Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Trest smrti! A vězení = slušný hotel

Trest smrti! A vězení = slušný hotel

diskutujte o všem a o ničem

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nájemné vrahy? Kolik nájemných vrahů, skutečných profesionálů, se vůbec podařilo chytit a odsoudit? Nejen u nás, ale i v cizině? To je ještě menší procento než u sériových vrahů, a chytáním "nástrojů organizovaného zločinu" skutečně zkorumpovaný systém nespasíš.

Jistě, pokud si z definice vytáhneš jen to, co chceš - tomu se právě říká demagogie. Tady je skutečná definice. Protože evidentně nejsi schopný ji pochopit bez pomoci, zvýraznil jsem některé části.

Demagogie (z řeckého δημος, démos = „lid“ + αγωγος agogos = „vůdce“) je způsob získávání podpory, při kterém příslušná osoba (demagog) nepoužívá věcné zdůvodňování, ale působí hlavně na předsudky a emoce posluchačů, k čemuž slouží primitivní a překroucené argumenty.

Pokud tomuhle říkáš pořád "pravda", tak se nemá smysl o ničem dalším bavit, ty prostě věcné argumenty ignoruješ a pokračuješ dále v původní linii vykřikování neúplných nebo překroucených hesel, ergo tvůj apel na "demokracii" působí spíše vtipně, než věcně. Představuješ si to jako Hurvínek válku.
Každopádně, I'm bailin'.
Naposledy upravil Raynor dne 06.6.2009 11:16:59, celkově upraveno 1
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Heh, člověk má jiný Slovník cizích slov z jineho vydavatelstvi, a hned je to u tebe "vytahování toho co se hodí" :lol: taky slušná demagogie :jako:

Tak nějak nezaznělo, že trest smrti ani nemusí být vykonáván ihned - ty z toho děláš, jak by měli popravovat jednou týdně :roll: :roll: :roll:

Také máš svoji neměnnou pravdu, tak vynech řeči o objektivitě :lol:

Víš v kolika amerických státech je trest smrti zaveden, ale už ho desítky roků nevyužili? To chce prostě aspoň mít trest možný, aby se ho ty "věci" bály...

Místo doživotí dát trest smrti s tím, že ještě celé roky bude sedět v cele smrti (to dává šance i nevinným), a třeba po až letech dosáhne jeho obhájce toho, aby dostal i sériový vrah doživotí.

Policie: Vzdejte se a nic se vám nestane!

Zločinec : To já vím

Tady máš tedy další čistokrevný argument :wink:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Tak jistě, v nějakém stranickém slovníku je třeba demagogie označována i jako supr argumentační prostředek, ale to už není můj problém, že používáš divné zdroje. Tohle byl první výsledek, který vyjel po zadání hesla 'demagogie' na Seznamu. Může být něco jednoduššího?

Tak nějak nezaznělo, že trest smrti ani nemusí být vykonáván ihned - ty z toho děláš, jak by měli popravovat jednou týdně

Cituji tvoje předešlé návrhy:
Strávit 20 roků vrcholu života v doživotním vězení s tím, že já vím že jsem nevinný, tu je pak otázka, zda-li nebyla humánnější poprava nevinného, než ho nechat tolik roků shnít v cele mezi skutečnými hovady...

Sice jednou řekneš, že "poprava jenom pro nejhorší případy", ale předtím je definuješ takhle:
U několikanásobných vrahů, znásilňovačů a pedofilů to považuji za nutnou ochranu veřejnosti.
Čili popravy znásilňovačů a pedofilů? Těch je ve spolenosti sakra větší procento, než sériových vrahů. To by bylo několik poprav do roka minimálně. Většinou jde přitom o patologické případy, které s nějakou korupcí, daleko větším problémem, nemá zhola co dělat.

A sranda argumenty pokračují:
Víš v kolika amerických státech je trest smrti zaveden, ale už ho desítky roků nevyužili? To chce prostě aspoň mít trest možný, aby se ho ty "věci" bály...
Ano, ve třech z 36 států, zdroj. http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_pu ... ted_States
Kdo se ho tedy bude bát? Buď se vraždí v afektu, kdy na trest zločinec nemyslí (a rozhodně na něj nemyslí asociál, který zločin prostě potřebuje k životu), nebo si zločinec vraždu naplánuje - často proto, že ho něco ohrožuje natolik, že riskuje vyjímečný trest ve vězení (nebo smrt) - a v takovém případě si zločin naplánuje tak, že se domnívá, že nebude dopaden. V obou případech má velikost trestu minimální efekt na trest samotný. To nejsou moje výmysly, to jsou sociologické studie.

A nezapomínejme, že se sám popíráš - pokud bude odsouzenec na smrt čekat na popravu dvacet let, kde je potom to tvoje ochraňování společnosti, kde je potom "exemplární příklad věcem" a kde je zaručeno, že stejně jako u doživotí prostě mezitím neuteče? Nikde. Šetří to nějak peníze? Ne. Tak k čemu má potom trest smrti sloužit, když odsouzec bude stejně čekat dvacet let, během kterých může utéct, během kterých si bude žít v klidu, které slibuješ i dalším odsouzeným vrahům. V čem je to o tolik lepší, než doživotí??
Ale to není jen tvoje iluze, v US to funguje podobně.

A ta citace dole, to je spíše trapný než vtipný.
Obrázek

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Hezké, docházejí argumenty, tak vytrvale hledáš další zpochybňování :) no tahle hra se dá hrát i ve dvou :wink:

No jo, kdo jinej by mohl vymyslet takový téma než Vlad... Trest smrti je pičovina, zvláště s naší justicí by se z toho stal pohodlný způsob jak se zbavit oponentů.

Už prvními větami jsi dokázal, že diskuse o tom je pro tebe bezpředmětná, takže proč zpochybňuješ úsudek jiných?
Nebo je u tebe každý primitiv, když nesouhlasí? Už takhle si řekl, uznal, že těsná polovina lidí (i podle tebe) je PRO.
Chceš jako říct, že tahle "těsná polovina" neumí myslet a nechápe pojmy?

Mě se vždycky hrozně líbí jak lidi po nějakém násilném činu pro pachatele požadují aby ho přinejmenším natahovali na skřipci.

Jistě, tebe se to totiž vůbec netkne, a budeš trvat na svém, dokud se to nestane někomu, na kom ti záleží.

Žádný sériový vrah neutekl nebo nevraždil znovu.

O té větě silně pochybuji - ne to lžeš, jako když tiskne - když sou po světě desítky případu, kdy ho pustili a jel odznova...
Pokud tomuhle říkáš pořád "pravda", tak se nemá smysl o ničem dalším bavit, ty prostě věcné argumenty ignoruješ a pokračuješ dále v původní linii vykřikování neúplných nebo překroucených hesel, ergo tvůj apel na "demokracii" působí spíše vtipně, než věcně.

Ano, tvé slova jsou objektivní a správné argumenty, a cokoli proti nim je demagogie :wink: Bravo!
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jaké argumenty docházejí, celý minulý přísvěk bylo zpochybňování teze o výstražnosti trestu smrti a tvého plánu. Proč neodpovíš na moje otázky? Ty jsi začal diskuzi s tím, že chceš něco změnit, koho jiného bych měl z diskuze citovat, než tebe?? Já ti tu hodím citaci z Wikipedie o tom, že tvoje "víš v kolika US státech" je blbost, a ty mi tu hodíš nějakou fiktivní hlášku mezi policistou a zločincem a myslíš si, že to je nějaký argument?
Ty prostě chceš spravit něco, co není rozbité, nebo alespoň ne v té části, kterou spravuješ. Vzhledem k tomu, že to tvé opravování znamená zabíjení lidí na základě tebou uznaných poloprav a překroucených argumentů, co je tady potom k diskutování?? Se psem se člověk taky nedomluví.

"Jistě, tebe se to totiž vůbec netkne, a budeš trvat na svém, dokud se to nestane někomu, na kom ti záleží."
Přemýšlet se má s chladnou hlavou, ne v emočním zabarvení. Policista, kterému někdo zabil ženu, také ten případ nebude vyšetřovat, bude přidělen někomu jinému. Opět, podle tebe to je asi špatně, podle tebe se nejlepší úsudky zřejmě dělají v afektu a odstrašující příklady dlouhodobé aplikace emočně zabarvené vendetty na mnoha částech světa jako negativum nevidíš.

Žádný sériový vrah neutekl nebo nevraždil znovu.
Ano, a kdyby jsi citoval nebo četl i zbytek odstavce, jehož je tato věta součástí, tak by jsi zjistil, že jsem mluvil čistě o naší republice v meritu několika poslední let. A tedy se ptám - který náš sériový vrah za posledních pár let utekl z vězení, který propuštěný sériový vrah (řekněme třeba Spartakiádní) vraždil znovu? Opět je tady na místě se ptát, jestli si to převádíš na celý svět proto, že prostě nezvládáš argumentační logiku, nebo proto, že si budeš na svém trvat i kdybych ti před obličejem mával stostránkovou studií v neprospěch trestu smrti...

A nakonec, nechápu, proč převádíš diskuzi o trestu smrti v to, jestli je někdo primitiv nebo ne. "Nebo je u tebe každý primitiv, když nesouhlasí?" Když někdo nesouhlasí, tak prostě nesouhlasí, to nemusí nutně znamenat, že je idiot. Mám kamarády, kteří volí oranžové i modré, kteří mají rádi Bathory i Ong Bak, což neznamená, že je proto nenávidím, ale taky to neznamená, že jim neřeknu, že je to či ono podle mě pičovina a proč. Trest smrti může vypadat jako že má řadu pozitiv, ale historická zkušenost i sociologická zkušenost, a zvláště s naší justicí a mírou korupce, prostě nemůže v žádném případě svědčit pro trest smrti, ať už podle modelu Číny, nebo podle modelu USA. To, že tresty by měly být závažnější, s tím bych možná i souhlasil, ale opět, nějaké tvoje pracovně koncentrační tábory nebo povolené týrání vězňů, to je absurdnost. Můžu sympaztizovat s policistou, který nezákoně zastřelí bezbranného pedofila, můžu třeba někdy za určitých okolností udělat i já sám totéž, ale to neznamená, že to má právo a stát jakkoliv podporovat, proboha.

Jak jsem napsal před hodinou, diskuze s tebou o čemkoliv "vážném" skutečně nemá smysl ať už tady, nebo na ICQ. Takže si klidně dále vol nějaké sympatické radikály a doufej v budování světlých zítřků, ale tohle vážně nemá smysl dále probírat. Raynor out.
Obrázek

Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

a ty mi tu hodíš nějakou fiktivní hlášku mezi policistou a zločincem a myslíš si, že to je nějaký argument?

Pro přesnost jsem mínil poslední větou celý příspěvek, ne tu scénku :wink:

Jak jsem napsal před hodinou, diskuze s tebou o čemkoliv "vážném" skutečně nemá smysl ať už tady, nebo na ICQ.

Aspoň že se diskutuje. Pořád je to tady na foru lepší, než probírat ty věci v hospodě :bye:

Ano, tady diskutujem, my, dva lidi, z nichž oba jsou neochvějně přesvědčeni o problému. Ty hodíš názor, já hodím názor.
Diskuse nemá ani tak přesvědčovat, jako rozvířit oba tábory.

Takže si klidně dále vol nějaké sympatické radikály a doufej v budování světlých zítřků,

Jo, dost lidí to tak řeší - v té záplavě zkorumpovaných lidí, zlodějů a extrémistů je to trochu složité.
Pro informaci sem už byl u uren, a dal hlas SSO, po delší úvaze. :wink: Ale to už odbočujem...

Invaze - 41. část

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já sem rozhodně proti trestu smrti. Sice je pravda, že vždycky bude někdo, kdo si to nejspíš zaslouží, tak je nevyhnutelný, že by popravili někoho nevinýho, a z toho důvodu sem proti. Krom toho si myslím, že už z principu pomstít vraždu tím, že sami někoho zabijeme, se staneme uplně stejní, akorát pod rouškou "spravedlnosti",

Vlade skus se podívat na nějaký filmy o vrazích, kteří vraždili proto že měli nějakou věc na mozku, nevím přesně co to je jedno, ale jakmile mu to odoperovali tak z něj byl normální člověk. Ale ty bys ho poslal okamžitě na popraviště.
Nebo moc hezky je vylíčeno, jaký pocity lidi prožívaj ve filmo Poslední dny Sophie Shollové, nebo tak nějak. Ta sice nebyla žádnej vrah, ale jak už sem říkal je 100% že by soudy popravily nakonec někoho nevinýho.
O možnosti zneužití politickou mocí nemluvě...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Vlad Dracul píše:
Heh, člověk má jiný Slovník cizích slov z jineho vydavatelstvi, a hned je to u tebe "vytahování toho co se hodí"

Zas tak moc rozdílný ty slovníky najsou, najdi si význam slova "zkreslit". ;-)
Obrázek

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Balial píše:
Krom toho si myslím, že už z principu pomstít vraždu tím, že sami někoho zabijeme, se staneme uplně stejní, akorát pod rouškou "spravedlnosti".

Trošku to pripomína prvý právny dokument, ktorý bol kedy vytvorený. Volal sa Chamurapiho zákonník a má cca 5000 rokov. A vážne si nemyslím, že by sa podľa neho malo dnes súdiť.

Ďalšia vec je, že človek jednoducho nemá právo inému človeku siahnuť na život. Už len tento jeden argument mi stačí na to, aby som vedel, že trest smrti určite NIE.

Ray Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak se nám po událostech v Bratislavě v diskuzích opět vyrojily masy požadující znovuobnovení trestu smrti. Jako kdyby to snad řešilo podobné situace.
Už mě ty fiktivní avatary tady serou iritují...

bindina Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já bych to udělala tak že těm co mají doživotí,něký fakt dlouhý trest nebo by je tížilo svědomí tak by se mohli po například 15 letech dobrovolně rohodnout pro trest smrti který by měl čekací dobu např pul roku a pak by řekl zda to opravdu chce, tím pádem by to bylo na nich.

Pro nucené práce jsem stoprocentně :!:
nyní pokračuji na mé povídce: Stargate trochu jinak
viewtopic.php?f=27&t=7920

a na nové povídce z prostředí neovladatelné vesmírné lodi která míří směrem k černé díře a z níž není možnost úniku(zatím nemá jméno)

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Vzhledem k tomu, že trest smrti není v podstatě trest, se mi u něj ztrácí pointa. Jasně, když někdo odstřelí ve škole dvacet dětí, tak jejich příbuzní budou chtít "oko za oko" a nejraději by ho zabili dvacetkrát, ale co to je za trest? Prostě ho "vypnou" a dotyčný až na pár minut stresu před injekcí nezažije potrestání. Je to jenom zadostiučinění obětem, ne trest pro odsouzeného...
EDIT: Co se dělo v Bratislavě, že se tak blbě ptám?

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

můj názor:
U finančních věcí: nechat vězně si vydělat jaká byla ztráta
Vraždy: pokud plánovaná - doživotí, jinak hodně dlouhou dobu(třeba 20 let)
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

St0rm píše:
Vzhledem k tomu, že trest smrti není v podstatě trest, se mi u něj ztrácí pointa..

No teda mě smrt jako trest přijde. Neřikej, že by ti nevadilo kdyby tě popravili. Určitě jo, a o tom to je, nebo ne?
Obrázek

St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Kdybych si měl vybrat mezi doživotím/ padesáti lety ve vězení nebo jehlou, tak beru jehlu. Vím, že to zní divně, ale vem to z pohledu odsouzeného. Prosedíš zbytek života v cele 2x2, rodinu uvidíš jednou měsíčně (pokud se na tebe vůbec příjdou podívat) jsi zavřený s bandou vrahů, násilníků... Nemáš kontakt s okolním světem (teď mluvím o pořádném vězení, ne ty ozdravovny) Vem si, že by tě v roce 1970 zavřeli do vězení s maximální ostrahou, bylo by ti tehdy dvacet let. Teď, po čtyřiceti letech tě pustí a co budeš dělat? Opravdový trest není to vězení ( i když to má určitě taky dopad), ale to co následuje po propuštění. Vzhledem k věku a rejstříku nenajde práci, většina rodiny je mrtvá, přátelé co jsi čtyřicet let neviděl tě nepoznají, budou se k tobě chovat jako k cizímu atd. atd... Takový člověk je ztracený, doslova v hajzlu, za těch čtyřicet let se svět změnil k nepoznání a co myslíš, že se s ním stane za dalších čtyřicet? I kdybych na tu jehlu měl stát frontu, beru ji.
Naposledy upravil St0rm dne 30.8.2010 23:52:43, celkově upraveno 1

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo