Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Literatura Názor na knihy

Názor na knihy

četli jste nějakou zajímavou knihu a chtěli by jste ji doporučit ostatním - můžete zde.

Jaké knihy jste četli?

J. K. Rowlingová. : Harry Potter 1-7
19
24%
C. S. Lewis : Letopisy Narnie 1-7
11
14%
J. R. R. Tolkien : Pán prstenů
11
14%
J. R. R. Tolkien : Hobit
10
13%
Stephenie Meyerová : Sága Stmívání
2
3%
Christopher Paolini : Odkaz Dračích jezdců
11
14%
Terry Pratchett : Zeměplocha
4
5%
Douglas Adams : Stopařův průvodce Galaxií
10
13%

Celkem hlasů : 78

Příspěvek 26.6.2010 15:12:39
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

A když už jsme u toho věku... Jak můžeš ve třinácti letech napsat:
2.Četl jsem 1. díl. Pohádka pro malý děti. Moc mě to nebavilo. Film taky nic moc.
to jde mimo mě :D
A jinak, pokud nevnímáš děj jako takový, ale hlubší myšlenku knihy, myslím že by jsi byl překvapen :P

Příspěvek 29.6.2010 12:06:35
jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

St0rm: Musím souhlasit.

Když se nad tím zamyslíš, tak tam najdeš mnoho skrytých věcí.

Pokud se ti nechce přemýšlet, tak Spoler:
Toto je spoiler!!!:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Letopisy_Narnie#Kritika_Letopis.C5.AF_Narnie
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Příspěvek 01.7.2010 18:10:30
NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Děj byl dobrej i nápad, ale představa toho fantasy světa mě připadala jak z nějaký pohádky o čertech. Výraz pohádka pro malý děti jsem trochu přehnal.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

Příspěvek 31.8.2010 20:59:32
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

1. Kdysi jsem HP měla ráda opravdu hodně, časem jsem ale nějak ztratila zájem. Netroufnu si říct, jestli to bylo sestupnou tendencí co se kvality týče, nebo jsem z toho prostě a jednoduše vyrostla :)

2. Ach, ta nostalgie. Letopisy Narnie jsou jedny z prvních knížek, co jsem přečetla (tedy, první z knížek co mají víc textu než obrázků) a mám je ráda dodnes. K tomu náboženskému podtextu - on tam sice opravdu je, ale není nějak násilný a dětského čtenáře neodrazuje. Rozhodně to není žádná náboženská agitka :wink:

3. Tolkien patří už par let mezi moje nejoblíbenější spisovatele a v tomhle ohledu nečekám do budoucna nějakou změnu :)

4. Odloženo po padesáti stránkách. Krvácení z očí se naštěstí nekonalo, ale je to skutečně dost slabé.

5. Dneska už bych něco podobného asi nečetla, nezanechalo to ve mě nějaký hlubší dojem.

6. + 7. O obou sériích se dá napsat prakticky to samé - skvělý humor, který bohužel s přibývajícími knihami poněkud ubývá.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Příspěvek 01.9.2010 11:56:30
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Lirael: Já ti nevím, s tou agitkou. Dětem to opravdu nepřijde (Narnie byla první fantasy, kterou jsem kdy četla, asi v 10 letech), ale když jsem to četla nedávno znovu, tak třeba zrovna v poslední knize to vyloženě bije do očí.
Toto je spoiler!!!:
Narnie je tam na konci v podstatě nebe, kam se po nehodě vlaku (náhodou všechny postavy z předchozích dílů), dostanou, a ta scéna, kdy se v bitvě nepřátelský voják v "turbanu a se zahnutou šavlí" vzdává, odhazuje svoje věci a padá před Aslanem na kolena, to už mi přišlo opravdu hodně.
Docela mi to celou sérii zkazilo. Hlavně proto, že třeba zrovna právě vznikající Plavba Jitřního poutníka, Stříbrná židle nebo Kůň a jeho chlapec jsou výborné (a dají se v podstatě číst samostatně).
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.9.2010 08:35:21
Lirael Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: Souhlasím s tebou, co se poslední knížky týče. Praštilo mě to do očí už když jsem to četla poprvé (někdy na prvním stupni ZŠ). Jen mi prostě ke zbytku série příjde kritika v tomhle směru trošku přehnaná.
I believe that when we leave a place, part of it goes with us and part of us remains...
Obrázek

Předchozí

Zpět na Literatura