Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 02.12.2010 19:04:19
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Jak gravitace? Tam snad není problém, v raketoplánu maj umělou a ta je zapnutá, i když otevřou dveře, což způsobí pouze dekompresi, no a na té staré rozstřílené kraksně je to viz. g.o.d. výše.
:yahoo:

Příspěvek 02.12.2010 20:20:49
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Myslel jsem toho jeho "klona", samozřejmě. Pokud vím, tak ten je stále naživu.

Všichni umřeli. A nebyly to klony, byla to přímo (dočasně) oživená těla těch konkrétních lidí (proto taky pomřeli). Podívej se na Visitations.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 02.12.2010 20:30:22
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ultramarinus: a právě proto jsem to psal do uvozovek, že ano? :)

Příspěvek 02.12.2010 20:37:04
gardy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

díl parádní :) velice zajímavý s hodně otevřeným koncem, podle toho jak se díl bude vyvíjet dál myslím že o gateseeder přijdou, prostě bouchne, potom asi poletí všechny drony na destiny a naráz přiletí šmoulové a destiny zachrání a bude tu další otevřený konec... no to co rush říkal elimu jsem trochu nepochopil, bud ho chce jen povzbudit nebo ho chce uplně převařit na svou stranu proti youngovi...chloe byla hodně nelíbivá postava a proto z ní udělali superwomenku, jak tam zatočila s tím vojákem co jí hlídal...opravdu k popukání :D (pomalu začínám nesnášet její hnusný očima koulící ksicht) no zpátky k dílu, k tomu pohřebišti mohla destiny udělat nějakou lepší simulaci- video :D bylo by to zábavnější, a taky to chtělo trochu více prozkoumání té pohřbené lodě.

10/10 těším se na další
Rodney: I have terible idea!
Daniel: Oh no! You are not think what I think you are thinking?

Příspěvek 02.12.2010 20:51:24
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jo to mě taky napadlo ale ta loď taky nemusela byt z železa a ocele :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 02.12.2010 21:45:12
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já nevim. Z tohohle sem byl teda trochu rozpačitej. Průzkum mimoňské lodi byl uplně na nic v obou případech. Mám pocit že snad chtěli jenom ještě využít kulisy. Young tu Telfordovu pohádku sežral nějak moc rychle. V jednom díle dělají rozumný opatření vůdči navrátivším se Cainovcům, a v dalším přivítaj chlapa co byl poslední týdny s uplně neznámýma mimoněma na můstku. Poněkud divný.
Nějak sem nepochopil, proč ty stíhačky letěly za nima do hvězdy. To jako neví že to v koroně nevydrží? Že neukázali tu velitelskou loď tomu taky nepřidalo. Jinak po pravdě, ty "stíhačkový" bitvy už začínaj nudit. Nejenom že vypadaj všechny stejně, ale ty lodě mimonů sou si tak zoufale podobný, jako by neměli snad žádnou fantazii...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 02.12.2010 21:53:03
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Baliale musim rict ze s tebou snad skoro u kazdeho bodu nesouhlasim(coz te nemusi trapit :D ) s vyjimkou toho ze "stihackovy" bitvy zacinaji skutecne nudit :)

Příspěvek 02.12.2010 22:02:16
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jansně, však já nechcu nic vyvracet nikomu komu se to líbilo. Každej máme vkus jinej.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 02.12.2010 22:12:39
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no hoši vy jste je neposlouchali...tohle byli bezpilotní drony...takže prostě jiným slovem rakety, které zaměří cíl a následujou ho dokud ho nezničí.... takže to s tím Sluncem byl dost dobrý nápad, protože drony neměly štíty.... Tohle se mi dost líbilo, druhá věc byla, když přijel Telford a vzkázal že je má Destiny následovat....Destiny, která byla už skoro na bouchnutí se z ničeho nic dostane ke slunci tak rychle....normálně by je ty drony za tu dobu zničili...to slunce přece nebylo kilometr od nich, že :stupid:
ObrázekObrázek

Příspěvek 02.12.2010 22:21:21
noxxxx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

thx překladatelům za title :)
SG rlz

Příspěvek 02.12.2010 22:24:27
Airman
Airman

Odpovědět s citací

koko9 píše:
normálně by je ty drony za tu dobu zničili...to slunce přece nebylo kilometr od nich, že :stupid:

jojo, myslim ze jsem to tady nekde psal, ze nevim odkud se najednou vzao to slunce, ktery nebylo nikde videt ..

Příspěvek 02.12.2010 22:30:40
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Logicky, první průzkum lodi měl smysl, zbyla v ní nějaká energie a o Ursinech nic nevěděli, druhý průzkum víc než jen průlet raketoplánu měl mouchy, lodě byly bez energie (Destiny by něco hlásila jako u dronů), a žádný zdroj si sebou nebrali, tak jak by ji asi nahodili? Telford přišel jako spása, protože jim odešlo FTL tak byli rádi, že tam je i kdyby byl naklonovanej nebo modrej. Taky jsem psal, že mi bylo divný, proč ty automaty (drony) vlítly do hvězdy, přeci je řídí velitelská loď a mají nějaký inteligentní systém, který ví co mohou a co už ne. Jedině, že by měli nějaký druh automatického módu jdi po nich za každou cenu. To by pak Destiny stačilo pořád vlétat do hvězdy, až by se jejich počet snížil na přijatelnou úroveň.

Jen doufám, že se v druhé půlce vyhnou scénáři, velitelská loď zase nebude tak mocná > šmoulové nechtějí přijít o Destiny a letí jí pomoct > Rush či Telford s Ursinama už na šmouláky nějakou habaďůru vymyslí > Ursini trochu pomůžou vypulírovat poškozenou Destiny a letí se dál. A pokud ztratí gateseeder což asi jo, tak by si z něj pokud to půjde (nevybouchne rovnou), měli vymontovat a raketoplánem přesunout jeho kondenzáky, a zvýšit svoji kapacitu, ale na to scénáristi nemaj koule.
:D

Příspěvek 02.12.2010 23:06:10
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Technická, ale v této verzi Stargate.Universe.S02E10.720p.WEB-DL.DD5.1.H.264-POD.mkv chybí v 36:42 jak obě spojené lodě letí v FTL (záběr zepředu), zatímco v této s logem stargate.universe.s02e10.720p.hdtv.x264-ctu.mkv je, ve 36:45. Někde je asi chyba?
:hmmm:
Edit: Záběr zepředu není rovněž přítomen ve verzi Stargate.Universe.S02E10.Resurgence.DD51.AAC20.720p.WEB-DL.AVC-FUSiON.mkv bohužel, dalo se to čekat, ale zkusit se to musí.
:(
Edit2: v 720p-CTU je všechno tak, jak má být:
[img][./images/thumbs/sgu0210ctu3644_1291462749.jpg]http://img502.imageshack.us/img502/1578/sgu0210ctu3644.jpg[/img]
Naposledy upravil dolph1888 dne 04.12.2010 12:39:34, celkově upraveno 2

Příspěvek 02.12.2010 23:09:36
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

WTF?! Fakt, že jo...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 03.12.2010 02:09:56
Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Diel bol dobrý, na konci som si povedal jedno veľké "WTF?!" :lol: Ale musím povedať, že dnes som videl záver Capriky a SGU 2x10 a oveľa viac sa mi páčila Caprica, nemôžem si pomôcť.

Příspěvek 03.12.2010 04:07:19
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Imo asi druhý nejlepší díl zatím v druhé řadě (i když to neznamená, že bych ho hodnotila nějak vyjímečně skvěle). Líbilo se mi, že zad provádějí průzkum a něco se tam dělo. Návrat Telforda mě ale zklamal. Bylo to takové moc... rychlé. Jako ne návrat samotný, ale to, co se stalo. "Nezabili mě, zkouknul jsem knihovnu a jsme tu." Což mě prostě zklamalo (po té natěšenosti z toho třetího dílu).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 03.12.2010 05:02:01
Major
Major

Odpovědět s citací

Třeba se napoprvé chtěli (drony) ujistit, že to Destiny zničí taky...? Nebo chtěli zkontrolovat, co tam bude dělat. Je zjevné, že se ty drony časem něják doplňujou, jinak by jim trochu víc vadilo, že jich tam tolik ztratili. Odhadoval bych to an něco jako gateseeder, jenom s posádkou, nebo opravdu dobrou UI a místo bran vyrábí ty drony. Dobré zařízení na rozšiřování impéria...

Příspěvek 03.12.2010 12:44:00
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Co Destiny, nyní potřebuje ze všeho nejvíce, jsou antické drony verze 1, jenž by se vyhnuly těm automatům a šly by rovnou po velitelské lodi. Ale co není, může být, že ... ?

Příspěvek 03.12.2010 12:52:07
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No pokud vim tak Malojza rekl, ze na destiny se nekde nachazi drony verze 1.0 ...

Příspěvek 03.12.2010 12:56:31
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No už, aby je vyndali z beden a vyzkoušeli je v ostrých střelbách.
:rflmao:

Příspěvek 03.12.2010 15:23:31
Major
Major

Odpovědět s citací

Z hlediska taktiky by stačila i slušná bomba přenesená šatlem na "velitelskou loď", nebo aby Seeder (když si ho automaty nevšímají) přišel na pomoc, nebo šel po velitelské lodi. Zvládnul by ji sejmout (kamikaze) a ač mi tohle moc nesedne k rase ursinů (snaží se přežívat za každou cenu, jinak by neměli ty kanopy), zase mi to sedne k tomu, že by to posádce opět vyrazilo šanci na návrat z rukou (to se stát MUSÍ, protože má být příběh Destiny na 5 let, s tím, že by to nouzově mohli shrnout všehcno v jedné nahuštěné).

Příspěvek 03.12.2010 16:06:24
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raketoplán nedoletí, protože ty automaty chrání tu svojí hlavní kocábku a atomovku si s sebou na Destiny nevzali, muselo být místo na stohy papíru, náplně do propisek, holící strojky, něco na cvičení a tak. Co bude zajímavé, jak opraví Destiny, nejde FTL, je dost rozstřílená od dronů asi pomůžou Ursini, šmoulové sotva. A pak by taky nějak mohli zvýšit kapacitu kondenzáků, jelikož to vypadá, že chvíli bojují a jsou bez energie a to není nic moc. Pokud Destiny takto nakonec přiletí k těm nejvyšším z nejvyšších tak to potěš, co si o nás pomyslí, když ani loď si neumíme opravit, natřít, prostě nějaká kultura vesmírného cestování.

Příspěvek 03.12.2010 17:17:25
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl byl skvělej , nachvíli jsem si trochu připadal jak když koukám na SGA , ale jinak jen tak dál tvůrci :)
9,9 / 10
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 03.12.2010 17:31:59
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nemuzu si pomoct, ale nekterym lidem skutecne staci videt zaber na vesmirnou lod a par stihacek jak po sobe hazi plazmou a jejich hodnoceni se z prumerneho 6/10 zveda na 8-10/10.

Asi nejlepsi dil druhe sezony, ale jinak nijak vyjmecny :sorry: (jsem strasnej hnidopich, ja vim.)

Příspěvek 03.12.2010 18:08:49
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

na standart SGU...můžem bejt rádi za ty stíhačkový bitky 8)
ObrázekObrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách