Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Hry Jakou hru zrovna hrajete?

Jakou hru zrovna hrajete?

počítačové, konzolové, deskové a další hry

Příspěvek 12.11.2010 15:28:26
Ivory Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Ad konverze.
Ještě jsem nehrál hru, která by byla perfektně konvertovaná z nějaké konzole. Mass Effect 1 byla fajn hra a docela dobře se hrála [a pro mě osobně je lepší než dvojka], ale fakt, že byla portovaná byl znát a pc verze zdaleka nebyla tak vybroušená, jak možná výrobci tvrdili. Nebo si vemte takové GTA 4 [pro historiky, je to už šestý díl]. Hrálo se to sice klávesnicí a myší, ale ovládání bylo i tak konzolové. O optimalizaci ani nemluvím, recenzenti si tuto hru v době vydání přehazovali jak horký brambor a zkoušeli, komu to pojede.

U chystaného L.A. Noire mě taky se*e, že se dělá primárně na konzole a později se snad dočkáme portu na pc.
Obrázek
Fly High My Friends, Bob Stencil.

Příspěvek 12.11.2010 15:56:32
Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě právě došel datadisk, takže jsem znovu rozjel Dragon Age a s datadiskem přišla karta, takže brzy rozjedu ještě WoW :)
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Příspěvek 12.11.2010 18:06:59
pala Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já pařím Bitvu o wesnoth. Linuxáci vědí...

Příspěvek 13.11.2010 13:45:26
Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dead Space
Konečně jsem se k tomu dostal - libová pařbička, naposledy mě tak bavil Half-Life 2.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Příspěvek 13.11.2010 15:05:04
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Pustil sem si rozšíření Half Life 2 a musím říci nemohu se dočkat na Half Life 3
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 13.11.2010 17:45:55
Lord Denvil Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Civilization IV Beyond the Sword :yahoo:

PS: Civ 5 je pro mne zatim nehratelna... Neni nabozenstvi, neni spionaz, nejsou korporace, neni prime rizeni dane, generaly jsou nejaky vykastrovane...
Co se tyce jedne jednotky na jednom policku... nevim, no... :roll: Civ je strategiej, nikoliv takticky simulator... Zacalo mne to pripominat stary dobry Panzer General :D .... Ale engine je nadherny, takze cekame na datadisky - snad pak bude vsechno "jak ma byt" :lol:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 13.11.2010 20:12:45
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Sins of a Solar Empire
První strategie která mě skutečně baví. Bitvy, kdy máte třeba 5 kapitálek a 150 frigat jsou EPICKÉ a nádherné na pohled. Nejlepší je dát cinematic mód a koukat se jak se řežou. Zatím sice nejsu moc zdatnej a tak mě po chvilce rozdrtí, ale postupně se učím nový strategie. Prostě strategie jak prase se super bitvama jednoduchým ovládáním, které ale dovoluje i složitější příkazy a o obrovském technologickém stromu nemluvě.
plusy:
+docela dobrá grafika
+bitvy jsou na pohled nádherné
+cítíte se jako nějaký admirál flotily
+technologický strom
+3 rasy, každá s jinou filozofií:
Advent: Náboženští fanatici
Lidi: ti prahnou po moci
a moje oblíbená Vasari: ti chcou zamořit celý vesmír svýma biologickýma zbraněma a mají krásný design lodí
+prostě superpařba
mínusy:
-absence jakékoli kampaně
-zasahování do bojů mohlo být lepší
-přestože má každá rasa jinou filozofii jejich jednotky jsou stejné jen s jiným designem a jinými zbraněmi
-interface se mi moc nezamlouvá
-téměř nulová diplomacie, což paradoxně nezlepší ani datadisk diplomacy :lol:
Verdikt: 9,5/10 a doporučení každému stratégovi.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 14.11.2010 00:38:01
Princ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

Sins of a Solar Empire bych hodnotil tak vysoko baví mě bitvy vypadaj úžasně a naštěstí mám originálku a moc neriskuji s patchi poněvadž pak mi to udělá nějaký kixy .... to mi připomíná, že bych si to mohl zahrát ...

Europa Universalis 3 Výborná hra i když mě se nejvíc líbila Europa Universalis 2 oba díly se liší od sebe po grafické vypadá to jako Heart of Iron 3 ale dle mě víc optimilizováný. Hra se udává mezi 1399 až 1820, Můžete si vybrat mezi velkým výběrem národů ale některé které v té době byly nezávislé na některých území napřiklad Moravské Markrabství tam chybí i když historicky by nemělo to je jeden detail ale naštěstí je to vynahrazené Slezskem a dalšími státy.
Hlavně furt nemůžete válčit aniž byste nepoštvali proti sobě rebely z dobitých území nebo rovnou ze své domoviny a ne jednou proti mě stálo deseti tisíce rebelů. Ale já to hraju poněvadž mě ta hra baví jako relaxace při velké nudě.
StarGate Libertas(2.série)2x20http://ftltvshows.wordpress.com/category/stargate-libertas/1-serie-sgl/I have become your nightmare
Say good-bye to every thing

Příspěvek 14.11.2010 08:20:34
Skrejm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Lord Denvil: S absencí náboženství, ale s absencí špionáže a korporace? A ani s generály nesouhlasím... mě se tihle líbí víc. Ti z Civ4 ti dali jenom bonus jedné jednotce, ale tihle noví ti dají bonus všem jednotkám do 2 nebo do 3 políček u ňho.
A co je strategického na tom, když si klidně dáš 50 a víc jednotek na jedno políčko a jdeš na nepřítele? Nebo nepřítel na tebe? V Civ4 pokud ti někdo vyhlásil válku a měl víc vojáku než ty tak to byl velký problém.
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 14.11.2010 17:45:54
Airman
Airman

Odpovědět s citací

@Skrejm: spionaz a korporace je vec vkusu... nebo to mozna jenom neumis pouzivat (nic ve zlym :-) ). dokud jsem to poradne neprokoumal taky mne prisli naprosto zbytecny :-)

General v 4 taky dava bonus vic jednotkam (asi 10-ti, ale uz nevim presne).
Ale je mnohem vic uzitecny ve meste, nez u jednotky.

Nemam nic proti bitevnimu modelu v Civ5, ale je to vhodny pro bitvu "na pole za vecnici", nikoli napryc celym kontinentem...

A v cim je problem porazit mnohem vetsi armadu? ;-) Vubec zadny problem to neni :-) a az se to naucis, pak pochopis proc Civ4 je lepsi nez Civ5...

Petka je proste Civilizace pro decka... Nebo pro fsechny, jestli chces... Civ4 je pro fandy.

NB: Celou dobu je rec o datadisku Beyond the Sword. Puvodni Civ4 taky nebyla nejak dva krat hratelna...

Proto verim, ze po par datadisku Civ5 bude taky vyborna... Jen se musi pockat par let :-)
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 14.11.2010 18:13:24
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Lord Denvil: jj je mi jasné, že se bavíme o Beyond the Sword... no doufám, že pár let nebudeme muset čekat a budou datadisky (nebo bych spíš tipoval DLC) rychleji :)
špióni a korporace - spíš věc v kusu... vím, že korporace dávají bonusy, ale vždycky když jsem k nim dostal tak už byl jejich přínos minimální. a špióni mi přišli úplně zbyteční. Tak jediné užitečné schopnosti co má byly zničení vylepšení, krádeš pokladu a technologie a když jsem je už použil tak jednu z těch.
Není problém? A jak chceš porazit třeba armádu která na tebe zaútočí třeba s 15-ti šermířema (všichni na jednom políčku) a ty máš třeba 7 šermířů různě po městech? I když se ti to nějak povede, tak přijdeš o nějaké to město... v Civ5 to se správnou strategií není problém... A ani nebudu mluvit o tom, že v Civ4 ti město mohla obsadit jedna zbloudilá jednotka...
"Science has made us gods even before we are worthy of being men." -- Jean Rostand - French biologist (1894 - 1977)

[img][http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg]http://img361.imageshack.us/img361/7331/ncis1copydk0.jpg[/img]

Příspěvek 14.11.2010 18:26:59
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Skrejm píše:
A jak chceš porazit třeba armádu která na tebe zaútočí třeba s 15-ti šermířema (všichni na jednom políčku) a ty máš třeba 7 šermířů různě po městech?

Tak, ze tech svych 7 sermiru budu drzet pekne pohromade spolecne s min. 5 katapulty... a ve mestech budou lucisnici, pac kdyz je ve meste, tak klidne zabjie i 3 sermire (pri obrane)... :-)

Proste se musi odhadnout nebezpeci a tim smerem mit protiinvazni armadu :-)
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 14.11.2010 18:49:33
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Oni se taky Panzer Generalem inspirovali. Ten bojový systém je geniální a konečně je v tom taktika, nikoliv pouze managment.
Co se korporací týče, přišly mi v CIV dementní a co mi naopak chybí jsou náhodné události. Dokreslovaly svět questy a bonusy.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 14.11.2010 19:18:59
Airman
Airman

Odpovědět s citací

je genialny... pro taktickou hru (coz taky Panzer General byl)... strategie spociva jen prece v necim jinym... :-)

Mimochodem bojovy system podle mne vudec neni minusem Civ5... je to jiny - tak proc ne. Ale hlavny problem, ze mne to prislo strasne nudny!!... Do konce jsem to dohral jenom jednou (z principu :-D )... Trvalo to 2 dni a po vetsinu casu jsem se priserne nudil... :scared: a kdyz to zacalo byt trochu zajimavy (utok na 2x vetsiho souseda), tak po chvili boju on se pohotove vzdal a nechal mne VSECHNY svy zbyla mesta (asi 20) krome hlavniho... a nez jsem si stihl postavit dostatecne invazni lod'stvo, tak jsem to vyhral na vesmirni zavod... :roll: nuuudaaaa :bravo:
With best regards,
Lord Denvil

Příspěvek 15.11.2010 08:00:11
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Lord Denvil: ale já ten příklad nemyslel tak, že máš 6 šermířů a tunu dalších jednotek :wink: Já to myslel tak, že máš jenom 7 jednotek (ať už šermířů, lučištníku atd). Nevím jak Civ4 hraješ, ale já se ze začátku soustředím spíš na ekonomiku než armádu a když mi někdo hned ze začátku vyhlásil válku tak to prakticky znamenal konec, bo technicky jsme na tom byly stejně, ale jeho armáda byla klidně aji 3x větší, v Civ4 to byl obrovský problém. V Civ5 to taky je problém, ale ne tak velký

PředchozíDalší

Zpět na Hry