Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x09 - Visitation

2x09 - Visitation

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.11.2010 18:45:29
rben Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No fakt. Toho robota jsem si ani nevšiml. Další půl bod nahoru :)

Příspěvek 25.11.2010 19:06:32
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Evil píše:
ale ako vyklonujes mysel a celkovo povahu aku mali?

zapomínáš na Baaly.
Obrázek

Příspěvek 25.11.2010 19:13:30
sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Goaldi maj genetickou pamet, a predpokladam ze porad nastavenou na "rec" takze u nich by to nebyl problem, proste vezmes vzorek a naklonujes z toho identickeho symbionta protoze si pamatuje vse co ten puvodni, tedy i osobnost a tak
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Příspěvek 25.11.2010 19:36:21
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

dobrá, tak tedy Carson? Ten pokud vím Goauld není.
Obrázek

Příspěvek 25.11.2010 20:55:34
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nuz istí si byt nemozeme.
Obrázek

Příspěvek 25.11.2010 21:09:56
prevor Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

rben píše:
cvigy píše:
... A opravářskej robot v pozadí byl taky pěknej :) ...

Já jsem si ho tam nevšiml teda :( nemohla by mi nějaká dobrá duše říct kde se mihl?

http://img4.net/public/pview/38795/asdqwasd.png
http://img4.net/public/pview/38796/asdwas.png
Obrázek
hodnoceni :1= fuj ,2=dobré , 3=luxus

Příspěvek 25.11.2010 21:43:41
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Epizoda nebyla špatná a pěkně se na ní kouká, těch nudných míst je opravdu málo. Je tam, ale několik věcí, který teda nemusím, i když zážitek nijak nenarušují, díky bohu, tedy nejvyššímu emzákovi. Byl to vpodstatě vyplňovací díl (jako Time) s bonusem, zcela novým, vypulírovaným raketoplánem, jenž bude použit v dalších epizodách. A teď k těm nepěknostem.

a) Božští emzáci vidí, že ti lidé na planetě umírají, ale na Destiny je pošlou až, když už je pozdě.

b) Snaží se zamaskovat po sobě stopy, ale je jim snad jasné, že posádce Destiny neunikne, že raketoplán nemůže cestovat tisíce světelných let bez FTL.

c) Zcela opraví raketoplán do továrního stavu, ale člověka nedokážou, protože má duši, ach jo Amíci zase. Co je to duše? Vědomí člověka je program, uložen ve 125 bilionech synapsí a každa z nich je samostaný mikroprocesor nikoliv přepínač. I mě tento objev docela překvapil, protože to znamená, že výkon stolního počítače je něco jako digitálky, a výkon superpočítačů jako kalkulačka. Ani, když dosáhnou paměť jako mozek, paralelizace a tedy to podstatné bude někde zcela jinde. Pokud tedy nějaká rasa dokáže totálně rozložit raketoplán, aby ho pak mohla znovu vytvořit, tak člověk není o moc složitější, je ze stejných molekul, stejných atomů, kvarků, je to prostě stejná energie, nebo snad ne? Copak asi dělají i obyčejné transportní kruhy, na jedné straně člověka zničí a na druhé vytvoří atomární duplikát, ne identický, ale provozně stejný.

Potěšil však Greer (s tím proslovem, jak jinak), opravářský robot (taky ho mohli ukázat zblízka) a taky, že už zase můžou dělat pálenku. Já se u epizody nenudil, natočená byla slušně 7/10.
:D

Příspěvek 25.11.2010 21:44:46
sci-fiDome Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

nejak nevim co tady resite, proste to jsou bud nedokonale klony, nebo stejni ozivli (nemrtvi? :)) lide, kteri potom co jejich duse/vedomi, rikejte tomu jak chcete, si vzpomenula na zazitek umirani a vlastni smrti znovu zemrela..

..a nebo to klidne muze byt cokoliv jineho, nezapomente ze sledujeme sci-fi..

edit: tady si kazdy hraje na velkyho odbornika a pritom sprominutim vite kulovy, vetsina vasich znalosti zacina a konci wikipedii .. :rflmao:

Příspěvek 25.11.2010 22:08:13
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Ach jo. Aneb jak se zpětně kazí krásná mystery epizoda. Teď už jenom můžem hádat, jestli se nějakej povznesenej nenudil, jestli kolem neletěl Kosh atd.

Za mě 5/10
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 25.11.2010 22:23:11
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

1169 k duší. No zázrak to není.
:hmmm:

Příspěvek 25.11.2010 23:08:50
NoMouse Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak oni se na to ti lidi taky nezačnou jenom tak zničehonic dívat. I kdyby jim jejich známí, kteří se na to dívají, říkali, že je to teď o dost lepší než na začátku, tak se na to nebudou dívat, protože v SGU třeba na rozdíl od SG1 jsou spolu epizody úzce spjaty dějovou linií (či několika dějovými liniemi), takže by ti lidi věděli kulové, co se tam stalo, kromě toho, že Tohle Destiny zamýšlela od chvíle, kdy vstoupila do hvězdného systému. :smile:
Epizoda velice slušná, v porovnání s neakčními epizodami první série o dost záživnější a téměř nenudná. Jsem zvědavý, jak moc mysteriózně/reálně se to vysvětlí.
Good night, Destiny!

Příspěvek 25.11.2010 23:23:13
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

velmi zajímavá epizoda...krásně udělané, moc se mi to líbilo... :ok: 9/10
ale vzpoměl sem si na výpovědi do kina...to sem na nic nečekal a šel sem na facebook...za to bod dolů...Rush tam moc nebyl, ale i tak byl vynikající...jde vidět že je v tom pořádně zažranej...a je to dobrý. :)

dolph1888: Jo člověk je něco jako stroj....ale liší se od stroje právě duší.
Když sestrojíš humanoidního robota se stejným hardwareme jako má lidský mozek...(těch x milionů synapsí, cos psal :lol: ) tak se z něj člověk nestane. Prostě si myslím, že ti mimozemšťané dokáží cokoliv, až na organické bytosti. tzv duše.... z duše se stane čistá energie, když se povzneseš, a to nás od ostatních liší...
Myslím, že ti mimozemšťani sou "něco" co je mimo naše chápání a možnosti. Prostě jako by si nějací "tvorové" udělali vlastní hru, vytvořili vesmír.... třeba jen v nějaké malé kuličce...vytvořili velký třesk a tohle všechno se stalo...oni jsou tvůrci vesmíru, ale nečekali, že by se uvnitř mohly zrodit org. věci. Je to něco, co nechápou oni..jak se to mohlo stát, spousta náhod a jsou z nás vyspělé civilizace, s duší....něco úžasného, co ani tvúrci vesmíru nechápou...
to bylo zase okénko filozofie.... :rflmao: :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 26.11.2010 01:42:27
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Návrat Cainea mě moc nepotěšil a už vůbec ne ta jeho víra. Vůbec mi nevadí, jak dopadl (doufám dopadl).

Hezký vtípek s citacemi :).

Jinak ohledně té "duše"... tak klony a transfery mysli po všech čertech nevadili a teď bychom to nedokázali? Ale prosím. Navíc mi spíš přijde, že tu "duši" moc rozpytváváte s tím, že tam se to tak ani neřešilo. Mmch., pro někoho může být "duše" to, co máme "navíc", je nenahraditelná a pro mě za mě stejná tím způsobem, že ona jediná půjde do nebe/pekla/whatever. Pro mě osobně je "duše" prostě mysl. Ta jedinečná, jistě, nicméně když se zkopíruje (a opravdu dobře), tak je tady taky. Dvě mysli, které se okamžitě začnou rozcházet, dle zážitků a dalších věcí. Prostě výsledek toho počítače v nás. Imo je duše přímo spojená s tělem a jeho uzpůsobením. A pokud je v mysli ještě něco "dalšího", pak dobře, ale imo pouze vědecky vysvětlitelné (třebas ne námi, ale celkově). Takhle, to říkám jen proto, že nesouhlasím s tím, jak tu někdo definuje duši jako "takhle to je".

Jinak díl... dobrý to mysteriózní, nicméně ta "vyšší bytost...ha, možná Bůh" mě dost rozlaďuje. Nechci ...ehm... jiný nejmenovaný seriál... Fakt by mě hodně naštvalo, kdyby na konci SGU bylo "A tak jsme našli Boha..." - ne ani tak kvůli SGU, ale kvůli celé SG.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.11.2010 10:59:39
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Je to divný, to jsem jedinej na sci-fi fóru, kdo vidí dál, než na špičku vlastního nosu. Ano, já se domnívám (a nikomu ten názor nevnucuju), že pokud zkonstruujeme robota HW a SW identického s námi, bude se po několika letech pobytu mezi lidmi chovat jako člověk a také se za něj považovat. On se nebude navyšovat, že je něco víc a člověka už nepotřebuje, jedinej rozdíl mezi ním a námi bude, že když si nohu zlomíme my, tak nám ji zafixují a jemu vymění poškozenou část, to je celé.
:idea:
Dodatek: Složitost mozku, je jen v jeho masivním výpočetním výkonu jistým směrem. Od narození, se téměř prázdný mozek, z datového hlediska, který obsahuje jen základní reflexy, data nutná k chodu organismu, plní novými informacemi. Jejich vzájemná interakce za ty roky vytvoří osobnost jedince, proto je s dětmi mnohem jednodušší manipulovat, než s dospělým, který je již vpodstatě naprogramován. Jestliže bych měl říct, co by mě zajímalo nejvíce, tak je to právě ten "zavaděč" již o narození, který nashromážděná data třídí a umožňuje se člověku učit, tvořit myšlenky a celou osobnost. To je to co bude nejsložitější, nikoliv úložná kapacita apod.
:idea:
Dodatek2: Duše? A, kde by jsme ji vzali, lidé jsou evolucí svých předchůdců, lidoopů, jednoduchých savců, ryb, nejjednodušších mořských hub a kdepak oni mají duše? Od koho jsme ji tedy zdědili?
:?:

Příspěvek 26.11.2010 13:16:13
Airman
Airman

Odpovědět s citací

dolph1888 píše:
Dodatek2: Duše? A, kde by jsme ji vzali, lidé jsou evolucí svých předchůdců, lidoopů, jednoduchých savců, ryb, nejjednodušších mořských hub a kdepak oni mají duše? Od koho jsme ji tedy zdědili?
:?:

A ted to zkus vysvetlit vericim, ale bacha aby te neupalili. Jinak pro me je duse = vedomi, teda priblizne to cos popsal ve svem prvnim dodatku.

Příspěvek 26.11.2010 14:37:00
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

ale ten tvůj humanoid nebude člověk...dokáže cítit? učit se? zlepšovat se? je naprogramovaný a to má jisté meze. Nepochopí svoji podstatu a neuvědomí si sebe samotného..prostě stroj, který nemá vlastní mysl a podřizuje se naprogramování se s člověkem nemůže rovnat a v socialní interakci by byl lehce odhalitelný. Má v hlavě jen určité věci a nové se naučit sám nemůže, jedině že by mu někdo stáhl hotfix nebo patch nebo by si to stáhl ze skynetu, ale člověka z něho nikdo neudělá :lol:
ObrázekObrázek

Příspěvek 26.11.2010 14:58:20
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

koko9: To akorát uvažuješ moc konvenčně. V dnešní době software neznamená definitivní sadu instrukcí. Existuje spousta adaptivních programů, takových, které se doslova učí, experimentuje se dokonce s tzv. genetickými algoritmy, které mají za cíl simulovat zrychleně celý evoluční vývoj a tím vyšlechtit jedince prakticky z ničeho. To že je to všechno zatím ještě v plenkách, nemusí nutně znamenat, že bychom se nikdy nedočkali pravé umělé inteligence.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.11.2010 21:01:38
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Souhlasim s Tar-arou, takový pojetí boha se do SG podle mě nehodí (narozdíl od onoho nejmenovanýho seriálu) a z tohohle pohledu epizoda skončila nejlíp jak mohla. V rámci SGU bych tuhle epizodu hodnotil spíš jako nadprůměrnou.

dolph1888 píše:
Je to divný, to jsem jedinej na sci-fi fóru, kdo vidí dál, než na špičku vlastního nosu. Ano, já se domnívám

Trochu namyšlenej ne? :lol:
Obrázek

Příspěvek 26.11.2010 21:08:04
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Není slušné vytrhávat větu z kontextu! Určitě je každému jasné jak to bylo myšleno. Taky bych se mohl zeptat, nějakej urážlivej né, ale neudělám to.
:!: :D

Příspěvek 26.11.2010 21:20:29
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ralen píše:
Souhlasim s Tar-arou, takový pojetí boha se do SG podle mě nehodí (narozdíl od onoho nejmenovanýho seriálu) a z tohohle pohledu epizoda skončila nejlíp jak mohla. V rámci SGU bych tuhle epizodu hodnotil spíš jako nadprůměrnou.

Přesně tak :( tyhle religious crap se tam prostě nehoděj

Příspěvek 26.11.2010 22:13:18
Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

dolph1888: nejde mi o kontext, jde o formulaci
Obrázek

Příspěvek 26.11.2010 22:28:15
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nejsme snad žádný citlivky. Šlo pouze o formulaci v daném (a to zdůrazňuji) systému lidský biomozek (a co duše?) > identicky výkonný strojomozek robota (a co zase ta duše?) nic víc, ani míň.
:)

Příspěvek 27.11.2010 18:37:58
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jenom pro ujasnění, povznesení nejsou v žádným případě všemohoucí ani vševědoucí. To bylo jasně řečeno. Krom toho, schopnosti který ukázali jsou sice dosti působivý, ale v porovnání s celou galaxií nebo nedejbože vesmírem je to nic moc. Mohli by pohnout galaxií? Těžko. Stvořit Hvězdu a planetu? Možná ale trochu pochybuju, nikdy sme je nic takovýho udělat neviděli. Největší výkon byl když postavili nachvíli znovu pyramidu na Abydosu.

Z tohle sem nějak na pochybách, jestli ti stavitelé planety nejsou schopnější než naši povznesení Antikové. Možná jo, možná ne. Každopádně na mě působí že to budou nějaký stroje, nebo vědomí myslících strojů. Mallozzi se zmínil, že si mysleli, že Caina a spol opravili správně a že budou žít. Mě to zní, jako by něco takovýho, oživování organických bytostí, dělali poprvé a zprasili to.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 27.11.2010 18:52:47
ivimila Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě by hlavně zajímala podoba. Byl tam náznak mlhoviny (2x01), možná nějaká energie. Ono o povznesených je to dost těžký, když o nich vlastně víme kulový. Neříkejte mi, že by antici nedokázali stvořit planetu, obživit mrtvé, vymazat jim paměť, převízt je přes galaxii. Viděli jsme od nich mnoho jiných podivných věcí a vlastně celkově v SG univerzu. Spíš je tady otázka "proč by to dělali".

V mezích promazáno. ivimila si hodí zpátečku. Geser

Někdo, kdo na upozornění na hrozící zásahy shůry reaguje opakovaným przněním moderskýho nicku je s prominutím takovej kretén, že potom může jenom prstíčkem hrabat a dělat, jak je malinkatej. A ne ještě ublíženě psát, že mu někdo křivdil a žádat přeformulování, aby si o něm nedejbože lidi nemysleli něco špatnýho.
Není v tom nic osobního, to jak mi říká, je mi upřímně ukradený, ale taková idiocie je prostě neuvěřitelná.
Takže tímhle bych i jeho žádost považoval za splněnou. G

No a nakonec je z toho banán. Pardon že to tak trvalo, ale holt jsem měkkej.G

Příspěvek 27.11.2010 23:59:01
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Balial píše:
Jenom pro ujasnění, povznesení nejsou v žádným případě všemohoucí ani vševědoucí. To bylo jasně řečeno.

Kde to bylo receno? Protoze mam takovy pocit, ze jsou minimalne vsevedouci.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách