tam ten nanivirus, nebo 2.Serie 1.Díl, Deadalos odpaluje atomovku nad štítem EMP nijak neovlivnilo antické systémy.

Podle mně tam přiletí napomoc Ursini se svou flotilou, nebo Cloe zavolala ty mimouše co ji unesli. To je můj nazor co se asi stane.

Příspěvek 04.12.2010 10:39:47
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dolph1888: Oni totiž nezapracovali pořádně snad na ničem. To CGI neni nijak kvalitní, aspoň podle mě, když to srovnám s jinými seriály co teďka běží. Je to hrozně černý, cosi prťavýho se pořád míhá kolem Destiny a to je všechno. Vážně, jestli ty seriály začnou být ještě temnější, tak už na té obrazovce asi neuvidím vůbec nic.

Přitom návrhy na to pole trosek vypadaly třeba daleko zajimavěj než co pak splichtili. Ten obrázek u Malojzy byl mnohem barevnější a ty trosky rozmanitější, nějaký vesmírný úkaz na pozadí atd.

Když se podíváte na desing těhle dronů (originální, už by taky mohli vymyslet jinej název pro automatický lodě, střely, cokoliv), tak sou skoro stejný jako stíhačky modrásků.
Nevím, mám z toho pocit že si na tom prostě nedávají záležet tak jak by mohli.

To že štíty Destiny vydrží turbulence a teplotu v koroně slunce ale pak (po nabití dokonce) se zhroutí po třech přeletech malejch stíhaček taky asi nemá cenu rozebírat. Nebo, dobře, je to možný, ale ty stíhačky by museli mít obrovskej energetickej výkon, a jestli ta kontrolní loď je aspon trochu podobná, tak proti ní nemaj šanci už vůbec. Ale je to SG že.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.12.2010 10:52:24
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Balial: jestli to nebude tím...
Toto je spoiler!!!:
... že by to měly být vážně drony Šmoulů.

Příspěvek 04.12.2010 10:59:15
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

A to je fakt nebo tvoje spekulace?
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 04.12.2010 11:07:12
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Na konci mi přišlo že tam měli ty emzáci ještě nějaké vetší stíhačky, nebyly to už disky. Bohužel jsem si to už smáznul :( nemáte někdo screen ?

Příspěvek 04.12.2010 11:52:58
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Vanguard píše:
Balial: jestli to nebude tím...
Toto je spoiler!!!:
... že by to měly být vážně drony Šmoulů.

Toto je spoiler!!!:
Šmoulové, ale nechtěli Destiny zničit, tak proč by do ní pálili, když jí spadli štíty. To Chloe zavolala nejspíš šmouly, kteří se o to postarají...

EDIT: JJ modráci=šmoulové
Naposledy upravil Inpernak dne 04.12.2010 12:06:52, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 04.12.2010 11:56:55
Airman
Airman

Odpovědět s citací

cvigy píše:
Na konci mi přišlo že tam měli ty emzáci ještě nějaké vetší stíhačky, nebyly to už disky. Bohužel jsem si to už smáznul :( nemáte někdo screen ?

Tak jsem skouknul znova zaverecne dve minuty a zadnych jinych stihacu jsem si nevsiml.

Inpernak: ja celou dobu ziju v domeni, ze smoulove = modraci, takze nevim jak to vlastne myslis..

Příspěvek 04.12.2010 12:09:39
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak nevím, kdyby měly ty automaty nějakej závratnej výkon, tak snad maj štíty, "šmoulostíhačky" je taky měly a bylo potřeba do nich bouchnout 2x. Takže šmoulové to asi nebudou, přece si neponičí "Chloulinku".
:hmmm:
Na tom postřehu cvigy něco bude, ve WEB-DL verzi v 12:23 je vidět se dvěma výčnělky stíhačka typ 1, a v 38:08 protáhlejší model s jedním výčnělkem typ 2. Snímky zde:
Typ 1:
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl1223_1291460487.jpg]http://img526.imageshack.us/img526/5732/sgu0210webdl1223.jpg[/img]
Typ 2:
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl38081_1291460492.jpg]http://img230.imageshack.us/img230/6785/sgu0210webdl38081.jpg[/img]
>
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl38082_1291460497.jpg]http://img52.imageshack.us/img52/1149/sgu0210webdl38082.jpg[/img]
>
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl38083_1291460502.jpg]http://img24.imageshack.us/img24/8706/sgu0210webdl38083.jpg[/img]
>
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl38084_1291460507.jpg]http://img4.imageshack.us/img4/1166/sgu0210webdl38084.jpg[/img]
Edit:
> 21:49 oba najednou (jak správně vyšťoural Ultramarinus)
[img][./images/thumbs/sgu0210webdl2149_1291480682.jpg]http://img149.imageshack.us/img149/5211/sgu0210webdl2149.jpg[/img]
:yahoo:
Naposledy upravil dolph1888 dne 04.12.2010 17:41:46, celkově upraveno 2

Příspěvek 04.12.2010 12:12:51
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Balial píše:
A to je fakt nebo tvoje spekulace?

Samotnému se mi to moc nezdá, ale věřím těm letmým narážkám lidí, co čtou důkladně spoilery. Osobně bych se ale nedivil, kdyby do toho Šmoulové nebyli zapleteni nijak. Kdo říkal, že jim snad Chloe musela poslat nějakou zprávu?

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách