Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x10 - Resurgence

2x10 - Resurgence

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.12.2010 22:44:52
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tak ona je teď Chloe napůl "modrá" a dost toho o Destiny ví, toto asi pro ní nebude problém, navíc ty dveře asi budou mít nějakou možnost nouzového otevření pro strýčka příhodu.
:hmmm:

Příspěvek 01.12.2010 23:36:47
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Lenze to nevysvetluje odkial toho tolko vie...vedela by rovnako toho tolko aj v inych emzackych lodiach?
Obrázek

Příspěvek 02.12.2010 00:33:06
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Rush ji dal par vzorcu a matematickych zahad, takze z toho mohla spoustu pochopit + by mela "trpet" vyssi inteligenci. Takze si to proste holka dava, otevira zavreny dvere, vypocitava zmenu trasy pro FTL pohon, extrarychle pripina televizni kanaly :D

Příspěvek 02.12.2010 00:59:30
rigix Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Ona nepomůže destiny tim že by jí nabouchala extra supr rovnice.

Toto je spoiler!!!:
údajně odeslala souřadnice šmoulům, kteří přiletí a zachrání destiny.
Jsem prostě pako a nikdo z Vás to nezmění !

Příspěvek 02.12.2010 03:15:05
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Podle toho co jsem pochopil, tak LA měla ten "paklíč" na dveře Destiny speciálně vytvořený podle informací od Tellforda o tom, jak ten zámek pracuje a dveře (kombinaci zámku) otevřeli fyzicky (narozdíl od elektronických kouzel Šmoulinky).

Je to ten šedočernej tenkej disk s 12 světýlkama okolo, který sedí v prostřed "hvězdicového" zámku dveří Destiny.
Obrázek
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 02.12.2010 09:19:17
prevor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Díl je cool 4/3
Mě se zda ze strop mustku na Destiny je udelanej pocitacem.(to velke svetlo) :roll:

NewAsgard píše:
Jo a ještě jedna věc: V čem spočíval ten podvod Ursinů? Jak tam říkali: They tricked us. They=Ursini

No Rush je chtel vyuzit jako ochranu do doby nez opravi FTL a pak by odlitli a nechali by tam Ursini samotny.
Naposledy upravil prevor dne 02.12.2010 18:50:03, celkově upraveno 1
Obrázek
hodnoceni :1= fuj ,2=dobré , 3=luxus

Příspěvek 02.12.2010 11:01:06
Major
Major

Odpovědět s citací

Ne, tak původně chtěl Rush napálit Ursinie. To "They tricked us" (Oni nás podvedli) bylo ohledně toho, že se dohodli že s Destiny odskočí někam do bezpečí kde se budou moci opravit a až PAK se jde bojovat, kdežto Ursiniové s nimi vlítli přímo doprostřed přestřelky, a to v době, kdy lidé mysleli, že budou ještě chvíli v FTL.

Příspěvek 02.12.2010 12:36:38
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

1094 k duší. Je to tak, jak tady někdo psal, kdo se přestal dívat v průběhu sezóny 1, už nenaváže, i kdyby se objevili třeba Furlingové s Asgardama. Nyní je to již jen o tom, zda bude stačit osobní zájem někoho ze Syfy a následné prodeje DVD/BD, neb i ty mají svoji částečnou váhu.
:cry: :?:
K paklíčí LA, jenomže ten taky musel mít nějakou SWrovou část, jinak by zámky dveří poškodil trvale. A "Chloulinka" strhla kryt ovládání a něco tam šmoulila, takže buď obešla hlavní příkaz, nebo to jen vyzkratovala.
:idea:

Příspěvek 02.12.2010 12:51:09
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu jsem rád za návrat Telforda, na tu druhou se mi vůbec nelíbí ten způsob. Navíc poté, co se vrátil všechno bylo strašně šup šup a i to jeho vysvětlování... no určitě jsem se bavil, ale oproti předchozím dílům to byl spíš průměr a ten konec byl až moc utnutý, třeba v SG-1 se mi líbily víc.

Příspěvek 02.12.2010 13:05:25
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keby tak Telford zahlasil potom ako vyskocil Gateseeder z FTL:

"My len letime okolo nas si nevsimajte ideme sa dobyt do hviezdy a este musime vylozit par Bran...P.S. aspon nie sme poslední, drzim palce."
Obrázek

Příspěvek 02.12.2010 13:36:59
Vanguard Major
Major

Příspěvek 02.12.2010 13:41:23
Major
Major

Odpovědět s citací

Ono jde "paklíčem" otevřít zámek i tak, aby byl potom následně použitelný. Navíc když dokázali opravit díry v trupu a té kopuli velké jak šatl, tak by určitě dokázali vyměnit zámek (nebo dveře) tak důležité místnosti...

Příspěvek 02.12.2010 14:04:01
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

V SGA dokázali otevřít dveře tím, že mezi jedním krystalem propojily další dva, tak co se vám nezdá? ;-)

Příspěvek 02.12.2010 14:13:27
Major
Major

Odpovědět s citací

Tím jsem nechtěl naznačit, že by to LA nedokázali, ale že ten zámek buď nemusel být paklíčem poškozen, nebo mohl být následně opraven.

Příspěvek 02.12.2010 14:17:36
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

To jsem spíš reagoval na tu vaši diskuzi obecně.

BTW, kde byl Caine? :D

Příspěvek 02.12.2010 14:31:51
Major
Major

Odpovědět s citací

Na te planete uz od dilu faith az do chvile kdy ho kleplo. Vysvetleni v dile visitations

Příspěvek 02.12.2010 14:47:45
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

hehe, ano, dvere bez "tlacitka" na otevirani by neotevrela, ovsem mame tu dvere do ubikace s ovladacim panelem, pri zmacknuti tlacitka hadam jde o to ze se "panel" nejdrive zepta na mustku jestli muze otevrit a pak reaguje. Modracka ho hold donutila k tomu aby otevrel.

P.S: ja osobne pocitam s tim ze tam proti tomuhle ochranu nemaj protoze mit moznost vsechny dvere uzamknout z jednoho jedineho bodu je krajne, hodne nebezbecne...
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 02.12.2010 15:51:02
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Ultramarinus píše:
Na te planete uz od dilu faith az do chvile kdy ho kleplo. Vysvetleni v dile visitations

Myslel jsem toho jeho "klona", samozřejmě. Pokud vím, tak ten je stále naživu.

Příspěvek 02.12.2010 16:14:23
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Huckllebery píše:
P.S: ja osobne pocitam s tim ze tam proti tomuhle ochranu nemaj protoze mit moznost vsechny dvere uzamknout z jednoho jedineho bodu je krajne, hodne nebezbecne...

zato mit moznost otevrit dvere jakkoliv, kdekoliv, cimkoliv je super bezpecne = )

Příspěvek 02.12.2010 16:53:09
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nevím v čem je problém, ale Caine by se měl probírat v s02e09, né. Samo, že klon to nebyl, jen oživené tělo, pravděpodobně s časovým posunem (který raketoplánu mimořádně svědčí) a zemřel jako ostatní (v jeho případě šel k ledu), jen to bylo mimo "plátno" hlásí Malojza.
:?:
Paklíč, nepaklíč ono stačí, aby tam byla požární (nebo dekompresní) pojistka a už to lze využít k manipulaci s dveřma. Stačí obrátit funkci zavřít na otevřít a hotovo. Absolutní uzavírání z můstku je pěkná blbost, stačí aby byl zasažen, nebo bez šťávy a nikdo se nikam nedostane.
:bravo:

Příspěvek 02.12.2010 17:16:07
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Absolutni uzavirani z mustku neni blbost. Sam jsi to snad videl v teto epizode ne?!(Kdyby to bylo ok chloe by se nikam nedostala a nemusel by ji Scotikuv tym nahanet po cele lodi.)
Nebo dejme tomu ze se ti siri vybuch/pozar po lodi tak to absolutne uzavres. Samozrejme budes muset obetovat par lidi co je uvnitr abys zachranil vetsinu. A pokud pujdou dvere otevrit tak jednoduse ze staci sundat kryt a 3x pipnout tak ti vybouchne cela lod..

edit: jenom otazecka, vsude byly trosky a ruzny svinstvo, kde se najednou do kosmu objevilo ta hvezda, kterou proleteli ?
Naposledy upravil sci-fiDome dne 02.12.2010 17:19:22, celkově upraveno 1

Příspěvek 02.12.2010 17:16:53
Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

dolph1888: a to jsem potřeboval vědět.

Příspěvek 02.12.2010 17:55:41
Huckllebery Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Jedine idealni zabezbeceni je takove ktere dokazu otevrit jen majitel a nikdo jiny v JAKEMKOLIV pripade. V momente kdy by byly "neotevritelne" (coz je v uvozovkach diky C4) tak v momente kdy jsou zavrene proti tve vuli jsi v riti, je potreba kompromis
Radsi desetkrat spadnu nez abych jednou nevstal

Příspěvek 02.12.2010 18:37:52
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

tak díl byl parádní....skvělé staré SG ale tentokrát lepší...10/10 vůbec sem se nenudil....a mrzí mě ta sledovanost :///

ale jednu věc mám..... tak tohle mi přišlo teda jako dost divný....co ta gravitace v shuttlu? oni otevřou dveře a i tak maj gravitaci....., ve stavu bez tíže jsou akorát venku, když se dostali na loď, zase měli gravitaci...tohle je snad blbost ne? umělá gravitace- možná....., ale né na rozbité lodi hodně hodně staré... a ve volném vesmíru-- :stupid:
ObrázekObrázek

Příspěvek 02.12.2010 18:39:14
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

obleky maj magnetický boty
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách