Tak jistě, v nějakém stranickém slovníku je třeba demagogie označována i jako supr argumentační prostředek, ale to už není můj problém, že používáš divné zdroje. Tohle byl první výsledek, který vyjel po zadání hesla 'demagogie' na Seznamu. Může být něco jednoduššího?
Tak nějak nezaznělo, že trest smrti ani nemusí být vykonáván ihned - ty z toho děláš, jak by měli popravovat jednou týdně
Cituji tvoje předešlé návrhy:
Strávit 20 roků vrcholu života v doživotním vězení s tím, že já vím že jsem nevinný, tu je pak otázka, zda-li nebyla humánnější poprava nevinného, než ho nechat tolik roků shnít v cele mezi skutečnými hovady...Sice jednou řekneš, že "poprava jenom pro nejhorší případy", ale předtím je definuješ takhle:
U několikanásobných vrahů, znásilňovačů a pedofilů to považuji za nutnou ochranu veřejnosti.Čili popravy znásilňovačů a pedofilů? Těch je ve spolenosti sakra větší procento, než sériových vrahů. To by bylo několik poprav do roka minimálně. Většinou jde přitom o patologické případy, které s nějakou korupcí, daleko větším problémem, nemá zhola co dělat.
A sranda argumenty pokračují:
Víš v kolika amerických státech je trest smrti zaveden, ale už ho desítky roků nevyužili? To chce prostě aspoň mít trest možný, aby se ho ty "věci" bály...Ano, ve třech z 36 států, zdroj.
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_pu ... ted_StatesKdo se ho tedy bude bát? Buď se vraždí v afektu, kdy na trest zločinec nemyslí (a rozhodně na něj nemyslí asociál, který zločin prostě potřebuje k životu), nebo si zločinec vraždu naplánuje - často proto, že ho něco ohrožuje natolik, že riskuje vyjímečný trest ve vězení (nebo smrt) - a v takovém případě si zločin naplánuje tak, že se domnívá, že nebude dopaden. V obou případech má velikost trestu minimální efekt na trest samotný. To nejsou moje výmysly, to jsou sociologické studie.
A nezapomínejme, že se sám popíráš - pokud bude odsouzenec na smrt čekat na popravu dvacet let, kde je potom to tvoje ochraňování společnosti, kde je potom "exemplární příklad věcem" a kde je zaručeno, že stejně jako u doživotí prostě mezitím neuteče? Nikde. Šetří to nějak peníze? Ne. Tak k čemu má potom trest smrti sloužit, když odsouzec bude stejně čekat dvacet let, během kterých může utéct, během kterých si bude žít v klidu, které slibuješ i dalším odsouzeným vrahům. V čem je to o tolik lepší, než doživotí??
Ale to není jen tvoje iluze, v US to funguje podobně.
A ta citace dole, to je spíše trapný než vtipný.