Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách "Trapné,nudné SGU"

"Trapné,nudné SGU"

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.10.2010 19:11:21
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

práva na SG, tudíž i SGU, vlastní MGM. To je následně prodává dál. SYFY platí MGM nějaký poplatky. Ratingy v USA zajímaj pouze SYFY, podle čísel může určovat cenu reklam pro zákazníky. MGM naopak zajímaj zahraniční ratingy, stahování z internetu (iTunes, apod.), prodeje DVD, poněvadž čim větší popularita, tim víc společností může odkoupit od MGM vysílací práva.

Výrobu SG financují MGM a SYFY společně. Jakej to je přesně poměr, nevim.

MGM může pro SYFY udělat jednu věc, může jim snížit poplatky.

nicméně nějaký přesný číslo, který by určovalo hranici pro obnovení, či neobnovení neexistuje. SYFY zajímá tzv. C3 rating (což je vysílací den a následný dva nebo tři dny, kdy se SGU a další reprízujou). Tenhle rating se ale nepublikuje.

Vzhledem k tomu, že taková Caprica, má daleko horší ratingy a stojí víc, tak půjde první ona.

Trend posledních let je takovej, že prakticky neexistuje seriál, kterej by neztratil sledovanost, díky DVR, internetu apod. To platí i pro SGU-
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 10.10.2010 19:45:01
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Kde se dočtu o tom, že se MGM prodává? :(
Obrázek

Příspěvek 10.10.2010 20:03:05
Fancipal Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

http://ekonomika.ihned.cz/c1-46931900-slavna-filmova-znacka-mgm-krachuje-reputaci-by-mel-vylepsit-hobit
"Don't make people into heroes, John. Heroes don't exist, and if they did, I wouldn't be one of them."
Sherlock Holmes

Příspěvek 10.10.2010 20:45:47
Khalli Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SyFy má hlavně reklamy každých 10 minut takže na tom vydělávaj hodně :D
Obrázek

Příspěvek 10.10.2010 21:49:54
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak pokud bych někde hledal problém já, tak to bude cena, kterou si nový vlastník SG práv (pravděpodobně Spyglass Entertainment + věřitelé MGM) bude Syfy účtovat (za sezónu 3), nebo jaký podíl po ní bude (nový management) chtít. Jestliže nebude sledovanost dostatečná (výdělečná) Syfy nebude ochotna více investovat. A, že nový vlastník zdražovat výrobu bude, aby se mu vrátila předchozí investice, kterou se zaváže do MGM vložit.
:idea:

Příspěvek 15.10.2010 18:26:26
berto99 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
berto99 píše:
dost penazi na kvalitne efekty a dobre scenare radsej sa na to mohli vysr*t ...

lol, tak tahle hláška mě vážně docela pobavila. SGU má jedny z nejlepších efektů v rámci SG - ať už se jedná o záběry na Destiny (rozhodně jsou líp provedený než 100x použitý jeden a ten samý opakující se záběr na Deadalus, Odyssey v hyperprostoru nebo Atlantis), vesmírný bitvy (sice jich v SGU moc není ale například finální bitva nad Area 51 v posledním díle Atlantis naproti tomu vypadá, jak kdyby ji vytvářela banda středoškoláků do svýho fan-filmu) nebo ztvárnění mimozemšťanů.

berto99 píše:
a neprznit dobre meno predchodzich SG :x

Myslíš TO "dobré" jméno, díky kterému Atlantis utnuli na konci pátý sezóny - bez jakýkoliv naděje na film, protože sledovanost byla naprosto katastrofální nebo to, že SG-1 skončila desátou sérií naprosto ultimátně-sračkoidním "Unending" (protože se pořád spolíhalo na to, že bude ještě jedenáctá série a ono najednou "nic")?

