Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky Stargate Survive [1x07-The Battle]

Stargate Survive [1x07-The Battle]

The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Stargate Survive

Seznam Epizod 1.řady:
1x01-City of Gliders,part 1
1x02-City of Gliders,part 2
1x03-Revenge
1x04-Survive
1x05-Alpha
1x06-Spy
1x07-The Battle
1x08
1x09
1x10
1x11
1x12
1x13
1x14
1x15
1x16
1x17
1x18
1x19
1x20

1x01-City of Gliders,part 1

"Generále?"
"Ano Woolsey?"
"Prezident není spokojen s výkonem SGC.Vždyť se tu už dlouho nic neděje,a nových mimozemských technologiích taky moc nepřibylo.
Budeme muset snížit rozpočet na tento program."
"Ale Woolsey,i když jsme se vypořádali s Goauldy,Replikátory,Ori,Wraithy,a dalšímy blbečky,neznamená,že nejsme ohroženi.Protože tyto rasy nejsou jediné,kdo chtějí ovládnout galaxii.
Spousta dalších jsme ještě nepotkali,tak jak můžete být tak klidní?"
"Gener.."
"Nemyslete si že to bude tak jednoduché,právě mám venku několik SG-týmů,a jeden z nich se může třeba vrátit s nepřítelem za zadkem,a budeme se vypořádat s dalšímy!"
"No právě,prezident chce uzavřít SGC,protože SGC vyhledává další nepřátele.Vy asi nevíte,kolik můžů a peněz nás stály ty vaše výpravy,a nemyslete si,že vám to tak lehce projde,
i když jste se vypořádali se spousta nepřáteli,neznamená,že ti co nepřídou po nich,neprolomívšechnu naši obranu,včetně veškeré síly antiků!"
"Prosimvás Woolsey,kolik času nás stály tyhle věčné hádky,že uzavřete SGC,a jak vidíte,pořád jsem tady,na svém křesle,a velím neuzavřené SGC.Tak už mi to dokola přestaňte vykládat."
"Generále věřte mi,že to nedělám kvůli nějakým minulým neshodám s vámi,že neberu ohled na to
jak se ke mě chováte.Ale dělám to proto,že to má pomoct státu."
"A co galaxie?!Celá galaxie!Tu byste nechal zničit kvůli spojeným státům?!"
"Pokud to tu uzavřeme,galaxii to nezničí ale prospěje jí to.A teď mě omluvte,mám práci jinde.Naschledanou."

Jak Woolsey odešel,generál sednul do křesla,a přemýšlel:
Vím,že Woolsey sliboval uzavření SGC už dlouho,a pořád uzavřené není,
ale co když to Woolsey opravdu udělá!Musím se k němu chovat lépe.Oba víme,že tady nejde o stát,
ale o nás dva.Když s ním půjdu na večeři,možná změní názor.

Generál už se chystal k odchodu,ale v tom se ozval alarm.
Neplánovaná mimozemská aktivace!
Generál samozřejmě nemeškal a už se hnal do řídicí místnosti.Jen co tam doběhl,brána se aktivovala.

"Máme nějaký kód Voltře?"řekl jako obvykle generál .
"Přímám kód SG-1."
"Otevřete iris!"
Iris se otevřela a z brány po chvilce vystoupila naše známá SG-1.
"Tak jaká byla dnešní planetka?"řekl generál.
"Hezká."řekl Daniel.
"Krásná."řekla Sam.
"Byla to krásná slunná neobydlená planetka někde na konci galaxie."řekl Cam.
"Vskutku." řekl Tealc.
"Jo,škoda že jsem si nemohla od tamtuď přinést nějaké domácí zvířátko.A pak ho prodat."řekla Vala.
"Nic podezřelého jste neviděli?"řekl generál.
"Ne,kromě krásných kopců,hor,údolí,no prostě bych se tam vrátil."řekl Cam.
"A mimichodem by to bylo dobré místo pro stanoviště Beta."řekl Daniel.
"Hmm,můžeme tam poslat další SG-týmy,ať to prozkoumají podrobněji."řekl generál.
"Taky bych se tam vrátila."řekla Sam.
"Za hodinu chci mít na stole hlášení."řekl Generál.

Generál pak odjel na večeři s Vullseym,Vala a Sam šli někam na nějaký večírek,
Daniel šel zase něco studovat,a Tealc dělal zase Kel nou rým.
Večeře s Vullseym dopadla úspěšně.Woolsey řekl,že se bude snažit přemluvit prezidenta,
aby s tím uzavřením počkal.Vala a Sam si užili,domů se vrátili někdy o půlnoci.
Daniel nic převratného nezjistil,a unaven šel brzy spát.

Druhý den se nic významného nedělo.SG-8 se vrátila z nějaké planety obydlenou primitvíni obyvately,
kde taky nic podezřelého nenašli.

Třetí den se nekonali výpravy napříč vesmírem,ale Vala,ta se asi do někoho zamilovala.

"No ahoj,zamilovaná,tak kdopak bude ten,koho o něco zase obereš."řekl Daniel.
"Mlč,nechci nikomu nic ukrást,tentokrát je to vážné."řekla Vala.
"To si řikala už dvacetkrát.Toho tvýho vyvolenýho budu muset varovat."
"To bys nejdřív musel vědět kdo to je,a já ti to neřeknu."
"Náhodou to vim,četl jsem tvoje e-maily."
"Cože?Ty lezeš na můj počítač?To se řekne!"nadávala Vala."A počkej,jak víč že mám počítač,koupila sem si ho teprve včera."
"No ty tvoje účtenky se nedaj přehlídnout.SGC ti to hradit už nebude."
"No ale potřebujete mě,ne?"
"Ne.Seš tu kvuli mě,kdyby sem si to u generála neodprosil,už bys tu nebyla."
"Opravdu?Díky Danieli.A promiň,už nikoho neoberu."
"No to sem chtěl slyšet,s tím že bys tu bezemě nebyla sem si dělal srandu."
"Cože?No dobrá,tak já ho oberu."
"Nezapomeň,že zítra vyrážíme na další misi!"
"Jo,nezapomenu!" volala Vala z dálky,když odcházela.

Opravdu příští den vyrážel tým SG-1 na další cestu hvězdnou bránou.Tentokrát to byla planeta P3X-785.
V 10.30 měli vyrážet,takže se museli připravit hodinu před tím.Nejdřív přijeli do SGC,poslechli si vše o této planetě,
převlékli se a potom už šli do místnosti s bránou.

"Začínáme až za 5 minut,máte ještě čas."řekl Voltr do mikrofonu,aby ho slyšela SG-1.
"To je jedno,mi tu počkáme."odpověděl Cam.
"Co myslíte,že bude na druhé straně?"zeptal se Daniel.
"Obrázky z Malpu ukazují slunnou planetku,podobné té minulé."odpověděla Sam.
"Obrázky z Malpu mohou klamat,jsou rozmazané a neprozkoumají celou planetu." řekl Tealc.
"Doufám že nenarazíme na nějaké hnusné obří potvory dychtící po krvi."dodal Cam.
"Když se budou dát prodat za dobrou cenu tak by to bylo dobré,ne?"zavtipkovala Vala.
"Voltře,můžeme začít zadávat."
"Dobře,zadávám první symbol.Prví symbol zadán.Druhý symbol zadán.Třetí...

Brána se aktivovala.Je to krásný pohled,na bránu,když se aktivuje.Ten krásný modrobílý vír,opravdu vypadá jako voda.
SG-1 prošla schody,a potom šla na železné plošině přímo do brány.Prošla bránou.
Když vystoupila na druhé straně,a brána se zavřela,bylo to opravdu podobné jako ta slunná planeta,kde byli minule.
Ocitli se v listnatém lese.Všude kolem stromy,keře,kytky,tu a tam se prohnalo nějaké malé zvířátko.Za bránou byla skála,takže nebylo vidět na oblohu.
Ale co bylo divné,před bránou byl v tom houští jakoby takový tunel z keřů,jakoby tam pořád někdo létal.
SG-1 nenapadlo nic jiného než projít tím tunelem.Ocitli se na nějaké louce,na které nic nebylo.Ale na obloze!
Celý tým málem omdlel úžasem!
"Co to je?"
"Nevím."
"Vskutku."
Na obloze totiž blikala a poletovala malá červená světýlka.Ale kolik,vidět jich bylo na deset tisíc,a to nejspíše neviděli všechny.Poletovala a blikala sem a tam.Tým se divil,co to je.To brzy poznal.Jedno světýlko se totiž přibližovalo k nim.Letělo odněkud z oblohy,obletělo nějakou blízkou horu,a zamířilo k týmu.Ale jak bylo rychlé,
letělo rychle jako wraithská šipka.Za pár sekund bylo u nich.Zastavilo,málem do týmu narazilo.
A teď SG-1 poznala,co to je.Je to vlastně letoun do tvaru písmene H,a veprostřed letounu je to světlo.
Letoun byl malý asi jako postel ve které každý spí.Nebyl velký.
Tým stál udiven vedle letounu,nic neříkal.
V tom z prostřední části letounu tšsně vedle hlavního světla z jednoho přístroje začalo svítit další světlo.
Možná se divíte proč samé červené světla,no prostě je to vyspělá technologie kterou brzy vysvětlím.
To světlo se rozsvicovalo víc a víc,v tom se z letounu ozval divný zvuk,a tým byl náhle omráčen.

Všichni se probrali asi deset minut po omráčení.Ale co to?Kde se to probrali?A v čem?A kde mají svoje tělo?
To,co se jim teď stalo,bylo neuvěřitelné.Probrali se v letounu,stejném jako viděli na té louce.
Ale museli si zvyknout na to ovládání,kdyť celý život ovládali ruce,nohy,hlavu,ale ne motory,
omračovdla,zbraně, a to ještě nevěděli co všechno letoun umí.
Byli zavřeni v komoře,něco jako startovací komoře.V tom se komory otevřela,a tým vyletěl.
Před nimi byl taky nějaký letoun,ale všechny letouny byly stejné,takže SG-1 nevěděla kdo je kdo.
V tom ale na ně letoun promluvil takovým divným hlasem.
JÁ JSEM TEN CO JSEM VÁS OMRÁČIL TEĎ ALE PRO LEPŠÍ KOMUNIKACI PŘIPOJTE SE SVÝMI PŘEDNÍMI HÁKY
NA TY MOJE PŘEDNÍ HÁKY
Tým to nechápal úplně nejlépe,ale letoun to udělal za ně.Svými předními háky(něco jako dolními nožičkami písmene H ) se připojil k ostatním.A v tom SG-1 začala slyšet hlasy.Ale nevycházely odnikad z venku,byly v jejich mysli.
"To jsem já,ten letoun,takhle mi komunikujeme.Menuji se Tegan.Asi se divíte,co se vám to stalo.Přečetl jsem vaši mysl a..."
"Cože,celou naši mysl?To i paměť?Takže i tu příhodu s letuškou?"začal se vyptávat Cam.
"Ano,ale teď k věci.Přečetl jsem vaši mysl a zkopíroval do těhle letounů.Vaše těla jsou v hybridní komoře.
Teď můžete ovládat váš letoun,má mnoho skvělých funkcí.Jak vidíte,k lepší komunikaci mezi letouny se připojte svými předními háky na háky jiného letounu.Potom pohyb,na ten si brzy zvyknete.Ostatní funkce jsou nebezpečné,vám je radši svěřovat nebudu.Později až se vše naučíte vám je možná povolím.
Teď si pojďme prohlédnout planetu,je tu pro vás mnoho zajímavostí."

Z chodby na které komunikovali,letěli ještě na další chodbu,a tou vyletěli ven.
Úžasné bylo to,co spatřili.Město letounů.Byly to takové bílé věže,různě velké i široké,postavené vedle pískovcové skály,která byla soušástí údolí z pískovcových skal.Na skalách i v údolí byl tmavězelený prales,který v sobě skrýval určitě mnoho živočichů a květin.Vypadalo to asi jako bílý New York,ale mnohem menší a věže užší.
V centru města se schovávaly čtyři menší,ale širší,stejné věže sestavené do čtverce.Uprostřed bylo to,co pro tým bylo největší záhadou,teda nebylo to nic tajemného,hned poznali,že je to to samé jako má každý letoun uprostřed,ale asi 100x větší.Tegan jim vše brzo vysvětlil.Prý to lidi pochopí takhle:
To veliké světlo je něco jako harddisk,a na věžích jsou nějaké zařízení,něco jako USB connectory,na které je schopen se připojit každý letoun,celé to funguje jako internet.Tegan nabídl,že si to SG-1 může celé vyzkoušet.
A tak přiletěli k jedné věži,každý si vybral connector.
SG-1 nikdy takovou technologii neviděla.Před očima si mohli zobrazit co chtěli,cítit mohli co chtěli,jíst,pít,slyšet,hmatat mohli cokoliv si představili,klidně si mohli před očima stvořit celou zemi,a být jako zpátky doma.Prostě Matrix,akorát matrix byl jen současný svět,tady je možné vše!
V "Internetu" strávil tým asi 6 hodin,zábavy bylo mraky.Ale tým nešel jen za zábavou,musel také najít potřebné informace o této rase,o technologii a tak dále...
Historie rasy je takováto:
Rasa se dříve podobala čkolvěku,vývoj i podoba byla podobná.V době největší vyspělosti(asi jako si my představujeme budoucnost za sto let-létajcí auta,kosmické lodě,mimozemštani atd.)je ale stihla nemoc.Nemoc na kterou nebyl lék,a rychle se šířila,byla smrtelná.Naštěstí však vědci tu dobu pracovali na manipulaci mysli,a byli úspěšní.Zákon jim to dříve zakazoval,ale když přišla nemoc,bylo to nutné.Kopírovali mysl všech živých občanů do letounů,které rychle vyráběli.Kopírovali až do posledního občana.Jenže nemoc se začala rozvíjet a už nejen zabíjela lidi a živočichy,ale ničila rostliny a vše kolem sebe.Planeta se brzy změnila v zpustlou zničenou planetu.A co bylo nejhorší,nemoc pronikala dokonce i vesmírem!Co nejdřív museli planetu zničit.Vyrobyli tu nejúčinější bombu,jakou si kdy dokázali představit.Účinější než 50 atomovek.Vyýbuch nastivili na daný čas a opustili planetu.V kosmické lodi,kterou si postavily(samotní by byli moc pomalí),hledali pro ně vhodnou planetu.
Tuto planetu si nevybrali proto že by byla hezká,ale protože na ní bylo dostatek energie,kterou potřebovali.A tak zde žijí už několik stovek let.Zábavy tu bylo dost,tak co je na tom špatného,žít stovky let jako stroj.
Ale jediné co vrtalo týmu hlavou je,kde a jak berou energii na všechno,co dělají.Vždyť jsou to stroje,a ty potřebují palivo nebo tak něco.Prý se těží někde v dolech,že je pár chodeb z města do skal,kde je těží,ale víc se nedozvěděli.Ale to teď neřešili.Na poznávání tu bylo dost,a kdo nebyl zvědavý,zábavy tu měl spoustu.
Asi po dalších čtyř hodinách zábavy a zkoumání se všichni sletěli na kraji města.Byla zrovna temná noc.
"Ahoj Jacksone,á Cárterová,tak to už jsme všichni."hlásil Cameron.
"Tegane,děkujeme ti za informace a zábavu,ale jistě víš,když jsi nám přečetl mysl,že naši kamarádi nás budou hledat."namítla Vala.
"Ano,já vím."odpověděl Tegan.
"Tak něco udělejte,takhle se nemůžeme vrátit zpátky."řekla Carterová.
"Cesta bránou teď není bezpečná,prot..."
"Cože?Proč by nebyla bezpečná,odpojte nás od přístrojů a pošlete zpátky domů,proč by nebyla cesta bránou nebezpečná?!"divil se Mitchel.
"To je složité,něco se teď děje,a teš zkrátka nemůžete odejít."odpověděl Tegan.
"Proč nemůžeme odejít.Není něco,co nám tajíš,Tegane?"zeptal se Daniel.
Tegan se zamyslel.Náhle sebou cuknul,a rychle jim řekl:
"Dělejte,schovejte se,honem,poleťte za mnou!"

TO BE CONTINUDED...
Naposledy upravil The Piko dne 03.10.2010 20:08:21, celkově upraveno 15

Příspěvek 26.8.2010 17:05:58
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Aby z toho zase nebyl pohádkovej guláš na dobrou noc... :arrow: :rflmao: :rflmao: :D :D

Příspěvek 26.8.2010 17:13:30
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Budeš s tamtím pokračovat, nebo to mám smazat?
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 26.8.2010 18:27:34
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

smazat,prosím :pst:
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 12.9.2010 11:31:21
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x02-City of Gliders,part2

Rychle někudy letěl,tým za ním.Pak uviděli za sebou několik letounů.Bylo jasné že je pronásledují.
Po pár sekundách z jednoho letounu vysvitlo červené světlo,jako kdyby něco skenovalo.Hned jak doskenovalo,z letounu vystřelili zbraně.
Bylo to poprvé,co SG-1 viděla zbraně těhle letounů.Byly to prostě červené lasery,nic víc.Střílely v intervalech asi 70 setin sekundy.
Hned začaly střílet i ostatní letouny.Ale nestříleli po SG-1,ale po Teganovi.Stačilo jen málo zásahů a letoun vybouchl.SG-1 se zastavila,a začala na ty letouny řvát.
"Co se děje,co Tegan udělal?Co se stalo?"
"Vy poletíte s námi,prý jste z jiné planety,a Tegan vás nelegálně skrýval,on byl za to potrestán,vás musíme prozkoumat."odpověděl jeden z těch letounů.
"Už nás zkoumali jednou,proč znova?Já teda ne!."odporovala Vala.
"To nechápu,proč vám o tom Tegan neřekl?!" ptal se Daniel.
"To je tajné,ale vás musíme prozkoumat." odpověděl jeden letoun.
"Ne,já ne..." namítala Vala.
"Valo,co byste dělala kdyby na zem přišli mimozemšťané,
taky byste je zkoumala." řekl Cameron.
"Ano." odpověděla Vala.
"No,tak vidíte." řekl Cameron.
"Teď vás tedy prozkoumáme,poleťte za mnou." rozkázal jeden z letounů.

Později se ukázalo,že ten jeden letoun,co s ním SG-1 mluvila,je nějaký Vůdce toho města,nebo něco takového.
Potom,co SG-1 letouny oskenovaly,tak s nimi zacházely lépe.Jako Tegan teď všichni věděli o všem,co tým věděl.Dále vše pokračovalo,jako před odhalením Tegana.Tým si užíval virtuálního světu,sbíral informace o rase,povídal si s ostatními letouny,objevoval krásu planety,atd.
Ale později jim začaly vrtat hlavou 2 věci.Jedna,která jim vrtala už dříve,kde berou palivo.Druhá,proč je nechtějí pustit bránou zpět na zem,když moc dobře ví,že je půjdou lidé hledat.Už na té planetě jsou víc jak den,brzy přiletí lidé v lodích,tak co udělají pak?Předají tým lidem?Proč je nepustí bránou zpět na zem?
Zpočátku to SG-1 bylo jedno.Ale potom co uplynul den,to začala řešit.Ráno se setkali na kraji města a mluvili o tom.
"Jistě víte proč jsme se setkali."
"Ano,za tím musí něco být,přece to nedělají naschvál."
"Je jen otázkou času,kdy nás začne SGC hledat."
"Něco s tím musíme udělat."
"K bráně se nedostaneme.Nevím proč,ale teď jí začali hlídat."
"A stejně SGC kdyby nás viděla takhle..."
"A nemáme kódy!"
"Vesmírem bychom se dostali tímhle asi za milion let."
"Mám nápad.Co se stane,když svůj letoun zničíš?"
"No jo,to nám Tegan neřekl."
"Přeci naše těla nazničili!"
"Co když se probudíme v našich tělech?"
"Ale co když navždy ztratíme pameť?"
"To ne,Tegan řekl,že nám mysl OKOPÍROVAL do těhle letounů."
"Takže by to mělo jít!"
"Kdo se nabízí,aby se zničil?"
"Já."odpověděla Vala.
"Jsem přeci nejmíň potřebná takže bych byla nejmenší ztrátou."
"To je pravda."
"Tak dobře,Valo,ty poletíš někam dál od města a tam velkou rychlostí narazíš do skály.Ostatní poletí chodby,kde jsme se probudili.A ty Valo,jestli se probudíš zpět v těle,přijď do té chodby.My tam budeme čekat."

A tak se rozleťěli.SG-1 kromě Valy dorazila do chodby.Po chvilce se ozvala rána.
"To byla Vala."řekl celý tám naráz.
Pak čekali,dlouho čekali,a Vala pořád nikde.Čekali ještě hodinu,ale Vala nepřišla.
Kdyby to v Letounu šlo,celý tým by se rozbrečel.
"Je po ní!"zařval smutně Daniel.
"Ne,není..." Cameron se snažil marně přesvědčit Daniela.
"Byla to dobrá kamarádka..." řekla smutně Carterová.
"Je to smutné." řekl Tealc.
"Musí existovat způsob,že přežila!" přesvědčoval se Daniel.
"Ale víš,že máš pravdu?Ona to přežila!" napadlo Camerona.
"Cože? Jak?" váhavě se ptala Carterová.
"Tělo Valy pořád existuje,někde zmražené,nebo tak nějak,jen se zničil letoun,kde byla uložená pameť,co se stalo Vale LETOUNU,a ta pameť se zničila.Ale pameť ŽIVÉ Valy je pořád v normálním těle,které je..."
"To nevíme kde je." odpověděl Daniel.
"Tak ho musíme najít." rozhodl Tealc.
"Tak dobrá,rozdělíme se,každý bude hledat sám." rozkázal Cameron.
"Ale jak se najdeme?"
"To už mám vyřešené,stáhla jsem si do systému letounu program,který zobrazuje vybrané letouny v okolí,přepošlu vám ho." řekla Carterová,a začala přeposílat.
"Výborně Carterová." pochválil Cameron Carterovou.
"Soubor přeposlán,nainsalujte si ho a můžeme vyrazit!

A začali hledat.Prohledávali vše,co mohli.Všechny chodby,věže,lesy,budovy,komory.
Po několika hodinách,bylo zrovna poledne, se něco začalo dít.Na obloze,se něco dělo,blikalo a hřmělo to na obloze,ale bouře to být nemohla,vždyť na obloze bylo jen pár mráčků.Tak co to teda je?Cameron řekl Carterové,ať se letí podívat na internet do "novinek".
Novinky jsou prostě čerstvé novinky,které takzvaní novináři co nejrychleji posílají do domovské stránky města,když se to dozvědí.
Na obloze to hřmělo a blikalo čím dál víc a víc,už to začalo být divné.A ještě divnější to bylo,když všechny letouny letěly z planety tam za tím,co se dělo.Ale pak se vrátila Carterová,a řekla,co se děje.
"Děje se něco strašného!"
"Co?"
"Ve vesmíru je Odyssea a bojuje se všemi letouny!"
"Cože! To ne!"
A opravdu.Brzy přiletěly F-302 a raketama začaly ničit město.To bylo něco!F-302 střílely rakety do věží,ty vybouchly,a padaly na další věže,a ty se pod nimi lámaly jako padající domino.Ale letouny se bránily.Střílely svými lasery do F-302,a spousta jich sundaly.Letouny ale měly převahu,a tak se F-302 vrátily do Odyssey a Odyssea z vyčerpanými štíty zmizela v hyperprostoru.
"Určitě se vrátí."
"A s posilou."
"Zničí to tu vše a Vala možná zemře."
"Musíme jí ihned najít,nemáme moc času!"
"Ano,ale před tím,zajímalo by mě,proč nahoře začali bojovat?Co se tam stalo?"
"Nevím,zeptáme se,až se vrátíme.A teď jdeme hledat,rychle!"
A dál hledali.Prohledali už celý důl,a při tom na něco narazili.Tedy,Tealc na něco narazil,a hned to řekl celému týmu.
"Víte co jsem našel?"
"Co?"
"Jedna chodba,vede hodně hluboko do kůry planety.A s ní nějaká tlustá roura.Myslím že tam čerpají to palivo,které potřebují.Něco jako vy čerpáte ropu."
"Ano,to je dobré zjištění,celou dobu mi to trvalo hlavou,kde to berou,ale teď musíme hledat Valu."
"Tealcu?"zaznělo dole pod týmem v pralese.
"Valo! Si to ty?"řekl Daniel
"Ano,vy jste SG-1?" řekla Vala.
"Ano,už tě dlouho hledáme!"
"Co se to se mnou stalo?"
"Prošli jsme bránou,a tam byl ten letoun,zasvítilo světlo,a najednou jsem se probudila v nějaké komoře."
"Joooo,měl jsem pravdu,je to tak,jak sem to říkal,juchů,měl sem pravdu!"radoval se Cameron ze svého úspěchu.
"Hele,ona nic neví,bude to lepší když udělám tohle."zašeptala Carterová,a z ní vytrysklo červené světlo.
"Aha,tak takhle to je,teď už vím vše."řekla Vala.
"Co jste jí udělala,Carterová?"divil se Cameron.
"Nahrála jsem jí do mozku mojí pameť z toho,co se událo po tom,co ten letoun zkopíroval naší pameť."
"No teda Carterová,vy se rychle učíte,jste dobrá."chválil Cameron.
"A teď k věci.Valo,kde je ta komora,ze které si vylezla?"ptal se Daniel.
"Hmm,ukážu vám jí,vemte mě na "záda" a já vám jí ukážu.

A tak vzali Valu na vršek letounu,tedy "záda",a ta jim ukázala,kde komory jsou.A tam hned našli i svá těla,ale teď nevěděli,co nimi udělat.Majíse zničit a odejít odtud bránou,nebo naložit svá těla na letouny a odletět?Zvolili tu první možnost.Celý tým to pěkně rychle nabořil do skály,a probudil se v komorách,vylezl z nich,a pak lesem šel až k bráně.Byla to celkem dálka,navíc nepřístupným pralesem.A tak zrovna šli,a najednou...
"Vrrr,slint,vrrrr."
"No,to není dobré..."
Před SG-1 stál velký hnusný pes,slintal,a bylo vidět že má hlad.Naštěstí ale Tegan nechal týmu zbraně.
"Vrrrrr,vrr,uau,vrr..."
Tr tr tr tr tr tr tr... Cink cink...
"Uáááááááá!"
Zvíře padlo k zemi.
"No doufám,že už tohle nebudu muset udělat."řekl Cameron,protože do toho zvířete nastřílel půlku zásobníku.
Dál už byla cesta klidná,na několik zvířat ještě narazili,ale ty se jich báli,než aby byli agresivní.A tak po několika hodinách dorazili k louce,na kterou vyšli od brány,když přišli na tuto planetu.Nahoře na obloze byl klid.Možná to stihnou domů,než pozemské lodě vystartují.
A stihli to.Když prošli bránou,lodě se zrovna vraceli z předchozí bitvy.A Handry měl co poslouchat.Od SG-1,co se jim přihodilo,a od kapitána Odyssey,co se jim přihodilo.
SG-1 to vše vylíčila a pak napjatě poslouchala kapitána Odyssey.Prý tak přiletěli,aby se podívali po SG-1,a letouny na ně hned pro nic za nic začaly útočit.Odyssea se samozřejmě bránila,ale letouny byly moc silní,a tak se sem vrátila pro posily.
A už se začaly připravovat lodě.Vezmou Vše kromě Nově vyrobeného Promethea,kdyby se něco na zemi dělo.Takže Deadalus,Odyssea a Sun Tzu.
To by mohlo proti letounům stačit.Ale pořád bylo záhadou,proč na ně začali letouny útočit?Proč?Vždyť jim nic neudělali.Bylo to pořád záhadou.
Po několika hodinách byly všechny tři lodě připravené.A tak se otevřel poklop velikánského hangáru Deadalusu.A těsně po něm i poklopy ostatních hangárům.Handry vydal povolení ke startu.Lodě vyletěly z hangáru,proletěly atmosférou až na oběžnou dráhu země,a tam aktivovaly hyperprostor.
Let hyperprostorem na nepřátelskou planetu měl trvat 3 hodiny a 18 minut.V té době se připravovaly všechny zbraně na lodích,rakety i kulomety F-302.A byla zde nově zavedená novinka.Jednalo se o nový druch útoku.Na všech lodích se vystavěly speciální plošiny,které jsou v letu vesmírem uzavřeny,ale při vstupu do atmosféry se mohou odkrýt.Na nich se totiž mohou rozdělat těžké kulomety,ovládané lidmi,a střílet tak skrz vlastní štíty (protože jsou jednosměrné) na nepřátele.To je velká výhoda,protože na tento druh nepřátele,nejsou rakety dobrá zbraň.A tak čim víc kulometů,tim líp.
Všechno bylo připravené.Všichni byli nervózní,vždyť jim za chvíli půjde o život!Bude bitva,jakou mnoho z nich ještě nezažili.Ale kdyby všichni jen tušili,s kým to ve skutečnosti bojují,měly by na bitvu úplně jiný názor.Teď si všichni myslí,že jde o pomstu útoku,který letouny zničehonic udělali.Proč to udělali,proč útočili?Kdyby jenom lidé tušili,kdo jsou letouny vlastně zač!Nikdo z nich to netušil.Ale to teď bylo vlastně jedno.Rozkaz zaútočit byl,tak budou bojovat!
V 15:36 se všechny lodě vynořily z hyperprostoru.A před nimi byl velikánský houf letounů,také připravených bojovat.Jak se s nimi spojit,jak jim vysvětlit,že lidé nechtějí bojovat!Na to nebyl čas.Bylo vidět,že letouny bojovat budou.Lidé je musí zastavit dřív,než se letouny pokusí o invazi na zem.
A tak ze všech třech lodí vyletěly F-302 a zaujmuly uskupení kolem lodí.Byly to dva velké houfy proti době,s nabitými a připravenými zbraněmi,připravené bojovat.Tak kdo začne?Kdo první vystřelí?Všicni piloti F-302 byli připravení.Ruce na spoušti,připrveni na rozkaz Vystřelit.
Ten rozkaz zazněl,až se najednou začaly nepřátelské letouny pohybovat.Jakoby se rozjížděly.Samozřejmě to znamenalo útok.A tak na povel všechny F-302 i děla mateřských lodí vystřelila rakety.Jako jedna velká vlna zasáhly houf nepřátel.Problém byl v tom,že rakety byly velké stejně jako letoun.Spousta raket proletělo houfem a nic nezasáhlo.Ale to,co zasáhlo,kolem způsobilo takové výbuchy,že se celý nepřátelský houf ocitl v plamenech.Ale letouny byly celkem odolné,a tak lidé vystřelili jěště jednu vlnu raket.Tentokrát už vybouchly všechny,protože v žáru výbuchu,který způsobili předchozí rakety,rozžhavily druhou vlnu natolik,že vybouchla celá.Ve výbuchu byla taková teplota,že to nepřátelské letouny doslova přiškvařilo.První houf nepřátel sestřelen,ale všichni dobře věděli,že tenhle houf byl asi jen desetina toho,co na téhle planetě je.A tak letěli do útoku.Cílem bylo zničit město a zničit všechny nepřátele.
Letěli do atmosféry směrem k městu.Proletěli Stratosférou,Troposférou,a všelijakými dalšími sférami,až se dostali do dýchatelného prostředí.Tam se otevřely kryty kulometných "balkónků".Všichni byli napjati,kdy nepřítel zaútočí,a kdy začne ta hlavní,nejdrsnější část bitvy.
Už se blížili k městu.Už jen asi 7 km.Ale lodě i F-302 letěli rychle,a tak tam byli za chvilku.U města zpomalili a už viděli prví do bitvy se hrnoucí nepřátele.A teď to vše začalo.F-302 vyletěli z formace u lodí a plnou rychlostí se hnali za nepřáteli.Když byli nepřátele v dostřelu,zaměřili a vypálili svoje první zásobníky.
A bitva začala brát na obrátky.Desítky menších houfů nepřátel se hnaly na mateřské lodě,jako kdyby chtěli do nich naletět.A tak to bylo.Byly to nejspíše kamikadze letouny.Ve snaze zničit štíty,bouraly do štítů jako ptáci do oken.Ale lodě samozřejmě nechtěli,aby jim někdo ničil štíty,fašily do nepřátelských letounů těžkými kulomety,rakety,lehkými kulomety,a dokonce jen pouhými samopaly.A už byly nad městem.Mateřské lodě i F-302 samozřejmě pouštěly rakety do věží,co jen mohly.A věže padaly.Raketa zasáhla jednu,ta spadla na další a ta na další.Pod střelami se hroutilo celé město.Ale SG-1 věděla,že to je jen plýtvání raket.Tak dala kapitánovi radu.
"Pane,dám vám radu.Ničení věží je na nic,ty nejsou nijak důležité.Jestli to chcete mít rychle za sebou,udělejte tohle.Pod městem je zásoba nějakého paliva,a do něj vede chodba.Když tam střelíte raketu,celé to vybouchne a my nemusíme mít ztráty na životech."poradil Cameron.
"Výborně,to je dobrá příležitost pro vyzkoušení nové technologie.Sun Tzu má totiž na palubě raketu,kterou vystřelíte a můžete jí řídit na dálkové ovládání.Transportuju vás na Sun Tzu a vy to zařiďte."řekl kapitán.
"Pane,ať si pospíší,štíty na deseti procentech."řekl pobočník kapitána.
"Ano,tak je transportujte,pobočníku."
Okolo SG-1 jedna se rozzářila záře,zazněl divný zvuk a SG-1 se objevila na Sun Tzu.Tam jim řekla plán.Na Sun Tzu vše připravili a pak vystřelili raketu.Raketu řídila Carterová,prý už to zkoušela,a také ví kde to je.Cestou se musela vyhýbat letounům,aby raketa nepřišla nazmar,ale nepodařilo se jí to.Narazila do jednoho letounu.
"Omlouvám se,nemáte další?"řekla Carterová.
"Máme ještě dvě,ale uvědomujete si,kolik nás to stálo?"nadával kapitán Sun Tzu.
"Ano,ale..."chtěla se vymlouvat Carterová,ale Cameron jí přerušil.
"Carterová,nevadí,zkuste to znovu.Nedělejte paniku."
"Tak dobře,teď to dám,určitě to dám."
Po minutě:
"Zase to zvorala,nedáme tam někoho jiného?!"nadával kapitán Sun Tzu.
"Nee!!!"zařval Cameron.
"To že to zkazila dvakrát, neznamená,že potřetí to nedá,věřte jí!Carterová,máte poslední pokus.Vy to zvládnete,Carterová!" přesvědčoval Cameron.
"Tak dobrá,start rakety za 3,2,1,start rakety."
"Leť,Carterová,leť!"
"Zvládnete to Carterová,vy to dokážete!"
Letěla,raketa letěla,vyhnula se všem letounům,a už byla v chodbě,která vedla do toho podzemní díry plné paliva.
"Výborně Carterová už jste skoro tam!"chválil Cameron.
"Raketě došlo palivo."hlásila Carterová.
"To nevadí,vždyť už jen padá,nepotřebuje palivo,ne?"řekla Vala.
"Póstřéch."zavtipkoval Daniel.
"Hele,vidíte to?Raketa hodně zpomalila,a senzory hlásí okolo tekutinu."hlásila Carterová.
"Vy jste to dokázala,raketa je tam!" radoval se Cameron.
"Jak se zničí raketa?"ptala se Carterová.
Kapitán vzal vysílačku,a do ní řekl:
"Plán B vyšel,všichni pryč!"
Pak zavěsil,a pobočníkovi řekl:
"Otočte loď,a rychle z atmosféry!"
"Ano pane!" odpověděl pobočník.
Potom kapitán zavřel oči,a stiskl nějaké červené tlačítko.Všem bylo jasné,co se děje,když s raketou ztratili spojení.
"Všichni se něčeho držte,za chvíli bude veliká tlaková vlna!"
Zem se začala třást,podlaha na mateřských lodích se chvěla.Země pod městem začala praskat a zvedat se.Věže,co se ještě nezbortili při útoku raket,padaly do prasklin jako kulečníkové koule do děr.A po chvíli se země zvedla natolik,že to všechno vybouchlo.Výbuch jako něco!Celé město se schovalo v tom velkém mraku kouře a prachu,který vyšlehl po výbuchu do vzduchu.Lodě vzlétli z atmosféry a vletěli do hyperprostoru.

TO BE CONTINUDED...
Naposledy upravil The Piko dne 12.9.2010 11:54:10, celkově upraveno 1

Příspěvek 12.9.2010 11:40:20
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x03-Revenge

California,Amerika

"Hele,já už asi pudu,mě to tu nebaví,sedět jen tak na pláži." řekl jeden muž druhému.
"Tak si di,já se budu ještě chvíli dívat na hvězdy,za chvíli pudu taky..." odpověděl druhý muž.
"Tak čau zejtra." pozdravil první.
"Dobrou..." odpověděl druhý.
První muž odešel,a druhý si lehnul na lehátko,a díval se na hvězdy.Pak nad sebou uviděl v dálce červené světýlko,
pomyslel si:Ty turisti se maj,já bych taky někam letěl někdy letadlem.Ale počkat,to světlo se přibližuje,
Co když to letadlo padá,kdybych to natočil,budu slavnej,a pak budu bohatší,no jo!
Pak vytáhnul mobil,zapnul kameru a točil.Ale to co pak uviděl...

SGC

"Tohle vás bude asi zajímat."řekl Landry,když přičel na schůzi s SG-1.
"Někde v Kalifornii se ztratil muž,a na posledním místě,kde ho někdo viděl,našli mobil.Ale důležité je,co bylo v tom mobilu."
"A co?" zeptal se Mitchel.
"Tohle."řekl,a zapnul promítačku.

Potom,co shlédli video,nevěděl,co říct a jak se tvářit.To,co uvděli,bylo hrozivé.Nebyla to vražda,ani žádný horor.Na tom vidou byl totiž ten letoun,které zničili ve městě letounů.A co udělal?Samozřejmě z něho vytrysklo světlo,a tomu pánovi něco nahrál do mozku.
"Chtějí se mstít..."řekl Jackson.
"Ale jak se sem dostal?" divila se Carterová.
"To nevím,ale nejpravděpodobnější je,že se dostal na Deadalus,když mu došly štíty." odpověděl Tealc.
"Asi ano,ale co má za lubem?" divila se Vala.
"To musíme zjistit,najít ten letoun,než provede něco strašlivého."odpověděl Jackson.
"Kdyby jsme zůstali letouny,mohli jsme ho najít tím programem,který dokáže najít ty letouny.namítla Carterová.
"Carterová,vy jste na něco přišla!" řekl Mitchel.
"Na co?divila se Carterová.
"Můžeme se vydat zpět na planetu,třeba nějaký sestřelený letoun má zachovanou pamět,a může mít ten program ještě v sobě,a my ho pak použijeme!" odpověděl Mitchel.
"To je dobrý nápad,ale bude nám dlouho trvat,něž ho najdeme." namítla Carterová.
"Pošlu tam SG-2,SG-3,SG-4,SG-5,SG-6,SG-7 a SG-8,ať je to co nejrychlej." řekl Landry.
"Výborně,a co my?" ptal se Mitchel.
"Vy zůstanete tady,a budete se snažit najít všechny,kdo byly omráčený tím letounem." odpověděl Landry.
"No tak dobrá..." odpověděla naštvaně Vala.
"Rozchod!" rozkázal Landry.

Poté se vybrané týmy seřadili u brány,brána se aktivovala a všichni jí prošli.
Pak SG-1 odletěla letadlem do Kalifornie,a vyšetřovala tam podrobnosti.

New York,nejvyšší budova

"Bezva,za pět minut mi končí práce." řekl jeden pracovník firmy Conex.s.r.o.
"Náhodou není špatné pracovat ve 21. patře nejvyšší budovy New Yorku." řekl druhý.
"Neni,no..."řekl první.
"Hele,neni dnes náhodou 11.září,ne?" řekl první.
"Nestraš..." odpověděl klidně druhý.
"Tak se mrkni z vokna!" zařval vyděšeně první.
"Pane Bože!" řekl tiše druhý,když se podíval z okna.

...Bum!

New York, mrakodrap vedle nejvyšší budovy

"Ty vole,čum z vokna!"
"Ty kráso!"
"Nechtěl bych bejt v mrakodrapu vedle nás..."

Nějaké město v Americe

"Hele,já sem ti řikala,že máš vypnout tu televizi!" řekla máma svému dítěti.
"Ale mami..." remcalo dítě.
"Ne,dostal jsi ve škole trojku,máš smůlu." rozkazovla máma.
"Zrovna dávaj Simpsonovi..." znovu remcalo dítě.
"Ne!" řvala máma.
"Ach jó..." vzdychalo dítě,když chěto vypnout televizi.
V tom ale sebou máma cukla,a řekla:
"Počkej...Nevypínej to."
V televizi:
"Přerušujeme pořad kvůli naléhavé zprávě.Do nejvyšší budovy New Yorku před chvílí narazilo letadlo.Opakuje se 11. září...
"Pane bože..."zašeptala máma a upustila z ruky talíř,který před tím utírala...

California,Amerika

"Takže kam odešel,když se choval nějak divně?" ptal se Cam.
"Viděl jsem ho,jak jde k sobě domů,a...
"Hm?"
"...a pak jsem slyšel,že nastartoval auto,a jel směrem k letišti..."řekl svědek.
"Děkuji,to mi zatím stačí..."odpověděl Cam.
Cameron pak šel o kus dál za zbytkem SG-1...
"No slyšeli ste,jedeme na letiště..."
"Ach jo,zase jedeme?A přitom je tu tak krásně,já bych se tu válela na těch,lehátkách nebo co to je..."řekla líně vala.
"Mě je divné,proč na letiště?..."řekl Deniel.
"Třeba s tím letiště nemá nic společného..."řekla Sam.
Náhle začal Cameronovi zvonit mobil.Cam poodešel kousek dál zvednul mobil.Volal mu Landry kvůli tomu,co se stalo v New yorku.
Mezitím ještě zbytek SG-1 probíral možnosti.Pak Cameron vylíčil vše SG-1,všichni byli překvapení,vyděšení...
"To je hrozné..."
"Tolik zmařených životů,čeho jsou ti letouni schopní!"
"Po tomhle,jsou schopní udělat vše,třeba odpálit atomovou bombu!!!"
"Musíme na letiště."
"Myslím že ne,jsou chytřejší,než si myslíme..."
"Můžou být kdekoliv,můžou jich být stovky..."
"Tak,musíme jednat rychle,nejdřív,musíme najít ten letoun,aby se ta skupina nezvětšovala."
"Jistě,ale jak,muže být všude."
"Asi bychom měli počkat na ten program."
"Ano,vrátíme se do SGC..."

SGC

Tým přijel do SGC.V zasedací místnosti bylo teď nějak rušno.Diskutovali tam všemožní politici,o tom co se stalo v New Yorku.
"Takže jste si jistý,že ten "teroristický" útok udělali ti,"letouni" ?" řekl nějaký politik.
"Ano..." odpověděl Landry
"Pak přebíráte za to zodpovědnost."
"Ano,jsem si toho vědom."
"Vy tu řešíte nějakou pitomou odpovědnost,když nám po zemi pobíhá skupina mimozemšťanů,
kteří by to tu nejradši vyhodili do vzduchu?"vtrhnul do zasedání Cameron.
"Jste vůbec normální?Nejdřív vyřešte SITUACI,ne kdo za to může!!
Až budete letět do vzduchu nad atomovkou,řešte si ty vaše problémy!!!"
"No tak Mitchele,uklidněte se..."
"Já sem v pohodě,jen si jdu něco vyřešit s Generálem."
Gererál vstal a šel s Cameronem do jeho místnosti.
"Co si přejete?"
"Už našli ten program?"
"Hm,na planetě zatím nic,ale prý je pravděpodobně něco na orbitě planety,
vyslali jsme tam prometheus,ať to omrkne i ve vesmíru.Měl by se vrátit asi za 5 hodin."
"Co mi tu budem zatím dělat?"
"Budeme muset čekat..."

Nějaká Ropná plošina,Tichý oceán

"Zvedněte to,zvednout,ještě,ano...,a teď doprava,ještě trošku,ano,to je ono..."dával příkazy velitel ropné plošiny.
"Výborně,teď si dáme pauzu..."pochvaloval práci velitel...
"Hele,Nicku,kam pojedeš při volnu? Mohli bysme jet na floridu,
já tam jedu ještě s pár kámošema z města..."nabízel jeden pracovník druhému.
"Hmm,promyslím to,ale nejspíš jo..."
"Tak co je dnes za večeři?"
"Segedýn? Mňam!"
"Hele,Petere,vidíš to?"
"Co?"
"Támhle..."
"No jo,co to je?"

V dálce,ve slabé mlze,uviděli letoun,jak letí kolem plošiny,ale nezastavil se,letí dál...

SGC

"Generále,co potřebujete? ptal se Cameron když vstoupil do místnosti.
"Před chvílí mi volal Pentagon,že v Tichém oceánu na ropné plošině uviděli letoun."
"No,a,co se stalo?"
"Nic,ale letí na Tokio..."
"Tokio?To je nejvíc škody,co může způsobit!"
"Ano,musíme tomu zabránit,ale jak?"
"Letouny jsou rychlé,už může být tam,zavolejte na Oddyseu,ať nás přenese do Tokya,musíme to rychle najít!!!"

Tokio,Japonsko

SG-1 se přenesla do předměstí Tokia,směrem odkud má letoun přiletět.
"To by mě zahjímalo,co uděláme."
"I když letoun uvidíme,nesestřelíme ho."
"Nebojte se,Tokio už připravilo antivzdušnou obranu,náš úkol je varovat,až uvidíme letoun."
"Tak dobrá,budeme čekat..."

Čekali dlouho.Ubývala hodina po hodině.Mezitím po celém světě lidé panikařili,
protože po New Yorku se spusta dalších měst ocitala v plamenech,po menších explozích.
Lidé se báli,jestli i v jejich městě něco vybouchne.Vlády zemí vědící o hvězdné bráně nadávaly na ameriku,
jako na strůjce těchto krutých útoků.Nemocnice byly plné,spousta lidí na to přihlížela jako na apokalypsu,konec,konec všeho...

SG-1 čekala dlouhé hodiny,ale jediná stopa po letounu.
Náhle po 6,5 hodiny čekání,se uprostřed Tokia ozvalo hlasité hřmění,Sg-1 se podívala za sebe.
Viděla záři,a po chvilince obrovský výbuch.Tlaková vlna smetla všechno.Sg-jedničku ale v poslední chvilce Odyssea teleportovala do sebe.
Z vesmíru byl vidět atomový hřib nad Tokiem.
"Proboha!"

TO BE CONTINUDED...
Naposledy upravil The Piko dne 12.9.2010 12:01:11, celkově upraveno 1

Příspěvek 12.9.2010 11:45:12
sgcatlantis Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tehdy sem to zapomněl říct, protože povídka už byla dál, ale teď můžu:
Na Sun Tzu vše připravili a pak vystřelili raketu.Raketu řídila Carterová,prý už to zkoušela,a také ví kde to je.Cestou se musela vyhýbat letounům,aby raketa nepřišla nazmar,ale nepodařilo se jí to.Narazila do jednoho letounu.
"Omlouvám se,nemáte další?"řekla Carterová.
"Máme ještě dvě,ale uvědomujete si,že jste právě zničila 45000 Kč?"nadával kapitán Sun Tzu.

Nevím, jestli to víš, ale jen jedna jediná raketa ANGELWING pro F-14, považovaná za ty levnější stojí okolo 1 000 000 dolarů :!: :!: :!: :D

Příspěvek 12.9.2010 11:49:22
Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Já měl za to, že Čína platí v jüanech (元), ne v korunách.
Tokyio se (v češtině) píše s i, ne s y.

Atd. atd. Nečetl jsem to a ani to číst nebudu. I kdyby vymýšlel ten nejdementnější děj, tak autor musí nabídnout minimální nutnou znalost gramatiky a světa. To první (podle proklikání textem) vcelku splňuješ, to druhé (podle proklikání textem) ani omylem. Pokud v době Internetu, Googlu a Wikipedie nejsi schopný ověřit si základní fakta a napsat správnou měnu, název města nebo střelit vysokou cenu řízené střely, tak tebou vytvářený fikční svět prostě nebude působit ani důvěryhodně ani atmosféricky i kdyby jsi měl nakrásno sebelepší děj a styl.
Naposledy upravil Ray dne 12.9.2010 11:56:34, celkově upraveno 2
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

Příspěvek 12.9.2010 11:52:17
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x04-Survive
SGC,10 minut po výbuchu

Z hyperprostoru se vynořil Prometheus,nesoucí jen lehce poškozený letoun.Ten transportoval do SGC,kde už na něm začali usilovně pracovat vědci.Po 1,5 hodině byl konečně program hotový.Okamžitě ho spustili...
"Letoun se právě teď nachází v Berlíně."
"Okamžitě tam teleportujte všechny SG Týmy!"

Nějaké skladiště,Berlín

Po minutě se 80 lidí připravených k boji ocitlo ve skladišti,kde byl objeven letoun.
Proti nim najednou stálo asi 300 nepřátel se zbraněmi,ovšem nepřipravených.
Týmy byly velice překvapené,ale jejich výborný výcvik je dohnal k velice rychlé reakci.Všichni začali střílet první kulky do nepřátelských lidí,se změněnou myslí,na poslouchání letouna.
Lidé je zastihli,když nepřátelé přiváděli desítky zajatců před letoun,aby jim taky změnil mysl.
Kulky začali vraždit nepřátele po desítkách.Po chvilce se ale nepřátelé vzpamatovaly,a začali střílet první zásobníky.
Lidé nečekali tak velký odpor,ale po chvilce se vzpamatovaly úplně a zaskočili do všech možných skrýší ve skladiští.To samé udělali nepřátelé.
Začala obrovská přestřelka.Lidé sice využili momentu překvapení,ale přesto bylo nepřátel o hodně více.
První lidé použili granáty.
Bum!,bum!,bum!
To velice otřáslo nepřátele,a stáhnul se dál od dohodu granátů.Stejně jim to už nebylo moc platné,protože granáty je oslabili asi o 60 %,lidé už měli přesilu asi 55:41.Netrvalo to dlouho,a nepřátelé byli zničeni.Jenže pro lidi to bylo víc než špatné.
Letoun v přestřelce stihnul uletět.Navíc z 80 lidí z SG Týmu zbylo jen 26.Pro zemi velká ztráta,ale rozhodně ne taková,jako byla při zničení tokya.

Země panikařila daleko víc,než při 2. světové válce.Tolik teroristických útoků,to není možné,za tím je něco jiného... říkali si lidé.

Po několika hodinách vykonala svůj úkol další atomová bomba,tentokrát v Las Vegas.

SGC

Sg-1 ale přestřelku jen se štěstím přežila.Ovšem Daniel je těžce postřelen.
"To vydržíš,Denieli..."
"Bolí,strašně to bolí..."
Zbytek SG-1 poodešla od Daniela.
"To není možné,takové ztráty,tolik zabitých lidí!"
"To je ten nejhorší sen,to musí být sen!"
"Co uděláme?"
"Nemůžeme jen tak přihlížet na skázu naší země,něco se musí dát udělat!"
"Přeci jsme zachránili zemi tolikrát,ale takové hrozbě se nedá čelit."

Jejich hovor ale přerušil alarm.Všichni se hnali do řídící místnosti.
"Co se stalo?"
"Oddysea zaútočila na Deadalus,zničila ho,a teď se řítí atmosférou na SGC!"
"Co budeme dělat?"
"Generál už volá na Su..."
"...n Tzu."dořekl Walter,když se všichni teleportovali.

Sun Tzu

Z vesmíru bylo vidět vybuchující SGC.Výbuch naštěstí nebyl tak silný,aby vybouchla i brána-to by byl totální konec.
"Co se to proboha stalo?"
"Nepřítel ovládl Odysseu,tak se to stalo..."
"Jsou jich už tisíce,jsou neuvěřitelně rychlí,zničit tolik za 2 dny,to není možné..."
"Co když brzo ovládnou i Sun-Tzu?"
"Mohou být kdekoliv,nikde není bezpe..."
Bum!
Ve veliké skupině personálu SGC vybouchl granát.Sg-1 stála ale dál,přesto jí tlaková vlna odhodila 5m daleko.SG-jedničce se nestalo nic vážného,
ale při výbuchu zemřelo 8 lidí,25 je zraněno.
"Říkám nikde není bezpečno,každou chvíli to může něco vybuchnout,vystřelit a já nevim co ještě."
"Opravdu nevím,co teď,budeme čekat na smrt?..."
"Mám nápad,co vrátit čas?"
"To mě taky napadlo,ale jak,vždyť puddle jumper byl zničen v oblasti 51."
"A co brána?!"
"Bránu přece zničila Odyssea."
"Ne,naštěstí nezničila,ale pod tak velkou hromadu trosek se nedá dostat."
"Máme přeci Sun Tzu,co skočit do hyperprostoru,na jinou planetu s bránou?"
"Jistě,ale kde seženeš stroj času?"
"Určitě nějaký musí existovat!"
"Ano,ale ten ti neskočí do náruče když přiletíš na planetu,může to trvat roky."
"No tak nevim,ale země už se zachránit nedá,leda změnit minulost."
"Tak poletíme na stanoviště Alpha."
"Dobrá.Všichni do můstku!"

Všechen zbylý personál z SGC se přesunul do můstku.Tam se střetli s nějakou skupinou lidí.
"Odhoďte zbraně,jste lidé nebo příznivci letounů?"
"Lidé,proč?"
"Napadli naši loď,brzo budou tady."
"Máme nápad,vrátíme čas,ale potřebujeme stroj.Budeme ho muset najít na jiné planetě."
"Výborný nápad,ale zničili motory,i hyperprstor."
"A štíty,zbraně?"
"Štíty funkční,zbraně z 60%.Stejně je nepotřebujeme."
"Dá se opravit ten hyperpohon?"
"To opravdu ne,je totálně zničený."
Náhle se otevřely dveře,a z těch se vyřítili příznivci letounů.Začali střílet po lidech.Než se lidé vzpamatovali,byla jich čtrvrtina mrtvá,nebo postřelená.
Při přestřelce zemřel Daniel.Carterová ale stihla teleportovat živý personál do hangárů Sun-Tzu.
"Mám nápad,odletíme F-302."
Tak všichni nastoupili,ale jen málo lidí je umělo řídit.Cameron aspoň hlásil všem,co teď udělat.Tak vyletěla z lodě první F-302.Těsně před tím,než chtěla skočit do hyperprostoru,vyletěla ze Sun-Tzu raketa,a zasáhla F-302.
"Ovládli zbraně,co teď?!"
Tohle byla práce pro Camerona.Vyletěl rychle z Hangáru,hned zabočil doleva.Snažil se nevyletět pryč z štítů.Hned jak byl můstek na dostřel,vystřelil 2 rakety.Jenda minula těsně,druhá zasáhla.Byl to divný pocit,pálit do vlastní lodi... Pak zahlásil,že je cesta volná.Všechny letěli hyperprostorem na s. Alpha. Jedné se to ale nepodařilo,mělo nezkušeného pilota(ještě nikdy neletěl,a byl hloupý,vyděšený),a nabořilo to do Zbraní Sun-Tzu.Byla to masivní exploze.Protože F-302 nese hodně výbušnin,a zbraňové systémy jsou výbušnin přeplněné.Vybouchla půlka přední části lodi.Po chvilce i ta druhá.Hned na to začal vybuchovat skoro celý trup lodi.Naštěstí už zbývala jen poslední F-302.Byla v ní Carterová a Tealc.Cameron už vstoupil do hyperprostoru.
Už vybouchla celá loď. F-302 se snažila vstoupit do hyperprostoru.Ale zasáhla jí
tlaková vlna.Sam a Tealca to uvrhlo do komatu,ze stíhačky začal unikat vzduch.
Po pár sekundách narazila do stíhačky troska ze Sun-Tzu.Stíhačka vybouchla...

TO BE CONTINUDED...

Příspěvek 12.9.2010 12:03:31
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Díky za upomínky,opravy atd. Vše se snažím opravit,tu částku,Tokio atd...
Možná se mnou nikdo nebude souhlasit,ale když někoho zaujme děj tak mu ani moc nevadí gramatika... Omlouvám se za všechny chyby,a vše co mi napíšete,opravím... :yes:

Příspěvek 18.9.2010 12:00:33
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1x05-Alpha

Stanoviště Alpha

Poslední stíhačky se vynořily z hyperprostoru. Všichni přistáli na přistávací ploše stanoviště Alpha. Všichni se seskupili u brány. Stanoviště bylo přeplněné. Ještě před tím,než byla SGC zničena,bylo sem posláno 5.skupin lidí. Teď jich bylo celkem 584. Neuvěřitelné. Tak nevinně vypadající rasa vyhladila 8 miliard lidí. Proč to vůbec udělali? Kdo jsou vlastně zač? Chtějí ovládnout galaxii,nebo jsou to krvelační zabijáci? Proč? Nikdo vůbec nechápal co se to vlastně stalo. Jen 584 lidí,to zbylo z jedné obrovské rasy.
Na Alphě byl veliký zmatek...
Cameron hlásil do vysílačky:
"SG-1,sejdeme se u brány. Opakuji,SG-1,sejdeme se u brány. Ozvěte se..."
"Tady Vala,jdu tam." odpověděla na volání Vala.
"Haló,Sam,Tealcu,Danieli,slyšíte mě?" volal Cam.
Nikdo se neozval. Tak to zkusil znovu. Po chvíli přišla Vala. Ještě to zkusil.10 minut nikdo neodpovídal.
"To není možné,nemůžou být mrtví,to ne!" se smutnýma očima řval Cam.
"Denieli,můj De..." řekla Vala,sklonila hlavu na Camovo rameno a rozbrečela se.
Nebyla jediná,ze stanoviště Alpha brečelo,vzpomínalo na své blízké tolik lidí...
Vala ležela na posteli,hlavou nahoru,se slzami v očích.Do pokoje přišel Cam,a začal valu utěšovat...
"No tak,Valo..."
"To není možné,přece musí,musí..." smutně řekla Vala,a zase začala brečet.

Po týdnu se už všichni docela vzpamatovali.Většina už se naučila "žít",a zbytek se ještě vzpamatovával.
Bylo nutné,zachránit se.Zatím sebe,ale později celou zemi.Jak?Jediný způsob byl vrátit se v čase.
Byla svolána konference o tom,jak se bude pokračovat.
"Tak.Jak jistě víte,musíme zachránit zemi." začal generál.
"Ano,musíme se vrátit v čase." dodal Cam.
"Na stroj času ale můžeme zapomenout." řekla Vala.
"Čas de vrátit ale už jen červí dírou namířenou do sluneční erupce." řekl Cam.
"Ano,ale nemáme žádný superdalekohled,a tak nic takového nedokážeme předvídat." řekl generál.
"Kéž by tu byla Sam." smutně si zašeptal Cam.
"A,co ho ukradnou na nějaké cizí planetě?" řekla vtipně Vala.
Generál se posmál a dodal: "Ano,ale ne ukradnout,získat."
"Dobře,ale radši co nejdřív.Letouni,nebo jak jim mám vlastně říkat,by mohli doletěl v Hammondovi sem."
"No krucinál,na Hammonda jsem úplně zapoměl,je skoro dostavený!"
"Takže oni ho dostaví,a přiletí s ním sem zaútočit!"
"Takže musíme pokračovat rychle.Už jsem sestavil tým.Prosím neodmítávejte členy,které jsem vám přidělil,
musíme jedat rychle.Jděte se převléct,a za půl hodiny v místnosti s bránou."
Generál jim ještě předal složky lidí v novém týmu.Po 20 minutách už dorazily všichni členové.
Cam byl u některých lidí překvapený,proč zrovna JE jim generál přidělil.Ale to nebylo potřeba řešit.
"Jste tu nějak rychle,tak začneme dřív.Začněte zadávat." přikázal generál.
"Kam to vlastně jdeme?" ptal se Cam.
"Je to planeta obydlená lidmi s technologií asi jako našich v 90.letech." odpověděl seržant Leer.
"Tak to by měli mít nějaký dalekohled,že?" znovu se vyptával Cam.
"Ano,to zajisté." řekl Leer.
"Začívám zadávat." řekl Walter.
"Hele,Walter provádí svou známou práci i zde." řekl obdivuhodně Cam.
"Prví symbol zadán..."
"Waltře,myslím že to není zapotřebí." řekl Cam.
"No tak dobrá..." odpověděl s úsměvem Walter.
Po chvíli se brána aktivovala.
"Vysílám malp." řekl Walter.
Po chvilve:
"Planeta obyvatelná,atmosféra dobrá,žádná známka života v okolí brány."řekl Walter.
"Dobře,takže... jdeme."
"Počkejte,všude kolem jsou samé ruiny."řekl Walter.
"Ruiny?"
"Co se tam stalo?"
"Nevím,to zjistíte." odpověděl Walter.
"Dobře,tak tedy vyrážíme." přikázal Cam.
"Hodně štěstí." řekl generál.
Všichni prošli bránou...

TO BE CONTINUDED...

Příspěvek 18.9.2010 12:29:32
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Ještě jsem se nedostala ke čtení, ale už jen z letmého pohledu mám několik výhrad.
Za prvé - když dávám na net povídku, je dobré, aby už měla název. Upřímně řečeno, když hodíš do názvu "Stargate ???? (pište mi prosím návrhy na názvy)", tak to čtenáři signalizuje jednu jedinou věc: že jsi se na tu povídku absolutně vyflákl, jen jsi prostě rychle něco načmáral, ani jsi to po sobě nečetl a už vůbec jsi se neobtěžoval zabývat se názvem
Za druhé - a to není výhrada jen k tobě, teď bych byla ráda, kdyby dávali pozor všichni, kdo tohle dělají - můžete mi vysvětlit, proč napíšete název kapitoly/povídky anglicky, přestože text je česky? Myslím, že "1x03 Pomsta" zní naprosto stejně drsně jako "1x03 Revenge".
Za třetí - tohle jsem viděla zejména v prvním díle - rozhovor v přímé řeči na několik řádek a každá uvozovací věta zní "řekl". Tak tohle ne, musíš slova střídat.
Za čtvrté - gramatika - je to lepší než obvykle ale pořád tomu něco chybí - například někde Daniela oslovuješ "Denieli" a následně ho napíšeš jako "Daniel", tak se rozhodni, je s e nebo s a (poradím, s a, a to i v přímé řeči)
Za páté - na věcné chyby už jsi byl upozorněn (Tokio, cena, měny...)

Příspěvek 19.9.2010 12:13:20
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

díky za koment.ty dva první díly jsem psal strašně dávno,a teprve než jsem to dal na internet tak jsem začal pokračovat.takže ty první dva budou asi blbější.kdybych opravoval ty první dva díly,tak bych to asi nejspíš předělal celé.takže radši to nechám,tak jak to je(kromě důležitých chyb) :wink:
jinak :write: :write: :write:

Příspěvek 19.9.2010 13:27:20
Mooony Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Většina věcí už tu byla řečena. Nehodlám narážet na děj, protože jsem to nečetla. Chyby moc nepoznám, ale jedna z věcí, která mi opravdu vadí, je to, že nepoužíváš základní pravidla ohledně psaní. V poslední části povídky jsem se dívala a bylo to už lepší, než na začátku. Jen ti trochu ujíždí problém ohledně čárky. Za čárkou sepíše mezera, nebo i za tečkou a jinými znaménky (neplatí ohledně uvozovek v přímé řeči). Pak ještě nějaké nesrovnalosti v přímé řeči, ale to je všechno drobná úprava :wink:
Např:
Jack přišel domů a řekl: "Dneska je ale vedro."
"Dneska je ale vedro," řekl Jack, když přišel domů.
"Dneska je ale vedro," řekl Jack, "proč já vůbec domů chodil?"
"Jacku, Rodney, Teylo, domů!" křikla máma.
Samozřejmě jsou to jen příklady. Ono se to pak lépe čte, když dáváš mezery, kam patří. :) Všimla jsem si, že to někde máš a někde ti to chybí. Vždycky je dobré se na to ještě jednou kouknout a tyhle věci doladit :)

Příspěvek 19.9.2010 15:49:37
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

no na to je korektor :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao: :rflmao:

Další

Zpět na Mrtvé povídky