Nevím, ale na genetické přežití, stačí jen desítky mužu a především žen, ale najděte si to přesně, rozhodně to nejsou tisíce. A když, tak jen 2, náš vlastní lidský druh (všichni jsou vzdálení příbuzní), měl kdysi dávno jen právě 2 k členů a stačilo to, dokazují to záznamy DNA.
Rovněž souhlasím, že loď typu Destiny ještě nebudeme schopni dlouho postavit, ale nenechte se mýlit za jak dlouho. Takovéto odhady jsou vždy ošemetné a vše záleží na zdrojích energie. S lepšími zdroji můžeme lépe experimentovat a porozumět tak více energiím než jako dosud hmotě, které stejně nerozumíme úplně. Možná vám to nedošlo, ale my všichni už vlastně povznesení jsme, protože naše těla se skládají z molekul, ty z atomů, pak následují kvarky a následují další hypotetické a nedokázané struktury, ale nakonec je energie a to je jisté. Zpět ke stavbě Destiny, řekněme že za nějakých 100 - 500 let budeme běžně používat magnetoplasmové motory (argon, helium) na let jak ve vesmíru, tak na start přímo z planety, hodně to záleží na zdroji energie. Problém budou i nadále štíty se svoji energo povahou. V momentě, kdy dokážeme rozložit hmotu v energii a naopak, tak už je téměř vyhráno neb z toho se dá odvodit mnohé. Můj odhad by byl něco mezi 50 k až 100 k let, rozhodně ne miliony.
Reliktní záření je sice skutečnost, ale jak jsem psal, při vzniku vesmíru neexistuje "naše" hmota ani prostor, tak komu posílat zprávu, když ji nemá kdo přijmout, to je nějaký divný a zavání tím co mají Ami rádi, že vesmír svořil šedivý stařeček typ bůh. Je sice pravda, že dodnes se nepodařilo objasnit vznik života, tzn. jak ze sloučenin udělat zásahem blesku nebo zářením něco co bude mít jednou možnost reprodukce, ale pravděpodobně to byl přírodní jev.
Co tady nebylo zmíněno a překvapuje mně to, že se nikdo nediví tomu, proč Antici vypadají pořád stejně, rozuměj vzhledově. Víme, že nezasahují do svého vývoje, jako Asgardi a přesto jsou stále jako my. To, ale není možné, vypůjčím si Ultramarinusovo info, Destiny byla vypuštěna před 50 M lety s tím se dá souhlasit a Antici vypadali jako my (vzpomeňte jak tehdy vypadal předchůdce opice), před 10 M lety opouštěla Atlantis Zemi (a jakpak vypadal opičák), před 10 k let Antici zdrhali z Pegasu a za celých 10 M let je jejich Atlantis vůbec nezměnil (oproti 4 x starší Destiny) a to je taky divný. Nakonec vlastně už, když se trhli od Ori vypadali jako my, a to není přirozený, i my vypadáme jako lidé jen nějakých 200 k let a za několik milionů roků budou naše kosti v muzeu v "holovitríně" s nadpisem člověk nenažraný (jako, že jsme museli mít všechno hned), ale ti co se na nás budou chodit dívat, už nebudou jako my. Tak to bych zase chtěl zdůvodnit já?