teraz si ma zase pobavil ty ohladom tych efektov. ze zaber na destiny-wau... :bounce: tebe asi staci premietat dokola loopu-zaber na destiny a tvoje naroky ako divaka su tym asi uspkojene..neviem kde zijes fesi ale celkovo efekty a hlavne ich pocet,celkova akcnost a dynamika epizod spolu s hereckym osadenstvom su u SG1 a SGA uplne niekde inde ako SGU, SGU mi pripomina zdochynajuceho kona ktory este v agonii kope okolo seba ale uz je to iba agonia... ja som sa pri SGU ani raz nezasmial pri SG1 pri O"Nealovych komentaroch skoro vzdy, to iste SGA. roznorodost epizod, zmena deja. SG1 a SGA to je ked to porovnam svojou oblubenou automobilovou terminologiou mercedes a SGU trabant...v nicom snad okrem nudnosti nevynika...

Příspěvek 15.10.2010 18:33:22
ANATEO Airman
Airman

Odpovědět s citací

tak jestli tou ruznorodosti v SGA myslis permanentne v kazdem dilu kanadske lesy a nic vic, skoro zadna zmena, porad ten samy zaber na Daildala a na kazde planete nevyspele vydlaky, tak to s tebou musim nesouhlasit. SGU je jine, planety kazda jina, zabery na Destiny jsou porad z jinych uhlu,tam nejde o vtip ale o drama a vztahy a ne o to jak tu bylo tisickrat receno (4 nesmrtelne hrdiny co skosi armadu Wraithu s P90

Příspěvek 15.10.2010 18:37:59
vg38 Airman
Airman

Odpovědět s citací

Máš pravdu. Taky mě ze všeho nejvíc bavilo, jak se dokázali z každého problému vystřílet nebo se z něho dostali pomocí nové, supertajné antické laboratoře nebo nečekaným onemocněním všech nepřátel (asi Alzheimer, je to svinstvo).
O'neill, který vtipkoval furt, hlavně když ho mučili, byl taky hodně dobrý. Asi se řídil heslem "Kde je nepřítel, tak musí být vtip". Epizody byly různorodé, hlavně vyvyrcholení (viz výše), to se nikdy nedalo předem odhadnout. A hlavně nesmím zapomnět na rozdílnost hlavních "ras" v obou předchozích seriálech. Teď mám na mysli hlavně naprosto originální a nikdy nerecyklované replikátory a asgardy.
Touto originalitou jsou mé nároky diváka naprosto uspokojené.
P.S.: Taky vám tu chybí html kód, který by označoval ironii?
P.S.: Radši bych pěkného, opraveného a udržované Trabanta, než Mercedesa z vrakáču.
Cítíte se negativně? Zbavte se elektronu!
Přijde Schrödingerova kočka do baru... a nepřijde.

Příspěvek 15.10.2010 21:48:16
Dragon Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

SG-1, SGA a SGU jsou různé seriály
SG-1 byla první a dle mě nejlepší, vtip akce "originalita"
SGA nevyužitý potenciál
SGU se zatím (dle mě) příliš nevybarvilo

Ale i ten nejhorší efekt v SGU je lepší než nejlepší efekt v SGA či SG-1 (mírná nadsázka)
opakované záběry? těm se nikde nevyhneš, ale tady nejsou tak do očí bijící jako záběry Atlantis, lodí, nebo i celých bitev...
a jak tu už padlo SGU není o vtipu, ... SGU je o bandě lidí co byly ve špatný čas na blbém místě a co se chtějí dostat domů, zatím co nějaký šílený vědec věří v nějakou hlubší misi... (spojlerům se snažím vyhýbat, tak fakt nevím) představ si seba a několik lidí jak někde uvízneš... by jste se bez velení (armáda) brzy sežrali aneb aŤ žije ponorková nemoc... jediné jejich vysvobození je kontakt se zemí a to že je pohromadě drží Armáda, i když ta taky ne vždy pomůže...

podtrženo sečteno: chceš vtip tak jdi koukat na sg-1 sgu je blíže reálu...

btw: vše prosím berte s jistým nadhledem...
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 16.10.2010 10:09:11
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

berto99 píše:
tebe asi staci premietat dokola loopu-zaber na destiny a tvoje naroky ako divaka su tym asi uspkojene.

Zajímavý, jak podle pár řádků textu dokážeš naprosto odhadnout druhýho člověka, respektive to, co ho uspokojuje, a co ne. Ano, máš naprostou pravdu v poslední době už ani nestahuju nový díly SGU ale vytvářím si kompilace průletů kamery kolem Destiny - mám několik 5 min. verzí jako music videa, 45 minutovou verzi na místo klasických dílů a pracuju na celovečerním filmu "Destiny fly-by-views The Movie" (že to byla ale fuška dát to dohromady aby se to neopakovalo). Pokud to půjde dobře, tak mám v plánu pokračování s názvem "Destiny fly-by-views The Next Generation" případně "Destiny fly-by-views Hot Pursuit".

Podle stejný logiky bych zase mohl říct já, že tobě na dobrou epizodu stačí sestřih O'Neillových vtípků a budeš taky spokojený. No, není tohle vzájemný osočování ve flamewarech nádherný? :lol: Ano grafický efekty jsou v SGU úplně někde jinde. Stejně tak jako herecký obsazení ale trochu jinačím způsobem, než si popsal.

Různorodost děje komentovat nebudu, protože už ji trefně popsali jiní a to přirovnání k trabantu a mercedesu :rflmao: už vůbec.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 16.10.2010 12:07:37
Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ: +10 Renegade za krásně sarkastickou odpověď.... :lol:
Obrázek

Příspěvek 16.10.2010 12:18:40
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

A není ono to o mnoho jednodušší. SG-1 se začal točit jako odpočinkovej mix akce a humoru. Následně si získal oblibu u fanoušků (včetně mojí nepostradatelnosti :D ) a scénáristům začali krušné chvilky, museli se totiž na práci začít soustředit. Pryč byla doba, kdy mohli všechno plácat (stejně to pak dělali) jak se jim líbilo. Načež se chtěli fanouškům zalíbit ještě víc a tak vzniklo SGA a jeho technobláboly (a největší "technomág" Rodney), do nichž se teda zamotali kolosálně. Nyní to napravují SGUčkem, fanouškové bohužel zjistili pravdu, že Destiny je stará "potápějící" se loď a potichu mizí. Jen doufat, že jich zbude dost na s03jku, ale nevím, nevím a s02e04 ukáže, kdo je dostatečně odolnej a kdo to s Chloe nevydrží.
:yahoo:

Příspěvek 20.10.2010 10:33:50
berto99 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

vazeni mam pocit ze vy ste skor fanusikovia SGU ale tento topic je prave o ludoch ktorym sa SGU nepaci cize to nie je zrejme vas pripad... urcite ma neuvidite v topicu kde sa ludia rozplyvaju nad tym ake je SGU super. SGU je jedna velka nuda. za 40 minut co som pozeral akzdy diel 1 serie som mal problem nezaspat. nudni herci bez charizmy. vami vychvalene zabery destiny /fuu tolko akcie neviem ci sa celkom zhodneme na ich lepsej kvalite ako v inych SG ale ok aj keby boli lepsie ak budem chciet pozerat na zabery kozmickych ludi bez akcie asi bude lepsi nejaky scifi dokument.../a nakoniec tej psychologie tam je az prilis. to ze sa ocitli v zlom case na zlom mieste je sice pekne ale to sa casto stavalo aj v SG1 alebo SGA ale clovek pri sledovani tychto serii sa vobec nenudil/az na par prekryvacich epizod/. tu som skoncil nemam chut niekoho nasilu presviedcat. ak by sa ma niekto opytal aby som jednym slovom definoval SGU to slovo by bolo NUDA :roll:

PS. k tomu O'Neallovi. tam si vedla. Anderson je herecky niekde uplne inde ako ktorykolvek herec v SGU. pozerat sa na zabery lode dookola a pozriet si zostrih jeho najlepsich hlasok v SG1 to je tiez velky rozdiel. ak si myslis aky genialny post plny sarkazmu a ironie si stvoril ok necham ta v tom. si king :yahoo:

Příspěvek 22.10.2010 13:58:35
Kristus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Porovnavat sgu s sg1 a sga se mi nechce, jsou to jiny veci, v kazde bylo neco dobreho a neco pitomeho. Na sgu se mi nelibi, ze to neni moc scifi. Myslim tim, pod scifi ocekavam, ze se dovim jak by to mohlo nekde v budoucnu vypadat, zadny fantasmagorie, ale realna situace, kdy na prikladu sgu, kdyby lidstvo melo takovou lod s nahodnou posadkou a nekam letelo do neznama. Dokazete si predstavit zeby nekdo z posadky stavel svy problemy nad problemy mise? ... Cloe a jeji depky ... Koho by to ve skutecnosti zajimalo? Tady to dle me treba selhava ve srovnani s bsg, tam admirala opravdu ale opravdu nezajimaly nejaky "detaily", taky jsem jeste nevidel nikoho umazaneho, neoholeneho, unaveneho, zpoceneho, .... a to je dulezite, ozraleho. Copak to neni stresujici situace? Byt nekde a nevedet se jestli se vratim a co me ceka? Kazdy v sgu jakoby mel pracovni dobu od 7 - 15 a vic ho nezajimalo. Tyhle veci chteji zachovat z sg1,a a zaroven vice dramatu a mene happy endu? To je nerealne.
... asi je chyba, ze se snazi trochu drzet puvodnich sg.

a mimo diskuzi, muj nej serial je Babylon 5, uzasny pribeh
Pane kapitáne, máme problém.
Jaký? Spadly štíty? Vyply se motory?
Ne, Cloe si chce promluvit o rozvázané tkaničce.
Sakra, už zase? Toho jsem se obával, zavolejte ihned do SGC.

Příspěvek 22.10.2010 14:38:42
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

v BSG to admirala skutocne zaujimat nemuselo pretoze tam mali o niekolko desiatok tisic viac ludi...kdezto tu sa musi uprednostnovat psychika cloveka aby sa mohlo pracovat na misii...tu lahko mozu upadnut do ponorkovej choroby...teraz si to mohol vidiet aj v Pathogene...keby to nevyriesili s Eliho matkou tak by sa Eli trapil mal by depky a hov*o by robil...v BSG to bolo kludne sa zabi...ludi mame dost nahradime ta.
Naposledy upravil Evil dne 22.10.2010 15:28:21, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 15:09:27
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Zdá se, že Kristus ani neví, co to sci-fi je... A žánr o super čuper technologiích, vesmírných bitvách, štítech, laserech apod. opravdu ne ;)

A v BSG se depka řešila trochu jinak, buď si kvůli tomu chcípnul nebo ses zabil sám :D
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 22.10.2010 15:22:22
athoscity Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Kristus píše:
...pod scifi ocekavam, ze se dovim jak by to mohlo nekde v budoucnu vypadat...

Já taky mám na sci-fi trochu jiný pohled, a tyhle melodramata mě moc neberou, ale i tak SGU sci-fi je, a v tuhle chvíli spolu s TCW jediná vesmírná sci-fi kterou vysílají, pokud vím (Capricu nepočítám).

Kristus píše:
Dokazete si predstavit zeby nekdo z posadky stavel svy problemy nad problemy mise?

S tímhle nesouhlasím. I když ty depky nesnáším, totálně psychicky labilní posádka by dlouho nevydržela, a myslím, že minimálně pro ty civilní vědce, a rozhodně Chloe která do toho jen "spadla" to musí být ku*** stresující. A když si vzpomenu například na ST:Voyager, kde řešili podobnou (ne stejnou) situaci, taky jsem tam neviděl moc ožralejch lidí.

Jinak na SGU mám dost negativní názor, ale ze setrvačnosti to sleduju.
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 15:38:29
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ja to musim dat psychologovi na konzultaciu, tento uzasny jav aky SGU vyvolava...

tí co hovoria ze je SGU nudne a pozeraju to dalej, sakra ved uz videli dokopy 24dielov a stale sa na to divaju...

tích ludi bavi nudit sa????

Pretoze mna ked nieco nudi ci TV program vypnem alebo prepnem...ked kniha tak zavrem a nevraciam sa k tomu..atd atd.
Potom ked niekto vravi zeho SGU nudi a videl uz 24epizod je za:

a)masochista
b)pokrytec

hypoteticky priklad SGU bude mat 7.seriu a stale budeme citat ake je to nudne a ako to niekoho nebavi???
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 16:37:51
Major
Major

Odpovědět s citací

To bude svět plnej debilů :D
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 17:55:38
athoscity Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Mě to z většiny nudí, ale koukám na to protože mě zajímá univerum Stargate, a nechci proto o něco přijít. Dalším důvodem je to, že moc vesmírnejch sci-fi zrovna neběží.
Evil píše:
...mna ked nieco nudi ci TV program vypnem alebo prepnem...
To bych musel vypnout i tebe!
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 18:25:48
Major
Major

Odpovědět s citací

athoscity: Ale Evil má pravdu. Hlavně ze začátku tu byli lidi, co na to jenom a jenom nadávali a vytýkali tomu každou kravinu, ale přes to se na to pořád dívali a zřejmě pořád dívají... Což je demence největší!!

A třeba mě teď 2. sérií SGU chytlo jak nikdy dřív ;)
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 18:32:18
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Jako mě se taky SGU nějak extra nelíbí a koukám na to :D . A divný mi to teda nepříjde.
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 22.10.2010 18:41:29
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

nuz tak ta to bavi...predstav si ze by si sa mal divat na balet...ten by si prepol, nie?

bavim sa tu o SGU vseobecne...jasne ze niektore epizody su nudnejsie popripade scenky...ale vo vseobecnosti ta to vlastne bavi.
Obrázek

Příspěvek 22.10.2010 18:51:50
CZ Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Evil píše:
ale vo vseobecnosti ta to vlastne bavi

Ano to máš pravdu SGU se mi celkem líbí. Ne teda všechno, jak už jsem to také několikrát psal. Je tam spousta věcí, které mě dost vadí.
Sanžim se jenom pochopit, proč tu kritizujete lidi, kteří se na to dívají jen pro to, že je to SG. Vždyť to je přece normální.

Jako příklad můžu dát téma, které se tu nachází. Je to o úrovni příspěvků na fóru. Tam přeci taky můžu říct "pokud se vám nelíbí jak to píšou tak to nečtěte". A stejně si to lidi přečtou a pak nadávaj. Tady je to stejný :wink: .
Airsoft team: 1st Battalion 3rd Marines

Příspěvek 22.10.2010 19:05:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

berto99 píše:
PS. k tomu O'Neallovi. tam si vedla. Anderson je herecky niekde uplne inde ako ktorykolvek herec v SGU. pozerat sa na zabery lode dookola a pozriet si zostrih jeho najlepsich hlasok v SG1 to je tiez velky rozdiel. ak si myslis aky genialny post plny sarkazmu a ironie si stvoril ok necham ta v tom. si king :yahoo:

Anderson je zcela průměrný herec. Šaškování ve Stargete nebo v MacGyverovi z něj nějakou hvězdu nemohlo ani udělat. Carlyle je daleko lepší herec než Anderson kdy byl. Souhlasim, že v rámci SG-1 a SGA herecky vyčníval. Jenomže když tam mohli obsadit takovou Rachel Lutrell, tak aby taky ne.

Kristus píše:
Porovnavat sgu s sg1 a sga se mi nechce, jsou to jiny veci, v kazde bylo neco dobreho a neco pitomeho. Na sgu se mi nelibi, ze to neni moc scifi.

s tebou se nemá smysl ani moc bavit, když nevíš, co scifi znamená. Možná tě to bude šokovat a nebudeš tomu věřit, ale SGU je mnohem víc scifi, než předchozí dvě komediální inkarnace sg
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách