Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Odkaz Phoenixe_15.12.2014 Thrandia

SG: Odkaz Phoenixe_15.12.2014 Thrandia

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Já tě zase přivedl ke čtení/ psaní? Tak teď jsem opravdu zmatený :D prosím dovysvětlení :o

Xp3rT Airman
Airman

Odpovědět s citací

no, za 1 sem diky tobe dostal napad a uz dlouho jsem necet povidky, pac sem cetl fantasy, a ted sem se dal na sci-fi... :smile: uz chystam pribeh

Patas25 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No tak lidičky musím říct, že je na co se těšit. Sice sem četl jenom trailer, ale i ten fakt stojí za to.

P.S. Mám ho ještě v PC a můžeme ho vydražit začínající cena 500 Kč.
P.S.S. Neříkejte to Stormovi.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

pche, nabízím jinou dražbu celá povídka... vyvolávací cena 10'000 korun českých :D

pokud se to vyšplhá na dostatečnou cenu, tak to klidně řekněte i St0rmovi :rflmao:
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

arian Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

třicet a nemyslete si, že mi to někdo vezmete. MUHAHAHA :rflmao: :rflmao:

St0rme, co to jako má bejt. do té doby umřu nudou.... a přijdeš o čtenáře, nehledě na to, že si to nebudu moct přečíst. :bounce: :bounce:
Naposledy upravil arian dne 02.9.2010 17:43:57, celkově upraveno 1
http://sga-project.com/horizon
-Jelikož jako převor nemusím umět nějak valně psát, tak my Ori nedaly schopnost psát pravopině, proto omluvte mé chyby v příspěvcích

Blahoslaveni budiž Ori

Odpovědět s citací

No má sice rozestupy, ale jeden díl bude mít cca 7-10 A4 podle toho typuju jak mi Storm naznačoval.
Je to taková výzva, taková prosba. Chtěl bych se naučit programovat v Cčku, proto bych chtěl poprosit někoho z této komunity, kdo tento jazyk ovládá a byl by ochotem sem tam poradit, případně doporučit nějaké zdroje.

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

o čtenáře nepřijde...snad..tohle je nezávislá povídka, která bude vycházet jen z toho že byla nějaká Aliance, a nějaká země v nějakém alt. vesmíru a že se tam cosi semlelo... nepodstatné informace, které již byli napsány v jakém si úvodu úplně v prvním postu :)
takže že lidi na Phoenix zapomenou nevadí... ;)

arian:

nejdříve prachy, potom povídku :D

btw:
arian píše:
nehledě na to, že si to nebudu moct přečíst. :bounce: :bounce:

proč???
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: Ty máš starou verzi. Jen já mám, co vím novou verzi povídky s konečnýma upravama, ale zatím to je vše bez korekce, takže ty máš verzi 1.0, ale já mám už 2.0 :rflmao: :rflmao: :rflmao: .
Z toho je jasné, že dražit bych měl svojí verzi, ale pokud máš už nějaké zájemce, tak se můžeme šábnout (60% pro mě, 40% tobě). Co ty na to?? Hlavně bacha na St0rma, má teď uši všude. :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Tak si dáme přesně podle plánu trailer, snad se bude líbit a alespoň trošku naznačí o co půjde :)

Celý trailer je doprovozen hudbou:
http://www.youtube.com/watch?v=so10dKbhorI&feature=PlayList&p=7C317CF83494F869&playnext_from=PL&playnext=1&index=41

Trailer

Kamera se pomalu pohybuje vpřed chabě osvětlenou kamennou chodbou a noří se do husté tmy.
Kdesi v hlubinách zazní charismatický hlas, jehož ozvěna se nese prázdnotou:
„Sama Smrt přišla... přišla... přišla....“
Střih, obrazovka se utápí v černi. Až se ve tmě náhle objevuje hvězda, a další... a další. Kamera se ladně stáčí vpravo a do záběru vstupuje planeta pokrytá oceány.
Hlas se opět ozývá:
„...přišla ze vzdálených hvězd.“
Nad planetou se otevírá hyperprostorové okno a vylétá formace lodí, část okamžitě sestupuje do atmosféry.
Kamera se otáčí na hvězdu systému a je oslněna paprskem. Když se natáčí dále tak jas pomíjí a stojíme na travnatém kopci s nádherným výhledem na zapadající slunce.
Hlas nabírá na dramatičnosti:
„Každý se někdy bezdůvodně bál tmy...“
Záběry zachycují jak poslední paprsky slunce mizí za horizontem a vše upadá do tmy.
„... ale teď...“
V hustém soumraku se mihnul stín černější než noc sama. Bubny ustupují do pozadí.
„... teď k tomu mají důvod!“
Za kamerou se ozývají výkřiky, ta se prudce otáčí a odhaluje hořící vesnici na úpatí kopce. Obraz se otřásá jak kameraman běží k planoucím budovám a slyšíme jeho prudké oddechování.
Scéna je na pár vteřin přerušena naprostým tichem a čistě černým pozadím, na které se bílým objevuje:
„Toto...“
V půlce cesty je sražen k zemi mohutným stínem s lidskou postavou a obraz se zatmívá.
Záběr se rozjasňuje, bubny gradují a následuje několik rychlých střihů. Kamera pluje noční megapolí mezi mrakodrapy. Střih. Záběr pokračuje v ladném pohybu, vidíme však jen město plné ruin, mrtvol a krve. Střih. Do prostoru ozářeného bezpečnostními světly vchází muž v obrovském mechanickém brnění, do kterého se zakusují kulky. Střih. Vesmírná loď ladných křivek provádí prudkou vývrtku kolem mnohonásobně větší lodi a opětuje palbu, na jejím boku se zaleskne název Victus. Střih. Postava v lehkém hypermoderním brnění pronáší chladným ženským hlasem: „Budete souzeni dle platných zákonů Aliance!“
Střih. Hořící základnou se šíří křik a line smrad spáleného masa, vidíme jak několik černě oděných postav jak zabijí prchající civilisty. Střih. Dvě mladé ženy pomalu klesají na postel ve vášnivém objetí. Střih. Ve dřevem vykládané chodbě, s obrovskými okny místo jedné stěny, stojí černovlasý muž v lesklém tmavém obleku, v jedné ruce drží neznámé zařízení a v druhé pistoli. Kamera se prudce otáčí na strážné a muže v generálské uniformě, který řve:
„Odtud se nedostanete Davisi!“
Ten neodpovídá, rozbíhá se a proráží obrovské okno. Kamera jej zabírá z venku ve zpomaleném záběru, až teď vidíme, že se nacházel v horních patrech mrakodrapu. Jeden ze střepů zcela zakrývá výhled. Střih.Již popisovaná loď exploduje při nárazu a plameny pohlcují kameru.
Hudba zcela utichá a opět se objevuje černé pozadí a nápis:
„...je odkaz Phoenixe!“
V posledním záběru je při protáhlé stmívačce zabrán muž na nemocničním lůžku. Má vytřeštěné oči, trpí třasem a neustále šeptá:
„Bouře, bouře se blíží.... Bouře, bouře a déšť...“
Obraz se zcela zatmívá a objevuje se poslední nápis:
„Jíž brzy...“

Russell Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No... nemůžu říct, jakej z toho mám pocit... je to zvláštní...jako filmovej trailer by to asi vypadalo dobře, ale jen si to číst...

Jen se chci zeptat... nebude celá povídka psaná jako scénář, že ne?
www.humantarget.sff.cz
www.justified.fan-project.com
www.fallingskies.sff.cz

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

ne, nebude
Obrázek

Odpovědět s citací

Taky jsem si původně myslel, že je to jako scénář, ale podle mě se má jednat o tom, jak popisuje záběr toho kameramana. Je to jako, když ve filmu něco natáčí. To on podle mě popisuje a ne natáčení toho filmu.

Vanguard Major
Major

Odpovědět s citací

Trailer je fantastický! Phoenixe jsem sice nečetl, ale tohle si ujít nenechám. :)

Odpovědět s citací

Když jsi ho nečetl, tak si o hodně přišel.

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Vanguard: Tak si ho přečti, máš na to ještě tak 3 týdny :-) :D
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky