Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kecárna Hry Jakou hru zrovna hrajete?

Jakou hru zrovna hrajete?

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 15.11.2010 08:10:26
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Skrejm: od toho je to prece strategie. Musis umet najit zlaty stred a starat se o vsechno... Vcetne obrany, somozrejme.
Kazdopadne uz dloouho nikdo hned na zacatku nezmasakroval... A to hraji na pokracilych urovnech (Princ, Kral).
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 15.11.2010 09:52:48
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Ne strategie je to od toho, aby sis ty vybral vhodnou strategii se všemi plusy a mínusy, které přináší a ne abys byl za nějakou penalizován.
U Civ4 jsem byl furt nucený stavět tunu nepotřebných vojáků pro případ, že by se nějaký soused rozhodl válčit. U Civ5 to není tak nutné... stačí pár vojáků pro přežití první vlny(ztratím tak 1 město) a tím, že jsem ekonomicky silný dokážu rychle udělat velkou armádu. U Civ4 bych ztratil kdo ví kolik měst.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 15.11.2010 12:52:20
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Pro mě dobrá strategická hra je Cossacks já tu hru moc nemusím ale bratr tp hraje po síti. Vybíráte si tam za prvé za který stát chcete hrát a nastavit si můžete i Peace Time (Čas po jakou dobu se nebude bojovat) když zvládnete na 10minut 4very Hardy tak to jste machři pokuď sami ale moc bych to neriskoval můj bratr i když tam postaví 1200 a více Dragonů tak za 10minut se to tak nestihne. Hra se udává jen v 17 a 18století ten 18si musíte koupit v hlavní budově.
Moje nejoblíbenější bitva byla když sem hrál proti Bratrovi za Ukrajinu nejlepší jednotka jsou Serdiuci neboli střelci měl sem jich 40 a bratr mě nevím proč se mi zdálo že oklepával tema Alžíranama nakonec mě porazil po asi 4vlnách furt sem měl těch 40serdiuků plus mi dodávaly kopce čím výš je vaše jednotka tím má výhodu vyššího dostřelu důležité pro Vojsko je Zlato, Coal a Iron, berou si ztoho po celou hru. Každá hra přináší nový stát Art of War nám dal Bavorsko a pozměnil i nějaké jednotky.
Doporučuji: Cossacks (Zde nám fungovala hra ve třech po Lan), Cossacks Art of War, Cossacks Back to War
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 15.11.2010 17:22:39
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skrejm: mnooo... asi se nedohodneme :-)
Kazdemu se libi neco jineho, a je jenom dobre ze clovek si muze vybrat (protoze je z ceho vybirat). Pro mne osobne Civ5 je prilis zjednodusena a nudna...

PS: Kdyz nechces stavet spostu "zbytecnych" (pro tebe) jednotek, tak udrzuj sousedi pomoci politiky a kultury. Behem jedne z poslednich her jsem "prebral" kulturou 4 (!!!!) mesta bez jedineho vystrelu (nebo spis šipu :-) )...

...a neni vubec vyjemecno, kdyz mne v nejakem meste stoji "zapomenuty" valecnik az do moderni doby... :lol: :lol: :lol: ... je to proste variabilni - konkretni strategie se odvii od toho za koho hrajes, okolniho uzemi, sousedu a tak... a tim je to zajimavy, protoze kazda nova hra se vyviji uplne jinak... U Civ5 mne to prijde jednotvarny... Proste zatim mne petka nechytla... Mozna casem :-)

PPS: Doporucuji skusit Civ4 (nebo mozna klidne i 5 - ale to jsme jeste nezkouseli) v LAN s par kamarady (a par flaskami rumu :-) )... To je pak uplne jinaci hra :-D ... :palka:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 15.11.2010 17:44:50
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

souhlasím, že se asi nedohodneme a že je Civ5 zjednodušená :)
Já jednotky nepovažuju za zbytečné furt(hru stejně většinou vyhraju tak, že všechny dobiju)... já je považuju za "zbytečné" ze začátku, kdy objevuješ svět, kolonizuješ a stavíš... já prachy radši vrazím do ekonomiky než armády. A až když je ekonomika silná (nebo mi někdo vyhlasí válku), tak je vrazím do armády. Ale u Civ4 hodně často nejde... záleží na hře.
To s tím válečníkem se mi stává věčně :lol:

Ale abych furt nebyl v mírném off-topicu, tak zrovna (už nějakou dobu) hraju Football Manager 2011 :)
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 15.11.2010 19:21:56
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Anti offtopic: zrovna ted si jdu zkusit Fallout: New Vegas... Tak jsem teda zvedavy :-)
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 17.11.2010 15:38:41
david.p41 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já hraju COD 4MW a chystám se na sniper elite.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 17.11.2010 15:39:13
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

NewAsgard píše:
Sins of a Solar Empire

Jedna z mých oblíbených strategií, ale je to celé takové extrémně zdlouhavé. Počítač totiž uznává pouze strategii utíkat, jak přiletím do soustavy s čímkoliv, co umí střílet a...no to je asi vše. Bojuje jen když nemá kam utéct a nebo dělá zákeřné útoky planetárními bombardéry na druhé straně soustavy. O oblíbené strategii posílání na mě piráty (což buď přehlídnu nebo mě přeplatí v poslední vteřině) a pak jen přiletí zamést ani nemluvím.
Sečteno podtrženo: Hraju už jen na malých mapách, které netrvají rok, abych si vůbec užil nějakou tu bitvu při ničení jejich domovské planety. Jestli s tím máš zkušenosti, tak mi prosím řekni, jaký je MP, ten je předpokládám zábavnější :D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 17.11.2010 16:37:33
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Jo to mě na celé hře štvalo nejvíc utíkaly a tak až neměly kam utéct pustili se do boje a pak se jim sem tam povedlo utéct v menších skupinkách a MP sem nehrál nevím už proč nehrál.
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 17.11.2010 17:10:11
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taky mě občas utíkají, ale pak se vrátí z megaflotilou a začnou útok na všechny mý planety najednou a jsem v řiti.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 17.11.2010 17:45:51
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

New Vegas je zabugovaný, ale super. Ideální prolnutí enginu Falloutu 3 s prostředím Falloutu 1 a 2.
70% za bugy a horší vizuál, přesto rozhodně povinnost pro hráče RPG a všechny staré wastelandery (ale pozor, mě se líbil i Fallout 3).
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 21.11.2010 13:29:50
david.p41 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Sins of solar empire mám taky rád jen škoda že se na většině map začne něco dít až po 5 hodinách hraní jinak škoda že New Vegas nerozjedu.
Proti blbcům neexzistuje ochrana,jsou až příliš vynalézaví.
http://www.zavislak.webnode.cz
http://www.stream.cz/video/14/393899-sheppard-team

Příspěvek 21.11.2010 23:05:38
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Také hraji Fallout: New Vegas. Zatím bych ho ohodnotil podobně jako Ray, dal bych mu ale takových 76 %. Kdyby ovšem lidi v Obsidianu vychytali a opravili většinu bych, byla by to hra s hodnocením ne 76 %, ale 90 %.
Co se jí dá přičíst k dobru, je její délka. Když nepočítám Oba dva díly Mass Effectu, tak naposledy, co jsem hrál něco tak dlouhého, byla dvojice Star Wars: Knights of The Old Republic.
Zde je příklad rozsáhlosti New Vegas, radši jsem to umístil do spoileru.

Toto je spoiler!!!:
Zrovna teď jsem na úrovni 26, ale na myslím dvacáté jsem si zvolil perk Průzkumník. Sice bylo v popisce popsané, o co jde, ale stejně jsem byl pak při pohledu na mapu světa šokován. V novém Falloutu se pohybujete převážně v mohavské poušti, když dojdete k nějaké benzince, farmě nebo do vesnice, hra vám to oznámí zvukem, velkým nápisem na obrazovce, dostanete XP body a v Pip-boyi na mapě světa vám přidá ikonu, která vám později umožní do této lokace okamžitě cestovat pouhým kliknutím. No a vtip je v tom, že perk Průzkumník vám na té mapě zobrazí všechny místa včetně názvů [když na ně najedete myší]. Do těch nových sice nemůžete rychle cestovat, opět do nich musíte po vlastních dojít, ale už aspoň víte, kolik jich je a kde jsou. A věřte mi, je jich až příšerně moc, pokud se budete jako já snažit Fallout dohrát na se vším všudy, spolkne vám to hodně času.

Nicméně, FNW má dost brouků a často musím navštěvovat tuto studnici informací, abych dokončil nějaký úkol nebo abych se jen pohnul o kus dál.

Ray: technická pozámka. Když chceš hodnotu něčeho vyjádřit nejenom textem, ale i číslem nebo jen číslem, v tomto případě procenty, tak musíš mezi samotným číslem a znaménkem procenta udělat mezeru. Divím se, že spusta lidí o to neví, co je to v těch školách učí. Podívej se sem.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 22.11.2010 11:45:16
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nový Need for speed Hot pursuit, rozjel jsem karieru za poldy, bavi me to a konecne po tech letech se tam strida noc a dena i to pocasi se meni...supr!
" IMMORTALITY "

Příspěvek 22.11.2010 11:58:15
Airman
Airman

Odpovědět s citací

rossi001 píše:
Nový Need for speed Hot pursuit, rozjel jsem karieru za poldy, bavi me to a konecne po tech letech se tam strida noc a dena i to pocasi se meni...supr!

Je tam kariera "2 v 1" ne?... ze muze jezdit na stridacku nebo jak je libo...
Jinak souhlas... je to moc pekne udelany... konecne navrat k staremu dobremu NFS :wink:

PS: jediny minus - pro pohledu prez kapotu je kamera porad uprostred... opravdu nechapu jaky je problem dat ji na misto ridice :D ...ale to je jen drobny detajil... :palka:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 22.11.2010 15:52:53
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak me ted bavi proste jezdit za strazce zakona tak jezdim, az budu mit chut stat se piratem rozjedu to, vim ze s edaji obbe kariery jezdit naraz..;-)
" IMMORTALITY "

Příspěvek 22.11.2010 18:46:31
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Já myslím, že těch mínus je tam daleko víc. Kariéra za fízla je daleko, daleko těžší než za piráta silnic, ale to mi až tak nevadí. Spíš mi vadí různý bugy a podobný věci, kdy se onen zločinec, kterého pronásleduji z ničeho nic respawne za mým "okruhem" a ujede mi, zločinci otáčející se o 180° ve 300km/h na jednom metru, bugnutí zločince někde v kilometrové zkratce, kterou jsem bohužel nejel a následné vypršení časového limitu apod. Nehledě na to, že nutnost je předjet, hodit před ně pás s hřebíky a to v autě, které je pomalejší než ty jejich, je trochu nereálné...

Plus, nevím, kde se ten trend teďkom bere, že při hře a na úvod se objeví milion videjí a podobných věcí, které vás jenom zdržují, vyrušují při hře a podobně... Zábava je to dobrá, ale pomale mě to dohání k tomu, abych rozmlátil klávesnici...

A vrcholem je systém odemýkání aut v různých "jednotkách", kdy se Vám na začátku otevře v jedné jednotce Gallardo, které je z těch dalších nejrychlejší a potom se vám odemykají daleko pomalejší (a hnusnější) auta... => jaký to má smysl?

Nejlepší ovšem byl kec: vaše zátarasa byla vybavena těmi nejdražšími auty, proto je nejatraktivnější... :rflmao:
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 23.11.2010 03:58:07
Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak co chces... klasika nfs :-) to je vzdycky byla je bude arkada pro zabavu... nikoli simulator auta :-) ...

PS: mne poslalo do kolen varovani: "tahle ikona znamena ukladani na disk. kdyz tato ikona blika - nevypinejte pocitac a ani ho nevyndavejte a elektriki" to bylo vzkutku genialni :-D
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 23.11.2010 11:06:05
Major
Major

Odpovědět s citací

denvil: tahle hláška je v plno hrách (ale s tou elektrikou asi nepočítají, že to hraji na ntb :D ). Vím, že je to arkáda, ale to, že se mi protivník respawne někde v háji nebo se někde bugne, to by tam přeci být nemělo... Včera jsem hrál nějaký závod, hnal jsem si to hrdě sám ZKRATKOU, tak 3/4 té zkratky jsem byl na 1. místě, ale jenom co jsem vyjel zpátky na silnici jsem byl 6. :D :D . Postrádám logiku těch zkratek :D
Obrázek

Příspěvek 23.11.2010 13:25:02
Airman
Airman

Odpovědět s citací

no tady to jsou spis "prodluzky", nez zkratky :-D

...jinak jsem to jeste moc nehral... veskery cas zabira fallout... :-D no nebo Civ4 po LAN-ce s kamosama... :-D :-D :-D
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 23.11.2010 15:15:49
Major
Major

Odpovědět s citací

Civ4 je v pohodě, akorát mi chybí v Japonsku samurajové :D

Některý zkratky fungují, třeba rovinka místo zatáčky, ale takový ty dlouhý... To umí zkrátit jenom počítač... :D
Obrázek

Příspěvek 23.11.2010 23:38:01
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Civ4 je v pohodě, akorát mi chybí v Japonsku samurajové :D

Jak to? Vzdyt tam jsou :-) Vmisto sermiru :-)

seznam jednotek

...mimochodem prave za japonsko (na zemi) jsem nedavno mel jednu ze svych nejlepsich single her - dobil jsem skoro cely kontinent az k baltu a stredozemnimu mori... dobil bych aji europu, ale vyhral jsem na kulturu a uz se mne nechtelo pokracovat "mimo bodovani" ... :-)
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 24.11.2010 09:20:54
Major
Major

Odpovědět s citací

Aha, tyhle jednotky jsem nestavěl :D . A Spearman atd. vypadali stejně jako za Césara apod., tak jsem z toho usoudil, že tam samurajové nejsou :D
Obrázek

Příspěvek 24.11.2010 21:26:53
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted píše:
Aha, tyhle jednotky jsem nestavěl :D . A Spearman atd. vypadali stejně jako za Césara apod., tak jsem z toho usoudil, že tam samurajové nejsou :D

Kazda civilizace ma jenom jednu unikatni jednotku - nahrazuje standartni a je o neco malo lepsi... jen tak - pro info :-)
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 24.11.2010 21:38:23
Major
Major

Odpovědět s citací

Aha, že u těch římanů se mi to zdálo docela "dobový" ;)
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Hry