Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/aZCahpwdZa

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x01 - Intervention

2x01 - Intervention

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 29.9.2010 11:13:07
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak díl to byl parádní, jen to že všichni hlavní přežili...... ale dalo se ted jestli budou tj věřit či ne.... osobně bych taky nevěřil.... plus ta mhlhovina bylo pěkný jako důkaz..... vidíme že Chloe dostala roztleskávačkama oblíbenou schopnmost regenerace... a i mutace že ano..ala Tatka Šmoula....a zrzka potěšila jsem zvědavej jak upoutá chudáška Eliho......, plus Damien ala Knepper byl vyhovující... plus Varro stále skvěle zahraný jen tak dál... velký plus opět hudba a závěrečný song..... 8/10.....
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 29.9.2010 11:15:04
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

i Dannic byl skvěle zahraný. Zahrát takového magora není zrovna jednoduché, pokud samotný herec není stejný magor :smile:
Obrázek

Příspěvek 29.9.2010 12:29:31
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

dobry otviracek dobry:-) akora tmi vadi ty vlozky typu duchovno(sny) ala TJ, jen by me zajimalo ta spojitost s
Toto je spoiler!!!:
obejktem, byl to ten pulsart z dalky nebo ne?

jinak hodne psychologicke drama a napeti 8/10
" IMMORTALITY "

Příspěvek 29.9.2010 13:23:44
k770i Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Epka splnila má očekávání.Líbily se mi ty přisvářený dveře :D jinak všechno ostatní za mě řekl DAVE!. 8/10
Obrázek

Příspěvek 29.9.2010 18:18:05
dolph1888 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Už jsem taky viděl. To klišé je v tom, jak všichni důležití (nesmrtelní) zase přežili. Pro mě, byla epizoda dobrá jen tam, kde se nesnilo tzn. něco se dělo. Asi se mi to zdá, ale už se věnují lidem o mnoho víc než sci-fi, minimálně nové CGI a technologie, navíc to na zlepšení nevypadá, ach jo. Já dávám 6/10 a je to jen tak tak.

Příspěvek 29.9.2010 21:26:44
Pvt.Kuba Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak dobře že už jsou cz titulky.. takže jsem se konečně mohl taky podívat :)

Díl byl perfektní, teda až na části s TJ, ty mě příliš nebavily
Dobře že tam udělali klaďase u záporáků, a hlavně že je tam zatím nechali
Dávám 9/10
Rodney : Do hajzlu.
Hermiod : Co jste to udělal ?
Rodney : Prohnal jsem to překladatelem, je to wraithsky.
Hermiod : Do hajzlu, vskutku.

Příspěvek 29.9.2010 21:33:19
erikstein Airman
Airman

Odpovědět s citací

proč děláte další titulky, když už jedny dávno jsou??? :shock:

Příspěvek 30.9.2010 11:27:32
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Sledovanost jen 1 175 000 diváků :( viz
http://sg-portal.eu/?mn_post=260
Obrázek

Příspěvek 30.9.2010 13:10:39
kufač Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No jo, úterky jsou sice pro sledovanost lepší než pátky, ale zároveň je na ostatních stanicích větší konkurence. A co jsem četl na Mallozziho blogu, tak kdyby se započítávalo i sledování přes Hulu a další tyhlety inernetové downloady, tak výsledné číslo by to téměř zdvojnásobilio. Každopádně já i přes to zatím ve třetí sérii věřím.

Příspěvek 30.9.2010 13:15:56
Evil Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

ty mozes ale veri aj MGM?
Obrázek

Příspěvek 30.9.2010 13:16:39
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

no k dnešní sledovanosti napíšu toto. Jelikož jsem podobnou myšlenku už napsal jinde, tak ji jenom zkopíruji.

to je bohužel ale osud všech těhle typů seriálů, kde se více řeší vztahy než to, kolik nepřátel dneska zabili. Podívejte se jaké bylo Firefly perfektní a kvůli sledovanosti skončilo. Problém je v tom, že průměrný americký divák u televize vypíná mozek a jenom se na to kouká a kdyžtak chrochtá blahem nad nějakou vesmírnou bitkou, kde se síla lodí mění podle toho, kolik si scénarista dal ráno kafe. Tolik opěvované BSG nemělo taky vůbec závratnou sledovanost a udržovalo se většinou jenom kvůli pochvalným recenzím po světě. Já osobně W13 považuji za seriál zaměřený výhradně na casual diváky, a ti bohužel v dnešní době dělají sledovanost. O sledovanosti LOST vůbec nevím, ale je trochu rozdíl porovnávat obyčejnou kabelovku s veřejnoprávní televizí. Ale, jak jsem se včera bavil s Geserem a souhlasím s ním, nový koncept je na dobré cestě, ale je pořád nedotažený a tvůrci si vzali příliš velké sousto než byli schopní snést.. Pokud po SGU MGM povolí další seriál (o čemž pochybuji), tak už čekám, že se tvůrci poučí a udělají další seriál založený na SGU konceptu. Tak jak dlouho žije SGU, žije naše naděje na natočení Stargate filmů.
Obrázek

Příspěvek 30.9.2010 14:43:26
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jsem shlédnul tento díl.Líbil se mi děj,ale Je to to samé jako v Incursion. A s tim Cainem: ježiši to bylo strašný.Vím,že by toho možná byli schopní,přenést vědomí galaxiemi,ale stejně je můj názor,že to byl sen,a že to vůbec není pravda.A nebo že jí to jen vysílali do mozku,aby se uklidnila.No nic,já si počkám na lepší díly,ale nebylo to tak strašný.Dávám 7/10
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 30.9.2010 17:25:48
Inpernak Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl se mi líbil. Bude zajímavé se dozvědět na co tam Brody tak zíral. S tou T.J., já si myslím, že tam nějaká ta komunikace s těmi mimozemšťany proběhla.Jednoznačný důkaz byla ta mlhovina nebo co to bylo.
Obrázek

Příspěvek 30.9.2010 17:58:38
Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Dobrá epizoda na začátek, moc dobrá. Celkem se mi líbilo, jak se zbavili toho "problému" s dítětem, ne že bych jí ho nepřál, ale do SG děti nepatří, to už víme ze SGA.

Jinak tady vše snad zaznělo.

12/20
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Příspěvek 30.9.2010 19:50:38
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Mark Jackob: Jak ty to hodnotíš, to je k neuvěření. Nevadí mě 20 bodová stupnice, ale řekneš jak je to dobrý a pak tomu nasolíš 6/10. Což je lehce nadprůměrný až průměrný. Tak ale každý má své normy.

Tak jsem ho taky zhlédl a velmi mě potěšil. Pokud se druhá série ponese v podobném duchu, tak to bude dobrá série. 8/10 nebo 16/20.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 30.9.2010 20:05:04
koko9 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak díl jsem taky zhlédl...sice ne v hd, protoze ulozto blbne... ale i tak to šlo, bylo to zajímavý, ta mlhovina byla překrásná....efekty celkem jdou, ale na ty planetě to mohlo vypadat líp.. co dál, no že nechají kivu zemřít jsem už zaslech, protože nemaj prachy ji vyplacet....ale ostatni hl. postavy zustaly, coz sem rad... nevím proč, ale najednou jsou mi všichni hl. herci sympatičtí... v dílu se nic moc nestalo, a na konci se to dohánělo až moc rychle :roll: nechápu třeba proč tam vůbec byla ta scéna s Jamesovou.... to fakt nedomysleli :rflmao: jinak se nam to pěkně vyřešilo, ja jsem spokojen a těším se konečně na objevování nových planet a galaxií...7/10 :ok:
ObrázekObrázek

Příspěvek 30.9.2010 22:26:26
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

DAVE!: Další SG seriál už nebude. Ne proto, že by krachovalo MGM, jednoduše došly chevrony.

Mně osobně se začátek nové série nijak zvlášť nelíbil. Jediným světlým bodem byl jako obvykle Rush a jinak mě to fakt vůbec nebavilo. Mám z toho pocit, že si tvůrci sice chtějí osvojit zcela nový, potenciálně lepší styl, ale zatím jsou opravdu mimo.
Ta jejich šablona typu "Hrozně moc rádoby emocionálních scén promíchaných s věčně tmavými a roztřesenými záběry Destiny a všech loserů na ní plus shrnutí nějakou 'líbivou' popovou písničkou na konec" mě opravdu nebere.

Ještě bych si rýpnul, že má Knepper zatím dost nevýraznou roli, na to, co umí předvést, ale tady se to ještě může vyvíjet.

Pořád se tu nadává zejména na první dva SG seriály, ale když to vezmu tak, že se mi z první řady SGU líbily jenom tak tři čtyři epizody, vychází mi prostě nejhůř.
Je to takové... divné...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 30.9.2010 22:35:31
Daedalus.cz Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Taky jsem to teď viděl. Stručně, díl mi uplynul rychle, nenudil jsem ani chvíli, ale že bych se zase nějak strašně bavil, to teda ne... U TJ doufám, že se jí to zdálo, jinak by mi ten přenos její dcery přišel blbý, ale budiž. Opět mně vadila ta závěrečná idylka - Scott s Chloe v posteli, vědátoři s laptopy na klíně v teplých ponožkách a do toho pohodová hudba, skoro jak v zimě na chalupě. Ale abych jenom nekritizoval, líbí se mi ten týpek od Luciánské aliance, co byl vykázán z Edenu, ta zrzavá holka tam ještě taky bude mít nějakou roli, řekl bych... Uvidíme, co z toho bude, nadšený nejsem, uražený taky ne.

Příspěvek 30.9.2010 23:12:27
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl jsem neviděl, ale DAVE!, Firefly utnuli ze zcela jiných důvodů, než že by Američani byli idioti. Něco si přečti o historii vysílání toho seriálu a vztazích mezi lidmi za ním, než budeš spekulovat na téma diváckého vkusu. Říct, že diváci nemají rádi vztahy je v době enormně úspěšných televizních dramat totiž poněkud zcestné.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 01.10.2010 00:50:24
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já moc nadšená nebyla. Díl mě místy až nudil. Rozhodně mě moc nepotěšila "snová" linie. Tihle "mimozemšťané" už zavání "Bohem" přespříliš. (A ne, Antikové, ač mocní, mi takhle nikdy nepřišli.) Doufám, že v tom bude něco zajímavějšího než "jejich cesty jsou nevyzpytatelné" a nazdar. Upřímně, doufala jsem, že budou něco docela jiného (ještě není všemu konec, jasně, ale první dojem... pokud neměla halucinace a mlhovina nebyla pouze něco, o čem si její mysl myslela, že už viděla).
Potenciál spatřuji akorát v tom "renegátském" chlapíkovi od LA. A aspoň Rush nepolevil. Jo a Brody :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 01.10.2010 06:48:34
czEIFEL Airman
Airman

Odpovědět s citací

nevi nekdo co to bylo na konci za song ?

Příspěvek 01.10.2010 09:45:35
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak jsem se podíval na 2x01. Neviděl jsem předchozí polovinu série, né že by to nějak ovlivnilo mou znalost dějě, jen konstatuju, že se tam očividně nic převratného neudálo. Jako bych viděl díl SG 8x02 New order, akorát místo prostřihů na SG-1 probíjející si cestu skrz replikátory (a že to je jeden z mých nejoblíběnějších dílů) tam byla prorezlá loď. Jak tady někdo psal, že to až moc zavání bohem... V duchu SG se jde pořád nahoru. Goa'uldi, gua'uldo-povznesený, povznesení a teď opravdový bůh, už to vidím jak živé :D :rflmao:

Příspěvek 01.10.2010 09:55:22
alfel Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No zajímavej díl , sice se moc nelíbil konec takovej až moc utřihnutej , divnej kdy v jednu chvíli se dohadujou kdo se vzdá a v další scéně je zaběr na bránu jak se všichni vracej , divný no , ale musím říct že autoři vykročili správným směrem.. Jen je škoda té málé sledovanosti :(
Hodnocení 8,5 z 10
Slunce hřeje, vítr duje, tráva na březích se zelená. Zde se žádný býk neukryje.
Oma Desala
Lanteané FOREVER
Battlefield3
Lidé žijí v trápení jen proto ,aby doufali že se stane zázrak.
by alfel

Příspěvek 01.10.2010 10:10:21
Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

To Evil:
ty mozes ale veri aj MGM?

Tu ide hlavne či tomu verí aj Sy-Fy. Oni si objednávajú a platia MGM za natočenie častí. V MGM sú len radi, ak dostanú objednávku na ďalšiu sériu.
MGM je vlastníkom značky SG, ale objednávka a platenie je na Sy-Fy. :scratchanym:
Aspoň pokiaľ som to pochopil správne. :scratchanym:

Příspěvek 01.10.2010 20:05:55
Quinix Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Odpovědět s citací

Hrozný. Přesně podle tradičního SG scénáře všichni zázračně přežili, neškodná křehotinka zastřelí hlavního záporáka a končíme ve stylu happily ever after... chjo...

Aspoň že dítěte se zbavili i když taky dost uhozenym způsobem...
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách